* Mick van Dijke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Mick van Dijke:

> Jumbo Visma Development t.m. augustus 2021.

> World Tour formatie Jumbo Visma van september 2021 t.m. 31 december 2024.
MIDDENMOOT IN TOPKLASSIEKER PARIJS - TOURS

De najaarsklassieker Parijs - Tours kreeg na 210 km. een spannende finale met twee koppels in de schijnwerper. Stan Dewulf en Franck Bonnamour verdedigden met volle overgave een kleine voorsprong. Tijdens de slotkilometer werden ze alsnog ingelopen door Arnaud Demare en Jasper Stuyven. Het kwartet in de spits sprintte na 4,5 uur koers voor de overwinning met de 30 jarige Fransman Demare (Groupama FDJ / foto) als emotionele triomfator. Na 212 km met zes bergjes op het herfstmenu en over veel onverharde gravelstroken langs wijngaarden kwam Bonnamour (B&B Hotels) als tweede binnen gevolgd door Stuyven (Trek Segafredo) en Dewulf van Ag2R Citroen Team. Danny van Poppel won de sprint van de achtervolgende groep en werd vijfde op 40 seconden.
 
Mick van Dijke nestelde zich in de middenmoot tussen de toppers. De jonge prof werd 67 ste op 4.34 van Demare. (10 oktober 2021)
CRO RACE : PODIUMPLAATS MICK VAN DIJKE IN EINDKLASSEMENT

In de zesdaagse Cro Race stond Mick van Dijke bij de slothuldiging op het podium. De talentvolle renner van Team Jumbo Visma eindigde na 6 koersdagen op de derde plaats in de eindstand na de klasseringen 5, 22, 2, 57, 3 en 21. De 25 jarige Brit Stephen Williams van Bahrain Victorious zegevierde met de tijdscore 25.45.17.  2. Markus Hoelgaard (Uno X) op 17 sec.     3. Mick van Dijke op 28 sec.     4. Simon Yates  (Team Bike Exchange) op 34 sec.   5. Urko Berrade  (Equipo Kern Pharma) op 35 sec.  66. Tim van Dijke op 27.45. De jury rapporteerde 110 coureurs in het algemeen klassement.  


 
Puntenklassement:   
1. Olav Kooij   (Team Jumbo Visma) 79 pnt.   6. Mick van Dijke 48 pnt.
 
Jongeren:  1. Mick van Dijke.
 
Teams:   1. Bahrain Victorious    3. Team Jumbo Visma op 1.17     (4 oktober 2021)


WK WIELRENNEN 2021 IN BELGIE


Wegwedstrijd U23
parcours Antwerpen - Leuven
1. Filippo Baroncini   Italie    161 km  3.37.36
2. Biniam Ghirmay Hailu    Eritrea op 2 sec.     3. Olav Kooij (foto) NL op 2 sec.
42. Mick van Dijke op 28 sec.  143 geklasseerden.     (24 september 2021)
Tijdrit U23 met 67 inschrijven bij de UCI
parcours Knokke Heist - Damme - Brugge
1. Johan Price Pejtersen (foto)  Denemarken   30,3 km  34.29   gemiddelde 52.721
2. Luke Papp    Australie  op 10 sec.    3. Florian Vermeersch  (B) op 11 sec.
5 . Mick van Dijke op 24 sec met gemiddelde 52.117 km.     (20 september 2021)

MICK VAN DIJKE VANAF SEPTEMBER 2021 WORLD TOUR RENNER

Mick van Dijke maakt een flinke stap op de internationale wielerladder. Vanaf september 2021 promoveert de jonge coureur uit Colijnsplaat van het Development team van Jumbo Visma naar de World Tour formatie van de Nederlandse ploeg. In eerste instantie zou van Dijke overgaan in januari 2022 maar gezien zijn sterke sportieve ontwikkeling kiezen de ploegleiders voor een snellere overgang. Binnen deze procedure kan van Dijke nu al meer ritme opdoen en sfeer opsnuiven in het profpeloton tussen de routiners en senior coureurs.  Lees meer over de promotie van Mick van Dijke elders op deze pagina.  (5 september 2021)
MICK VAN DIJKE WINT BELGISCHE MEERDAAGSE

Flanders Tomorrow Tour (B)    UCI 2.2
Eindklassement : 1. Mick van Dijke  (Jumbo Visma Development)    9.54.45    Etappe uitslagen:  3, 3, 1 en 1.
2. Daan Hole  (SEG Racing) op 14 sec.     3. Vincent van Hemelen  (Urbano Cycling Team) op 25 sec.
  Puntenklassement:   1. Mick van Dijke.   (4 september 2021)KNAPPE RITZEGE MICK VAN DIJKE IN TOUR L'AVENIR

In de Ronde van de L'Avenir, die meetelde voor de Nations Cup, heeft Mick van Dijke vijf top 10 plaatsen binnen gesleept. Team Jumbo Visma Development was de rapste in de ploegentijdrit en van Dijke won de tweede rit rond Laon. Na de Franse meerdaagse kon de Zeeuw de 36 ste plaats op zijn scorelijst zetten. Na veel klimwerk was het verschil met de Noorse winnaar ruim 47 minuten in de totaal stand. Puntenklassement:  2. Van Dijke   Ploegen:  1. Noorwegen   4. Nederland.
 
De 22 jarige Noor Tobias Halland Johannessen werd als eindwinnaar gehuldigd.     2. Carlos Rodriguez  (Spanje) op 7 sec.     3. Filippo Zana   (Italie) op 2.05      4. Gijs Leemreize  (Holland) op 2.54      5. Hugo Toumire  (Frankrijk) op 12.02      36. Mick van Dijke op 47.51.  (22 augustus 2021)PODIUMPLAATS MICK VAN DIJKE IN KREIZ BREIZH
Eindklassement Kreiz Breizh :  1. Nick van der Lijke    (Riwal Cycling)   13.22.38        
2. Mick van Dijke op 6 sec.   Klasseringen:  1, 46, 12 en 1.    Jongeren:  1 ste    Punten: 4de    KOM: 5de.
3. Michel Hessmann op 10 sec.       7. Tim van Dijke op 39 sec.    (2 augustus 2021)Foto: organisatie.   Met een gemiddelde van ruim 55 km per uur denderde het jongerenteam van Jumbo Visma naar de overwinning in de openingstijdrit van Kreiz Breizh over een afstand van 12,5 km. Tim en Mick van Dijke, Hidde van Veenendaal, Maurice Ballerstedt, Michel Hessmann en Owen Geleijn hielden in het Franse Ploumagoar 26 ploegen achter zich en konden 13.33 op het digitale scorebord zetten.   (30 juli 2021)
 


MICK VAN DIJKE NIEUWE ZEEUWSE PROFRENNER BIJ JUMBO VISMA

Mick van Dijke uit Colijnsplaat fietst vanaf het wegseizoen 2022 in de profformatie Team Jumbo Visma. De Bevelander en de Duitser Michel Hessmann maken de overstap vanuit de opleidingstak van de Nederlandse wielerploeg. De kontrakten van beide renners lopen t.m. 2024.
Van Dijke en Hessmann werden dit wegseizoen al ingezet bij profkoersen om van het sportieve niveau bij de beroepsrenners te proeven en sfeer op te snuiven in het professionele peloton. De jonge coureurs gingen ook al mee met de profs op enkele trainingskampen.Op de website van de ploeg vertelt sportief directeur Merijn Zeeman over de promotie van de talenten naar de hoofdmacht: "Mick en Michel hebben een driejarig profcontract getekend, waardoor ze volgend jaar veel tijd doorbrengen met het ontwikkelteam. Op het gebied van coaching, maar ook qua wedstrijden in een gecombineerd team. In 2022 staan ze al op de lijst van de World Tour-ploeg, maar vanaf 2023 zullen ze zeker naar de hoofdploeg verhuizen. We kiezen voor deze constructie omdat we talenten op deze manier een omgeving bieden waarin ze op een bepaalde manier worden uitgedaagd om beter te worden. Dankzij de coaches van het ontwikkelteam is er een hoge doorstroom vanuit ons ontwikkelteam. Deze stap verhoogt opnieuw de inspiratie en de kwaliteit van het U23-team. Mick en Michel hebben laten zien dat ze het potentieel hebben om te groeien. Dit is de volgende stap voor hen".  Foto: Facebook : winst in GP Vorarlberg 2021
 
Van Dijke zelf had nooit gedacht dat hij prof zou worden als wielrenner:  "Ik had er niet van durven dromen om profwielrenner te worden. Gelukkig heb ik het team kunnen overtuigen van mijn capaciteiten. Ze zagen iets in me en daar richtte het team zich op. Samen met het team heb ik heel hard gewerkt en dit resulteerde in een profcontract. Daar ben ik heel blij en trots op. Ik ben pas anderhalf jaar serieus bezig met wielrennen. Daarom denk ik dat het heel goed voor mij is om volgend jaar door het ontwikkelteam te worden begeleid. Ik wil geen stap in mijn ontwikkeling overslaan. Dit lijkt me de beste manier om te groeien.".

Hoofd Ontwikkeling Robbert de Groot over hun sportieve toekomst: "Mick en Michel zijn allebei grote talenten. Mick is veelzijdig en een echte teamplayer. De komende jaren zullen we zien waar zijn specialiteiten liggen. Michel is ook een allrounder, maar we weten nog niet waar zijn grenzen liggen. Hij blijft ons verrassen. Het is geweldig dat twee renners weer verder gaan. Het is heel bijzonder dat het lukt. Daar gaan we de komende jaren mee door".     (15 juli 2021)
NK BELOFTEN IN DRENTHE : ZILVER MICK VAN DIJKE ACHTER BROER TIM

Foto : Twitter Jumbo Visma.   Drie Zeeuwse beloften etaleerden hun topvorm op het NK in Drenthe. Tim van Dijke (Jumbo Visma Development) soleerde vanuit en zevenmans kopgroep naar de Nederlandse titel en kon op de top van de VAM berg de nationale driekleur aantrekken en de gouden medaille in ontvangst nemen. Broer Mick eindigde op de zilveren tweede stek en Casper van Uden moest zich tevreden stellen met brons. Timo de Jong uit Goes was ook sterk in de vluchtgroep maar kon net geen eremetaal in de wacht slepen.   (19 juni 2021)             Lees hier meer over het NK 2021 in Drenthe.


GOUD VOOR ZEEUWSE BELOFTE MICK VAN DIJKE

Foto : Instagram. De Zeeuwse belofte renner Mick van Dijke (21) flitste in het Drentse Emmen naar de nationale titel in de discipline tijdrijden. Ondanks een val in de laatste bocht kon van Dijke de hoofdprijs ophalen. De tweede plaats bleef in de familie want tweelingbroer Tim kreeg de zilveren medaille bij de huldiging. Marijn v.d. Berg (Groupama FDJ) was op de bronzen plaats 40 seconden trager.

Foto's : Twitter.   Mick van Dijke op de website van Team Jumbo Visma over zijn race: "Dit was een tijdrit op de limiet, dus soms gaat het mis. Blijkbaar reed ik ondanks de val toch nog snel genoeg. Door de crash in de laatste bocht moest ik de laatste meters wel lopen. Gelukkig was het genoeg voor de overwinning. Uiteindelijk maakt de nationale driekleur alles goed. De afgelopen tijd heb ik veel geleerd met de World Tour ploeg en heb ik een bepaalde hardheid opgedaan. Dat heeft me zeker geholpen om deze prestatie te bereiken". (16 juni 2021)SLOTRIT VOOR ROUTINIER MARK CAVENDISH

ZEEUW MICK VAN DIJKE 65 STE IN EINDKLASSEMENT


De laatste etappe van de Baloise Belgium Tour over vlak terrein van Turnhout naar Beringen kende weinig obstakels voor de renners. Na de start ging de karavaan zondagmiddag dwars door de Kempen langs Kasterlee, Retie, Dessel, Mol, Geel, Meerhout en Balen richting Limburg. In de oud mijnstad Beringen werden in de finale drie rondes van 22 km afgewerkt op een plaatselijk parcours.
 
Vijf renners wilden zich in de slotrit nog eens laten zien. Piotr Havik en Jordy Bouts (Beat Cycling), Ryan Kamp (Pauwels Sauzen Bingoal), Cyril Lemoine (B.B Hotels) en Corne van Kessel van Intermarche Wanty Gobert kregen echter weinig ruimte van het jagende peloton. Na 2 uur koers stond het gemiddelde op bijna 47 km per uur.

Richting finale probeerden Havik en Boutes nog weg te komen maar ze werden telkens gecounterd door de medekoplopers. Op 15 km van de streep zat alles bij elkaar en een compacte groep ging op topsnelheid naar de finish.

Tot veler verassing kwam de 36 jarige Mark Cavendish (foto) toch weer boven drijven. De Brit die 30 Tour etappes op zijn erelijst heeft zette de sprint naar zijn hand en versloeg met overtuikging alle gerenommeerde concurrenten. De renner uit de stal van Deceuninck Quick Step reageerde na zijn zege emotioneel richting ploegmaats en begeleiders en mocht naar het podium.  2. Tim Merlier    3. Pascal Ackermann    4. Dylan Groenewegen      5. Nacer Bouhanni.    95. Mick van Dijke op 39 sec.

Bij de eindhuldiging was de leiderstrui voor Remco Evenepoel die 200 UCI punten incasseerde.   2. Yves Lampaert op 46 sec.     3. Gianni Marchand op 56 sec.   4. Finn Fisher Black op 1.04     5. Ide Schelling op 1.08.


Mick van Dijke (foto) van de opleidingsploeg Jumbo Visma reed een prima Belgische rittenkoers in de sterk bezette UCI wedstrijd met World Tour formaties op de startlijst. De jonge coureur uit Colijnsplaat belandde in het algemeen klassement op de 65 ste plaats op precies 13 minuten van Evenepoel.   Teams (21):  1. Team Jumbo Visma   47.09.47.   Punten: Caleb Ewan.   Combinatie: Cedric Beullens.  De jury zette 137 renners in de eindstand van de Ronde van Belgie.    (13 juni 2021)In de Koninginnenrit door de Ardennen kwam de dagzege zaterdag in handen van een sprinter. Caleb Ewan (26) kon zich dankzij geweldig tempowerk van zijn ploegmaats van Lotto Soudal voorin handhaven en behaalde in Hamoir zijn vijfde seizoenzege. De Australische coureur had voor de 152 km 3 uur en 37 minuten nodig.  2. Bryan Coqard  (BB Hotels)   3. Davide Ballerini   (Deceuninck Quick Step)   4. Giacomo Nizzolo  (Team Qhubeka Assos)    5. Jasper De Buyst   (Lotto Soudal)   Beste Hollander:  6. Ide Schelling  (Bora hansgrohe / foto)   75. Mick van Dijke op 3.46.  In de vroege vlucht waren de Nederlanders Taco v.d. Hoorn en Luuc Bugter stimulators. (12 juni 2021)Caleb Ewan (foto) van Lotto Soudal kon vrijdag in de Baloise Belgium Tour vertrouwen tanken in de aanloop naar de Tour de France. In de derde etappe was de 26 jarige coureur de rapste in de massasprint na een rit over 174 km van Gingelom naar Scherpenheuvel-Zichem. Pascal Ackermann (Bora hansgrohe) kwam net tekort voor dagsucces en Michael Morkov (Deceuninck Quick Step) werd derde. Danny van Poppel van Intermarche Wanty Gobert was op de vierde plaats de eerste Nederlander. Mick van Dijke had op positie 123 een achterstand van 1.58.  In de vijfmans vlucht van de dag acteerde Jan Willem van Schip (26) van Beat Cycling met een nieuw ontworpen stuur dat door de UCI commissaris in de Belgium Tour was goedgekeurd.   (11 juni 2021)
 


Fotografie : Freddy Scheele.
Het 21 jarige toptalent Remco Evenepoel (foto) pakte donderdag de hoofdprijs in de tijdrit rond kustplaats Knokke Heist. De Belgische renner uit de stal van Deceuninck Quick Step flitste met een gemiddelde van 56 km per uur naar de zege op het vlakke parcours met een lengte van 11,2 km. De talrijke wielersupporters zagen Yves Lampaert, een ploeggenoot van Evenepoel, de tweede tijd scoren op 2 seconden. De jonge Nieuw Zeelander Finn Fisher Black (Jumbo Visma Development) werd op 18 tellen derde. 4. Rune Herregodts (Sport Vlaanderen Baloise) op 19 sec.   5. Frederik Frison  (Lotto Soudal) op 19 sec.  eerste Hollander,  8. Koen Bouwman op 24 sec.
 
Mick van Dijke toonde zijn puike vorm in de race tegen de klok. De Bevelander van Jumbo Visma Development haalde een gemiddelde van 53.976 en eindigde met deze snelheid op de zestiende plaats met een verschil van 27 seconden op zijn generatiegenoot Evenepoel.   (10 juni 2021)De finale van de eerste etappe werd door vier Belgische renners ingevuld. Ghys, Evenepoel, Marchand en Campenaerts vochten voor elke meter. De achtervolgers konden geen vuist maken maar in de spits moest Campenaerts na een krampaanval de rol lossen. Het doorzettende trio bleef dapper strijden en hun inspanning werd beloond.


Fotografie : Edwin van Immerseel.
Na een enerverende koers over o.m. Berg ten Houte (3x) en smalle binnenwegen van Beveren naar Maarkedaal sprintte baanrenner Robbe Ghys (24) naar de dagzege in het warme Vlaanderen. De meeste volgers zagen Evenepoel als kanshebber maar de gretige jongeling van Deceuninck Quick Step verspeelde teveel krachten als animator van de kopgroep (foto). In de vroege vlucht met acht durvers etaleerden Yoeri Havik en Jan Willem van Schip van Beat Cycling hun conditie.

 Uitslag:     1. Robbe Ghys    (Sport Vlaanderen Baloise)   175 km.  4.05.15   gem. 42.887 km.   
2. Remco Evenepoel   (Deceuninck Quick Step) z.t.      3. Gianni Marchand   z.t.            4. Jasper Philipsen   (Alpecin Fenix) op 28 sec.       5. Jasper De Buyst   (Lotto Soudal) op 28 sec.    Eerste Nederlander:  7. Ide Schelling  (Bora hansgrohe) op 28 sec.

De Zeeuw Mick van Dijke kwam in een groepje van 5 renners over de finish. Op de 49 ste plaats was het verschil met Ghys 5.52.  De jury rapporteerde 144 binnenkomers in Maarkedaal.  
Klasseringen Jumbo Visma:  
10. Pascal Eenkhoorn op 28 sec.     18. Finn Fisher Black op 28 sec.     28. Koen Bouwman op 28 sec.      49. Mick van Dijke op 5.52    71. David Dekker op 6.18        87. Olav Kooij op 7.18       127. Dylan Groenewegen op 11.08.      (9 juni 2021)
GP ORLEN NATIONS : VIERDE PLAATS MICK VAN DIJKE
Foto: Twitter.  Mick van Dijke (rechts op foto) uit Colijnsplaat heeft in de tweedaagse GP Orlen Nations net geen podiumplaats behaald. De Bevelander van Jumbo Visma Development reed in het Hollandse oranje shirt naar de vierde plaats op 16 seconden van zijn winnende landgenoot Marijn v.d. Berg    2. Kim Heidijk op 8 sec.    3. Pavel Bittner op 16 sec.
 Teams :   1. Nederland      2. Tsjechie op 26 sec.     3. Duitsland op 37 sec.     (30 mei 2021)

Ook in de tweede etappe van de Orlen Nations etaleerde Marijn v.d. Berg zijn puike voorjaarsvorm. De 21 jarige coureur uit De Meern won zondagmiddag na een wedstrijd die 2,5 uur duurde.  2. Kim Heidijk (Duitsland) z.t.   3. Mick van Dijke  (Nederland)  z.t.   (30 mei 2021)


De 21 jarige Marijn v.d. Berg (foto) heeft de eerste rit in de Orlen Nations Grand Prix over 143 km. op zijn naam gezet. In Bialystok sprintte de coureur uit de Meern na een perfecte leadout van zijn ploegmaats naar de hoofdprijs na 3 uur koers.  2. Kim Heiduk (Duitsland)   3. Pavel Bittner  (Tsjechie). Mick van Dijke kwam als achtste over de streep in de tweedaagse voor landenteams die is opgenomen in de 2.NCup.  (29 mei 2021)

TOP 50 MICK VAN DIJKE IN EINDKLASSEMENT RONDE VAN HONGARIJE

 
In de Ronde van Hongarije ging de hoofdprijs naar de Australier Damien Howson. De 28 jarige renner van Team Bike Exchange had na 5 pittige koersdagen met veel hoogtemeters een voorsprong van 16 seconden op Ben Hermans (Israel Start Up Nation). Op de derde plaats eindigde Antonio Tiberi (Trek Segafredo) die strandde op 24 seconden.   4. Jhojan Garcia (Caja Rural Seguros) op 32 sec.    5. Stefan de Bod  (Astan Premier Tech) op 45 sec. Op de dertiende plaats was Gijs Leemreize (Jumbo Visma) de eerste Hollander met een marge van 1.21. Het UCI jurykorps klasseerde 118 renners in het algemeen klassement.

 
De Zeeuw Mick van Dijke (Team Jumbo Visma Development) reed een gedegen koers. In het eindklassement kwam de 21 jarige semi prof op de 49 positie terecht met een marge van 4.56 op de triomfator. Van Dijke behaalde in de derde etappe zijn beste resultaat met een elfde plaats in de massasprint in Tata.    
Ploegenklassement met 21 teams:     1. Astana Premier Tech      7. Jumbo Visma Development op 2.18.        (16 mei 2021)
MICK VAN DIJKE MIKT OP PROFCONTRACT BIJ TEAM JUMBO VISMA
Bron : Wielerflits.nl  5 mei 2021
SOLOZEGE MICK VAN DIJKE IN OOSTENRIJK

Foto : Facebook.
Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) kan een overwinning op zijn erelijst zetten. De 21 jarige Bevelander reed middels een korte solo naar de hoofdprijs in de GP Vorarlberg door Oostenrijk. Vijf seconden later kwamen de achtervolgers binnen. De Sloveen Matevz Govekar en ploeggenoot Rick Pluimers maakten de top 3 compleet. Op de startlijst stonden bijna 200 renners van 29 teams in hoofdzaak uit de continentale sector.
 
De ploegleiders van de Nederlandse opleidingsploeg konden in Oostenrijk voor de vijfde keer juichen. Jumbo Visma was in 2021 al succesvol met Finn Fisher-Black en Lars Boven in de Istrian Spring Trophy. Nieuw Zeelander Fisher-Black noteerde ook twee zeges in zijn thuisland.  


Uitslag : 1. Mick van Dijke    160 km   3.41.57   gemiddelde 43.3 km.       
2. Matevz Govekar   (Tirol KTM Cycling)         3. Rick Pluimers    (Jumbo Visma)    
69. Johnny Hoogerland  (Radteam Feld am See)  op 1.04          73. Jarno Mobach    (Leopard Cycling)  op 1.12.       
Deelnemers: 196  -  uitvallers: 83.    Foto : Twitter
Mick van Dijke (Colijnsplaat) bij de huldiging in Oostenrijk:  We hadden Michel Hessmann mee in de vroege ontsnapping, maar die reed helaas lek. Vervolgens is de ploeg de rest van de wedstrijd in de achtervolging gegaan en dat hebben ze uitstekend gedaan. Rick zou uiteindelijk gaan sprinten en ik wilde nog een laatste alles-of-niets-poging doen. Twee kilometer voor de meet ben ik volle bak de laatste klim opgereden. Toen ik boven kwam, zat er niemand meer in mijn wiel. Ik durfde onderweg niet om te kijken tot twintig meter voor de streep. Toen wist ik dat ik ging winnen. Dat was schitterend. Ik heb hier lang op gewacht en het is onwijs mooi op deze manier weer een periode van wedstrijden in te gaan.
 
 
Ploegleider Robert Wagner:  Het team heeft het onwijs goed gedaan. Vooral de manier waarop ze als ploeg hebben gereden. Alle afspraken die we vooraf hadden gemaakt, hebben de mannen uitgevoerd. Het was al een hele mooie wedstrijd en deze overwinning is dan de kers op de taart.      (1 mei 2021)

MICK VAN DIJKE BIJ OMROEP ZEELAND OVER ZIJN WIELERTOEKOMST


(12 april 2021)

STERKE VIJFDAAGSE MICK VAN DIJKE IN COPPI E BARTALI


In de slotrit op zaterdag was er na langdurig achtervolgingswerk geen klassering meer voor Mick van Dijke (dnf).
De hoofdprijs in het eindklassement was voor zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard. Vanaf de eerste dag presteerde de Deen overtuigend in de UCI 2.1 etappekoers met de finale rond Forli.    

Sportief directeur Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma genoot van de etappekoers:
"Ik denk dat het een enorme boost is voor de renners van het development team, die geweldig werk hebben geleverd en hiermee aantonen dat ze veel potentie hebben. Het werk van Sierk Jan de Haan, Robert Wagner en Robbert de Groot en de rest van de begeleidende staf werpt zijn vruchten af en zij verdienen een groot compliment. Jonas heeft het fantastisch gedaan. Hij bevestigt hiermee de progressie die hij heeft geboekt. Binnen onze selectie hebben we renners die tot de wereldtop behoren, maar we steken ook veel tijd en energie in het opleiden van talenten. Daar is deze wedstrijd een heel goed voorbeeld van".    (27 maart 2021)
TWEEDE RITZEGE VOOR PLOEGGENOOT VAN MICK VAN DIJKE

In de vierde rit kon Jonas Vingegaard voor de tweede keer het zegegebaar maken. De 24 jarige Deen van Jumbo Visma Development won de sprint in San Marino na 4,5 uur koers over golvende terrein met 4000 hoogtemeters.  2. Javier Romo  (Astana)   3. Nick Schultz  (Team BikeExchange)   62. Mick van Dijke (foto) op 6.56. Vingegaard blijft klassementsleider met nog 1 etappe voor de boeg.   (26 maart 2021)TOP 25 IN DERDE ETAPPE

Ethan Hayter (Ineos Grenadiers / foto) boekte donderdag in Riccione zijn eerste seizoenzege. De 22 jarige Brit won de pelotonsprint na een pittige omloop van 139 km. met o.m. de bergjes Carpegna en Villaggio del Lago.  Shane Archbold (Deceuninck Quick Step) en Nick Schultz (Team BikeExchange) maakten de top 3 compleet. Mick van Dijke eindigde op de 21 ste positie in dezelfde tijd als Hayter. (25 maart 2021)DAGSUCCES VOOR PLOEGGENOOT VAN MICK VAN DIJKE

Jonas Vingegaard / foto, de 24 jarige ploegmaat van Mick van Dijke, won woensdag de etappe in Sogliano al Rubicone. De Deen versloeg in de sprint zijn medekoploper Ivan Ramiro Sosa van Ineos Grenadiers. Na 163 km kwam Nick Schultz als derde binnen op 4 seconden. Mick van Dijke had op de 88 ste plaats een achterstand van ruim 13 minuten.   (24 maart 2021)JUMBO VISMA ZESDE IN PLOEGENTIJDRIT

Foto : Twitter
Met een gemiddelde van bijna 55 km per uur raasde het Jumbo Visma team naar de zesde plaats in de ploegentijdrit rond Gatteo. De 25 formaties moesten 10,8 km afleggen.
Uitslag :     1 Israel Start Up Nation : Ben Hermans, Guy Niv, Matthias Brandle, Alex Dowsett, Alessandro De Marchi, Sebastian Berwick, James Piccoli  (foto boven)   11.36    gemiddelde  55.862 km.
2 Astana Premier Tech    11.37        3 Deceuninck Quick Step    11.38       6 Jumbo Visma Development met o.m. de Nederlanders Mick van Dijke, Gijs Leemreize en Rick Pluimers.     11.47   gem. 54.993 km.     (23 maart 2021)TOP 10 MICK VAN DIJKE IN EERSTE RIT

Mick van Dijke sprintte in de openingsrit rond Gatteo naar de tiende plaats. Het peloton moest dinsdagochtend 98 km afwerken in de streek Emilia Romagna met in de plaatselijke omloop de beklimming van de pittige Longiano. Na talrijke uitlooppogingen kwam in de slotfase alles bij elkaar en konden de sprinters zich etaleren.
 
In de eerste groep sprintte de 26 jarige Jakub Mareczko (Vini Zabu / foto) naar de overwinning. Mark Cavendish (Deceuninck Quick Step) kwam een wiel tekort voor weer eens topsucces. Marius Mayrhofer van Team DSM meldde zich als derde. Bevelander Mick van Dijke koos de goede positie, bleef in het spoor van de snelle jongens en werd netjes tiende.  (23 maart 2021)

TOP 10 MICK VAN DIJKE IN FRANSE KLASSIEKER


In de Franse eendagskoers Parijs - Troyes zat Bevelander Mick van Dijke in de dertienmans kopgroep. Zijn ploeg Jumbo Visma Development was met drie vluchters stevig vertegenwoordigd in de spits. Na een snelle en zware wedstrijd sprintte de 28 jarige Romain Cardis (St.Michel Auber 93 / foto) naar de overwinning. De Fransman zette over de 180 km een tijdscore neer van 4.17.03. Bij de huldiging waren er ook bloemen voor Alan Riou (Arkea Samsic) en Antoine Raugel van Groupama FDJ Development). De Nederlander Rick Pluimers (Jumbo Visma) werd als zesde geklasseerd. Teamgenoot Mick van Dijke noteerde na een strijdlustige koers de zevende plaats. Het peloton dat was geslonken tot 90 binnenkomers had een achterstand van 24 seconden.   (14 maart 2021)
SEIZOENDEBUUT 2021 MICK VAN DIJKE IN GP LE SAMYN

Het Jumbo-Visma Development Team startte op 2 maart met Mick van Dijke in de Belgische semi klassieker GP Le Samyn die was opgenomen in de Bingoal Cycling Cup. In deze sterk bezette koers met talrijke proftoppers ontstonden vanaf de start in Quaregnon verschillende kopgroepjes op de kasseienstroken. Na talrijke vluchtpogingen stoof uiteindelijk een grote groep richting finish in Dour.

Mathieu van der Poel kreeg vooraan te maken met stuurbreuk maar kon nog wel perfect teamwerk afleveren. De Nederlands kampioen trok de sprint aan voor zijn ploegmaat Tim Merlier. De 28 jarige Belg kon na 200 km en 4,5 uur wedstrijd het zegegebaar maken en zette zijn team Alpecin Fenix in de schijnwerpers. Bij de huldiging was Merlier in gezelschap van Rasmus Tiller (Unox Pro Cycling Team) en Andrea Pasqualon van Intermarche Wanty.  4. Sepp Van Marcke (Israel Start Up Nation)    5. Hugo Hofstetter  (Israel Start Up Nation). Mick van Dijke kwam op de 83 ste plaats over de streep met een marge van ruim 5 minuten op Merlier. De UCI jury rapporteerde 125 binnenkomers.MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners : Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19 / foto), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19) en de Zeeuwse tweelingbroers  Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.   
MICK VAN DIJKE WINT BERGKLASSEMENT
NEDERLANDSE TOPCOMPETITIE 2020

TOP 15 KLASSERING OMLOOP VAN DE BRAAKMAN


Foto: Freddy Scheele
Coen Vermeltfoort (Heeswijk) van VolkerWessels - Merckx sprintte naar de overwinning in de 51ste Omloop van de Braakman. De 32 jarige oud prof van o.m. Roompot Cycling is ploeggenoot van Goesenaar Timo de Jong bij de Nederlandse continentale formatie VWM. 2. Rick Pluimers   (Team Jumbo Visma Development)      3. Arne Marit   (Lotto Soudal U23)   
 
Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) zorgde voor het beste Zeeuwse resultaat. De Bevelander eindigde op een knappe elfde plaats tussen de routiniers en werd gehuldigd als winnaar van het bergklassement.  Broer Tim kwam als 46 ste over de finish in Philippine.
 Lees verslag Omloop van de Braakman 2020:
 http://www.zeelandopdefiets.nl/omloop-van-de-braakman.html  

NK BELOFTEN 2020 IN DRENTHE
ZILVER VOOR MICK VAN DIJKE

Foto: Twitter Organisatie

1. Stijn Daemen      
Landgraaf / Limburg        Team ABloc

2. Mick van Dijke    
Team Jumbo Visma Development

3. Bodi del Grosso     
Eelde       Team ABloc

Bron PZC augustus 2020

MICK VAN DIJKE (DEVELOPMENT TEAM JUMBO VISMA) OVER CORONA CRISIS

DOORGAAN, HARD WERKEN EN GEZOND BLIJVEN.Bekijk de video boodschap van Tim en Mick van Dijke  :  
(19 april 2020)
MICK VAN DIJKE WIL IN 2020 KLIMMEN OP DE (INTERNATIONALE) WIELERLADDER

Foto : Team Jumbo-Visma.

De 19 jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat ziet bij Team Jumbo-Visma Academy ruime kansen om zich te ontplooien als renner. De nieuwe Nederlandse ploeg voor beloften wil meer jongeren op de fiets krijgen en probeert dit te realiseren in nauwe samenwerking met scholen en wielerverenigingen.

Teammanager Richard Plugge over de doelstelling : Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas. Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: scholen, daarboven de wielerclubs, de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg.

We willen een duurzaam wielerprogramma ontwikkelen waarbij we mensen inspireren om meer te sporten en talenten te ontwikkelen op weg naar de top en zo bij te dragen aan een gezondere en actievere samenleving.


Mick van Dijke koerst vaak samen met zijn tweelingbroer Tim die eveneens een kontrakt heeft getekend bij Jumbo-Visma. In het programma 2020 van het Bevelandse wielerduo zitten weg en off-road wedstrijden.      (voorjaar 2020)
Terug naar de inhoud