* OS Tokyo 2021 - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Mountainbiken : Zeeuwen Milan Vader & Anne Terpstra    Olympische Spelen Tokio 2021.

TOP 5 ANNE TERPSTRA ACHTER DRIE DOMINANTE ZWITSERS

Foto: TV.  Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) reed een prima wedstrijd in Izu, ten zuidwesten van Tokio. De oud Zeeuwse was constant vooraan te zien en toonde zelfvertrouwen in haar Olympische race Cross Country over 20,5 km.

Drie Zwitserse vrouwen waren echter oppermachtig en toonden hun topvorm op de schitterende omloop met nu wel het befaamde 'Van der Poel plankje' in de bewuste afdaling.Foto: twitter.  Terpstra kon verrassend goed meekomen in de subtop en kwam na 1 uur en 16 minuten als vijfde binnen op 2.35 van kampioene Jolanda Neff. De 28 jarige Zwitserse kan met deze titel de 75 ste zege op haar erelijst zetten. Het zilver was voor Sina Frei en Linda Indergand kon de bronzen plak ophalen bij de 'Zwitserse' huldiging.
De andere Nederlandse, Anne Tauber, ging in de middenmoot als elfde over de finish.   

Terpstra reageerde bij Omroep Zeeland: "Het woord chaotisch omschrijft deze wedstrijd misschien wel het beste. De regen van vanochtend heeft het parcours echt wel anders en lastig gemaakt. Na de verkenning voelde ik me goed. Ik kan niet eens echt zeggen op welke plek in de wedstrijd ik reed, want het wisselde continu."
 
Iedereen zat op zijn limiet en iedereen maakte foutjes omdat het zo lastig was. Maar ik denk dat dit was wat ik in me had. Ik ben tevreden. Een medaille zat er niet in."   (27 juli 2021)
Bondscoach Gerben de Knegt bij Wielerflits.nl over de resultaten van Anne Terpstra en Anne Tauber:
OLYMPISCHE TOP 10 MILAN VADER NA SNELLE OPENINGSFASE

Foto: twitter.   Milan Vader (Middelburg > Sittard) eindigde bij zijn Olympisch debuut op de tiende plaats in de cross country. De Zeeuw startte furieus en onder zijn impuls ontstond een kopgroep met de meeste favorieten in de spits waaronder landgenoot Mathieu van der Poel.
Voor de 26 jarige allrounder van Alpecin Fenix ging het al in de eerste omloop gruwelijk mis. Op de Sakura Drop vergiste hij zich tijdens de afdaling en belandde met een koprol naast de baan. Na deze zware val vervolgde v.d. Poel zijn wedstrijd nog wel maar in de slotfase verdween hij met een heupkwetsuur uit de titelstrijd en strompelde naar de Nederlandse verzorgingsbox. Een illusie armer na een jarenlange Olympische droom.

Ondertussen kwam de wedstrijd echt op gang. Op het technische parcours bleek het echter moeilijk om voorsprong te nemen. Ook Vader kon niet loskomen van zijn concurrenten en nestelde zich in de middenmoot.
 
Na dertig minuten nam Pidcock voor de eerste keer de leiding op een van de klimmetjes. Zijn tempoversnelling bracht vijf coureurs in de frontlinie: achter Pidcock volgden Fluckiger, Schurter, Cooper en Victor Koretzky.Foto: twitter.  Op de Wasabi klim ging de Brit weer in het offensief maar een beslissing bleef achterwege omdat achtervolgers konden terugkomen. Pidcock bleef echter aandringen en na zijn zoveelste demarrage koerste de renner van Ineos Grenadiers met een solo naar de gouden plak. Mathias Fluckiger moest zich 20 seconden later tevreden stellen met zilver en David Valero eindigde op de bronzen derde plek met een achterstand van 34 seconden.

Milan Vader kwam na een sterke Olympische race als tiende binnen op 2.07 van topper Pidcock. De Zeeuw was toch wel tevreden over het sportieve resultaat maar had ook volop genoten van de aangename sfeer. Volgens hemzelf zijn er zeker verbeterpunten te noteren en daarom is er nog veel huiswerk richting de OS 2024 in Parijs.  Vader: "Ik heb in Tokio voor een medaille gekoerst maar dit was het maximale mogelijke".      (26 juli 2021) 

JEUGDLEDEN MOUNTAINBIKEVERENIGING X-TREME WENSEN CLUBGENOTEN
ANNE TERPSTRA EN MILAN VADER VEEL SUCCES IN TOKIO
Foto : Facebook 20 juli


NEDERLANDSE WIELERSELECTIE IS KLAAR VOOR DE O.S.
Foto: Facebook 19 juli


* Oranje op de Fiets in regio Tokio ** Anne Terpstra *
MILAN VADER EN  ANNE TERPSTRA OP 15 JULI RICHTING TOKIO
Foto's : Facebook

MILAN VADER WON OP 11 JULI IN SPAARNWOUDE:
VOOR DE ZEEUW ZIJN LAATSTE WEDSTRIJD IN VOORBEREIDING OP TOKYO.
Foto : Theo Lutke


ZEEUWSE MOUNTAINBIKERS MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA
IN DEFINITIEVE SELECTIE OLYMPISCHE SPELEN JULI 2021 IN TOKYO

Foto : De Aandachtsbouwers
Bondscoach Gerben de Knegt maakte op maandag 7 juni de Nederlandse selectie bekend voor de mountainbikewedstrijden op de Olympische Spelen in Tokyo.Bij de mannen werden Mathieu van der Poel en Milan Vader (Middelburg > Sittard) geselecteerd.
Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) en Anne Tauber waren de Hollandse vrouwen in Tokio.

Nederland had bij beide wedstrijden twee startplaatsen beschikbaar. De vier geselecteerde renners voldeden als enige Nederlandse MTB ers aan de gestelde voorwaarden. Daarmee gaf de selectie weinig hoofdbrekens voor Gerben de Knegt.De Knegt (foto onder) over de selectie: "We kunnen sowieso stellen dat deze vier sporters de afgelopen jaren een hoog niveau hebben weten te behalen, waar andere landgenoten nog niet aan hebben kunnen tippen. Dat hoge niveau geeft ook vertrouwen in de kansen van deze ploeg. Ik denk dat we met Mathieu van der Poel absoluut een medaillekandidaat in huis hebben voor de wedstrijd bij de mannen, maar ook de andere drie hebben in het verleden laten zien met een goede dag voor het podium mee te kunnen doen in een goed bezette wedstrijd."


Foto KNWU : Bondscoach Gerben de Knegt.
 
De bondscoach denkt ook dat het parcours de geselecteerde Nederlanders goed ligt:  "We hebben een goede indruk gekregen dankzij een testwedstrijd, waar Anne Terpstra nog als derde eindigde. De mountainbikers krijgen een ronde voorgeschoteld met relatief korte klimmen, het komt straks in Tokyo vooral op kracht en snelheid aan. Dat ligt onze sporters goed en het parcours is ook goed trainbaar voor onze renners in de aanloop naar de Olympische Spelen."    (5 juli 2021)


ZEEUWEN MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA OP 26 EN 27 JULI IN ACTIE

Foto : Team Xtreme.   De Zeeuwse mountainbikers Milan Vader (Middelburg > Sittard) en Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) richtten zich in de trainingen en wedstrijden op de Olympische Spelen 2021.De eerste testrace in hun voorbereidingsblok was een UCI wereldbeker wedstrijd op zondag 9 mei in het Duitse Albstadt.

Heren Elite:  154 deelnemers.   
1. Victor Koretzky   (Frankrijk / KMC Orbea)   1.20.23     2. Nino Schurter op 2 sec   3. Mathias Flueckiger op 23 sec.
 25. Milan Vader op 3.43Foto : De Aandachtsbouwers.

Vrouwen Elite:   106 inschrijvingen.    
1. Loane Lecomte  (Frankrijk / Massi)    1.21.38       2. Pauline Ferrand Prevot op 53 sec.   3. Haley Batten op 1.15    
Anne Terpstra (foto) was de op zesde plaats de beste Nederlandse op 1.47 van Lecomte.
De OS werden vanwege het coronavirus verschoven naar 2021 van 23 juli tot 8 augustus.

Vader en Terpstra moesten op 26 en 27 juli aantreden in Tokio.

Terug naar de inhoud