* Milan Vader - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
Wielrennen : Milan Vader > Team Jumbo Visma vanaf 2022.

MILAN VADER (MIDDELBURG) VANAF 2022 BIJ TEAM JUMBO VISMA
 
Milan Vader heeft een 3 jarig contract getekend bij het World Tour formatie Team Jumbo Visma. De 25 jarige Middelburger zal bij de Nederlandse profploeg een combinatie programma afwerken met mountainbike wedstrijden en wegkoersen.

 
 
Vader (archieffoto) is uiteraard blij met de overeenkomst en reageert op de website van zijn nieuwe team: Het is gaaf om voor Team Jumbo-Visma te rijden. Naar mijn mening zijn ze het leidende team van dit moment. Het is fijn dat het een Nederlands team is. Daarom voelt het een beetje als thuiskomen. We hebben gesproken over de weg voor de komende jaren. Racen op de weg is relatief nieuw voor mij. Ik koerste vroeger op de weg, maar niet veel. Ik kijk er erg naar uit. Het team heeft veel kennis en ervaring. Ik vind het leuk dat alles gericht is op prestaties bij Team Jumbo-Visma. Ik verwacht veel te leren en mezelf te ontwikkelen als sporter. Een groot doel zijn de Olympische Spelen in Parijs. Ik hoop een medaille te winnen op het onderdeel mountainbike. Team Jumbo-Visma is de perfecte optie om mij daarbij te helpen.
 
 
Ook Merijn Zeeman (foto), sportief directeur van Team Jumbo-Visma, is opgetogen over de aanwinst: Het is een interessant project en het was al een geweldige reis. Milan wordt al jaren gevolgd door Tim Heemskerk, een van onze performance coaches. Daarom hebben we intensiever contact gehad. Hij is met ons op trainingskamp geweest en heeft een aantal fysieke en persoonlijkheidstests gedaan. We hebben hem heel goed leren kennen. We zien veel potentieel in hem. Hij is fysiek zeer getalenteerd. Hij is technisch erg goed op de fiets. Ook spreekt zijn persoonlijkheid ons erg aan. Milan is iemand die heel graag in zichzelf wil investeren en goed kan samenwerken.
 
We denken dat zijn kwaliteiten tot en met het middengebergte liggen. Hij is explosief bergopwaarts. In een dergelijk programma willen we hem dingen leren. Hoe snel pakt hij het op, rijdend in een peloton, een World Tour peloton. Dat is iets wat we nog moeten zien. We gaan ook kijken naar de wereldbeker kalender in het mountainbiken en de kampioenschappen die daarbij komen kijken. En hoe we er een goede variatie in gaan vinden.    (24 september 2021)
 
Terug naar de inhoud