* Lars Oreel - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Lars Oreel  (Goes)    >  2023 : Metec Solarwatt.
RONDE VAN LIMBURG (B) : LARS OREEL IN EERSTE GROEP

In de Ronde van Limburg was Lars Oreel present in de eerste groep die bestond uit 40 coureurs. De renner uit Goes van Metec Solarwatt komt beter in vorm en kon op 2 de Pinksterdag de Belgische klassieker tussen Hasselt en Tongeren afsluiten met de 30 ste plaats. De 24 jarige Gerben Thijssen (Intermarche Circus Wanty / foto) zette de chaotische sprint naar zijn hand en kon na 4,5 uur wedstrijd de zegebloemen ophalen. Op het podium stonden Caleb Ewan (Lotto Dstny) en Stanislaw Aniolkowski (Human Powered Health) naast de triomferende Belg.  4. Tim Merlier  (Soudal Quick Step)   5. Erlend Blikra  (Uno X). Geklasseerd: 111 coureurs.
Zeeuwen:    30. Lars Oreel z.t. als winnaar.     82. Jochem Kerckhaert  (Beat Cycling) op 6.50.    
In de zevenmans kopgroep zaten 3 Belgen en de Nederlanders Axel v.d. Tuuk (ploegmaat van Lars Oreel), Pim Ronhaar (Baloise Trek Lions), Meindert Weulink (Abloc CT) en Bram Dissel van Beat Cycling.    (29 mei 2023)

zaterdag 3 juni
Belgie / De Kempen      Wielrennen    UCI Europe Tour
Vosselaar / Remi Lensplein  12.45  > Heist op den Berg / Paul van Roosbroecklaan  17.15   
16 de editie semiklassieker Heylen Vastgoed Heistse Pijl
Zeeuwen op startlijst:  Lars Oreel, Thijs de Lange, Mick & Tim van Dijke.
VEENENDAAL - VEENENDAAL CLASSIC:
WINST DYLAN GROENEWEGEN.   TOP 30 LARS OREEL.

Fotografie: Twitter Organisatie.    Amsterdammer Dylan Groenewegen werd na de 36 ste editie van de Veenendaal - Veenendaal Classic voor de vijfde keer als winnaar gehuldigd van de semiklassieker. De 29 jarige sprinter van Team Jayco Alula won eenvoudig de massasprint na een wedstrijd van 175 km over de Veluwse wegen.In de vlucht van de dag was Nederlands de voertaal. De kopgroep werd gevormd door Max Kroonen (VolkerWessels), Bodi del Grosso (Abloc CT), Wouter v.d. Weerdhoof en Rick Ottema van Allinq CT, Axel v.d. Tuuk (Metec Solarwatt) en Bjorn Bakker namens Scorpions Racing Team. De zes aanvallers trapten naar een marge van ruim twee minuten maar in de slotronde konden ze hun spitspositie niet meer handhaven. Toen de hergroepering tot stand kwam werden de snelle jongens in stelling gebracht. De ploeg van Groenewegen hanteerde de slimste voorbereiding richting finish. Hun Nederlandse kopman etaleerde zijn ervaring en zegevierde probleemloos.

De Hollandse klassieker was opgenomen in de Lotto Cycling Cup. Het parcours voerde over een regionale omloop van 35 km die vijf keer gereden moest worden. De steilste obstakels lagen in Rhenen met de heuvels Grebbeberg 7,7 % over 700 meter en Paardenveld met een lengte van 600 meter tegen 5,6 %.

Uitslag:   1. Dylan Groenewegen  (Team Jayco Alula)   175 km - 3.39.17        2. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)  z.t.     3. Sam Welsford (Team DSM)  z.t.      4. Jakub Mareczko  (Alpecin Deceuninck)  z.t.       5. Matteo Moschetti  (Q36.5 Pro Cycling).

Zeeuwen: Lars Oreel  26 ste in eerste peloton z.t. als Groenewegen.     94. Thijs de Lange op 2.40 in kleine groep met o.m. David Dekker en Jan Maas.   (20 mei 2023)
LARS OREEL IN TOP 10 LIMBURGSE KLIM KLASSIEKER

Binnen de Topcompetitie van de KNWU werd de "Nummer 1 Limburg Trofee" verreden. Voorheen stond deze wedstrijd als Ton Dolmans Trofee op de kalender. Vanuit Stein gingen de coureurs op pad voor een klassieker van bijna 200 km over maar liefst 35 beklimmingen.
In het openingsuur vormden 25 strijdlustige renners een sterke kopgroep. Tijdens een enerverende finale ontsnapten vanuit de spits nog eens vijf man richting finish in Elsloo.


Foto: Organisatie.   Jelle Johannink (26) versloeg met indrukwekkende sprintersbenen zijn vier medevluchters na een zware koers van 4 uur en 40 minuten. De renner uit Denekamp zorgde met zijn zege voor een uitbundige en feestelijke stemming in zijn ploeg A-Bloc CT.  2. Jeroen van Krimpen  z.t.   3. Stijn Daemen  z.t.     4. Tim Marsman z.t.   5. Frank v.d. Broek op 5 sec.
De vier Zeeuwse renners waren regelmatig voorin te zien. Timo de Jong  kwam als zesde binnen op 51 seconden.     8. Lars Oreel op 1.08 21. Thijs de Lange op 6.51       81. Jochem Kerckhaert op 9.17.  Het jurykorps rapporteerde 81 binnenkomers.   (7 mei 2023)KLASSERING LARS OREEL IN EERSTE EDITIE 'FOKKER SLAG OM WOENSDRECHT'

Foto: Edwin van Immerzeel. Bij de nieuwe topklassieker 'Fokker Slag om Woensdrecht' kon de Nederlandse formatie TDT-Unibet de eerste overwinning op de scorelijst zetten. Martijn Budding (27) van 'Tour de Tietema' sprintte op de mooie aankomst aan de Scheldeweg in Hoogerheide alle concurrenten naar de troostprijzen. De ervaren Budding reed bij o.m. Roompot Nederlandse Loterij (2017 en 2018), Riwal Readynez en Beat Cycling. Voor Lars Oreel was er een klassering op de 86 ste plaats. 89 renners konden de wedstrijd uitrijden.

De organisatie van de Slag om Woensdrecht onder impuls van voorzitter Niels van Elzakker kan terugkijken op een prachtige wedstrijd en een geslaagd initiatief. Renners, ploegleiders en supporters hopen dat de tweede editie in 2024 op de nationale kalender komt.
> WedstrijdVerslag: http://www.zeelandopdefiets.nl/--slag-om-woensdrecht.html    (30 april 2023)PODIUMPLAATS LARS OREEL IN OMLOOP HOUTSE LINIES

 Goesenaar Lars Oreel bevestigde zijn stijgende vorm met een top 3 klassering
in de Brabantse semiklassieker Omloop van de Houtse Linies.
 
Na een harde en enerverende finale met 8 koplopers kwam Rick Ottema (Team Allinq) na 177 km. als eerste over de finish in Den Hout.
 
Lars Oreel van Metec Solarwatt etaleerde strijdlust en op een overtuigende wijze pakte de Bevelander een nette tweede plaats. Routinier Coen Vermeltfoort (VolkerWessels Cycling) was na bijna 4 uur wedstrijd de derde podiumklant.   

Oreel over zijn puike koers: "Ik zat wat ver van achteren, waardoor ik iets eerder de sprint moest aangaan. Gezien waar ik vandaan kom deze winter zeker tevreden met het niveau, maar ik blijf natuurlijk opzoek naar de overwinning".ARNO WALLAARD MEMORIAL : LARS OREEL IN TOP 25 OP 11 MINUTEN

De 'mooiste polderkoers van Nederland' werd zaterdag gewonnen door een coureur uit Denemarken. Rasmus Bogh Wallin (27) van de formatie Restaurant Suri - Carl Ras behaalde een knappe solozege in Meerkerk en kon de Arno Wallaard Memorial op zijn erelijst zetten.
Wallin ontsnapte op 23 km. van de finish uit een sterk bezette waaier die bestond uit ruim 20 overlevers. Deze beslissende kopgroep kwam tot stand op de winderige dijkwegen en polderstroken met de Lekdijk als blikvanger en zwaarste obstakel. Vooraan kwam de Zeeuwse inbreng op naam van de Goese renners Lars Oreel (Metec Solarwatt) en Timo de Jong van VolkerWessels Cycling. Verder tekenden o.m. Stijn Daemen, Bram Dissel, Coen Vermeltfoort, Max Kroonen en Rasmus Bogh Wallin voor present.

Laatstgenoemde wachtte op een gunstig moment en toen het tempo in de groep wat zakte koos hij voor de aanval. Tot veler verrassing kregen de jagers hem niet meer te pakken. Verbazing dus bij volgers, renners en organisatoren maar de uitgeputte en blije Deense winnaar kon het triomfgebaar maken en de zegebloemen in ontvangst nemen bij de huldiging.Uitslag Arno Wallaard Memorial:  1. Rasmus Bogh Wallin    (Restaurant Suri - Carl Ras)   188 km.  4.12.47   2. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels Cycling) op 16 sec.    3. Martin Pluto  (Abloc CT)  z.t.    4. Timothy Dupont  (Tarteletto Isorex)  z.t.   5. Joshua Huppertz (Team Lotto Kern Haus)  z.t.  6. Thibau Verhofstadt  (Tarteletto Isorex)  z.t.  7. Harry Tanfield  (TDT Unibet)  8. Daniel Stampe (Restaurant Suri - Carl Ras) z.t.   9. Tomas Kopecky  (TDT Unibet) z.t.   10. Jelle Johannink  (Abloc CT)  z.t.

Zeeuwen: 17. Timo de Jong op 22 sec.   22. Lars Oreel op 11.41     50. Thijs de Lange op 15.47   Jochem Kerckhaert  dnf.   50 renners reden de klassieker door Midden Nederland uit.   (15 april 2023)


* OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2023 *

* STREEKFAVORIET JARNO MOBACH (PHILIPPINE) IN KOPGROEP OVER KASSEISTROKEN.

* WINST VOOR MAX KROONEN (VOLKERWESSELS)

Fotografie: Freddy Scheele. Frank van Hulle, wethouder van de gemeente Terneuzen, stuurt rond 12.30 uur 150 renners op pad voor de opening van de Schwalbe Topcompetitie in KNWU verband. De opdracht richting coureurs telt 177 km. en bestaat uit 1 ronde van 45,7 km, 1 ronde van 47,7 km, 2 ronden van ieder 31,9 en 2 ronden van ieder 10,2 km.


De eerste aanvaller was de Duitser Marcel Frose (Team Sportforum) die er alleen vandoor ging en ruim 20 seconden pakte. Zijn avontuur duurde echter niet lang en nadat het peloton de snelheid verhoogde werd de solist ingerekend.
Bij de eerste kasseisprint, onderdeel van het Robbert de Greef kasseiklassement, nam de formatie VolkerWessels Cycling het initiatief met drie jongens in de top 3: Coen Vermeltfoort, Max Kroonen en Tijmen Eising.

Het klassement is vernoemd naar Robbert de Greef. Hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand bij de Omloop van de Braakman in 2019. Zijn naam blijft door dit klassement altijd met de Braakman verbonden. Tijdens de tweede sprint zaten de Zeeuwen Jarno Mobach en Timo de Jong in het voorste gelid achter snelste man Max Kroonen. De wedstrijdleider meldde in deze fase opvallend veel lekke banden.

Vooraan vormden 8 renners de vroege vlucht in de Hel van het Zuiden. Thuisrijder Jarno Mobach (Philippine) kreeg gezelschap van Tim Marsman, Max Kroonen, Martin Pluto, Martijn Rasenberg, Rick Ottema, Wouter van de Weerdhof en Bram Dissel. Hun voorsprong liep snel op naar 45 seconden. Bij de vijfde kasseisprint op de Smokkelweg was Jarno Mobach de rapste.
Na 45 km tijdens de eerste doorkomst in Philippine klokt de jury een marge van bijna 2 minuten voor de kopgroep die nog 5 ronden voor de boeg heeft. Het verschil blijft lang schommelen tussen 1.45 en ruim 2 minuten.Na 2 uur koersen over de zonnige wegen door Zuid Zeeland staat er ruim 90 km op de tellers van de renners en volgers. In het peloton ontstaat later wat onrust met VolkerWessels Cycling op kop. Een eerste achtervolgende groep probeert nu wat van de achterstand goed te maken maar dat gaat niet overtuigend.
In de spits vloeien bij de meesten de krachten weg na een gezamenlijke inspanning die al 2,5 uur duurt. Wouter van de Weerdhof kan het tempo vooraan niet meer volgen en moet lossen. Ook Jarno Mobach en Martin Pluto kunnen zich niet meer handhaven in de kop.

De overlevers zijn Max Kroonen, Martijn Rasenberg, Rick Ottema, Bram Dissel en Tim Marsman. Echter hun voorsprong slinkt fors naar ongeveer 20 seconden. Een hergroepering hangt in de lucht. De koplopers blijven vechten en verdedigen hun positie overtuigend.
De 23 ste en laatste kasseisprint op de Boekhouteweg was voor Bram Dissel. Rick Ottema is de winnaar van het eindklassement. Ondertussen konden in de achtervolging Martin Pluto, Victor Broex, Lars Hohmann en Jarno Mobach elkaar vinden.In de slotfase op 10 km van de streep meldde de koersradio 9 leiders: Max Kroonen, Tijmen Eising, Martijn Rasenberg, Rick Ottema, Stijn Daemen, Bram Dissel Victor Broex, Lars Hohmann en Tim Marsman.
Max Kroonen (22) van VolkerWessels Cycling en ploegmaat van Timo de Jong won de eindsprint. Bij de huldiging stonden Rick Ottema (2 de / Allinq CT) en Stijn Daemen (3 de / Beat Cycling) naast hem op het podium in de Kasteelstraat in het Zeeuws Vlaamse mosseldorp.
4. Victor Broex (Metec)    5. Tim Marsman (Metec)       6. Martijn Rasenberg (A Bloc)       7. Lars hohmann (Metec)      8. Bram Dissel (BEAT)   9.Tijmen Eising (VolkerWessels)    10. Timo de Jong (VolkerWessels / Goes)    15. Lars Oreel  (Metec Solarwatt) op 31 sec.   111 renners geklasseerd, 39 uitvallers. (8 april 2023)


LARS OREEL ELFDE IN JUBILEUM RONDE BRUINISSE


Fotografie: Facebook.  Rens Tulner (Lexmond) van de continentale formatie Metec Solarwatt heeft de jubileum ronde in Bruinisse op zijn naam gezet. In het 50 ste KNWU criterium door het vissersdorp kwam zijn Zeeuwse ploeggenoot Lars Oreel uit Goes als elfde over de finish.
De 53 deelnemers kregen het startsein van oud prof Cees Priem (Wemeldinge), foto onder uiterst links.
De Bevelander won in 1967 de eerste editie met alleen de categorie nieuwelingen op het programma.


De koers werd volledig bepaald door zes vluchters die vooruit bleven tot de finale. Het verschil liep op naar 70 seconden. Het peloton ondernam geen concrete actie en hield hetzelfde tempo aan. Op twee ronden voor het einde gingen de koplopers Rens Tulner en Harry Tanfield op avontuur. In de laatste omloop soleerde Tulner naar de zegebloemen.
 
Uitslag Bruinisse:   1. Rens Tulner   80 km.  2.02.58     2. Harry Tanfield op 4 sec.     3. Tim den Braber op 58 sec.     4. Bram Kras op 59 sec.   5. Tom Vermeer op 1.01     11. Lars Oreel op 1.01. Geklasseerd: 34 coureurs - 19 uitvallers.   (25 maart 2023)
Foto: facebook.

De Zeeuwse semi prof Lars Oreel (Metec Solarwatt)
eindigde zaterdagmiddag in Oud-Vossemeer op de 14 de plaats op 39 seconden van de triomfator.

Podium 74 ste KNWU criterium in het Thoolse dorp:
1. Tim Bierkens  (Stampersgat / Allinq Team)
won na 80 km. de sprint van een achtmans kopgroep met de tijdscore 1.50.42.
2. Klaas Meekma     Utrecht / Diftar Group
3. Bram Dissel     (Arnhem / Beat Cycling Continental)
4. Martin Pluto      5. Nick v.d. Meer      6. Wessel Mouris
7. Bas van Belle     8. Tijmen Eising         9. Coen Vermeltfoort       10. Frits van Gemeren.
De jury klasseerde 76 renners in de categorie elite/beloften.


* BELGISCHE WINST IN DORPENOMLOOP RUCPHEN.
 
* LARS OREEL (METEC SOLARWATT) OP 7 MINUTEN.

Foto: Holland Cup.  De Belg Laurent Rex (23) kan de Dorpenomloop Rucphen op zijn erelijst zetten. De rappe renner van Circus-ReUz-Technord Development versloeg na 177 km. door West Brabant zijn medekoplopers Gianluca Pollefliet (Lotto-Dstny DT) en Andrea Raccagni Noviero (Soudal Quick.Step DT). Het was de tweede wedstrijd voor de Holland Cup die in winterse omstandigheden werd verreden.

Zeven renners gingen op 60 km van de streep op avontuur. Huub Artz (Metec Solarwatt), Rindert Buiter (VolkerWessels), Liam Slock en Axel De Lie (Lotto-Dstny), Tuur Dens (Team Flanders-Baloise), Warre Vangheluwe (Soudal-Quick.Step) en Jelle Vermoote (Circus-ReUz-Technord) bleven steken op 30 seconden en konden dan ook niet vooruit blijven.
 
Na de hergroepering ontstond er vooraan een grote groep. Op 1 ronde van de aankomst ontsnapten hieruit Gianluca Pollefliet (Lotto-Dstny), Laurent Rex (Circus-ReUz-Technord) en Andrea Raccagni Noviero (Soudal-Quick.Step) en handhaafden zich in de spits. Hun voorsprong liep steeds verder op zeker na een forse val in de jachtgroep.Sprintwinnaar Rex (foto) over zijn triomf:  "Ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht. Dit voorjaar al twee keer gevallen en twee keer een week aan training gemist, maar ik heb toch een goede basis om op dit niveau mee te kunnen doen. We hebben de hele dag als ploeg goed samengewerkt. Ik trok in de voorlaatste doorkomst eens serieus door en daarna zijn we blijven rijden. Ik weet dat ik een goede sprint heb, dus daar heb ik op kunnen vertrouwen".

Uitslag:   1. Laurent Rex   178 km  -  3.49.43     2. Gianluca Pollefliet      3. Andrea Raccagni Noviero     4. Jules Hesters   (Team Flanders Baloise) op 6 sec.   5. Daan Vansintmaartensdijk (VolkerWessels Cycling) op 6 sec.

Zeeuwen:  74. Lars Oreel  (Metec Solarwatt) op 7.06.     Thijs de Lange (Metec Solarwatt) DNF. De jurygroep rapporteerde 99 binnenkomers in Rucphen.    (12 maart 2023)
 


LARS OREEL (GOES) IN 2023 BIJ METEC SOLARWATTLars Oreel (10-8-1999) fietst in 2023 weer op continentaal niveau in het sponsorshirt van Metec Solarwatt.
De 23 jarige renner uit Goes koerste eerder in deze categorie
bij Destil Parkhotel Valkenburg en de Duitse formatie Dauner D&DQ Akkon.

Metec Solarwatt telt in 2023 zestien coureurs.
In de formatie van teammanager Michel Megens zitten o.m. provinciegenoot Thijs de Lange,
Hidde van Veenendaal, Axel v.d. Tuuk, Roy Hoogendoorn en Roan Konings.In het wegseizoen 2022 won Oreel als clubrenner van ZRTC Theo Middelkamp het eindklassement van de Ronde van Frans Guyana. De Bevelander behaalde drie etappezeges. Verder was Oreel de sterkste bij Belgische omlopen o.a. in Sinaai (foto), Puivelde Ichtegem en Kemzke/Stekene.   
Terug naar de inhoud