* Maureen Arens - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Maureen Arens  (Kruiningen)    > 2022 : Continental AG Insurance NXTG.


MAUREEN ARENS IN MIDDENMOOT BRETAGNE LADIES TOUR CERATIZITIn de Bretagne Ladies Tour mocht een ploeggenote van Maureen Arens naar de slothuldiging. Ally Wollaston van AG Insurance NXTG eindigde op de derde plaats. Haar achterstand op de winnares kwam op 29 seconden. De hoofdprijs was voor de 21 jarige Italiaanse Vittoria Guazzini (foto) van FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope die in de Franse vijfdaagse 13 uur en 25 minuten op de fiets zat. De tweede plaats werd ingevuld door Cedrine Kerbaol van Cofidis op 25 seconden van Guazzini.  4. Marie Le Net (FDJ Nouvelle) op 55 sec. 5. Anais Morichon (Arkea Pro Cycling) op 1.00.
Maureen Arens zag haar naam terug op de 57 ste plaats in het eindklassement. Na de etappe resultaten 64, 74, 61, 36 en 33 bedroeg het verschil met de nummer 1 vijftien minuten en 30 seconden. De formatie van Arens werd vijfde in het ploegenklassement. Met de ervaring die Arens opdeed in de UCI 2.1 koers kan ze in de toekomst weer sterker worden en verder groeien.  (7 mei 2022)

 


KLASSERING VOOR MAUREEN ARENS IN AMSTEL GOLD RACE

Foto: Zeeland op de Fiets.nl   Met een korte solo heeft de 24 jarige Italiaanse Marta Cavalli de achtste editie van de klassieker Amstel Gold Race gewonnen. De renster van FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope kon de kleine voorsprong op de Cauberg vasthouden en zette de grootste triomf op haar erelijst.
In de finale werden de Nederlandse favorieten totaal verrast door de demarrage van Cavalli. Ze pakte in eerste instantie weinig meters maar toen de rode driehoek in zicht kwam was er zicht op succes. Cavalli reed op karakter naar een prachtige overwinning in Valkenburg na een enerverende wedstrijd van 128 km. over de Limburgse heuvels Cauberg, Keutenberg, Bemelenberg, Eyserbosweg en Fromberg.
2. Demi Vollering   Team SD Worx     3. Liane Lippert   Team DSM     4. Annemiek van Vleuten   Movistar     5. Katarzyna Niewiadoma Canyon Sram Racing.  

Maureen Arens uit Kruiningen kon weer ervaring opsnuiven in het world tour peloton. Het 18 jarige talent van AG Insurance eindigde in de sterk bezette wedstrijd op de 98 ste plaats met een verschil van 10.45 op Cavalli.  115 rensters geklasseerd.   (10 april 2022)
KLASSERING IN KOUDE VOLTA LIMBURG CLASSIC

Vierde editie door winters Zuid Limburg.    1. Amber Kraak   (Jumbo Visma)    118 km - 3.25.41    2. Anouska Koster   (Jumbo Visma) op 1.35     3. Thalita de Jong   (Bingoal Casino Chevalme) op 1.36        4. April Tacey   (Le Col Wahoo) op 1.37      5. Pauliena Rooijakkers  (Canyon Sram Racing) op 1.38
Zeeuwen:   31. Maureen Arens op 4.03       42. Demi van Dijke op 4.06.    79 rensters geklasseerd in Eijsden.    (2 april 2022)In de klassieker Dwars door Vlaanderen won Chiara Consonni (22 /foto) in Waregem de sprint van een afgeslankt peloton. De Italiaanse renster van Valcar Travel en Service kon na 120 km en 3 uur koers over Vlaamse hellingen en kasseienstroken de zegebloemen ophalen.  2. Julie De Wilde  (Plantur Pura)    3. Elise Chabbey   (Canyon Sram Racing).  Eerste Nederlandse:  10. Karlijn Swinkels  (Jumbo Visma). Maureen Arens (18) haalde netjes de finish en werd in de slotgroep als 81 ste geklasseerd op 9.02. De jury meldde 113 finishers en 25 uitvallers.  (30 maart 2022)
AG INSURANCE NIEUWE TITELSPONSOR
NXTG CYCLING TEAM MET MAUREEN ARENS

AG Insurance - NXTG, met Maureen Arens (Kruiningen) in de gelederen, wil een toonaangevend ontwikkelingsteam zijn en blijven in het vrouwenwielrennen. Vanaf de oprichting als APB U19 ontwikkelingsteam in 2018 won het wereld-, Europese en nationale titels. AG Insurance is al tientallen jaren nauw verbonden met het Belgische wielrennen.

NXTG oprichter en promotor Natascha den Ouden: "Toen we in 2019 na het U19-jaar een elite vrouwenteam werden, zijn we op die basis verder gebouwd. Als je een huis bouwt, begin je niet met een dak maar met de fundering. We willen jonge vrouwelijke renners een professionele omgeving bieden waar ze hun dromen om profwielrenner te worden kunnen waarmaken. Deze droom begon in 2019 met onze allereerste eliterace Omloop Het Nieuwsblad en blijft elke dag groeien met AG Insurance en Quick Step Alpha Vinyl met Patrick Lefevere aan onze zijde."   (22 maart 2022)KLASSERING IN BELGISCHE SEMI KLASSIEKER NOKERE KOERSE

Tussen de Belgische plaatsen Deinze en Nokere werd de vrouwen klassieker Nokere Koerse verreden. Het routeboek vermeldde 15 km kasseistroken en 809 hoogtemeters als forse uitdaging voor de profs. De zwaarste klimmetjes waren de Tiegemberg, Petegemberg, Lange Ast en de aankomststrook op Nokereberg.
 
In een nerveuze wedstrijd met veel valpartijen reed tijdens de eindfase een uitgedund peloton naar de streep. De 22 jarige Lorena Wiebes (Team DSM / foto) sprintte na 3 uur en 14 minuten met overmacht naar haar tweede overwinning in Nokere Koerse.  2. Lotte Kopecky (Team SD Worx)    3. Marta Bastianelli  (UAE Team ADQ)    4. Chiara Consonni  (Valcar Travel & Service)     5. Marjolein van Geloof (Le Col Wahoo).
Maureen Arens werd op positie 70 geklasseerd met een verschil van 2.05 op haar winnende landgenote Wiebes. De Zeeuwse kon weer veel ervaring en parcourskennis opdoen tussen de routiniers. De jury rapporteerde 78 binnenkomers op de top van Nokereberg. (16 maart 2022)
MAUREEN ARENS IN MIDDENMOOT BLOEIZONE FRIESLAND TOUR

Foto: Organisatie.  Maureen Arens startte met haar ploeg NXTG by Experza in de eerste editie van de Easy Toys Bloeizone Friesland Tour. Het programma in Noord Nederland bestond uit drie etappes in de regio Surhuisterveen, Eernewoude, Bakkeveen en Drachten over provinciale wegen en smalle polderstroken.De 18 jarige renster uit Kruiningen deed veel ervaring op in Friesland tussen toprensters van o.m. Jumbo Visma, Trek Segafredo en SD Worx. Met haar etappe resultaten 60, 64 en 60 eindigde de Bevelandse in het algemeen klassement op een nette 60 ste plaats in de middenmoot van de UCI 2.1 rittenwedstrijd. Het verschil met eindwinnares Ellen van Dijk (35) van Trek Segafredo kwam op 4.18.  2. Riejanne Markus  (Jumbo Visma) op 7 sec.    3. Marlen Reusser  (Team SD Worx) op 30 sec.   4. Katie Archibald  (Ceratizit) op 50 sec.  5. Alice Barnes  (Canyon Sram Racing) op 52 sec. Geklasseerd: 119 rensters.  Ploegenklassement:  1. Jumbo Visma   9. NXTG by Experza / Maureen Arens.  (5 maart 2022)
KLASSERING MAUREEN ARENS IN KLASSIEKER OMLOOP VAN HET HAGELAND

In de Omloop van het Hageland zat Shirin van Anrooij uit Kapelle in de beslissende vlucht. Vanaf de start in Tienen was er veel onrust in het peloton maar niemand kon wegkomen op het pittige parcours over Vlaamse kasseien en smalle wegen. Tien rensters gingen in de laatste fase op avontuur en bij het ingaan van de laatste omloop van 15 km was de voorsprong nog 30 seconden. Floortje Mackaij demarreerde maar haar solo bleef zonder succes. De kopgroep bleef intact richting aankomst in Tielt Winge. Na 128 km. sprintte de 34 jarige Italiaanse Marta Bastianelli (UAE Team ADQ) naar topsucces en pakte na 2016 en 2019 haar derde winst in deze Belgische UCI klassieker. 2. Emma Norsgaard  (Movistar)   3. Floortje Mackaij  (Team DSM)   4. Elena Cecchini  (Team SD Worx)   5. Shirin van Anrooij  (Trek Segafredo)  z.t. als winnares.  


Maureen Arens (Kruiningen) reed haar eerste klassieker in het shirt van NXTG by Experza. De Bevelandse toonde karakter na een mechanisch probleem in de finale. Haar beloning was een klassering op de 65 ste plaats met een verschil van 2.44 op winnares Bastianelli. De aankomstrechter zette 84 rensters in de uitslag en rapporteerde 60 uitvalsters waaronder alle ploeggenotes van Arens. (27 februari 2022)

NXTG BY EXPERZA 2022 MET ZEEUWSE MAUREEN ARENS


* Maureen Arens : onderste rij, tweede van links *
ARENS (18) IN 2022 EERSTEJAARS U23 BIJ NXTG

 
Arens heeft veel zin om volgend jaar op een hoger niveau te rijden:  "Ik ben echt trots om bij NXTG te fietsen. In september/oktober heb ik een aantal koersen mogen rijden met mijn nieuwe formatie. Dus ik ben er al een beetje aan gewend geraakt dat ik de komende jaren tussen de elites ga rijden. Het ging super goed, dus ik kijk nu al uit naar het wegseizoen 2022. Ik voelde me op mijn gemak mede door de andere jonge meiden en de lage druk. Voor mij betekent dit dat ik mezelf meer kan ontwikkelen om een 'klassieke' renster te worden". (27 oktober 2021)MAUREEN ARENS (KRUININGEN) IN 2022 BIJ CONTINENTALE VROUWENPLOEG NXTG RACING U23

De talentvolle Maureen Arens blijft opvallend presteren en is vanaf 1 augustus 2021 aangesloten bij de continentale UCI vrouwenploeg NXTG Racing U23. De Bevelandse schuift door vanuit de juniorenploeg van NXTG waar ze koerste als stagiaire.

Ploegleider Wim Stroetinga denkt dat Arens kan groeien op een hoger niveau:
"Maureen heeft een geweldige werkethos, veel ambitie en blijft zich continu ontwikkelen.
Ze mag het elite niveau proberen en we zijn benieuwd naar haar sterke punten".

Oud renster Jolien Dhoore is vanaf januari 2022 de nieuwe ploegleider van NXTG Racing. De Belgische routinier in het vrouwen wielrennen zal zich richten op het helpen van het U23 team (Maureen Arens) om hun doelen te bereiken in het nieuwe seizoen.    (15 oktober 2021)

Terug naar de inhoud