* Omloop Vogelwaarde - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Klassieker Ronde van Hengstdijk "On Tour" rond Vogelwaarde.


WIELERWEEKEND 15, 16 en 17 JULI IN VOGELWAARDE e.o.
* Delta Dikke Banden Race vanaf 18.00 uur *


* zaterdag 16 juli      

Ronde van Hengstdijk 'on Tour'

11.00 uur       46 km / 4 ronden    SP

13.00 uur      57,5 km / 5 ronden       D categorie, Sportklasse

15.30 uur    80,5 km / 7 ronden
* 1ste etappe Ronde van Hengstdijk 'on Tour' voor Amateurs


* zondag 17 juli    

Ronde van Hengstdijk 'on Tour' voor Amateurs
9.00 uur    2de etappe    Tijdrit   5,5 km.15.00 uur      3de etappe   
Start Karrewiel richting zuid, linksaf Grafelijkheid, linksaf Margretsedijk, rechtsaf Ravensweg, rechtsaf Zuidweg, kruising rechtdoor, einde linksaf Meerdijk, splitsing links aanhouden, eerste weg rechts Vogeldijk, einde weg links Kerkweg, eerste rechts Blokweg, einde rechts Zuidweg, einde weg links Vogelweg/Rapenburg en Finish.RUIME ANIMO VOOR ZEEUWS VLAAMSE KLASSIEKER
"HENGSTDIJK ON TOUR"

VEEL BELGISCHE RENNERS IN VOGELWAARDE


Foto : Edwin van het Westeinde   > www.wielrenneninzeeland.nl

Met 160 renners was de 10 de Ronde van Hengstdijk "On Tour" met start en finish in Vogelwaarde een groot succes.
Op de overzichtelijke en veilige omloop van 11,5 km kon het publiek genieten van mooie wedstrijden.

Voor de Amateurs had de organisatie een wedstrijd opgezet met een klassieke afstand van 115 km. Er waren  voortdurend uitlooppogingen waarbij de Zeeuwse renners Alex Gresnigt, Johnny v.d. Klooster en Jimmy de Bruijn vaak betrokken waren. Toch lukte het geen enkele groep om meer dan 40 seconden voorsprong te krijgen.Archieffoto : Jacco Quist
 
In de slotronden was er een viertal met weer Alex Gresnigt (Middelburg) die het lukte een kleine voorsprong vast te houden tot de finish. In een mooie sprint won de Belg Wout Mertens (Wuustwezel) voor zijn landgenoten Ruben Dillen (Melsele) en Jeroen Das (Wuustwezel). Alex Gresnigt (foto) werd vierde.

Bij de D categorie-Sportklasse won de Nederlander Bjorn Tsoi die woonachtig is in Kapellen (B). Hij was al heel de wedstrijd betrokken bij de aanvalspogingen en bleek nog een supersprint in de benen te hebben. Tweede werd Joachim Raeymaekers (Essen) en 3e Lars Akkermans uit Ossendrecht. Beste Zeeuw was Mees de Vos uit Heinkenszand op de 4e plaats. Wessel Bakhuizen uit Colijnsplaat werd vijfde.

Brian van Tilborg (Stabroek) triomfeerde bij de SP door zijn medevluchter Frank Hare (Zelzate) te verslaan. Dit Belgische aanvalsduo had een kleine voorsprong op het peloton waar Senna van Iwaarden (Yerseke) de sprint voor de derde plaats won.  (14 augustus 2021)
WIELERCOMITE HENGSTDIJK ORGANISEERDE IN 2021 KOERSEN IN VOGELWAARDE :

VRIJDAG 13 AUGUSTUS VOLKSKOERS - KAMPIOENSCHAP VAN VOGELWAARDE

ZATERDAG 14 AUGUSTUS TMZ RONDE "HENGSTDIJK ON TOUR"


Voorzitter Eddy de Kort namens de organisatie:
Na de persconferentie (23 maart) van de regering hebben we definitief moeten besluiten om onze koersdag van 19 juni af te gelasten. Met pijn in ons hart, dat zeker want wat is er gezonder dan lekker buiten sporten maar helaas, als de gemeente geen vergunning kan of mag afgeven dan houdt het voor ons ook op natuurlijk.

Ook al zouden we bij 3 weken wel groen licht krijgen dan nog is het voor ons als organisatie te kort dag om alles rond te krijgen, denk aan verkeersregelaars, sponsoren, mensen die ons helpen met de opbouw en afbreken, je kan nu eenmaal niemand dwingen om zonder zekerheid dat weekend voor ons als vrijwilliger vrij te houden, dat willen we ook zeker niet doen.

De opzet is nu om onze wielerdag Rondje Putting in Hengstdijk zelf af te gelasten en deze datum in Vogelwaarde te gaan houden, het is tenslotte onze trots als bestuur om deze zeer gewaardeerde koersdag door te laten gaan en dat hebben we dan ook als bestuur zo besloten.
Bekijk de Facebook pagina van de organisatie:
OMLOOP VAN VOGELWAARDE VERVALT IN 2020 WEGENS CORONA CRISIS

In Vogelwaarde en Hengstdijk staan in 2020 geen wielerkoersen op het sportprogramma.

Toelichting organisatie:  
Omdat er tot 1 september geen evenementen mogen worden gehouden zijn we genoodzaakt om onze twee wedstrijden in Vogelwaarde (klassieker/omloop Ronde van Hengstdijk On Tour) en Hengstdijk (criterium Rondje Putting) af te gelasten. Het is een zure appel waar iedereen doorheen zal moeten bijten maar het is nu eenmaal niet anders.
We gaan op naar 2021 om dan hopelijk wel onze koersen weer te kunnen rijden. We danken onze sponsoren voor de steun die we kregen.


De wedstrijden worden in 2021 niet meer georganiseerd met de WAOD maar in samenwerking met Trimbelangen Midden Zeeland TMZ van voorzitter Leo Bakker (foto).   Bekijk het parcours met een omloop van 11,5 km. rond Vogelwaarde.

 
RONDE VAN HENGSTDIJK ON TOUR 2019

 NEDERLANDSE TITELSTRIJD BIJ WIELERORGANISATIE WAOD

Foto's : Freddy Scheele.    Volgens de organisatie was het Zeeuws Vlaamse wielerevenement in Omloop van Vogelwaarde / Ronde van Hengstdijk On Tour weer een geweldige sportdag. De omstandigheden waren prima met milde temperaturen in een sociale fietssfeer. De toeschouwers konden volop genieten van prachtige koersen en mooie winnaars. Voor de Nederlandse deelnemers bij de WAOD vormde de wedstrijd het Nederlands kampioenschap.

 
Kampioenen Nederland 2019 bij de WAOD :
Wim de Waal, Patrick van Straten, Ronald Gort, Michel de Koning en Roy Guequierre.

EERSTE OMLOOP VAN VOGELWAARDE IN 1992

Bron: dagblad de Stem
Terug naar de inhoud