* Mick van Dijke - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Mick van Dijke > Jumbo Visma Development.
SEIZOENDEBUUT 2021 MICK VAN DIJKE IN GP LE SAMYN

Het Jumbo-Visma Development Team startte op 2 maart met Mick van Dijke in de Belgische semi klassieker GP Le Samyn die was opgenomen in de Bingoal Cycling Cup. In deze sterk bezette koers met talrijke proftoppers ontstonden vanaf de start in Quaregnon verschillende kopgroepjes op de kasseienstroken. Na talrijke vluchtpogingen stoof uiteindelijk een grote groep richting finish in Dour.

Mathieu van der Poel kreeg vooraan te maken met stuurbreuk maar kon nog wel perfect teamwerk afleveren. De Nederlands kampioen trok de sprint aan voor zijn ploegmaat Tim Merlier. De 28 jarige Belg kon na 200 km en 4,5 uur wedstrijd het zegegebaar maken en zette zijn team Alpecin Fenix in de schijnwerpers. Bij de huldiging was Merlier in gezelschap van Rasmus Tiller (Unox Pro Cycling Team) en Andrea Pasqualon van Intermarche Wanty.  4. Sepp Van Marcke (Israel Start Up Nation)    5. Hugo Hofstetter  (Israel Start Up Nation). Mick van Dijke kwam op de 83 ste plaats over de streep met een marge van ruim 5 minuten op Merlier. De UCI jury rapporteerde 125 binnenkomers.MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners : Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19 / foto), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19) en de Zeeuwse tweelingbroers  Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.   
MICK VAN DIJKE WINT BERGKLASSEMENT
NEDERLANDSE TOPCOMPETITIE 2020

TOP 15 KLASSERING OMLOOP VAN DE BRAAKMAN


Foto: Freddy Scheele
Coen Vermeltfoort (Heeswijk) van VolkerWessels - Merckx sprintte naar de overwinning in de 51ste Omloop van de Braakman. De 32 jarige oud prof van o.m. Roompot Cycling is ploeggenoot van Goesenaar Timo de Jong bij de Nederlandse continentale formatie VWM. 2. Rick Pluimers   (Team Jumbo Visma Development)      3. Arne Marit   (Lotto Soudal U23)   
 
Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) zorgde voor het beste Zeeuwse resultaat. De Bevelander eindigde op een knappe elfde plaats tussen de routiniers en werd gehuldigd als winnaar van het bergklassement.  Broer Tim kwam als 46 ste over de finish in Philippine.
 Lees verslag Omloop van de Braakman 2020:
 http://www.zeelandopdefiets.nl/omloop-van-de-braakman.html  

NK BELOFTEN 2020 IN DRENTHE
ZILVER VOOR MICK VAN DIJKE

Foto: Twitter Organisatie

1. Stijn Daemen      
Landgraaf / Limburg        Team ABloc

2. Mick van Dijke    
Team Jumbo Visma Development

3. Bodi del Grosso     
Eelde       Team ABloc

Bron PZC augustus 2020

MICK VAN DIJKE (DEVELOPMENT TEAM JUMBO VISMA) OVER CORONA CRISIS

DOORGAAN, HARD WERKEN EN GEZOND BLIJVEN.Bekijk de video boodschap van Tim en Mick van Dijke  :  
(19 april 2020)
MICK VAN DIJKE WIL IN 2020 KLIMMEN OP DE (INTERNATIONALE) WIELERLADDER

Foto : Team Jumbo-Visma.

De 19 jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat ziet bij Team Jumbo-Visma Academy ruime kansen om zich te ontplooien als renner. De nieuwe Nederlandse ploeg voor beloften wil meer jongeren op de fiets krijgen en probeert dit te realiseren in nauwe samenwerking met scholen en wielerverenigingen.

Teammanager Richard Plugge over de doelstelling : Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas. Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: scholen, daarboven de wielerclubs, de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg.

We willen een duurzaam wielerprogramma ontwikkelen waarbij we mensen inspireren om meer te sporten en talenten te ontwikkelen op weg naar de top en zo bij te dragen aan een gezondere en actievere samenleving.


Mick van Dijke koerst vaak samen met zijn tweelingbroer Tim die eveneens een kontrakt heeft getekend bij Jumbo-Visma. In het programma 2020 van het Bevelandse wielerduo zitten weg en off-road wedstrijden.      (voorjaar 2020)
Terug naar de inhoud