* NK Weg 2021 - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen    > NK Weg 2021

* Tips, Foto's & Berichten :  info@zeelandopdefiets.nl  

NK NIEUWELINGEN: ZILVER SENNA REMIJN - TOP 10 RENZO MORETTI

Foto: Marco Out.   Het Zeeuwse talent Senna Remijn uit Wolphaartsdijk heeft op 31 oktober bij het NK in Drenthe een podiumplaats behaald. De jonge renner van de Belgische formatie Acrog Tormans Balen BC was tijdens de 9 omlopen vaak vooraan te zien op het zware parcours maar de talrijke aanvallers konden geen beslissing forceren. In de finale hadden nog veel coureurs winstkansen en ging een grote groep richting top Col du VAM. Na 54 km was de slotklim beslissend. Sjors Lugthart van Westland Wil Vooruit sprintte naar de gouden plak. Senna Remijn kwam net tekort voor de hoofdprijs en moest genoegen nemen met de zilveren medaille na 1 uur en 20 minuten wedstrijd.   3. Thom v.d. Werff   z.t.    4. Keije Solen   z.t.     5. Viego Tijssen  z.t.     6. Renzo Moretti  (Kapelle) op 3 sec.    7. Hidde Swart  z.t.   8. Max Rijvers op 4 sec.   9. Ingmar v.d. Bosch z.t.    10. Floris Haverdings  z.t.    Zeeuwen:  22. Mees de Vos op 13 sec.   23. Bas van Zuidam op 13 sec.  65 renners geklasseerd.

 


Foto: Alcmaria Victrix.     Nieuwelingen Meisjes.  41 deelneemsters.     1. Silje Bader   (Warmenhuizen)  42 km – 1.13.56     2. Lauren Molengraaf    (RWC Ahoy)  op 8 sec.     3. Lisa van Heel   (WV Schijndel) op 10 sec.   4. Zoe van Velzen  (Talent Cycling) op 14 sec.   5. Julia Lindhout  (Sint-Maartensdijk / WV Breda) op 18 sec.


 

Foto: WV Ijsselstreek.     Elite Mannen zonder contract.     Solowinst Jarno Gmelich Meijling  (WV Ijsselstreek) na 21 ronden over de Col du VAM.   138 km - 3.29.00       2. Robin Lowik op 1.30   3. Bart Lemmen op 1.32        4. Stef Krul op 1.34     5. Jasper de Laat op 1.39 6. Antonie van Noppen op 1.39    7. Patrick Bos op 1.43   8. Joeri v.d. Tuin op 1.48    9. Koos Jeroen Kers op 1.51     10. Tom Vermeer op 1.55.   27 geklasseerden.TOP 15 BEVELANDSE QUINTY VAN DE GUCHTE

Foto : Facebook.  Bij de vrouwen elite zonder contract leek Anneke Dijkstra van WV de Kannibaal op weg naar de titel maar ze werd in de laatste duizend meter toch nog ingelopen. De gouden medaille ging nu naar Loes Adegeest uit Deventer. De 25 jarige renster van GRC Jan van Arckel stond met Mareille Meijering en Tessa Neefjes op het podium.


Foto : Facebook.  Quinty van de Guchte uit Driewegen beleefde een mooie wielerdag in Drenthe. De renster van de Belgische formatie Keukens Redant werd twaalfde op 15 seconden van Adegeest.


Kampioene Adegeest op Cyclingonline:  "Het was spannender dan ik gehoopt had. Dijkstra was zeker een van de rensters die ik in het vizier had, maar ze ging zo vroeg dat ik besloot niet mee te gaan. Maar daarachter kreeg ik weinig hulp en Meijering zat als ploeggenote van Dijkstra natuurlijk op haar gemak. In de voorlaatste ronde waren we er heel dichtbij en toen wist ik dat we op de slotklim van de VAM berg nog een kloof zouden kunnen dichten. Maar het viel opnieuw stil. Gelukkig was bij Anneke ook het beste eraf en we kregen haar nog voor het kasseienstuk naar de finish te pakken. Toen ben ik vol aangegaan. Ik moest Mareille achter me houden en dat lukte".Uitslag:   1. Loes Adegeest  Deventer    2.28.38        2. Mareille Meijering  (De Meern)  z.t.        3. Tessa Neefjes  (Wervershoof)  z.t.    
4. Anne van Rooijen op 5 sec.       5. Elisa Serne z.t.     6. Deborah Veerman  z.t.       7. Elisa de Jong  z.t.       8. Rixt Hoogland  z.t.      9. Femke de Vries  op 11 sec.      10. Violinde den Breeijen op 13 sec.    12. Quinty van de Guchte  (Driewegen / foto Paul Hinninck) op 15 sec. 40 rensters geklasseerd.JUNIOREN TITEL TIBOR DEL GROSSO

De 18 jarige Tibor del Grosso (foto) pakte het goud in de junioren categorie. Het was een enerverende finale op de VAM berg. Solist Elmar Abma capituleerde in de slotfase en daardoor kwamen toch nog vier renners aan het front.
 
Del Grosso was de rapste op de top van de VAM. Lucas Janssen (zilver) en Menno Huising (brons) moesten zich op het podium tevreden stellen met een trapje lager. De strijdlust van Elmar Abma werd met de vierde plaats niet helemaal beloond.
 
Uitslag:  1. Tibor del Grosso  (Eelde)  96 km - 2.20.28     2. Lucas Janssen op 2 sec.     3. Menno Huising  z.t.    4. Elmar Abma  z.t.    5. Bjorn Koster op 14 sec.    6. Tijn Louwerensen  z.t.   7. Max Mosmuller  z.t.    8. Jesse Kramer  z.t.   9. Jente Klaver  z.t.   10. Nino de Jong  z.t.    53 renners geklasseerd.JUNIOR VROUWEN :  TOP 20 AXELSE DEWY VAN GIJSEL

 Bij de junior vrouwen kon Anna van der Meiden (foto) de gouden medaille ophalen tijdens de huldiging op de VAM berg.
 
Van der Meiden van WV Schijndel vormde met Nienke Vinke de kopgroep op de natte Drentse wegen. Omdat in de voorlaatste ronde Vinke lek reed kwam v.d. Meiden solo over de finish. Eerder dit seizoen was ze ook de snelste op het NK Tijdrijden. Vinke kreeg als troostprijs de zilveren plak en het brons was voor Lisa van Belle in een verbrokkeld peloton.

 Van der Meiden bij Cyclingonline over haar triomf en het afhaken van Vinke:
"Dat was jammer natuurlijk. En niet alleen omdat ik toen solo door moest in de wind en regen. Het was natuurlijk mooier geweest om er samen voor te strijden. Maar natuurlijk ben ik wel blij met deze trui. Ik ben nu Nederlands kampioene op de tijdrit en op de weg en omdat ik eerstejaars ben, mag ik ook nog een seizoen lang in het rood-wit-blauw rijden. Ik doe de trui niet meer uit. Vandaag was loodzwaar. De VAM-berg gaat in het verloop van de wedstrijd echt doorwegen, maar zeker onder deze omstandigheden. Gelukkig ben ik dit seizoen sterker geworden, vooral ook in het klimwerk".   


Uitslag:     1. Anna van der Meiden   (Leerdam)   72 km - 1.59.31      2. Nienke Vinke op 54 sec.    3. Lisa van Belle op 2.29     4. Nienke Veenhoven op 4.32       5. Iris Timmermans op  4.34       6. Scarlett Souren z.t.      7. Cecilia van Zuthem  z.t.     8. Britt Kerste  z.t.     9. Karlijn Koops   z.t.    10. Kristy Ton  z.t.
 Zeeuwen:     18. Dewy van Gijsel   Axel   op 4.47  (foto Instagram)      
 22. Rosita Reijnhout   Wolphaartsdijk   op 4.59
 23 rensters geklasseerd  -  16 uitvallers.   

ZILVEREN MEDAILLE THOOLSE JULIA LINDHOUT
BIJ NK TIJDRIJDEN IN DRENTHE


* Bij de nieuwelingen meisjes flitste Julia Lindhout (foto) uit Sint-Maartensdijk naar de tweede plaats.
De Thoolse van de jongerenformatie Talent NED strandde op 50 seconden van de winnares
en zette 33.19 op het digitale scorebord in Peize.
De gouden medaille ging naar de 15 jarige Nikki Souren (Meerssen) die na 20,5 km een tijd klokte van 32.29.  
3. Tessa Kleijn  op 1.17     4.  Zoe van Velzen op 1.25     5. Puck Langenberg  op 1.32.     19 deelneemsters.
* In de nieuwelingen categorie met 40 geselecteerden greep Bevelander Senna Remijn (Wolphaartsdijk / foto) net naast het eremetaal. Op de vierde plaats was zijn achterstand op de triomfator 36 seconden. De hoofdprijs werd uitgereikt aan Mees Vlot uit Gouda van Westland Wil Vooruit die op een gemiddelde uitkwam van ruim 44 km. per uur.  
2. Sjors Ligthart op 1 sec.   3. Karst Hayma op 8 sec.  


 
Zeeuwen:
15. Renzo Moretti   Kapelle   op 2.02      26. Bas van Zuidam   Zaamslag  op 2.51     
29. Mees de Vos  (foto)   Heinkenszand op 2.55.* Tibor del Grosso uit Eelde was de rapste bij de junioren. Het toptalent van het Streetjump Forte Team zette met een gemiddelde van 47.306 km. 26 minuten rond op de scorelijst.   2. Elmar Abma   26.32       3. Vincent van Dorp  26.35        4. Bart Hordijk  26.49      5. Jens Bassa   27.09.   
Zeeuws Vlaming Thomas Baart (foto) belandde na 20,5 km. op de 30 ste plaats met een verschil van 2.38 op del Grosso.
De KNWU verwelkomde 35 inschrijvers bij de titelstrijd in Drenthe.* junioren vrouwen     20,5 km.    20 inschrijvingen.
Geen Zeeuwen op startblad.
1. Anna v.d. Meiden   28.29       2. Mirre Knaven  op 28 sec.      3. Scarlett Souren op 1.24     
4. Maud Oudeman op 1.44         5. Yuli v.d. Molen op 2.31         (17 oktober 2021)
NK PROFS
GOUD VOOR BRABANDER TIMO ROOSEN VAN JUMBO VISMA.
 
ANTWAN TOLHOEK BESTE ZEEUW OP TWINTIGSTE PLAATS.

Foto's : Organisatie NK en provincie Drenthe.    Na het startsein van oud proftopper Joop Zoetemelk begonnen de (semi)profs aan hun sportieve opdracht bij het NK in de buurt van Wijster/Drijber. De uitdaging werd vanwege het NOS uitzendschema van het EK voetbal ingekort naar 25 ronden van 7,3 km op en rond de VAM berg. Op de deelnemerslijst stond o.m. Mathieu van der Poel als titelverdediger. De allrounder van Alpecin Fenix werd door velen aangestipt als grote kanshebber op prolongatie.

In de openingsfase na 20 km werden de benen getest door drie aanvallers. Uittredend kampioen Mathieu van der Poel, Joris Nieuwenhuis en Arvid de Kleijn pakten een lichte voorsprong maar na hun plaagstootje lieten ze  zich vrij snel terugzakken in het peloton.
 
Langs het redelijk drukke Drentse parcours konden de supporters weer eens van de wielersport genieten. De kijkers zagen talrijke schermutselingen op kop van de groep maar zonder concreet resultaat.


Na 44 km echter vertoefden 17 renners in de spits met een marge van 55 seconden. De vluchtgroep bestond uit Boy van Poppel, Danny van Poppel, Wesley Kreder, Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Gijs Leemreize, Olav Kooij, Ivar Slik, Jan Maas, Jens v.d. Dool, Elmar Reinders, Nick vd Meer, Sjoerd Bax, Nils Wolfenbuttel, Sebastian Langeveld, Martijn Tusveld en Oscar Riesebeek. Lang bleef het verschil schommelen rond de 1 minuut en met nog 70 km te gaan stopte de juryklok op 45 seconden.

Acht renners pakten toen de achtervolging op en probeerden de sprong te maken naar de spits: Mathieu v.d. Poel, Joris Nieuwenhuis, Nils Eekhoff, Lars v.d. Berg, Pascal Eenkhoorn, Mike Teunissen, Samen Oomen en Dylan Bouwmans. Hun poging werd vooralsnog geen succes. Na 90 km. hadden de 17 vooraan nog een marge van 40 seconden. Achter de kopgroep ontstond een samensmelting van twee groepen met in totaal 19 renners, maar het bleef uiterst onrustig over de hele linie.

Na talrijke demarrages, achtervolgingen en hergroeperingen kwamen 7 renners aan de leiding. Oscar Riesebeek, Olav Kooij, Boy van Poppel, Danny van Poppel, Martijn Tusveld, Sjoerd Bax en Dylan Groenewegen begonnen aan een enerverende slotfase met daarachter een groepje jagers.

Bij de laatste doorkomst reden Riesebeek, Tusveld en Bax licht afgescheiden vooraan. Jumbo Visma redde de koers op het nippertje in de slotronde. Nadat alles bij elkaar was gekomen demarreerde eerst Teunissen en daarna Timo Roosen. De solist van geel-zwarte formatie bleef vooruit en pakte tot veler verassing de gouden plak op de VAM Top.


De 28 jarige triomfator zegevierde in oktober 2017 op Zeeuwse bodem. De Brabander sprintte naar de winst in de eerste editie van de klassieker Tacx Pro Classic tussen Middelburg en Neeltje Jans.


Dertig seconden later ging het zilver naar de sterk acterende Sjoerd Bax van de continentale formatie Metec Solarwatt. Derde binnenkomer Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix) kwam 30 seconden tekort maar mocht wel naar het podium voor de bronzen medaille.  4. Mike Teunissen   (Jumbo Visma) op 33 sec.    5. Boy van Poppel   (Intermarche Wanty Gobert) op 33 sec.   6. Martijn Tusveld  (Team DSM) op 36 sec.    7. Olav Kooij  (Jumbo Visma) op 38 sec.     8. Jan Maas  (Leopard Cycling) op 1.24     9. Bram Welten   (Arkea Samsic) op 1.28     10. Sebastian Langeveld   (EF Education Nippo) op 1.41   

20. Antwan Tolhoek (Jumbo Visma) op 3.21    
42. Nick v.d. Lijke  (Riwal Cycling) op 7.45.  
Het jurykorps van de KNWU rapporteerde 43 finishers en 37 uitvallers.
 De Zeeuwen Thijs de Lange en Jarno Mobach haalden geen klassering in de nationale titelstrijd en kregen een dnf.   (20 juni 2021)
TIM VAN DIJKE NEDERLANDS KAMPIOEN BIJ BELOFTEN

Foto's : Organisatie NK.  Drie Zeeuwse beloften reden een sterk NK in Drenthe en koersten met veel zelfvertrouwen en strijdlust in de spits. Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) soleerde vanuit en zevenmans kopgroep naar de Nederlandse titel en kon op de top van de VAM berg de nationale driekleur aantrekken en de gouden medaille in ontvangst nemen. Broer Mick eindigde op de zilveren tweede stek en Casper van Uden moest zich tevreden stellen met brons.
 
Het werd een zware titelstrijd voor de Nederlandse talenten met tientallen beklimmingen van de beruchte 'VamToux'. De continentale teams hanteerden vanaf de start een ontzettend hoog gemiddelde. De jonge semiprofs zorgden voor een ware afvalrace waarbij de minder getalenteerde jongens weinig kans hadden op een korte uitslag.Met nog 40 km te gaan bepaalden zeven renners het koersbeeld met vier coureurs van Jumbo Visma in de frontlinie. De Bevelanders Tim van Dijke, Mick van Dijke, Hidde van Veenendaal, Lars Boven, Goesenaar Timo de Jong, Joren Bloem en Casper van Uden.
 
Achtervolgers die een poging ondernamen konden niet meer in de spits komen en de zeven vluchters konden zich opmaken voor een enerverende finale. Daarin namen de tweelingbroers Van Dijke het initiatief na hun eerdere topsucces op het NK Tijdrijden in Emmen waarin ze goud en zilver bemachtigden. Deze keer waren de rollen omgedraaid. Tim van Dijke stond op de bovenste trede met naast hem broer Mick (2) en Casper van Uden (3).
Kampioen Tim over zijn gouden race:  "Het is een enorme eer om de driekleur trui te mogen dragen. Dit is echt ongelooflijk. Aan het einde van een race is het altijd moeilijk. Dan gaat het vooral om zo hard mogelijk duwen. Het was een fantastische week. Mick won eerder de tijdrittitel en nu won ik de wegwedstrijd. Daar ben ik erg dankbaar voor. Ik wil het team bedanken voor hun hulp. We hebben echt als eenheid gereden. We gaan hier allemaal van genieten".Foto Omroep Zeeland.

Uitslag NK Beloften 2021:  1. Tim van Dijke (Jumbo Visma)   2.52.24     2. Mick van Dijke   (Jumbo Visma)   2.52.27    3. Casper van Uden (Team DSM)   2.52.33     4. Timo de Jong  (Goes / VolkerWessels)  2.52.33     5. Joren Bloem  (Sensa Kanjers voor Kanjers)   2.52.35       6. Hidde van Veenendaal  (Jumbo Visma)   2.52.39     7. Lars Boven  (Jumbo Visma)    2.54.42     8. Daan Hoeks  (WV Amstel)   2.55.10     9. Owen Geleijn   (Jumbo Visma)    2.55.14      10. Maikel Zijlaard   (SEG Racing)   2.55.22

Zeeuwen:  15. Jochem Kerckhaert    (Schoondijke / ZWC D.T.S.) op 3 min.    50. Wesley Mol    (Kapelle / X Speed United) op 6.01.  
 79 renners geklasseerd  -  38 uitvallers.      (19 juni 2021) 
STRIJDLUSTIGE SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE)
OP DE COL DU VAM NET NAAST PODIUM.

GOUDEN MEDAILLE VOOR ROUTINIER AMY PIETERS.


Foto's : Organisatie NK, provincie Drenthe en Zeeland op de Fiets.nl  

Bij de nationale titelstrijd rond de "VAMtoux" in Wijster stonden veel kanshebsters op de startlijst. In Zeeland dachten de wielervolgers aan eerstejaars prof Shirin van Anrooij (Kapelle) van de World Tour formatie Trek Segafredo. In 2020 was Anne van der Breggen de sterkste na een ware slijtageslag op de inmiddels befaamde VAM berg die jaarlijks ook in het parcours van de Ronde van Drenthe wordt opgenomen.De 72 vrouwen moesten in hun kampioenschap 17 omlopen van 7,3 km afwerken. Na een flitsende start zat Shirin van Anrooij na 3 ronden netjes in de eerste groep van 54 rensters. Titelverdedigster v.d. Breggen reed constant op de eerste rijen tijdens de beklimmingen. Jumbo Visma en SD Worx kozen voor een hoog tempo en deze tactiek zorgde al snel voor veel geloste rensters. Na 30 km streden nog 60 vrouwen in de eerste groep met alle favorieten.Toen de snelheid wat lager lag pakte Kirstie van Haaften (foto) van Parkhotel Valkenburg haar kans. Ze ging op avontuur en kreeg ruim 1 minuut van het peloton. Met nog 80 km te gaan was de voorsprong teruggelopen naar rond de 30 seconden.
 
Na de hergroepering gingen 19 rensters in de aanval. De jonge Shirin van Anrooij tekende voor de Zeeuwse presentie tussen de routiniers. Verder zagen de kijkers in Drenthe een groep toppers in de kopgroep met o.m. Anna v.d. Breggen, Karlijn Swinkels, Demi Vollering, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand, Floortje Mackaij en Lorena Wiebes. Op 40 km van de finish waren nog 48 rensters in koers.


In de spits van de koers toonden vijf rensters hun ambities. Amy Pieters, Sabrina Stultiens, Karlijn Swinkels, Nancy v.d. Burg en Shirin van Anrooij (foto) gingen op jacht naar de nationale hoofdprijs. Hun voorsprong schommelde lang rond de 60 seconden.
 
Tijdens de slotfase was de hoofdrol voor Amy Pieters, dochter van oud prof Peter Pieters. Met een scherpe demarrage bergop pakte ze in korte tijd een ruime voorsprong en niemand kon de Noord Hollandse achterhalen. Nancy v.d. Burg, Karlijn Swinkels en Shirin van Anrooij beten zich stuk op de ontketende soliste.Na 3 uur en 18 minuten wedstrijd was het goud voor de 30 jarige Pieters van de formatie SD Worx. De twee meiden van Jumbo Visma mochten ook naar de huldiging: Nancy v.d. Burg (2) en Karlijn Swinkels (3) hadden een achterstand van 2.27.


Shirin van Anrooij reed in de kopgroep een overtuigende titelrace en ging in de slotfase op medaille jacht richting koploopster Amy Pieters. Maar in de laatste meters op de steentjes van de VAM berg miste de Bevelandse een toch wel verdiende podiumplaats. De vijfde prijs werd ingevuld door Femke Gerritse van Parkhotel Valkenburg op 2.59. De jury klasseerde 43 rensters, bij de 29 opgaves stond Lindy van Anrooij (Kapelle).    (19 juni 2021)Foto: Facebook.  Shirin reageerde met gemengde gevoelens op haar 4 de plaats: "Zo dicht bij het podium tijdens mijn allereerste elite kampioenschap. Na 80 km in de kopgroep was het een sprint voor zilver en brons. Maar ik had de kracht niet meer tijdens de 17 e keer over de kasseien op de Vamberg. Ik wilde heel graag op het podium omdat het team voor me had gewerkt en in mij geloofde. Maar toch ben ik trots op mijn prestatie want ik had dit resultaat helemaal niet verwacht".   (19 juni 2021)
 

NK TIJDRIJDEN 2021 OVER DE MUUR VAN EMMEN


GOUD VOOR ZEEUWSE BELOFTE MICK VAN DIJKE

Foto : Instagram.  De Zeeuwse belofte renner Mick van Dijke (21) flitste in het Drentse Emmen naar de nationale titel in de discipline tijdrijden. Ondanks een val in de laatste bocht kon van Dijke de hoofdprijs ophalen. De tweede plaats bleef in de familie want tweelingbroer Tim kreeg de zilveren medaille bij de huldiging. Marijn v.d. Berg (Groupama FDJ) was op de bronzen plaats 40 seconden trager.
 4. Lars Boven (Jumbo Visma) op 1.06      5. Enzo Leijnse (Development Team DSM) op 1.10.


 Goesenaar Timo de Jong van het VolkerWessels Cycling Team
moest op de vijftiende plaats een achterstand incasseren van 1.55.Mick van Dijke op de website Team Jumbo Visma over zijn race:  "Dit was een tijdrit op de limiet, dus soms gaat het mis. Blijkbaar reed ik snel genoeg om deze crash te kunnen betalen. Door de crash was er niets anders te doen dan de laatste meters te lopen. Gelukkig was het genoeg voor de overwinning. Uiteindelijk maakt die rode, witte en blauwe trui alles goed. De afgelopen tijd heb ik veel geleerd met de World Tour ploeg en heb ik een bepaalde hardheid opgedaan. Dat helpt me zeker om deze prestatie te bereiken".


Broer Tim over zijn tweede positie:  "Ik had een blessure aan het begin van het seizoen. Dat heeft mij parten gespeeld in de voorbereiding. Vandaag (woensdag) reed ik mijn eerste tijdrit ooit in een wedstrijd. Ik eindigde als tweede achter mijn broer en dat is onwerkelijk. Hier werk je voor. Ik wist dat we het goed deden, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. Als iemand sneller moet zijn, dan moet het iemand in het team zijn. Het feit dat het ook mijn bloedbroeder is maakt het extra bijzonder. Dit biedt veel perspectieven voor de toekomst. We zullen elke dag hard blijven werken. Het vertrouwen dat we van het team krijgen, helpt veel".    (16 juni 2021)


MOOIE SCORE JARNO MOBACH OP RUIM TWEE MINUTEN VAN TOM DUMOULIN

Foto: Facebook Livestream.   Voor Jarno Mobach (foto) werd het NK Tijdrijden in Emmen een mooie wielerdag. De Zeeuws Vlaming reed in het hete Drenthe naar een fraaie elfde plaats met een gemiddelde van 46.290 km. In het sponsorshirt van Leopard Cycling scoorde Mobach een nette tijd op 2.16 van de triomfator.
 
Tom Dumoulin beleefde een gouden race over o.m. de Muur van Emmen. De opgebloeide coureur van Team Jumbo Visma had na 29,6 km op het scorebord de winnende tijd achter zijn naam: 36.06. De 30 jarige Limburger trapte een gemiddelde van 49.197 en hield met deze snelheid 47 concurrenten achter zich. Op de erelijst van Dumoulin staan nu vier Nederlandse titels in de categorie tijdrijden.Dumoulin bij Team Jumbo Visma over zijn titel: "In het tweede deel begon de hitte een rol te spelen. Mijn benen werden een beetje moe. Het was hard werken. Maar ik ben goed hersteld na een week koersen in Zwitserland. Ik heb een hele goede tijdrit gereden. Als ik deze tijdrit een paar jaar geleden had gereden, was ik ook heel blij geweest. Ik ben dicht bij mijn goede vorm. Ik ben zo blij met deze overwinning. Het was lang geleden dat ik een race had gewonnen. Van de vier tijdrittitels die op de Nederlandse kampioenschappen werden gewonnen, voelt deze het meest bijzonder. Ik kan zeggen dat ik trots op mezelf ben".
 
Uitslag NK Tijdrijden Elite:    1. Tom Dumoulin   (Team Jumbo Visma)   29,6 km   36.06.      2. Sebastian Langeveld   (EF Education Nippo) op 27 sec.    3. Koen Bouwman  (Jumbo Visma) op 1.24     4. Ide Schelling  (Bora hansgrohe) op 1.30     5. Julius v.d. Berg   (EF Education Nippo) op 1.33     11. Jarno Mobach  (Leopard Cycling) op 2.16.   De Zeeuw Thijs de Lange (Kattendijke > Utrecht) verliet de titelstrijd na een lekke band. (16 juni 2021)


TOP 10 SHIRIN VAN ANROOIJ

In de vrouwen categorie behaalde Anna v.d. Breggen de Nederlandse titel in haar laatste wielerseizoen. In het sponsorshirt van SD Worx zette de 31 jarige topper 39.58 op het scorebord. De 45 deelneemsters moesten vanaf sportpark Meerdijk o.m. over de Muur van Emmen. 2. Ellen van Dijk  (Trek Segafredo) op 13 sec.    3. Lucinda Brand  (Trek Segafredo) op 32 sec.  4. Annemiek van Vleuten  (Movistar) op 53 sec. 5. Riejanne Markus  (Jumbo Visma) op 1.13.  


De Kapelse Shirin van Anrooij werd na 29,6 km door Drenthe zevende op 2.27.     (16 juni 2021)
Van Anrooij over haar NK race tegen de klok: "Super tevreden over mijn 7 e plaats tussen de elite vrouwen en 1 ste bij de U23. Het was mijn allereerste tijdrit van 30 km en had dit resultaat zeker niet verwacht".
 
 
Terug naar de inhoud