* Mick van Dijke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Mick van Dijke  (Colijnsplaat):

> Jumbo Visma Development t.m. augustus 2021.

> World Tour formatie Jumbo Visma van september 2021 t.m. 31 december 2024.
JUMBO VISMA START IN 2022 MET 29 RENNERS

Jumbo Visma begint het wegseizoen 2022 met 29 renners.
In deze omvangrijke selectie zijn 3 Zeeuwen opgenomen met Milan Vader, Mick & Tim van Dijke.  
NEDERLANDSE WIELERPRIJS "GROOTSTE TALENT 2021" VOOR MICK VAN DIJKE

Foto : Facebook.  Tijdens het nationale (mobiele) Wielergala werden de ereprijzen 2021 uitgereikt. Drie Nederlandse renners kregen een trofee voor hun behaalde prestaties in het recente wegseizoen.
Mick van Dijke werd door organisator Club 48 en het publiek gekozen tot grootste talent. De 21 jarige renner van de World Tour formatie Team Jumbo Visma ontving de Gerrie Knetemann Trofee die werd overhandigd door zijn tweelingbroer Tim.

De erelijst van Mick van Dijke (Colijnsplaat > Riemst B) kreeg in 2021 een forse aanvulling. De Zeeuw werd o.m. Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften. In de NK wegrace behaalde van Dijke een zilveren medaille.
Verder won hij twee ritten en het klassement in de Flanders Tomorrow Tour. Verder de tweede prijs in de meerdaagse Kreiz Breizh Elites en de derde plaats in de CRO Race. Bij het WK tijdrijden voor beloften flitste Mick Van Dijke naar de vijfde positie.
Lees meer over zijn wegseizoen 2021 elders op deze pagina.

De andere genomineerden in de talentencategorie waren provinciegenoot Shirin van Anrooij (Kapelle), Marijn van den Berg, Chris van Dijk, Tim van Dijke, Maike van der Duin, Fem van Empel, Daan Hoeks, Vincent Hoppezak, Olav Kooij, Puck Pieterse, Pim Ronhaar en Lonneke Uneken.
De Gerrie Knetemann Trofee werden eerder uitgereikt aan Ceylin del Carmen Alvarado, Lorena Wiebes, Harrie Lavreysen, Fabio Jakobsen, Sam Oomen, Elis Ligtlee, Wilco Kelderman, Mathieu van der Poel en Moreno Hofland.

Bij de huldiging door de Limburgse wielercommentator Sander Kleikers kreeg baanrenner Harrie Lavreysen de eretitel "Wielrenner van het Jaar" als opvolger van Mathieu van der Poel. "Wielrenster van het Jaar" Annemiek van Vleuten mag voor de derde keer de Keetie van Oosten-Hage Trofee in haar prijzenkast zetten.   (20 december 2021)
MICK VAN DIJKE VANAF SEPTEMBER 2021 WORLD TOUR RENNER

Mick van Dijke maakt een flinke stap op de internationale wielerladder. Vanaf september 2021 promoveert de jonge coureur uit Colijnsplaat van het Development team van Jumbo Visma naar de World Tour formatie van de Nederlandse ploeg. In eerste instantie zou van Dijke overgaan in januari 2022 maar gezien zijn sterke sportieve ontwikkeling kiezen de ploegleiders voor een snellere overgang. Binnen deze procedure kan van Dijke nu al meer ritme opdoen en sfeer opsnuiven in het profpeloton tussen de routiners en senior coureurs.  (5 september 2021)MICK VAN DIJKE WINT BELGISCHE MEERDAAGSE

Flanders Tomorrow Tour (B)    UCI 2.2
Eindklassement : 1. Mick van Dijke  (Jumbo Visma Development)    9.54.45    Etappe uitslagen:  3, 3, 1 en 1.
2. Daan Hole  (SEG Racing) op 14 sec.     3. Vincent van Hemelen  (Urbano Cycling Team) op 25 sec.
  Puntenklassement:   1. Mick van Dijke.   (4 september 2021)KNAPPE RITZEGE MICK VAN DIJKE IN TOUR L'AVENIR

In de Ronde van de L'Avenir, die meetelde voor de Nations Cup, heeft Mick van Dijke vijf top 10 plaatsen binnen gesleept. Team Jumbo Visma Development was de rapste in de ploegentijdrit en van Dijke won de tweede rit rond Laon. Na de Franse meerdaagse kon de Zeeuw de 36 ste plaats op zijn scorelijst zetten. Na veel klimwerk was het verschil met de Noorse winnaar ruim 47 minuten in de totaal stand. Puntenklassement:  2. Van Dijke   Ploegen:  1. Noorwegen   4. Nederland.
 
De 22 jarige Noor Tobias Halland Johannessen werd als eindwinnaar gehuldigd.     2. Carlos Rodriguez  (Spanje) op 7 sec.     3. Filippo Zana   (Italie) op 2.05      4. Gijs Leemreize  (Holland) op 2.54      5. Hugo Toumire  (Frankrijk) op 12.02      36. Mick van Dijke op 47.51.  (22 augustus 2021)
SOLOZEGE MICK VAN DIJKE IN OOSTENRIJK 2021

Foto : Facebook.
Mick van Dijke (Jumbo Visma Development) kan een overwinning op zijn erelijst zetten. De 21 jarige Bevelander reed middels een korte solo naar de hoofdprijs in de GP Vorarlberg door Oostenrijk. Vijf seconden later kwamen de achtervolgers binnen. De Sloveen Matevz Govekar en ploeggenoot Rick Pluimers maakten de top 3 compleet. Op de startlijst stonden bijna 200 renners van 29 teams in hoofdzaak uit de continentale sector.
 
De ploegleiders van de Nederlandse opleidingsploeg konden in Oostenrijk voor de vijfde keer juichen. Jumbo Visma was in 2021 al succesvol met Finn Fisher-Black en Lars Boven in de Istrian Spring Trophy. Nieuw Zeelander Fisher-Black noteerde ook twee zeges in zijn thuisland.  


Uitslag : 1. Mick van Dijke    160 km   3.41.57   gemiddelde 43.3 km.       
2. Matevz Govekar   (Tirol KTM Cycling)         3. Rick Pluimers    (Jumbo Visma)    
69. Johnny Hoogerland  (Radteam Feld am See)  op 1.04          73. Jarno Mobach    (Leopard Cycling)  op 1.12.       
Deelnemers: 196  -  uitvallers: 83.    Foto : Twitter
Mick van Dijke (Colijnsplaat) bij de huldiging in Oostenrijk:  We hadden Michel Hessmann mee in de vroege ontsnapping, maar die reed helaas lek. Vervolgens is de ploeg de rest van de wedstrijd in de achtervolging gegaan en dat hebben ze uitstekend gedaan. Rick zou uiteindelijk gaan sprinten en ik wilde nog een laatste alles-of-niets-poging doen. Twee kilometer voor de meet ben ik volle bak de laatste klim opgereden. Toen ik boven kwam, zat er niemand meer in mijn wiel. Ik durfde onderweg niet om te kijken tot twintig meter voor de streep. Toen wist ik dat ik ging winnen. Dat was schitterend. Ik heb hier lang op gewacht en het is onwijs mooi op deze manier weer een periode van wedstrijden in te gaan.     (1 mei 2021)MICK EN TIM VAN DIJKE HEBBEN 13 PLOEGMAATS IN 2021

De selectie van Jumbo Visma Development bestaat in 2021 uit 15 renners : Maurice Ballerstedt (19), Darren van Bekkum (18), Loe van Belle (18), Lars Boven (19 / foto), Finn Fisher Black (18), Owen Geleijn (19), Michel Hessmann (19), Olav Kooij (19), Rick Pluimers (19), Archie Ryan (19), Johannes Steine Mittet (18), Axel van der Tuuk (19), Hidde van Veenendaal (19) en de Zeeuwse tweelingbroers  Mick van Dijke (20) en Tim van Dijke (20) uit Colijnsplaat.   
MICK VAN DIJKE WIL IN 2020 KLIMMEN OP DE (INTERNATIONALE) WIELERLADDER

Foto : Team Jumbo-Visma.

De 19 jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat ziet bij Team Jumbo-Visma Academy ruime kansen om zich te ontplooien als renner. De nieuwe Nederlandse ploeg voor beloften wil meer jongeren op de fiets krijgen en probeert dit te realiseren in nauwe samenwerking met scholen en wielerverenigingen.

Teammanager Richard Plugge over de doelstelling : Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas. Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: scholen, daarboven de wielerclubs, de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg.

We willen een duurzaam wielerprogramma ontwikkelen waarbij we mensen inspireren om meer te sporten en talenten te ontwikkelen op weg naar de top en zo bij te dragen aan een gezondere en actievere samenleving.


Mick van Dijke koerst vaak samen met zijn tweelingbroer Tim die eveneens een kontrakt heeft getekend bij Jumbo-Visma. In het programma 2020 van het Bevelandse wielerduo zitten weg en off-road wedstrijden.      (voorjaar 2020)
Terug naar de inhoud