* Omloop van Yerseke - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Omloop - Meerdaagse van Yerseke 2022.* IN 2023 GEEN WIELERMEERDAAGSE YERSEKE ** FRIES ELMAR ABMA EN ZUID HOLLANDER JOB NIEVELSTEIN
WINNAARS EERSTE OMLOOP VAN YERSEKE 2022 *Foto's: Facebook organisatie.  De Omloop van Yerseke 2022 beleefde een geslaagde eerste editie. Rond het Bevelandse wielerdorp had organisator Davy Gunst (foto) een prachtig parcours uitgestippeld over polderstroken en binnenwegen. Renners, volgers en de KNWU reageerden enthousiast op de primeur in de Zeeuwse wielersport. Volgens alle partijen zijn er in de toekomst zeker kansen om de Omloop naar een hoger niveau te brengen.


De organisatoren Davy Gunst, Marcel Gunst en Kees Kuijlen
waren na afloop enthousiast en toonden zich tevreden over de wielerdag in Yerseke:
"We mogen spreken over een geweldige eerste editie.
We hopen u allen terug te zien in 2023".


Bij de junioren werd de finale ingevuld door Elmar Abma (Boijl) en Menno Huising uit het Zuid Hollandse Rijswijk. Het aanvalsduo van Willebrord Wil Vooruit zette de concurrentie op ruime achterstand en kwam gezamenlijk over de finish in Yerseke.Uitslag:   1. Elmar Abma   (Boijl / Friesland)   128 km   3.04.26       2. Menno Huising   z.t.    3. Simen Evertsen Hegreberg op 39 sec.    4. Steffen De Schuyteneer op 52 sec.     5. Jasper Dekien op 1.15
Zeeuwen:    17. Diego Sandee op 2.16      36. Mees de Vos op 3.04
41 renners geklasseerd.
De eerste Omloop van Yerseke werd bij de nieuwelingen gewonnen door Job Nievelstein. De jonge renner van Westland Wil Vooruit was na 73 km door de Zuid Bevelandse polders de snelste van de driemans kopgroep.     2. Ko Molenaar  z.t.     3. Job Weijdema op 1 sec.     4. Keije Solen op 7 sec.     5. Matijs van Strijtham op 7 sec.
Nick Wisse (foto Marlies Wisse) uit Rilland Bath was de eerste Zeeuw
op de 27 ste plaats met slechts 19 seconden achterstand op Nievelstein.
De KNWU jury zette 56 renners in de uitslag van de nieuwe Zeeuwse wielerwedstrijd.
NIEUW PARCOURS OMLOOP VAN YERSEKE 2022


De organisatie van de eerste Omloop van Yerseke op 5 maart 2022 heeft noodgedwongen een nieuw parcours moeten uitzetten.
"Helaas heeft Storm Eunice ons genoodzaakt om opnieuw ons parcours aan te passen. Dit omdat de fundering van de ''Akkerseweg'' volledig is weggeslagen en daarmee niet toegankelijk is voor verkeer".     
EERSTE OMLOOP VAN YERSEKE OP ZATERDAG 5 MAART 2022


zaterdag 5 maart 2022
Yerseke       Wielrennen KNWU
1 ste Omloop van YersekeAFGELAST : EERSTE KNWU OMLOOP VAN YERSEKE OP ZATERDAG 17 JULI 2021

De wielersport in Yerseke krijgt een impuls met de organisatie van een nieuwe KNWU wedstrijd op zaterdag 17 juli 2021. Het initiatief voor deze koers ligt bij Stichting World-Bike-Sports in samenwerking met Willebrord Wil Vooruit en de wielerfamilie Gunst (Yerseke).Organisatie voorzitter Davy Gunst (foto), momenteel ploegleider bij Willebrord Wil Vooruit,
ziet ruime kansen voor het wielerevenement in zijn woonplaats:
"In 2021 willen we met de Omloop van Yerseke de ter ziele gegane KNWU Ronde van Yerseke nieuw leven in blazen, de wedstrijd die jarenlang tijdens de eerste zaterdag van mei op de kalender stond onder organisatie van Ko Tolhoek, Wim Gunst en andere vrijwilligers. Het mag niet zo zijn dat een wielerdorp als Yerseke dat in het verleden en heden veelvuldig wielertoppers voortbracht, geen nationale wielerronde meer organiseert, daarom zijn we nu terug met een nieuwe opzet, met de ambitie om gestaag naar een groter geheel te bouwen".

In de eerste Omloop van Yerseke komt er startgelegenheid voor junioren en nieuwelingen. Het parcours voert door het natuurgebied "De Moer" tussen Yerseke en Vlake. De start ligt op de Zweedijkseweg en de renners finishen bij het voetbalcomplex van VV Yerseke op de Hogeweg.
Davy Gunst, initiatiefnemer van de ronde in zijn geboorte en woonplaats, is vanaf 2018 ploegleider bij de juniorengroep van de Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit (WWV).

Binnen het peloton droeg Gunst wielershirts van ZRTC Theo Middelkamp, Omega Pharma Quick Step, SEG Racing, Rabobank Development en de continentale profformatie An Post Chain Reaction (foto).

In november 2017 stopte de Bevelander op medisch advies wegens hartritmestoornissen.

Terug naar de inhoud