* Omloop Vogelwaarde - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Klassieker Omloop van Vogelwaarde  &  Ronde van Hengstdijk On Tour.WIELERCOMITE HENGSTDIJK ORGANISEERT IN 2021 KOERSEN IN VOGELWAARDE :

VRIJDAG 13 AUGUSTUS VOLKSKOERS - KAMPIOENSCHAP VAN VOGELWAARDE

ZATERDAG 14 AUGUSTUS TMZ RONDE VAN HENGSTDIJK ON TOUR


Voorzitter Eddy de Kort namens de organisatie:
Na de persconferentie (23 maart) van de regering hebben we definitief moeten besluiten om onze koersdag van 19 juni af te gelasten. Met pijn in ons hart, dat zeker want wat is er gezonder dan lekker buiten sporten maar helaas, als de gemeente geen vergunning kan of mag afgeven dan houdt het voor ons ook op natuurlijk.

Ook al zouden we bij 3 weken wel groen licht krijgen dan nog is het voor ons als organisatie te kort dag om alles rond te krijgen, denk aan verkeersregelaars, sponsoren, mensen die ons helpen met de opbouw en afbreken, je kan nu eenmaal niemand dwingen om zonder zekerheid dat weekend voor ons als vrijwilliger vrij te houden, dat willen we ook zeker niet doen.

De opzet is nu om onze wielerdag Rondje Putting in Hengstdijk zelf af te gelasten en deze datum in Vogelwaarde te gaan houden, het is tenslotte onze trots als bestuur om deze zeer gewaardeerde koersdag door te laten gaan en dat hebben we dan ook als bestuur zo besloten.
Bekijk de Facebook pagina van de organisatie:
OMLOOP VAN VOGELWAARDE VERVALT IN 2020 WEGENS CORONA CRISIS

In Vogelwaarde en Hengstdijk staan in 2020 geen wielerkoersen op het sportprogramma.

Toelichting organisatie:  
Omdat er tot 1 september geen evenementen mogen worden gehouden zijn we genoodzaakt om onze twee wedstrijden in Vogelwaarde (klassieker/omloop Ronde van Hengstdijk On Tour) en Hengstdijk (criterium Rondje Putting) af te gelasten. Het is een zure appel waar iedereen doorheen zal moeten bijten maar het is nu eenmaal niet anders.
We gaan op naar 2021 om dan hopelijk wel onze koersen weer te kunnen rijden. We danken onze sponsoren voor de steun die we kregen.


De wedstrijden worden in 2021 niet meer georganiseerd met de WAOD maar in samenwerking met Trimbelangen Midden Zeeland TMZ van voorzitter Leo Bakker (foto).   Bekijk het parcours met een omloop van 11,5 km. rond Vogelwaarde.

 
RONDE VAN HENGSTDIJK ON TOUR 2019

 NEDERLANDSE TITELSTRIJD BIJ WIELERORGANISATIE WAOD

Foto's : Freddy Scheele.    Volgens de organisatie was het Zeeuws Vlaamse wielerevenement in Omloop van Vogelwaarde / Ronde van Hengstdijk On Tour weer een geweldige sportdag. De omstandigheden waren prima met milde temperaturen in een sociale fietssfeer. De toeschouwers konden volop genieten van prachtige koersen en mooie winnaars. Voor de Nederlandse deelnemers bij de WAOD vormde de wedstrijd het Nederlands kampioenschap.

 
Kampioenen Nederland 2019 bij de WAOD :
Wim de Waal, Patrick van Straten, Ronald Gort, Michel de Koning en Roy Guequierre.Terug naar de inhoud