* Quinty van de Guchte - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Quinty van de Guchte  (Driewegen)    > 2023 Lotto Dstny Ladies.
* Fotocredits : Facepeeters   > v.d. Guchte 3de van rechts *
VAN DE GUCHTE OP 4,5 MINUUT IN FRANSE DRIEDAAGSE


Foto: Facebook.  In de driedaagse wedstrijd Tour de Normandie eindigde Quinty van de Guchte op 4.32 in het algemeen klassement. Na de etappe resultaten 75, 83 en 64 ste stond de renster uit Driewegen op de 80 ste positie met een forse achterstand op de Franse winnares Cedrine Kerbaol (21 / foto) van Ceratizit WNT.   2. Gladys Verhulst  (FDJ Suez) op 1 sec.    3. Martina Alzini  (Cofidis) op 6 sec.   4. Audrey Cordon Ragot  (Zaaf Cycling) op 8 sec.    5. Christine Majerus  (Luxemburg) op 9 sec.   Beste Nederlandse:  16. Femke Gerritse (Parkhotel Valkenburg) op 20 sec. Zeeuwen:  30. Maureen Arens op 20 sec.   80. Quinty v.d. Guchte op 4.32.   (19 maart 2023)
* SEMI KLASSIEKER NOKERE KOERSE OVER VLAAMSE KASSEIEN EN HEUVELS.
 
* QUINTY VAN DE GUCHTE NA VAL OP 5,5 MINUUT.

* EMOTIONELE ZEGE LOTTE KOPECKY.

Foto: Organisatie.  Shirin van Anrooij beleefde een sterke seizoenstart. In de vierde editie van de Belgische semi klassieker Nokere Koerse was de renster van Trek Segafredo voortdurend vooraan te zien. De Bevelandse sleurde op kop in de jacht op een kleine vluchtgroep. Tijdens de finale liet ze haar goede vorm zien toen ze de gevallen ploeggenote Elisa Balsamo terug loodste naar het achtervolgende peloton met ongeveer dertig rensters en veel favorieten.

Quinty van de Guchte ging rond halfkoers met 4 anderen onderuit.
Ondanks deze tegenvaller reed ze de koers uit maar belandde in de achterhoede.

In de slotfase waren alle ogen gericht op de Belgische Lotte Kopecky en haar team. Na het recente verlies van haar broer Seppe stond ze woensdagmorgen toch aan de start in Deinze. Het werd een emotionele wedstrijd voor de alle rensters en begeleiders van haar team SD Worx. Kopecky vond echter voldoende motivatie en kon haar kracht overtuigend vertalen naar een mooie sportieve prestatie.
Nadat Kopecky haar solo succesvol afrondde op de top van Nokereberg reageerden veel supporters, collega’s en ploegleiders heel emotioneel. Ze hadden veel waardering voor haar offensieve inzet en overtuiging die ze heel de koers etaleerde.

In het routeschema stonden 129 kilometers met als obstakels de hellingen Tiegemberg, Lange Ast,  Petegemberg en de aankomststrook Nokereberg.  Na de start noteerde de jury talrijke ontsnappingspogingen maar niemand kon echt wegkomen op de smalle en soms gladde wegen. Op 10 km. van de aankomst bestond een spitstrio uit Biannic, Gasparrini en wederom Kopecky. De 27 jarige Belgische kampioene toonde karakter, verhoogde het tempo en ging er alleen vandoor met nog 6 km tot de finishboog. Kopecky (27) zat zichtbaar vol emotie maar de zegebloemen zorgden toch voor een bescheiden glimlach.Uitslag Nokere Koerse:  1. Lotto Kopecky    Team SD Worx    129 km   3.15.03       2. Lorena Wiebes  (Team SD Worx)     3. Marta Bastianelli   (UAE Team ADQ)    4. Elisa Balsamo  (Trek Segafredo)      5. Arlenis Sierra   (Movistar)   27. Shirin van Anrooij  (Trek Segafredo) op 47 sec.    71. Quinty van de Guchte (Lotto Dstny) op 5.50. De jury rapporteerde 80 finishers.   (15 maart 2023)
Escanaffles : GP Betesco.  
Na ruim 1,5 uur koers winst voor de 19 jarige Finse renster Anina Athosalo van UNO X Pro CT.  
2. Linda Riedmann  (Jumbo Visma)   3. Noemi Ruegg  (Jumbo Visma)   
Zeeuwen:   42. Rosita Reijnhout  (Jumbo Visma)      70. Quinty van de Guchte  (Lotto Dstny)       
81 rensters geklasseerd.   (4 maart 2023)
GEEN KLASSERING IN OMLOOP VAN HET HAGELAND

Aarschot > Tielt Winge :
Klassieker Omloop van het Hageland   UCI 1.1
1. Lorena Wiebes    (Team SD Worx)    123 km    3.21.19
2. Marta Bastianelli   (UAE Team Adq)
3. Audrey Cordon Ragot   (Zaaf Cycling Team)
Quinty van de Guchte   geen klassering - dnf.
(26 februari 2023)
KLASSERING QUINTY VAN DE GUCHTE
IN WORLD TOUR KLASSIEKER OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Foto: Erwin van Immerseel > Quinty v.d. Guchte (links) finisht in Ninove.  

Na een intensieve voorbereiding met o.m. een trainingskamp in Spanje startte Quinty van de Guchte in de Belgische World Tour klassieker Omloop Het Nieuwsblad. Tussen Gent en Ninove moesten de 142 rensters over talrijke kasseienstroken en korte hellingen door het populaire Vlaamse wieler landschap. In het routeboek stonden o.m. de Molenberg, Haaghoek, Leberg, Berendries en de Muur.


Foto Edwin van Immerseel.

Pas in de laatste fase kwam de wedstrijd op gang. Bij de Muur van Geraardsbergen kreeg koploopster Adrienis Sierra van Movistar gezelschap van de Belgische topfavoriete Lotte Kopecky. Op de Bosberg, met nog 12 km te gaan, koos de 27 jarige renster van Team SD Worx voor de aanval. Na 132 km kon soliste Kopecky opgelucht het zegegebaar maken na 3,5 uur wedstrijd. Op de erelijst van de OHN de eerste Belgische zege.  2. Lorena Wiebes (Team SD Worx) op 11 sec.   3. Marta Bastianelli  (UAE Team Emirates)  z.t.    4. Emma Norsgaard  (Movistar)  z.t.  5. Pfeiffer Georgi  (Team DSM) z.t.
 
Quinty v.d. Guchte (Lotto Dstny Ladies / bovenste foto) debuteerde met de 84 ste plaats op 7.58 van winnares Kopecky.
De jury klasseerde 107 rensters en rapporteerde 35 uitvalsters. (25 februari 2023)QUINTY VAN DE GUCHTE (LOTTO - DSTNY LADIES)
OVER HAAR VOORBEREIDING OP HET SEIZOEN:

"IK WIL MIJN WIELER CARRIERE PROFESSIONELER AANPAKKEN"


Fotocredits : Facepeeters

Mijn voorbereidingen richting seizoen 2023 zitten er bijna op.
Medio februari ben ik terug gekomen van een trainingsstage in het Spaanse Denia.
Tijdens de meetings heb ik alle rensters en de staf van mijn nieuwe ploeg leren kennen. Ook hebben we samen veel kilometers kunnen maken richting start van het wegseizoen met de Omloop het Nieuwsblad op 25 februari en de Omloop van het Hageland op zondag.  

 


Quinty van de Guchte (9 september 1999) heeft een prima wegseizoen 2022 gehad
met 3 overwinningen, 13 podiumplekken en 34 top plaatsen.
In 2023 zal de Bevelandse uitkomen voor het continentale Lotto-Dstny ladies team. Ze kijkt er naar uit om haar wieler carriere professioneler aan te pakken. De renster uit Driewegen wil in haar debuutjaar bij Lotto-Dstny scoren in de voorjaarsklassiekers omdat deze wedstrijden haar het beste liggen.v.d. Guchte heeft in het het najaar van 2022 de nieuwe trainingsfiets (zie foto) in ontvangst genomen. Daarnaast was er een eerste kennismaking met een aantal rensters van de Lotto-Dstny formatie. In december startte v.d. Guchte met trainingstochten over de Zeeuwse wegen en in de Vlaamse heuvels.  


2020 : QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN)
MIJN TRAININGSROUTE GAAT VAAK RICHTING VEERSE MEER

Foto: Paul Hinninck.

Mijn favoriete trainingsroute door Zeeland is langs het Veerse meer richting Kattendijke.
Ik woon in Driewegen waar je mooi over de dijken kan fietsen
maar voor een langere training ga ik regelmatig langs vliegveld Midden Zeeland richting Veerse Meer.

Ideaal aan deze route is dat ik dan op verschillende manieren (afhankelijk van de planning
over Kattendijke, Wemeldinge of Yerseke) binnendoor terug kan rijden naar mijn woonplaats.* Trainings editie EPZ Omloop Borsele 2020 *

Voor een lange duurtraining fiets ik graag over de Zeelandbrug en de Oesterdam.
Quinty fietst klassiekers en criteriums in het sponsorshirt van de Belgische formatie Keukens Redant. (2021)

Terug naar de inhoud