* Omloop van Yerseke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
Wielrennen : Eerste Omloop van Yerseke voor KNWU renners.

EERSTE OMLOOP VAN YERSEKE 2021 GESCHRAPT

Bron: PZC 2 juni
TUSSEN ALLE AFGELASTINGEN IN DE WIELERSPORT
KOMT IN YERSEKE EEN NIEUW FIETSEVENEMENT TOT BLOEI

EERSTE KNWU OMLOOP VAN YERSEKE OP ZATERDAG 17 JULI 2021

De wielersport in Yerseke krijgt een impuls met de organisatie van een nieuwe KNWU wedstrijd op zaterdag 17 juli. Het initiatief voor deze koers ligt bij Stichting World-Bike-Sports in samenwerking met Willebrord Wil Vooruit en de wielerfamilie Gunst (Yerseke).


Organisatie voorzitter Davy Gunst (foto), momenteel ploegleider bij Willebrord Wil Vooruit,
ziet ruime kansen voor het wielerevenement in zijn woonplaats:
"In 2021 willen we met de Omloop van Yerseke de ter ziele gegane KNWU Ronde van Yerseke nieuw leven in blazen, de wedstrijd die jarenlang tijdens de eerste zaterdag van mei op de kalender stond onder organisatie van Ko Tolhoek, Wim Gunst en andere vrijwilligers. Het mag niet zo zijn dat een wielerdorp als Yerseke dat in het verleden en heden veelvuldig wielertoppers voortbracht, geen nationale wielerronde meer organiseert, daarom zijn we nu terug met een nieuwe opzet, met de ambitie om gestaag naar een groter geheel te bouwen".

In de eerste Omloop van Yerseke komt er startgelegenheid voor junioren en nieuwelingen. Het parcours voert door het natuurgebied "De Moer" tussen Yerseke en Vlake. De start ligt op de Zweedijkseweg en de renners finishen bij het voetbalcomplex van VV Yerseke op de Hogeweg.Programma 1 ste Omloop van Yerseke 2021 :

10.30 uur       junioren        130,9 km  / 11 ronden

       14.00 uur        nieuwelingen    83,3 km  /  7 ronden

(26 april 2021)

Davy Gunst, initiatiefnemer van de ronde in zijn geboorte en woonplaats, is vanaf 2018 ploegleider bij de juniorengroep van de Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit (WWV).

Binnen het peloton droeg Gunst wielershirts van ZRTC Theo Middelkamp, Omega Pharma Quick Step, SEG Racing, Rabobank Development en de continentale profformatie An Post Chain Reaction (foto).

In november 2017 stopte de Bevelander op medisch advies wegens hartritmestoornissen.


Bron : Twitter
Terug naar de inhoud