* Omloop van Yerseke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
Wielrennen : 1ste KNWU Omloop van Yerseke 2022.

EERSTE OMLOOP VAN YERSEKE OP ZATERDAG 5 MAART
zaterdag 5 maart

Yerseke       Wielrennen KNWU
1 ste Omloop van Yerseke.

10.00 uur  Nieuwelingen  77 km    max. 30 ploegen.

14.00 uur   Junioren  131 km     max. 30 teams.

Deelnemers:


AFGELAST : EERSTE KNWU OMLOOP VAN YERSEKE OP ZATERDAG 17 JULI 2021

De wielersport in Yerseke krijgt een impuls met de organisatie van een nieuwe KNWU wedstrijd op zaterdag 17 juli. Het initiatief voor deze koers ligt bij Stichting World-Bike-Sports in samenwerking met Willebrord Wil Vooruit en de wielerfamilie Gunst (Yerseke).


Organisatie voorzitter Davy Gunst (foto), momenteel ploegleider bij Willebrord Wil Vooruit,
ziet ruime kansen voor het wielerevenement in zijn woonplaats:
"In 2021 willen we met de Omloop van Yerseke de ter ziele gegane KNWU Ronde van Yerseke nieuw leven in blazen, de wedstrijd die jarenlang tijdens de eerste zaterdag van mei op de kalender stond onder organisatie van Ko Tolhoek, Wim Gunst en andere vrijwilligers. Het mag niet zo zijn dat een wielerdorp als Yerseke dat in het verleden en heden veelvuldig wielertoppers voortbracht, geen nationale wielerronde meer organiseert, daarom zijn we nu terug met een nieuwe opzet, met de ambitie om gestaag naar een groter geheel te bouwen".

In de eerste Omloop van Yerseke komt er startgelegenheid voor junioren en nieuwelingen. Het parcours voert door het natuurgebied "De Moer" tussen Yerseke en Vlake. De start ligt op de Zweedijkseweg en de renners finishen bij het voetbalcomplex van VV Yerseke op de Hogeweg.

Davy Gunst, initiatiefnemer van de ronde in zijn geboorte en woonplaats, is vanaf 2018 ploegleider bij de juniorengroep van de Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit (WWV).

Binnen het peloton droeg Gunst wielershirts van ZRTC Theo Middelkamp, Omega Pharma Quick Step, SEG Racing, Rabobank Development en de continentale profformatie An Post Chain Reaction (foto).

In november 2017 stopte de Bevelander op medisch advies wegens hartritmestoornissen.


Bron : Twitter

Terug naar de inhoud