* Mijn Wegseizoen 2021 - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* "Mijn Wegseizoen 2021" : Zeeuwse renners, organisatoren, bonden, etc. vertellen over hun wielerjaar.

Meedoen?  stuur je artikel met foto naar  info@zeelandopdefiets.nl
STICHTING WIELERRONDE BRUINISSE:
"WE WILDEN IN 2021 DE SPONSOREN EN SUPPORTERS TEGEMOET KOMEN
MET EEN VIRTUELE RONDE OP DE GREVELINGENDAM"

Bas Jumelet van de Stichting over het wielerseizoen 2021 in Bruinisse:  Na de afgelaste wielerronde van 2020 gingen we vol goede moed 2021 in om opnieuw een succes te maken van de KNWU wielerronde. Toen we te horen kregen dat in de zomer weer wielercriteriums georganiseerd konden worden zijn we meteen aan de slag gegaan om een publieksvrije ronde te bedenken waar het organiseren van een koers mogelijk was binnen de maatregelen. Helaas is door meerdere factoren als vergunningen en extra maatregelen het organiseren van de wielerronde niet gelukt.Om toch de sponsoren en supporters tegemoet te komen hebben we dit jaar een virtuele ronde georganiseerd. Op de Grevelingendam (foto) hebben we een Strava segment aangemaakt waar iedereen gedurende 2 weken zijn beste tijd neer kon zetten. Dit gaf wielersupporters die normaal nooit mee zouden doen aan een koers ook de kans om deel te nemen. Dit werd erg goed ontvangen en we hadden een leuk aantal deelnemers. Winnaar bij de mannen werd Arie van het Geloof en bij de vrouwen won Marleen Keijzer. Ook voor het hardloopevenement werd een virtuele ronde georganiseerd met een 5 km, 10 km en een halve marathon. Ook dit was erg succesvol en zijn er leuke prijzen uitgedeeld. Lees meer over de Virtuele Ronde van Bruinisse : http://www.zeelandopdefiets.nl/--wielrennen-algemeen.html

Ondertussen zijn we al druk aan het vergaderen om verschillende opties klaar te maken voor 2022. We hopen er na 2 jaar gedwongen afwezigheid weer een knallend spektakel van te maken net als afgelopen jaren.      (22 november 2021)


 
THOMAS BAART (17) -  KLOOSTERZANDE :
 
"EEN HEEL MOOI EERSTE JAAR ALS WIELRENNER EN IK KIJK WEER AL UIT NAAR VOLGEND SEIZOEN"

Foto's : Facebook.   Tijdens de eerste corona periode ben ik recreatief gaan fietsen en heb ik in de zomer van 2020 tweemaal meegereden met Trimbelangen Midden Zeeland TMZ in Hoedekenskerke. Dit vond ik heel leuk, maar ik besloot om te blijven voetballen. Toen in oktober de voetbalcompetitie voor de tweede maal wegens corona werd gestopt ben ik gestopt met voetbal en begon met wielrennen. Via de vader van renner Rowdy Reunis en Luc Swartele ben ik in contact gekomen met het Belgische formatie Van Moer Logistics Cycling Team.

In het eerste half jaar van 2021 waren er weinig koersen, maar heb ik door de trainingen bij van Moer heel veel kunnen leren. Tijdens mijn eerste koers in Nokere kon ik dan ook naar een mooie 19 de plaats rijden. In de kermiskoersen dit jaar altijd goed mee kunnen komen: Kluisbergen (15), Hamme (15), Anzegem (5), Sinaai (3), Waasmunster (9), Melsele (15) en Lichtervelde (27) waren mijn resultaten.

Daarnaast startte ik in heel wat mooie UCI klassiekers en etappe koersen waarbij ik tegen de wereld top mocht rijden:
Menen de Kemmel Menen  (52 ste)     Johan Museeuw Classic   (55 ste)     Ingelmunster   (10 de)      GP Bob Jungels   (82 ste)   Driedaagse GP Vermarc   (67, 37 en 42, GC 34 ste )     Nations Cup - Aubel Thimister Stavelot  (122, 97 en een DNF in de laatste etappe)      GP Ruebilland in Zwitserland   (41, 84 , 88 en 83, GC 83e)Als kers op de taart kreeg ik een uitnodiging om voor de Nederlandse selectie een etappe koers te rijden in het Saarland (Frankrijk, Duitsland). Vier etappes waar heel veel geklommen moest worden. Met de klasseringen 85, 82, 85, 68, 67 en GC 72 ste was ik tevreden maar ik kan ook nog heel veel leren.De Driedaagse van Axel was vier dagen na de Trofeo Saarland de volgende uitdaging. Een hele mooie ervaring om zo’n wedstrijd in eigen streek te kunnen rijden. De eerste twee etappes goed voorin kunnen rijden met een 34 ste en een 29 ste plaats als resultaat. In de tijdrit werd ik 90 ste. Tijdens de laatste etappe door de Vlaamse Ardennen was ik betrokken bij een valpartij op de Paddestraat. Toch kunnen uitrijden en met een 52 ste plaats in het eindklassement kon ik tevreden terugkijken op een mooi weekend in eigen streek. Dus naar mijn gevoel een heel mooi debuutjaar als wielrenner en ik ben klaar voor de toekomst.   (20 november 2021)QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN)
"HOOGTEPUNT WAS VEERTIENDE PLAATS IN UCI KOERS BINCE - CHIMAY - BINCHE"
Foto: Francis Mersy.   Quinty van de Guchte (Driewegen) heeft haar wegseizoen afgesloten met een 12 de plek op het Nederlands Kampioenschap elite vrouwen zonder contract. Deze titelstrijd werd verreden op de zware Col du VAM in Drenthe.

De Bevelandse over het wielerjaar 2021:  "Ik kijk tevreden terug op mijn korte seizoen dat vanwege corona pas eind juni echt begon. Aan het begin heb ik de UCI meerdaagse wedstrijden Lotto Belgium Tour en Baloise Ladies Tour gereden. In deze etappekoersen eindigde ik 52 ste en 60 ste in het algemeen klassement.

Vervolgens kwamen ook de nationale wedstrijden in Belgie weer op gang. In totaal heb ik 22 nationale wedstrijden gereden en eindigde ik 11 x bij de eerste 10 (3 x buiten de top 20). Het was mooi om in deze wedstrijden mee te strijden voor de overwinning en bovendien vertrouwen op te doen voor de UCI wedstrijden. Het hoogtepunt van mijn seizoen was mijn veertiende plek in de UCI wedstrijd Binche - Chimay - Binche.

Al met al kijk ik tevreden terug op mijn constante seizoen. Voor 2022 hoop ik nog een extra stapje te zetten in mijn ontwikkeling en mooie resultaten te rijden in zowel de nationale als UCI wedstrijden. Momenteel loop ik fulltime stage voor mijn studie in België en ik zal daardoor mijn basis deze winter vooral leggen in de Vlaamse heuvels".      (16 november 2021)
 
CASPER VOS BEHAALDE IN 2021 PODIUMPLAATS IN JUNIOREN RONDE VAN PHILIPPINE

Foto's: Ilse Vos.   Het wegseizoen 2021 was voor Casper Vos (Heinkenszand) het laatste jaar bij de junioren. Het was over het algemeen een prima seizoen met wat tegenslagen. Het jaar begon door corona, net als het seizoen daarvoor, wat later dan normaal. Helaas zijn daardoor ook wat wedstrijden afgelast. Zoals bijvoorbeeld de UCI Omloop van Borssele, die ik heel graag had willen rijden omdat het een beetje mijn thuiswedstrijd is.

Omdat de koersen laat begonnen ben ik mijn seizoen gestart bij de trainingswedstrijden van TMZ in het havengebied van Vlissingen. Gelukkig kwam alles vrij snel een beetje op gang en heb ik ook een paar mooie Belgische en Nederlandse klassiekers kunnen rijden. Ook behaalde ik een derde plaats in de KNWU ronde van Philippine achter winnaar Joppe Sterck.


Foto: Ilse Vos.  Verder reed ik ook goede uitslagen in de klassiekers die onderdeel waren van de topcompetitie, zoals de Omloop door het land van Bartje en de Omloop van Valkenswaard. Tot mijn teleurstelling ben ik in de Zeeuwse junioren klassieker Omloop van de Braakman halverwege ten val gekomen. Maar gelukkig met niet al te veel schade.

De week daarna reed ik de Omloop van Noord West Overijssel. Maar na 70 km betrokken geraakt bij een valpartij met helaas een breuk van sleutelbeen en schouderblad. Hiermee kwam dus mijn seizoen al sneller ten einde dan gehoopt. Ondertussen ben ik alweer zo goed als hersteld en kan ik mijn trainingen op de fiets weer hervatten. Op naar 2022 voor mijn debuut bij de beloftengroep van ZRTC Theo Middelkamp.  (10 november 2021)ROWDY REUNIS HEEFT IN 2021 VEEL ERVARING OPGEDAAN IN GROTE KOERSEN

2021 was het seizoen waar ik als eerste jaar belofte aan deel nam. Het wegseizoen begon laat door de coronapandemie. Ik kon in het begin starten in trainingswedstrijden in het West Brabantse Rucphen op het clubparcours van WWV.
 
Vervolgens begon het seizoen echt. Ik begon met verschillende Belgische kermis koersen, waarmee ik weer in mijn koersritme kwam. Het tempo lag heel hoog in de vol bezette wedstrijden. Toch kon ik mijn mannetje staan en kon ik uitrijden. Mijn eerste interclub die ik mocht rijden was de GP Rik van Looy van Grobbendonk naar Herentals. In het zware parcours lagen verschillende kassei stroken. Het was daar een slagveld waardoor veel renners niet konden finishen. Zelf behaalde ik wel een klassering.Er kwamen meer en meer grote koersen en op 11 augustus mocht ik in mijn eerste meerdaagse bij de beloften starten. Daar reed ik ook mooi uit. Op 5 september reed ik de Omloop het Nieuwsblad voor beloften. Die koers liep wel iets minder goed af. Het was een hectische wedstrijd waar het constant vechten was om van voor te komen. Na een dikke 100 kilometer kwam er een lastige klim die heel smal was. Bij het opdraaien van dit bergje was er een valpartij en ik zat te ver van achter. Ik kwam in een achtervolgende groep maar de koers was klaar voor ons. Toch leverde dit een mooie ervaring op.Foto Rita Thienpondt: Reunis (links) in shirt KNWU districtsselectie.   De kasseiklassieker Omloop van de Braakman door Zeeuws Vlaanderen kon ik uitrijden op de 92 ste plaats op 5.23 van de top 3 Roel Vansintmaartensdijk, Jarno Mobach en Timo de Jong.
 
In totaal heb ik in ongeveer 15 grote wedstrijden mogen starten en daarnaast in nog veel gewone koersen. Het seizoen begon traag door corona maar ik heb dus toch nog veel kunnen rijden en deed veel ervaring op.

Mijn ploeg Indulek-Doltcini-Derito cycling team stopt ermee. Ik wil die ploeg bedanken voor de vele kansen en de top begeleiding die ze geleverd hebben. Voor volgend jaar ga ik rijden bij het DCR cycling team. Dit is een Belgische ploeg die verschillende grote koersen wil afwerken. Ik heb nu al gemerkt dat de sfeer heel goed is. Ik kijk er daarom ook naar uit om in 2022 in de kleding van het DCR cycling team te rijden.   (8 november 2021)
ANJA DE BONT (KNWU ZUIDWEST) : DOOR CORONA EEN GEK WIELERJAAR

In het KNWU district Zuid West werd het wegseizoen afgesloten met de GP Steenbergen door West Brabant. Volgens voorzitter Anja de Bont was het door de corona weer een "gek wielerjaar". Ondertussen is het veldritseizoen al een maand geleden gestart.
 
De Bont over het afgesloten seizoen in o.m. Zeeland: Respect heb ik voor alle organisaties die ondanks de vele regels en de onzekerheid of wedstrijden door mochten gaan toch de stap namen en organiseerden. Door deze aanpak konden nog een aantal wegwedstrijden voor onze renners en rensters plaatsvinden.
Verder ruime waardering voor mijn collega juryleden van de KNWU die succesvolle trainingsritten hebben opgezet in Rucphen op het clubparcours van WWV. Dit werd zeker gewaardeerd door de renners en ploegen.
De jurygroep bleef ook beschikbaar om de verlate wedstrijden van het wegseizoen in oktober nog door te kunnen laten gaan. Want tja zonder jury geen wedstrijd.


 Het enige wat ik hoop is dat 2022 weer een normaal jaar wordt voor de sportwereld
en zeker voor onze geliefde sport, DE WIELERSPORT.
 
En beste wielerliefhebbers, wij zijn in ons KNWU district op zoek naar extra juryleden en daarnaast is er een vacature voor consul. Mocht je interesse hebben, je mag mij altijd een pb sturen en ik leg beide functies graag uit.    (7 november 2021)
YVA GELUK (MIDDELBURG)
"WEGSEIZOEN 2021 MET MOOIE WEDSTRIJDEN EN MINDER GOEDE MOMENTEN"

 De Middelburgse renster Yva Geluk (Team Loving Patatoes) kijkt met gemengde gevoelens terug op haar wegseizoen.
 
"2021 was een seizoen met heel veel mooie, maar ook minder goede momenten. (Letterlijk) vallen en weer opstaan. Door al die valpartijen om je heen denken aan stoppen, maar er dan toch weer achter komen dat je teveel van de koers en alles eromheen houdt.

Het laatste koersweekend van 2021 was prima. Een leuk criterium in Oud-Vossemeer met een 5 de plek net voor het peloton (foto Jacco Quist) en een ouderwetse Belgische kermiskoers met een goed gevoel.
 
Al deze momenten had ik voor geen goud willen missen want de belangrijkste les die ik hieruit heb geleerd is dat plezier hebben zoveel belangrijker is dan presteren. De koers is zoveel meer dan dat cijfertje in de uitslag. Voor nu lekker plezier maken tijdens wat strandraces. Daarna zien we het wel weer".    (1 november 2021)

Terug naar de inhoud