* Mortiere TT Middelburg - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Fiets Historie Zeeland :  
Mortiere Toertocht 2014 - 2018 voor Jeugd Sport Fonds Zeeland.


                                        5 JAAR MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG VOOR JEUGDSPORTFONDS


MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG VAN 2014 TOT 2018

GOEDE DOEL : JEUGDSPORTFONDS ZEELAND


In Middelburg werd vanaf 2014 vijf keer een toertocht voor het goede doel georganiseerd. Start en aankomst lagen op de ruime Woonboulevard De Mortiere aan de rand van de hoofdstad.Bij de eerste editie, de Morty toertocht, stonden bijna 300 deelnemers op de inschrijflijst voor de 60 en de 100 km. Het sportieve succes was ook zichtbaar in het bedrag van 4.500 euro dat overhandigd kon worden aan het Jeugdsportfonds Zeeland.EDITIE 2015 : 7000 EURO VOOR JEUGDSPORTFONDS


 
De uitgave van 2016 stond in het teken van de Zeeuwse wielerhelden en voerde op 22 mei over delen van de Jo de Roo route en de Jan Raas route op Zuid-Beveland.


 

In 2017 hadden de uitgestippelde trajecten een link naar het jubileum feestjaar Middelburg 800.

In 2017 werd 7000 euro bijeen gebracht door de ruim 300 deelnemers en de sponsors Emte van Overveld/Arnemuiden en Woonboulevard Middelburg. Met dit bedrag krijgen weer veel Zeeuwse kinderen een kans om in de toekomst te sporten.

Het was een prachtige zomerse dag met veel enthousiaste fietsers en prachtige routes van 30, 60 en 100 km. De organisatie richt een speciaal dankwoord naar Toerclub Walcheren die de route hebben gepland en uitgezet.

Verder is er ruime waardering voor de sponsoren van de prachtige prijzen: FietsenMakker uit Vlissingen, Media Markt, Praxis, Profijt Meubels en Pronto Wonen.

 Bij de 5e editie in 2018 konden de organisatoren van de Mortiere Toertocht 5.500 euro overhandigen aan gedeputeerde Jo Annes de Bat en promotor/ambassadeur Patrick Vader (Middelburg) van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland (foto onder). 
 
In 2019 stond de Mortiere Toertocht tot veler verrassing niet meer op de Zeeuwse fietsagenda:  
 
De organisatie gaf een korte toelichting:  "Helaas hebben we moeten besluiten dat 2018 de laatste editie van deze mooie wielertoertocht is geweest. Dank aan alle enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren. We hebben een aantal prachtige edities gehad met afwisselende routes uitgezet door Toerclub Walcheren. Regen, wind en zon; we hebben het allemaal gehad. Bovendien hebben we mede namens de fietsers heel veel kinderen de mogelijkheid gegeven om te sporten via Jeugdfonds sport en cultuur Zeeland".Terug naar de inhoud