* Nick van der Lijke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
Wielrennen : Nick van der Lijke.

>  Riwal Cycling Team tot 31 december 2021
> Tijdelijk Wielerpensioen in 2022.
>  Riwal Cycling Team vanaf 1 januari 2023* Nick van der Lijke derde in Veenendaal - Veenendaal 2019 *NICK VAN DER LIJKE IN 2023 WEER SEMI PROF BIJ CONTINENTALE FORMATIE
RIWAL CYCLING

Bron: Wielerflits 29 september 2022
'GOUDEN COMEBACK' OUD PROF NICK VAN DER LIJKE IN OMLOOP VAN DE BRAAKMAN

Foto : Omroep Zeeland: Nick v.d. Lijke wint De Braakman.

Oud Zeeuw en ex profrenner Nick van der Lijke (Zevenhuizen) is terug in het wielerpeloton en heeft meteen de goede vorm te pakken.  In het clubshirt van ZRTC Theo Middelkamp won de Zuid Hollander de kasseien klassieker Omloop van de Braakman voor clubteams. Van der Lijke (30) kwam bij zijn comeback na 144 km. solo over de finish in Philippine nadat hij in de slotfase was ontsnapt uit een zevenmans kopgroep.

Van der Lijke bij de huldiging: "Ik wilde deze wedstrijd graag een keer rijden. Helemaal mooi dat ik heb kunnen winnen. Het ging wel lekker eigenlijk. Ze hadden een minuutje en toen werd het tricky. Ik dacht ik moet het gewoon proberen. Daarachter zaten een hoop goede renners, dan moet je gaan. En dan hopen dat je een beetje ruimte krijgt. Dat lukte gelukkig".  
Uitslag:   1. Nick van der Lijke (ZRTC Theo Middelkamp)   2. Bjorn Bakker (John Deere NWVG)     3. Roy Hoogendoorn (Willebrord WV)   4. Jelle Johannink (Sensa-Kanjers voor Kanjers)     5. Harm Celi (JEG-DJR)    (16 juli 2022)
Bron : PZC februari 2022

IN 2022 NIEUWE UITDAGING IN DE ROTTERDAMSE HORECA VOOR NICK VAN DER LIJKE

NICK VAN DER LIJKE MET WIELERPENSIOEN VANAF 2022

Foto : Ronde van Drenthe 2021 slotkoers Nick v.d. Lijke.


Bron: PZC 19 oktober 2021
* Bekijk zijn prof resultaten vanaf 2014 (Belkin) t.m. 2021 (Riwal Cycling):
DERDE PLAATS NICK VAN DER LIJKE BIJ NK DERNY

Fotografie: Duane van der Geld.   Oud Middelburger Nick van der Lijke (Zevenhuizen) heeft eind november bij het Nederlands Derny kampioenschap een podiumplaats behaald. Achter gangmaker en schoonvader Ron Zijlaard flitste de renner van Riwal Cycling naar de bronzen medaille. In 2018 pakte van der Lijke de hoofdprijs op deze baandiscipline en werd tevens Europees dernykampioen.
 
Het goud was voor de 21 jarige Philip Heijnen uit Wanroij die met Rene Kos naar zijn tweede nationale titel reed. In het Velodrome Amsterdam was de zilveren plak voor Reinier Honig (38) uit Wormerveer met gangmaker Jos Pronk.   4. Serginho Wilshaus   Haarlem 5. Etienne van Empel   Geldermalsen.   (5 december 2021)


KLASSIEKER RONDE VAN DRENTHE

NICK VAN DER LIJKE SPRINT NAAR ELFDE PLAATS  - WINST VOOR BELG RUNE HERREGODTS.

In de topklassieker Ronde van Drenthe bepaalden drie vluchters het wedstrijdbeeld. Tussen Assen en Hoogeveen formeerden de Nederlander Adriaan Janssen (Abloc CT), de Duitser Pierre Pascal Keup (Lotto Kern Haus) en de Belg Rune Herregodts (Sport Vlaanderen Baloise / foto) de kopgroep die in eerste instantie een ruime voorsprong kon opbouwen.
Toen het tempo werd opgevoerd vooraan moest Keup lossen. Richting slotfase kon ook Janssen zich niet meer handhaven. Een sterke jachtgroep met o.m. Coen Vermeltfoort en Sjoerd Bax had geen succes en werd door het peloton teruggepakt.
Na de hergroepering mikte de grote groep op een massasprint. Deze tactiek sneuvelde omdat overlever Herregodts zijn doorzettingsvermogen etaleerde in Noord Nederland.

De 23 jarige Belg hield na een offensieve wielerdag nog 13 seconden over en werd als winnaar gehuldigd na bijna 4.5 uur koers over talrijke kasseistroken en polderwegen.    Tweede binnenkomer was Andrea Pasqualon van Intermarche Wanty Gobert en sprinter Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) mocht ook naar het podium.
4. Coen Vermeltfoort    (VolkerWessels Cycling)        5. Arne Marit  (Sport Vlaanderen Baloise)

De 22 jarige Goesenaar Timo de Jong (VolkerWessels Cycling) mengde zich in het sprintgeweld en verraste met de zesde plaats tussen de routiniers.  Nick van der Lijke (Riwal Cycling) kwam in het peloton als elfde binnen.    (24 oktober 2021)
TOPKLASSIEKER CRAFT STER VAN ZWOLLE :

PODIUMPLAATS TIM VAN DIJKE.
VAN DER LIJKE OP 12 SECONDEN IN TOP 30

Foto : Riwal Cycling. De leeftijden van de hoofdrolspelers in de sprint lagen 12 jaar uit elkaar maar op de finishlijn werd het een gevecht tot op de millimeter met een nauwelijks waarneembaar verschil.Routinier en oud prof Coen Vermeltfoort (33 / foto Instagram) van VolkerWessels Cycling werd door de jury als triomfator aangewezen. Een teleurgestelde Tim van Dijke (21 / Team Jumbo Visma Development) moest zich neerleggen bij de beslissing van de aankomstrechter. Elmar Reinders (Riwal Cycling) kwam als derde over de streep op de Ceintuurbaan.   4. Kim Heidijk  (Team Lotto Kern Haus)    5. Martijn  Budding (Beat Cycling). Het voorste peloton bestond uit ongeveer 25 renners.


Zeeuwen:  
2. Tim van Dijke       
27. Nick v.d. Lijke   op 12 sec.    
57. Wesley Mol   op 1.42    
79. Jesse Raas   op 5.28.


In de nerveuze startfase was Tim Marsman (Metec Solarwatt / foto) de eerste aanvaller en na 70 km. was zijn voorsprong al drie minuten. Stijn Appel (Ab loc) en Lars Mulderij (NWVG) gingen in de achtervolging en kwamen bij de dappere solist Marsman.

Vervolgens werd ook het peloton wakker geschud mede door een zware valpartij in de dijkenzone. Dit incident bracht wel de beslissing in de befaamde najaars klassieker. Vooraan kon een kleine groep zich handhaven en ondanks een afwachtende houding met twijfelmomenten haalden ze de finish in de Overijsselse hoofdstad. Een millimetersprint bracht uiteindelijk de beslissing.
In het klassement werden 87 coureurs opgenomen en de wedstrijdleiding rapporteerde 21 uitvallers. (16 oktober 2021)
VIERDAAGSE CIRCUIT DES ARDENNES:
GEEN HOOFDROL VOOR ZEEUWSE RENNERS

De drie Zeeuwen in de vierdaagse Circuit des Ardennes moesten genoegen nemen met bescheiden klasseringen en eindigden buiten de top 50. De jury zette 95 coureurs in het algemeen klassement.  Eindpodium:  1. Lucas Erikson  (Riwal Cycling / foto) 16.00.06     2. Leon Heinschke  (Development Team DSM) op 11 sec    3. Matej Zahalka  (Elkov Kasper) op 14 sec.     4. Sjoerd Bax  (Metec Solarwatt) op 16 sec. 5. Jakub Otruba  (Elkov Kasper) op 21 sec.

Jarno Mobach (Leopard Cycling) noteerde het beste resultaat op de 53 ste positie met een achterstand van 11.55.

Nick van der Lijke van Riwal Cycling kon zich in de meerdaagse niet op de voorste rijen handhaven maar zijn ploegmaat Lucas Eriksson pakte wel de eindzege. Van der Lijke belandde na 4 etappes op de 67 ste plaats met een marge van 18 minuten.

Thijs de Lange (Metec Solarwatt) kwam op de 69 ste plaats terecht op 19.32 van de winnaar.    (10 oktober 2021)


Patryk Stosz (Voster ATS Team / foto) won de slotetappe van Tournes naar Charleville Mezieres. De 27 jarige Pool reed de 169 km in de tijdscore 4.02.53.  2. Robin Froidevaux  (Swiss Racing Academy)   3. Leon Heinschke  (Development Team DSM)   13. Jarno Mobach z.t. 71. Nick v.d. Lijke op 30 sec.   80. Thijs de Lange op 4.01. (10 oktober 2021)Op de derde koersdag ging de hoofdprijs naar de 28 jarige Daniel Turek (foto). De Tsjech van Team Felbermayer Simplon Wels won in Hargnies de massasprint na een omloop van 172 km vanuit Chooz.  2. Sean Flynn  (SEG Racing) op 6 sec.   3. Sakarias Koller Loland (Uno X Development)  z.t.   4. Johan Meens  (Bingoal Development)   5. Sjoerd Bax  (Metec Solarwatt)
 Zeeuwen:  16. Jarno Mobach op 6 sec.   52. Nick v.d. Lijke op 5.43    69. Thijs de Lange op 9.25    (9 oktober 2021)
De 19 jarige Belg Arnaud De Lie (foto) was de rapste sprinter van het peloton in de tweede rit in de buurt van Vouziers. De renner van Lotto Soudal U23, volgend jaar in de hoofdmacht van de Belgische ploeg, trapte met een gemiddelde van ruim 40 km per uur naar de zege na 4,5 uur wedstrijd.    2. Patryk Stosz  (Voster ATS Team)     3. Lucas Carstensen  (Bike Aid)     4. Karl Patrick Lauk  (Team Pro Immo Nicolas Roux)    5. Elmar Reinders  (Riwal Cycling).
 Zeeuwen:  26. Jarno Mobach  z.t. als winnaar.     86. Nick v.d. Lijke op 12 sec.     100. Thijs de Lange op 1.28.   (8 oktober 2021)In de eerste etappe van het Circuit des Ardennes was er topsucces voor de Zweed Lucas Eriksson. De 25 jarige ploeggenoot van Nick van der Lijke won de heuvelrit rond Sedan over een afstand van 115 km. Beste Zeeuwse renner werd Thijs de Lange van Metec Solarwatt op de 74 ste plaats. De jury van de UCI 2.2 rittenwedstrijd rapporteerde 134 finishers.Uitslag:  1. Lucas Eriksson  (Riwal Cycling / foto)  115 km  3.26.21    2. Leon Heinschke  (Development Team DSM) op 3 sec.   eerste Nederlander:   3. Sjoerd Bax  (Metec Solarwatt) op 3 sec.   4. Matej Zahalka  (Elkov Kasper)   5. Jakub Otruba  (Elkov Kasper)     74. Thijs de Lange op 5.54    83. Jarno Mobach op 11.37     96. Nick v.d. Lijke op 11.37    (7 oktober 2021) 
TOUR DE BRETAGNE
NICK VAN DER LIJKE EERSTE IN PUNTENKLASSEMENT

Foto : Organisatie.    * Stiltemoment bij de start van de eerste rit na het recente overlijden
van de Deense ex prof Chris Anker Sorensen bij een verkeersongeval in Belgie.
2de van rechts Nick van der Lijke.Fotografie : Twitter.   Nick van der Lijke heeft in de Tour de Bretagne het puntenklassement gewonnen. Na zeven koersdagen was de blauwe trui voor de 30 jarige coureur van Riwal Cycling die 98 punten verzamelde met zeven top 15 plaatsen. In het algemeen klassement eindigde v.d. Lijke op de vijfde plaats met een verschil van maar 10 seconden op de 23 jarige Franse triomfator. Bij de ploegen noteerde zijn team Riwal Cycling de achtste positie.

 

Eindklassement:  1. Jean Louis Le Ny  (WB Fybolia Locmine / foto)    2. Anthony Delaplace  (Arkea Samsic) op 2 sec.     3. Valentin Reatailleau (AG2R Citroen U23) op 6 sec.      4. Thibault Ferasse  (B&B Hotels) op 9 sec.      5. Nick van der Lijke (Riwal Cycling) op 10 sec. (26 september 2021)NICK VAN DER LIJKE BESTE NEDERLANDER IN GP WALLONIE


In de topklassieker GP de Wallonie door de natte Ardennen werd Nick van der Lijke als beste Nederlander geklasseerd. Op de 33 ste plaats bedroeg zijn achterstand op de sprintwinnaar Christophe Laporte 49 seconden. Met deze score was van der Lijke wel de tweede renner van zijn ploeg. Hij kwam in gezelschap van oud ploeggenoot Andreas Kron (Lotto Soudal) over de streep op de Citadel van Namen.
Tijdens de slotfase zat van der Lijke in een omvangrijke eerste groep met ongeveer 50 renners. Op een van de vele Ardense beklimmingen kreeg de coureur van Riwal Cycling een lekke band op een cruciaal moment en moest de groep laten gaan. In de achtervolging kon hij het verschil nog verkleinen maar niet meer helemaal goedmaken.

Top 5:  1. Christophe Laporte  (Cofidis / foto)  208 km - 4.59.57    2. Warren Barguil  (Arkea Samsic)    3. Tosh v.d. Sande  (Lotto Soudal) 4. Dorian Godon  (AG2R Citroen Team)    5. Gianni Vermeersch  (Alpecin Fenix)    33. Nick van der Lijke  (Riwal Cycling) op 49 seconden. 89 renners haalden de finish.     (15 september 2021)
ZWAAR EK WIELRENNEN VOOR NICK VAN DER LIJKE

Foto: Twitter
Nick van der Lijke startte met Nederland in het EK 2021 rond de Italiaanse stad Trentino.
De coureur van Riwal Cycling kon geen klassering binnen halen.
In de slopende titelstrijd met talrijke hoogtemeters was het beklimmen van de Povo de scherprechter voor veel coureurs.


De gouden medaille ging naar sprintwinnaar Sonny Colbrelli. De 31 jarige Italiaan versloeg zijn Belgische medevluchter Remco Evenepoel met ruim verschil.  3. Benoit Cosnefroy (Frankrijk) op 1.30     4. Matteo Trentin (Italie) op 1.44    5. Tadej Pogacar  (Slovenie) op 1.44.   Bauke Mollema was op de 17 de plaats de beste Oranje man op 6.15 van Colbrelli.   (12 september 2021)

 
 
 
TOP 5 VAN DER LIJKE IN DEENSE KLASSIEKER

Foto: Klaus Hestkjaer.  In de Deense semiklassieker Skive - Skive meetellend voor de Europe Tour heeft Riwal Cycling een overwinning binnen gesleept. Elmar Reinders (29) sprintte na prima ploegwerk tijdens de finale naar de hoofdprijs in de UCI 1.2 koers met 7 Nederlanders op het startblad.  
 
1. Elmar Reinders  188,3 km - 4.14.06     2. Mads Ostergaard Kristensen  (Colo Quick)   3. Marcus Sander Hansen  (BHS PL Beton Bornholm)   4. Nick van der Lijke  (Riwal Cycling)     5. Rasmus Sojberg Pedersen  (Team OB Wiik Dan Stillads).  In de uitslag werden 82 renners geklasseerd.    (29 augustus 2021)

Denemarken   GP Himmerland Rundt    UCI 1.2     
1. Mathias Larsen  (Rest. Suri Carl Ras / Denemarken)   200 km. 4.26.47      2.Nils Broge    (BHS PL Beton Bornholm     3. Rasmus Wallin  (Play Giant)      5. Elmar Reinders  (Riwal Cycling)   12. Nick v.d. Lijke  (Riwal Cycling). Beide Nederlanders kwamen in de eerste groep over de finish in Aars. 49 renners geklasseerd. (28 augustus 2021) 
TOP 15 VAN DER LIJKE IN DRUIVENKOERS OVERIJSE

De continentale renner Nick van der Lijke blijft sterk presteren in het world tour peloton. In de 61 ste editie van de Belgische semi klassieker Druivenkoers rond Overijse koerste de oud Zeeuw na een enerverende finale naar de elfde plaats. In de tweede groep bedroeg zijn achterstand op winnaar Remco Evenepoel 55 seconden. De 21 jarige triomfator van Deceuninck Quick Step kwam na 192 km solo over de finish. De wedstrijd voerde gedeelteijk over het WK parcours rond Leuven waar in september de titelstrijd om de regenboogtrui wordt verreden. 2. Mikkel Frolich Honore  (Deceuninck Quick Step) op 40 sec.    3. Aime De Gendt  (Intermarche Wanty Gobert) op 53 sec.     4. Kasper Asgreen  (Deceuninck Quick Step) op 55 sec.    5. Bram Welten  (Arkea Samsic) op 55 sec.  De jury klasseerde 92 renners in wielerstad Overijse.   (26 augustus 2021)


 
RONDE VAN NOORWEGEN : DERTIENDE IN EINDKLASSEMENT

Foto : Organisatie.  Nick van der Lijke behaalde in Noorwegen tijdens alle etappes een top 25 plaats. Met deze mooie score eindigde de 29 jarige renner van Riwal Cycling op de dertiende positie in het eindklassement. De zege ging naar de Brit Ethan Hayter van Ineos Grenadiers die 15 uur en 15 minuten op de fiets zat in de Noorse vierdaagse.    2. Ide Schelling  (Bora Hansgrohe) op 15 sec.  3. Mike Teunissen (Jumbo Visma) op 25 sec.    4. Markus Hoelgaard  (Uno X) op 33 sec.    5. James Shaw  (Ribble Weldtite) op 33 sec.   13. Nick van der Lijke op 46 sec. De jury rapporteerde 104 renners in de eindstand.
Puntenklassement:    1. Mike Teunissen   47 pnt.    12. Nick van der Lijke 17 pnt.       Ploegen:   1. Uno X       2. Riwal Cycling     3. Team DSM   8. Jumbo Visma.     (22 augustus 2021) 
TOP 5 IN ALGEMEEN KLASSEMENT RONDE VAN DENEMARKEN

Foto : Organisatie.  Nick van der Lijke heeft een sterk optreden in de Ronde van Denemarken bekroond met een top 5 plaats in het eindklassement. De 29 jarige renner van de Deense continentale formatie Riwal Cycling was op de vierde plaats de beste van zijn  ploeg. De achterstand op de Belgische winnaar Remco Evenepoel kwam op 2.14.  Zijn etappe resultaten waren  31 - 12  - 3 - 19 en 14.

Algemeen klassement:   1. Remco Evenepoel   (Deceuninck Quick Step)   17.19.17    2. Mads Pedersen  (Trek Segafredo) op 1.42    3. Mike Teunissen  (Jumbo Visma) op 2.00    4. Nick van der Lijke   (Riwal Cycling) op 2.14    5. Tosh van der Sande  (Lotto Soudal) op 2.30. Na 783 Deense kilometers gedurende 5 koersdagen stonden 105 coureurs in de eindrangschikking.
19 teams in ploegenklassement:    1. Trek Segafredo     4. Riwal Cycling / Nick van der Lijke op 10.37.    (15 augustus 2021) 
KREIZ BREIZH : HOOFDROL NICK VAN DER LIJKE IN FINALE LAATSTE ETAPPEMet de 13 de plaats in de slotrit pakte de 29 jarige Nick van der Lijke na 13 uur, 22 minuten en 38 seconden de hoofdprijs in Kreiz Breizh en werd als eindwinnaar gehuldigd van de UCI 2.2 koers. Het klassement draaide uit op een seconden spel. De voorsprong op provinciegenoot Mick van Dijke bedroeg maar 6 tellen.  Michel Hessmann van Jumbo Visma Development maakte de top 3 compleet met een marge van 10 seconden.   4. Morten Hulgaard  (Uno X) op 31 sec.   5. Marijn  v.d. Berg  (Groupama FDJ) op 38 sec. 92 geklasseerden.

Puntenklassement:  1. Milan Menten  75 pnt.    9. Nick van der Lijke 27 pnt.    
 
Ploegen:  1. Jumbo Visma Development    2. Riwal Cycling op 26 sec.
 
Nick van der Lijke won eerder de Franse meerdaagse.
In 2013 zegevierde hij in het sponsorshirt van Rabobank Development.   Van der Lijke bij Wielerflits.nl over zijn eindzege: "Vanaf het begin hadden we het plan om druk uit te oefenen op de leider en aangezien we vijf renners goed geplaatst hadden in het klassement, konden we de aanval kiezen. Vanuit die situatie konden we de wedstrijd bekijken en hadden we de controle in handen.
 
We hadden Rasmus Quaade toen nog in de vlucht en Jumbo-Visma Development niet, dus dat hield de druk van ons af. Elmar Reinders hielp mij daarna perfect en daarna reed ik op de klimmetjes met de gevaarlijke aanvallen mee. Pas in de laatste kilometers kreeg Mick van Dijke een gat. Ik had met hem mee kunnen gaan, maar dan reed ik mezelf kapot. Daarom koos ik voor mijn eigen tempo en toen pakten we Mick bijna weer terug. Dus het was de juiste keuze.  Kreiz Breizh is echt een goede wedstrijd voor mij, maar ook voor de ploeg. Ik ben blij met de manier waarop ik gekoerst heb en het is altijd speciaal om een etappekoers te winnen, vooral als het voor de tweede keer is".   (2 augustus 2021)
 


STERKE TOUR DE WALLONIE NICK VAN DER LIJKE

TOP 10 IN SLOTETAPPE EN ACHTTIENDE IN ALGEMEEN KLASSEMENT

Nick van der Lijke heeft een constante Tour de Wallonie afgerond met een top 20 notering in het eindklassement. De renner van Riwal Cycling eindigde op de 18 de plaats met een verschil van maar 36 seconden op de 20 jarige Amerikaanse winnaar. Met deze score was v.d. Lijke de tweede Nederlander in de rangschikking en bij zijn team Riwal behaalde hij dezelfde positie achter ploegmaat Lucas Eriksson.

Quinn Simmons (Trek Segafredo / links op foto ) mocht bij de laatste huldiging de oranje leiderstrui aantrekken na een vijfdaagse die voor hem 20,5 uur duurde.    2. Stan Dewulf  (AG2R Citroen Team) op 4 sec.    3. Alexis Renard  (Israel Start Up Nation) op 20 sec.    4. Fernando Barcelo  (Cofidis) op 24 sec.    5. Pascal Eenkhoorn  (Jumbo Visma) op 24 sec.    Ploegen :  1. Trek Segafredo    10. Riwal Cycling op 6.12.   (24 juli 2021)


Foto's: organisatie.   De 24 jarige Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick Step) komt steeds beter in zijn ritme. De herboren Nederlander won zaterdagmiddag de afsluitende rit van Dinant naar Quaregnon. Na 192 km. sprintte Jakobsen alle concurrenten naar de troostprijzen. Rudiger Selig van Bora Hansgrohe werd tweede en Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauzen) kwam als derde binnen. 4. Luca Mozzato (B&B Hotels)      5. Amaury Capiot  (Arkea Samsic)     9. Nick van der Lijke  z.t. als winnaar.   (24 juli 2021)Foto: organisatie.  De renners van de Ethias Tour de Wallonie hebben zaterdag  in startplaats Dinant hun premies aangeboden aan de slachtoffers van de zware overstromingen in o.m. de Ardennen. Voor de gedupeerden komt via het Rode Kruis 71.050 euro beschikbaar.(24 juli 2021)Dylan Groenewegen heeft de goede vorm te pakken en behaalde met zijn sterke optreden de tweede ritzege. De sprinter van Team Jumbo Visma won in Fleurus vrij simpel de heuvelrit vanuit Neufchateau over een afstand van 206 km. In het routeschema zaten veel klimmetjes met in de finale de pittige 1,2 km lange Cote du Petit Try met een gemiddelde van 7,4 procent.
 
Foto organisatie: In het eerste koersdeel tekenden Baptiste Planckaert (Intermarche Wanty Gobert) en Alessandro De Marchi van Israel Start Up Nation voor de hoofdrol. In de vlucht van de dag reed het aanvalsduo naar een voorsprong van ruim zes minuten maar uiteindelijk werden ze gegrepen door de jagende meute. Richting finale ontstonden veel wisselingen in de spits met solopogingen en kopgroepjes. De helpers van de sprinters namen echter het heft in handen en leverden hun kopmannen af op de voorste rijen met de streep in zicht. Jumbo Visma mikte op succes en bracht met succes Groenewegen in stelling.    2. Giacomo Nizzolo  (Team Qhubeka NextHash) 3. Fernando Gaviria  (UAE Team Emirates)     4. Luca Mozzato  (B&B Hotels)      5. Quinn Simmons  (Trek Segafredo).
 
Nick van der Lijke reed wederom een sterke sprint en meldde zich als zestiende.
In het klassement heeft de Riwal coureur 35 seconden achterstand op leider Simmons.     (23 juli 2021)


  

Op de derde dag van de Tour de Wallonie behaalde Quinn Simmons (foto organisatie) van Trek-Segafredo zijn eerste profzege. De 20 jarige coureur was in Erezee sneller dan Stan Dewulf (AG2R-Citroen Team) en kan na de derde etappe een Belgische overwinning op zijn erelijst zetten. In 2019 koerste hij naar de wereldtitel bij junioren.
 
Tijdens de finale van de Ardense heuvelrit gingen veel renners op zoek naar de dagprijs. Omdat het tempo hoog lag wist in eerste instantie niemand een bres slaan. Twee renners konden in een ultieme poging toch nog wegkomen op 3 km van de aankomst. Simmons en de Belg Dewulf gingen gezamenlijk naar de streep met uiteindelijk sprintwinst voor de Amerikaan na ruim 4 uur wedstrijd.  3. Alexis Renard (Israel Start Up Nation)   4. Fernando Barcelo  (Cofidis)       5. Pascal Eenkhoorn   (Jumbo Visma).

De 29 jarige Nick van der Lijke reed naar zijn derde top 30 klassering in Wallonie. De renner van Riwal Cycling ging 25 seconden na Simmons over de finish als tweede Nederlander op de achttiende plaats.  In het algemeen klassement stijgt v.d. Lijke naar de veertiende plaats op 35 seconden van leider Simmons.   (22 juli 2021)

 


Fabio Jakobsen (foto) kon woensdagmiddag in de Tour de Wallonie het zegegebaar maken.Voor de 24 jarige renner van Deceuninck Quick Step een emotioneel moment op het Circuit van Zolder. Na een zware val in de Ronde van Polen en een lange revalidatie etaleerde de Nederlander weer eens zijn snelle benen. Jakobsen versloeg in de massasprint alle concurrenten en reed de 120 km in de tijdscore 2.34.42. 2. Fernando Gaviria  (UAE Team Emirates)    3. Amaury Capiot  (Arkea Samsic). Nick van der Lijke eindigde wederom in het peloton en kwam als 27 ste binnen. In de zevenmans vlucht van de dag zaten vier Belgische thuisrijders met Quinten Hermans,  Dries De Bondt, Toon Aerts en Gianni Marchand.   (21 juli 2021)Dylan Groenewegen (foto) is terug aan het sprintfront. De coureur van Team Jumbo Visma won dinsdagmiddag na 185 km. de openingsrit van de Tour de Wallonie. De 28 jarige Amsterdammer was de rapste in de massasprint in het Waalse Heron en kan de eerste zege van 2021 op zijn lange scorelijst zetten. De helemaal herstelde Groenewegen mocht bij de huldiging ook de leiderstrui aantrekken.Foto : Twitter Riwal.   In de openingsfase vanaf de start in Genappe vormden zeven aanvallers de vlucht van de dag. De Nederlandse presentie werd ingevuld door Julius van de Berg van EF Education Nippo. Op het glooiende parcours met 4 Ardennen heuvels pakte de vluchtgroep maximaal drie minuten maar op 70 km van de streep was hun avontuur dan toch voorbij. Vervolgens gingen de Hollanders Elmar Reinders (ploegmaat van Nick v.d. Lijke) en Pim Ronhaar gezamenlijk op pad. Ook deze poging leverde geen concreet resultaat op. Richting finale gingen talrijke renners in het offensief maar niemand kon wegkomen. In een overzichtelijke en eerlijke eindsprint toonde Groenewegen zijn snelheid en pakte de hoofdprijs. Na de streep kon het geel-zwarte Jumbo Visma team een zegefeestje vieren.
 
Nick van der Lijke (Riwal Cycling) zat in de goede positie tijdens de sprint en eindigde als tweede Nederlander op de 20 ste plaats. Op de startlijst staan 16 Hollanders.

Uitslag:  1. Dylan Groenewegen   (Team Jumbo Visma)     4.21.36   gem. 42.592 km.      2. Hugo Hofstetter  (Israel Start Up Nation)     3. Gianni Vermeersch  (Alpecin Fenix)     4. Alexander Kristoff  (UAE Team Emirates)      5. Rui Oliveira  (UAE Team Emirates)   168 geklasseerden.   (20 juli 2021)
NK PROFS IN DRENTHE :  
GOUD VOOR BRABANDER TIMO ROOSEN VAN JUMBO VISMA.
NICK VAN DER LIJKE IN ACHTERHOEDE OP BIJNA 8 MINUTEN.

Foto : Organisatie.  Na de knal van het startpistool met Joop Zoetemelk in de hoofdrol begonnen de gretige (semi)profs aan hun sportieve opdracht bij het NK in de buurt van Wijster/Drijber.  Bij de 44 ste km vertoefden 17 renners in de spits met een marge van 55 seconden. Lang bleef het verschil schommelen rond de 1 minuut en met nog 70 km te gaan stopte de juryklok op 45 seconden.

Bij de laatste doorkomst reden Riesebeek, Tusveld en Bax licht afgescheiden vooraan. Jumbo Visma redde de koers op het nippertje in de slotronde. Nadat alles bij elkaar was gekomen demarreerde eerst Teunissen en daarna Timo Roosen. De solist van geel-zwarte formatie bleef vooruit en pakte tot veler verassing de gouden plak op de VAM Top.

De 28 jarige triomfator zegevierde in oktober 2017 op Zeeuwse bodem. De Brabander sprintte naar de winst in de eerste editie van de klassieker Tacx Pro Classic tussen Middelburg en Neeltje Jans.

Dertig seconden later ging het zilver naar de sterk acterende Sjoerd Bax van de continentale formatie Metec Solarwatt. Derde binnenkomer Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix) kwam 30 seconden tekort maar mocht wel naar het podium voor de bronzen medaille.
4. Mike Teunissen   (Jumbo Visma) op 33 sec.    5. Boy van Poppel   (Intermarche Wanty Gobert) op 33 sec.   6. Martijn Tusveld  (Team DSM) op 36 sec.    7. Olav Kooij  (Jumbo Visma) op 38 sec.     8. Jan Maas  (Leopard Cycling) op 1.24     9. Bram Welten   (Arkea Samsic) op 1.28     10. Sebastian Langeveld   (EF Education Nippo) op 1.41  
42. Nick van der Lijke op 7.45
Het jurykorps van de KNWU rapporteerde 43 finishers en 37 uitvallers.  
AANVAL NICK VAN DER LIJKE IN ELFSTEDENRONDE BRUGGE

Foto : Edwin van Immerseel : v.d. Lijke in de aanval.
In de mooie vakantiestreek rond Brugge werd de semiklassieker Elfstedenronde verreden. Het parcours bestond uit 7 omlopen door het toeristendorp Damme en over een pittige kasseienstrook van 2000 meter over de Brieversweg.
 
De vroege vlucht werd al vrij snel ingevuld door een zevental coureurs. In de kopgroep stond de Hollandse ambitie op naam van Lars Loohuis, Sven Burger en Elmar Reinders

Na de hergroepering kozen op 30 km van de finish Nick van der Lijke (Riwal Cycling / foto boven) en Jens Reynders van Sport Vlaanderen-Baloise voor de aanval. De maximale voorsprong van het Nederlands/Belgische duo bleef echter onder de halve minuut en hun avontuur was met nog 11 km te gaan voorbij.

Direct hierna werden de sprinters in stelling gebracht en in de laatste rechte lijn naar de streep toonden de snelle mannen hun sterke wapen. Na bestudering van de fotofinish mocht de 28 jarige Belg Tim Merlier (Alpecin Fenix) zijn naam op de erelijst zetten. Het verschil met de concurrenten was minimaal maar de ploeggenoot van Mathieu van der Poel kon uiteindelijk de zegebloemen ophalen.

 
Foto : Edwin van Immerseel : peloton Elfstedenronde.
Uitslag:    1. Tim Merlier   Alpecin Fenix   193 km.   4.16.30       2. Mark Cavendish   Deceuninck Quick Step     3. Sasha Weemaes  Sport Vlaanderen Baloise    4. Pascal Ackermann  Bora hansgrohe      5. Michael Morkov     Deceuninck Quick Step    Beste Nederlander:  6. Danny van Poppel   Intermarche Wanty Gobert     107. Nick v.d. Lijke op 1.19.     (6 juni 2021)
NICK VAN DER LIJKE OP 1.02 IN DWARS DOOR HET HAGELAND

 
In de finale van de Belgische semi klassieker Dwars door het Hageland verdedigden acht koplopers een kleine voorsprong. De achtervolgers kregen richting Diest de aanvallers wel in het vizier maar het verschil konden ze niet meer verkleinen. Op de Citadel van Diest sprintte Rasmus Tiller (Uno-X Pro Cycling / foto) zijn medekoplopers uit het wiel. De 24 jarige Noor werd na 4 uur koers over 13 gravelstroken als winnaar gehuldigd. Snelle man Danny van Poppel (Intermarche Wanty Gobert) moest zich deze keer tevreden stellen met de tweede plaats op 1 sec. 3. Yves Lampaert  (Deceuninck Quick Step) op 2 sec.   4. Jonas Rickaert  (Alpecin Fenix)  z.t.   5. Piet Allegaert  (Cofidis)  z.t.
 
Nick van der Lijke (Riwal Cycling) kwam na 177 km vanuit Aarschot in het langgerekte peloton over de finish.
De oud Zeeuw werd 34 ste op 62 seconden.
Slechts 75 renners haalden de eindstreep in de mini Strade Bianche over Belgische bodem.    (5 juni 2021)
STERKE SOLO NICK VAN DER LIJKE IN FYEN RUNDT DOOR DENEMARKEN

Foto : Twitter.  In de Deense klassieker tekende Nick van der Lijke voor een forse solo. De 29 jarige renner van de continentale formatie Riwal Cycling kon zijn voorsprong echter niet vasthouden toen het peloton vaart maakte. In de finale stoof een groep van 33 renners naar de finish in Middelfart. Na 206 km sprintte thuisrijder Niklas Larsen (24) van UNO-X Pro naar zijn eerste seizoenzege met de tijdscore 4.30.24 en een gemiddelde van 45.732 km.  2. Rasmus Wallin  (Team CO Play Reus)    3. Kasper Andersen  (Team Loloquick).


De  eervolle vermelding 'beste Nederlander' werd ingevuld door de 20 jarige Bodi Del Grosso (ABloc CT / foto) die op de zeventiende plaats eindigde.  59. Nick van der Lijke op 31 sec. De UCI jury klasseerde 118 coureurs in deze 1.2 koers.   (30 mei 2021)
ELMAR REINDERS, PLOEGMAAT VAN NICK VAN DER LIJKE,
BESTE NEDERLANDER IN DEENSE GRAVEL KLASSIEKER

Foto : Facebook organisatie.
De Deense UCI 1.2 klassieker GP Herning werd een wielerfeestje voor de thuisrijders. Maar liefst 8 renners uit Denemarken behaalden een top 10 klassering in deze koers over talrijke gravelstroken. Bij de 25 formaties op het startblad stond o.m. Riwal Cycling Continental met de Nederlanders Nick van der Lijke en Elmar Reinders.
Na een harde wedstrijd over 195 km ging de zege met 2 seconden voorsprong naar de Deen Mads Ostergaard (23) van Colo Quick. Zijn landgenoten Magnus Bak Klaris (2) en Niklas Larsen (3) maakten de top 3 compleet.


Elmar Reinders (29 / foto) was zaterdagmiddag de beste Hollander op de vijfde plaats. Nick van der Lijke werd na 4,5 uur wedstrijd op 4.34.25 als 61 ste geklasseerd. Slechts 68 renners haalden de finish in Herning.  (29 mei 2021)
CIRCUIT WALLONIE : TOP 30 NICK VAN DER LIJKE IN TWEEDE KOERS 2021

Nick van der Lijke heeft tijdens zijn tweede wedstrijd van het wegseizoen 2021 een goede prestatie neergezet ondanks een gebrek aan koersritme. Met het sponsorshirt van Riwal Cycling kon de oud Middelburger zich toch handhaven in het peloton en ging in Charleroi als 27 ste over de finish. De jury rapporteerde 109 finishers.

De 28 jarige Fransman Christophe Laporte (Cofidis / foto) sprintte naar de overwinning in het Circuit Wallonie na 194 pittige kilometers met veel klimwerk. Zijn landgenoot Marc Sarreau (AG2R Citroen) kwam als tweede binnen in de UCI 1.1 klassieker door de Ardennen. De derde positie werd bezet door Laurence Pithie van Equipe Groupama FDJ. Martijn Budding (Beat Cycling) was de rapste Hollander op de zesde plaats.


In deze derde wedstrijd voor de Bingoal Cycling Cup vormden in eerste instantie vijf coureurs de kopgroep. Na hun mislukte poging kwamen 14 renners in de spits maar ook deze aanvallers werden ingerekend. Tijdens de finale probeerden enkele solisten weg te komen. De ploegen met de sprinters aan boord hielden het tempo ontzettend hoog en uiteindelijk konden de snelle mannen hun specialiteit etaleren in de slotkilometer. Laporte maakte voor de tweede keer in 2021 het zegegebaar en komt op de erelijst als opvolger van Thomas Boudat in 2019.      (13 mei 2021)
NICK VAN DER LIJKE IN 2021
BIJ DEENSE CONTINENTALE FORMATIE RIWAL CYCLING TEAM

Foto : Instagram     21 februari 2021.

De 29 jarige Nick van der Lijke (Middelburg > Zevenhuizen) koerste in 2020 bij de Deense ploeg Riwal Readynez. De pro continentale formatie wilde vanaf 2020 meer wedstrijden rijden in Belgie en Nederland. Daarnaast mikte de ploegleiding op een wildcard voor de Tour de France met een Grand Depart in de hoofdstad Kopenhagen.Mede door de corona perikelen werd het een moeizaam seizoen voor de renners. Het management zag in de zomer ook nog eens topsponsor Readynez afhaken maar vond met Securitas alsnog een nieuwe geldschieter.

In december 2020 meldde de teamleiding dat de ploeg wegens onvoldoende sponsoring niet verder kan in de pro continentale competitie van de UCI. Van der Lijke belandde richting jaarwisseling 20-21 in een onzekere periode aangaande zijn wielertoekomst. Riwal kon echter met nieuwe sponsoren wel de continentale status binnenhalen. v.d. Lijke besloot om in 2021 bij de Deense formatie te blijven onder de formatienaam Riwal Cycling Team. De Nederlandse ploegmaats van Van der Lijke zijn Elmar Reinders en Adrie Lindeman.

Van der Lijke in de PZC over zijn verwachtingen voor 2021: "Het was vorig jaar in veel opzichten een heel moeilijk en raar seizoen. Dus mijn doel voor dit jaar is vooral om plezier te hebben en zo agressief mogelijk te genieten van het wielrennen. Ik streef natuurlijk altijd naar mijn beste niveau, maar dit jaar wil ik ook weer een aantal races winnen en stabieler zijn."NICK VAN DER LIJKE IN 2020 MET 4 LANDGENOTEN
BIJ DEENSE PLOEG RIWAL READYNEZ

Foto : Riwal Readynez Cycling Team.   

Nick van der Lijke (Middelburg > Rotterdam) koerste in 2020 bij de Deense ploeg Riwal Readynez. De pro continentale formatie wilde vanaf 2020 meer wedstrijden rijden in Belgie en Nederland. Daarnaast mikte de ploegleiding op een wildcard voor de Tour de France 2021 die start in de hoofdstad Kopenhagen. In het UCI team klassement 2019 eindigden de Denen op de 18 de positie met 1167 punten.

van der Lijke begon in 2020 aan zijn zevende profseizoen. In 2019 behaalde de toen 28 jarige renner een podiumplaats (3) in de Veenendaal Veenendaal Classic. Na een val in de Tour of Norway eind mei moest hij enkele maanden herstellen en kon pas in het naseizoen zijn rentree maken. v.d. Lijke droeg 4 seizoenen het sponsorshirt van Roompot Oranje Peloton, Roompot Nederlandse Loterij en Roompot Charles.Foto : In 2019 behaalde de 29 jarige renner een podiumplaats (3) in de Nederlandse klassieker Veenendaal Veenendaal Classic.

Na een val in de Tour of Norway eind mei moest hij enkele maanden herstellen en kon pas in het naseizoen zijn rentree maken.

v.d. Lijke droeg vanaf 2016 vier seizoenen het sponsorshirt van
Roompot Oranje Peloton, Roompot Nederlandse Loterij en Roompot Charles.In 2015 ging Nick van der Lijke met Team Lotto NL Jumbo naar de Giro. In de zeventiende etappe van Tirano naar Lugano kwam de Zeeuw als tiende binnen. Alberto Contador (Tinkoff Saxo) werd in Milaan als eindwinnaar gehuldigd. Van der Lijke belandde op de 86 ste plaats met een marge van ruim 4 uur op de Spaanse triomfator. In 2014 koerste de geboren Middelburger in het groene sponsorshirt van Belkin Pro Cycling.


DERNY ZEGE IN WESTDORPE 2013 MET GANGMAKER WALTER HUYBRECHTSFoto : Facebook
Van 2010 tot 2013 koerste de Zeeuwse belofte in het shirt van Rabobank Development. Bij deze Nederlandse opleidingsploeg reed v.d. Lijke naar winst in o.m. Tour Gironde, Kreiz Breizh en de Beverbeek Classic.
 
Foto:   Als 18 jarige junior sprintte v.d. Lijke (UWTC De Volharding) in 2009 naar de hoofdprijs in de Omloop van Borssele te SHeerenhoek.

Terug naar de inhoud