* Kampioenschap Verslag - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen    > Weg Kampioenschappen   > Verslagen

* Tips, Foto's & Berichten :  info@zeelandopdefiets.nl  

TWEE KEER GOUD SHIRIN VAN ANROOIJ OP EK IN PORTUGAL

Foto: KNWU / organisatie UEC.    Shirin van Anrooij heeft ook in de wegwedstrijd van het EK de hoofdprijs in de wacht gesleept. De 20 jarige belofte renster van de prof formatie Trek Segafredo kon voor de tweede keer tijdens de Europese titelstrijd de gouden medaille ophalen bij de huldiging.
Op het heuvelachtige parcours rond Anadia reed de Kapelse vooral in de finale overtuigend. Ze koos voor een solo, bleef in de spits en kwam met 11 seconden voorsprong binnen. Binnen het compleet verbrokkelde peloton liepen de tijdverschillen fors op in de slotfase.
De organisatie had twee stevige beklimmingen in het traject opgenomen. Op de Junqueira (5,8 procent) en de Anadia met gemiddeld 9 procent stijging kwamen veel rensters in de problemen.

Uitslag:   1. Shirin van Anrooij   104 km  2.57.41      2. Vittoria Guazzini   (Italie) op 11 sec.      3. Fem van Empel  (NL)  z.t.    4. Silvia Zanardi  (Italie)  z.t.      5. Maike v.d. Duin  (NL)  z.t.     Geklasseerd 61 rensters.   Dnf: 17 deelneemsters.     (10 juli 2022)SHIRIN VAN ANROOIJ GOUDEN BELOFTE BIJ EK TIJDRIJDEN

Shirin van Anrooij kan een gouden medaille aan haar palmares toevoegen. De 20 jarige renster uit Kapelle reed in het Portugese Anadia naar de Europese titel op het onderdeel tijdrijden waarbij ze 28 concurrentes achter zich hield op de tijdtabel. In de categorie beloften tot 23 jaar zette het Bevelandse toptalent de snelste score op de juryklok. Ze had na 22 km. een voorsprong van twaalf seconden op de Italiaanse Vittoria Guazzini die vorig jaar de titel pakte. Van Anrooij behaalde in 2019 in Alkmaar EK goud bij de junioren.
 
De race tegen de klok vond plaats onder extreme weersomstandigheden. Moeder Marietta van Anrooij reageerde bij Omroep Zeeland: "De temperatuur is hier heel erg hoog, zo'n 42 graden. Het was verschrikkelijk warm. Ook was het een heel zwaar, heuvelachtig parcours".
 
Uitslag:   1. Shirin van Anrooij     22 km   31.34   gemiddelde 41.816 km. per uur    
2. Vittoria Guazzini   Italie op 11 sec.       3. Marie Le Net   Frankrijk op 12 sec.     
4. Shan Bossuyt    Belgie op 1.03         5. Ricarda Bauernfeind   Duitsland op 1.13      
10. Maike van der Duin    Nederland op 2.16.       (7 juli 2022)EK JUNIOREN WEGWEDSTRIJD
  
1. Eglantine Rayer   (Frankrijk)  85 km   2.33.38     
2. Eleonora Ciabocco  (Italie)  z.t.    3. Frederica Venturelli  (Italie) op 2 sec.   
Beste Nederlandse:  5. Nienke Vinke op 28 sec.  
34. Rosita Reijnhout  (Wolphaartsdijk) op 2.12  (archieffoto)  
Geklasseerd 58 rensters.     (9 juli 2022)
NK JUNIOREN IN ENTER : BEVELANDER DIEGO SANDEE IN TOP 15

Voor de nationale titelstrijd binnen de KNWU gingen vijf junioren uit Zeeland naar Enter. De beste prestatie in Overijssel werd ingevuld door Diego Sandee uit Geersdijk die op de veertiende positie binnen kwam.
Het aanvalsduo Max van der Meulen (Willebrord Wil Vooruit) en Mees Vlot van Westland Wil Vooruit koerste lang in de spits. De vluchters pakten 1.40 voorsprong maar ze konden hun ontsnapping niet bekronen met een topklassering. Na de hergroepering bleef het onrustig.
Het enerverende kampioenschap over de Apenberg en Rijssenseberg werd pas in de slotronde van 8 km. beslist toen Elmar Abma zijn opponenten verschalkte. Toptalent Abma uit het Friese Wolvega reed naar de gouden plak en mocht de driekleur trui aantrekken.Foto: Facebook.  Uitslag:   1. Elmar Abma    Wolvega   Willebrord Wil Vooruit   3.19.33       2. Viego Tijssen      3. Jasper Huitema       4. Menno Huising     5. Tamar Spiero     6. Chris Kisters     7. Julian Vergouw       8. Marijn Schaper     9. Sjors Lugthart      10. Jan Prins.  84 renners geklasseerd.

Zeeuwen:   14. Diego Sandee  (Geersdijk)     19. Mees de Vos   (Heinkenszand)      48. Thomas Baart  (Kloosterzande)     53. Bas van Zuidam  (Zaamslag)   dnf Tycho van Gijsel  (Axel).   (2 juli 2022)Thomas Baart (links blauw/wit shirt)) over zijn NK:  "De eerste 100 km meegereden in het peloton. De laatste 50 km zat ik met iedere aanval mee. Op 30 km van de finish leek de beslissing te vallen toen zes man wegreden. Met nog 7 km te gaan ben ik alleen weggereden uit deze groep. Helaas op 3 km door een jagend peloton ingelopen. Ik ga wel met een heel goed gevoel naar de volgende wedstrijden".    (2 juli 2022)


NK MANNEN ELITE ZONDER CONTRACT : VIJFDE PLAATS LARS OREEL (GOES)

Foto: Facebook.   Bij de elites zonder contract zat de Zeeuw Lars Oreel in een vluchtgroep met 18 renners. Het was een kortstondig avontuur voor de coureur uit Goes want het peloton verleende geen toestemming.
Op 42 km van de finish vormden Sjoerd Botter, Alain Broos en Jarri Stravers een vluchtgroep met een voorsprong van 16 seconden. Het kop trio kreeg snel gezelschap van Eelke Nikkels en Joeri van der Tuin. Met nog 28 km te gaan werden de vijf aanvallers bedankt voor de moeite en was de samensmelting een feit.
In de slotfase waren er talrijke demarrages maar bij het ingaan van de slotronde zat vrijwel alles bij elkaar. Drie renners kwamen met een kleine voorsprong op de top van de beklimming. Jelle Johannik van Sensa Kanjers voor Kanjers sprintte slim en sterk naar het goud.
Lars Oreel uit Goes tekende voor een Zeeuws hoogtepunt met de vijfde plaats.Uitslag:   1. Jelle Johannik   (Denekamp)  126 km   2.52.08     2. Stan Godrie    (Zundert)   z.t.     3. Jos Koop   (Eindhoven)  z.t.    4. Jarno Gmelich Meijling  (Almere) op 3 sec.    5. Lars Oreel   (Goes) z.t. / archieffoto.   6. Niels Immerzeel   (Wilnis) op 5 sec.    7. Tijs Dekker (Oosthuizen)  z.t.    8. Patrick Bos   (Twello)  op 7 sec.    9. Remco Schouten  (Goeda) z.t.     10. Lars Quaedvlieg  (Maastricht) z.t. Het jurykorps van de KNWU rapporteerde 64 finishers op de VAM top.   (26 juni 2022)

 


NK ELITE VROUWEN ZONDER CONTRACT : TOP 20 ZEEUWSE QUINTY VAN DE GUCHTE

Fotografie: Organisatie.  Ook de elite vrouwen zonder contract moesten tijdens hun titelstrijd de Col du VAM bedwingen. Om 10.00 zondagmorgen hoorde een omvangrijk peloton het startschot met Quinty van de Guchte (Keukens Redant Cycling) uit Driewegen op de voorste rij.
Bij de eerste doorkomst meldde de jury een vrijwel compacte groep die wel een strak tempo hanteerde op de beklimming van de VAM. Van de Guchte kwam als 59 ste over de streep op 15 seconden van de spits.


Rond halfkoers ontstond een kopgroep met 10 rensters. Op 10 km van de aankomst hadden de leidsters een marge van 50 seconden. v.d. Guchte en haar concurrentes waren toen op achtervolgen aangewezen, de jachtgroep knokte met overgave maar ze kwam niet dichterbij.
In de slotronde gingen vanuit de spits vier rensters in de aanval. Dit kwartet bereikte licht afgescheiden de top van de VAM met Rixt Hoogland als gouden winnares in de sprint.


 Haar enthousiaste reactie na de  huldiging:
"Een jaar lang in het rood-wit-blauw dat had ik niet durven dromen".Foto : v.d. Guchte (rechts met witte helm) bij de start.

Uitslag:  1. Rixt Hoogland   (Groningen)   2.56.27     2. Deborah Veerman op 1 sec.    3. Inez Beijer op 1 sec.     4. Scarlett Souren op 2 sec. 5. Lisa van Helvoirt op 11 sec.     6. Femke Beuling op 13 sec.     7. Anna van Wersch op 19 sec.    8. Lente Boskamp op 22 sec.     9. Marjet Groen op 31 sec.      10. Eline Jansen op 32 sec.    19. Quinty van de Guchte  (Driewegen) op 38 sec. Geklasseerd 66 rensters.    (26 juni 2022)
NK VROUWEN : ZILVER SHIRIN VAN ANROOIJ ACHTER WINNARES RIEJANNE MARKUS

Foto: Organisatie.  Shirin van Anrooij (20)  uit Kapelle reed bij het Nederlands kampioenschap constant in de voorste gelederen maar in de sprint op de VAM berg kwam de Bevelandse enkele centimeters tekort voor de zege. De gouden plak ging na een enerverende finale naar de 27 jarige Riejanne Markus uit Diemen van de Nederlandse topformatie Team Jumbo Visma.

Vanuit de start zaterdagmiddag in Westerbork werd aanvallend gekoerst. Vrijwel alle ploegen mengden zich in de strijd en probeerden groepjes te vormen maar niemand noteerde concreet succes. Routinier Marianne Vos, die recent een nuttige trainingsstage afwerkte, koos met nog 40 km te gaan voor een krachtige solo. De viervoudig Nederlands kampioen sprokkelde binnen de kortste keren een voorsprong van vijftig seconden bij elkaar, maar op twintig kilometer van de streep werd Vos weer gegrepen door het inmiddels flink uitgedunde peloton.Foto : Zeeland od Fiets/NOS.   Op tien kilometer van de finish ontsnapte Shirin van Anrooij uit een groep van twintig coureurs. Riejanne Markus zag het gevaar en sprong naar de Zeeuwse (foto). Doordat de achtervolging niet echt op gang kwam, had het aanvalsduo aan de voet van de slotbeklimming van de VAM-berg een voorsprong van ongeveer 20 seconden. De jagers naderden tot op enkele seconden maar beten zich stuk op het sterke duo. Markus zette in de laatste honderden meters aan en Van Anrooij leek te breken. Het Bevelandse talent vocht zich terug naar het wiel van haar opponente maar Markus mocht uiteindelijk het zegegebaar maken. Ze boekte de eerste overwinning in het huidige wegseizoen.


Foto: Bjorn van der Schoot.   Markus bij de podiumceremonie: "Het is echt prachtig om hier te winnen. Het was best een emotionele dag. Voor de start stonden we kort stil bij de situatie van Amy Pieters, een goede vriendin van mij. De knop moest vervolgens snel om. Ik voelde me goed in de koers. We hebben het als team heel goed gedaan. In de slotfase was het verstandig om niet te veel op kop te komen, omdat Marianne er nog achter zat. Het was zaak om het hoofd koel te houden. Ik ging vroeg aan en zag Shirin nog bijna langszij komen. Gelukkig was het genoeg en word ik hier Nederlands kampioen. Vorig jaar vierde ik de titel van Amy samen met haar. Ik mis haar al heel het jaar naast me in de koers en denk heel veel aan haar. Ik hoop dat ze nu een beetje trots op mij is".Foto: Zeeland od Fiets/NOS.   Een emotionele Van Anrooij sprak na afloop met verslaggever Han Kock van de NOS:  "Ik reed heel sterk vandaag. Dit is heel zuur. Ik kwam er in de slotfase niet meer over heen. Ik moest veel kopwerk doen anders waren we niet voorop gebleven".

Commentaar bij Wielerflits.nl:  "Het is heel vervelend om tweede te worden. Ik voelde me heel sterk. Ik wist in de sprint wat ik moest doen. Ik moest vooral niet doen wat Daan (Hoole) vrijdag deed en dat deed ik toch. Ik kwam er net niet meer overheen. Het is gewoon een beetje zuur. Het voelt een beetje net als die tweede plaats bij het WK in het veld.
 
Maar als we allebei niet meer werkten, hadden we het sowieso niet gehaald. Dat was heel jammer. Toen nam ze net voor die kasseien wel over en toen had ik eigenlijk in het wiel moeten blijven tot onderaan die laatste klim. Ze hield alleen echt wel heel erg de benen stil en ze kwamen van achteren steeds dichterbij. Dan is het gewoon een stresssituatie. Ik durfde net niet lang genoeg af te wachten terwijl ik wel een betere sprint in de benen had dan ik dacht. Het is een gemiste kans. Ik voelde me heel sterk. Om dan een sprint te verliezen met zo’n klein gaatje voor een Nederlandse titel bij de elite is superzuur".  


Uitslag NK Vrouwen:  1. Riejanne Markus   (Jumbo Visma)   123 km - 3.00.23    2. Shirin van Anrooij   (Trek Segafredo)  z.t.    3. Lorena Wiebes  (Team DSM) op 7 sec.   4. Marianne Vos   (Jumbo Visma) op 9 sec.    5. Nina Kessler   (Team BikeExchange Jayco) op 9 sec.    

6. Lucinda Brand (Trek Segafredo) op 11 sec.   7. Ellen van Dijk  (Trek Segafredo) op 11 sec.    8. Thalita de Jong  (Liv Racing Xstra) op 11 sec    9. Karlijn Swinkels  (Jumbo Visma) op 11 sec.    10. Maaike Boogaard  (UAE Team ADQ) op 14 sec.  Geklasseerd: 47 rensters. 30 rensters kregen dnf achter hun naam w.o. Maureen Arens (Kruiningen).  (25 juni 2022)
TWEE ZEEUWSE JUNIOREN VROUWEN IN TOP 10

Twee Zeeuwse rensters reden naar de top 10 bij de junioren. Achter de winnende soliste Nienke Vinke (Amersfoort) werd Rosita Reijnhout (archieffoto) uit Wolphaartsdijk vijfde op 57 seconden. De Thoolse Britt de Grave kwam 62 seconden na Vinke over de streep op de Col du VAM.
Vinke, aangesloten bij Pave 76, over haar imposante wedstrijd:  “Het was een heel saaie koers, want alleen op de VAM-berg werd er hard gereden en daarna viel het weer helemaal stil zodat iedereen weer bij elkaar kwam. Ik had eigenlijk mijn dag niet, had geen goede benen, maar bij de vierde keer omhoog zat ik net op een gaatje, reed in de afdaling door, ging vervolgens langs de groep en trok vol door met een alles of niets poging en ben vooruit gebleven. De trui voelt nu heel goed, want het is de leukste overwinning als je deze niet ziet aankomen, dus ik ben er heel blij mee. Zeker omdat ik in het voorjaar corona heb gehad en een tijdje niet heb kunnen koersen”.  (Bron: Cyclingonline.nl)   Foto: Organisatie.   Uitslag: 1. Nienke Vinke   (Amersfoort)    1.54.43     2. Lisa van Belle   (Zoetermeer) op 57 sec.    3. Nienke Veenhoven (Oostzaan) op 57 sec.    4. Meis Poland   (Warmenhuizen) op 57 sec.    5. Rosita Reijnhout   (Wolphaartsdijk) op 57 sec.    9. Britt de Grave (Tholen)  1.02       22. Dewy van Gijsel   (Axel) op 1.48       35. Julia Lindhout  (Sint-Maartensdijk) op 3.27.  45 rensters geklasseerd.     (25 juni 2022)

 TOP 10 ZEEUWSE NIEUWELINGE MEGAN ARENS

Foto: Facebook.  In de categorie nieuwelingen meisjes bleef de Zeeuwse presentie beperkt tot 1 renster. De Bevelandse Megan Arens ging zaterdagmorgen met 60 concurrentes van start bij de befaamde Col du VAM in Wijster. De talentvolle Zeeuwse eindigde in de kopgroep van negen op een nette achtste plaats op 5 seconden van winnares Puck Langenbarg uit Berkelland/Borculo. De achtervolgsters hadden een achterstand van 1.40 op de spits.

Op Cyclingonline.nl vertelt de Achterhoekse over haar race: "Tijdens de wedstrijd merkte ik dat de klim me lag. We kwamen snel met de sterksten in koers vooruit te zitten met rensters die je daar mocht verwachten. De samenwerking kwam wat weifelend op gang, maar dat ging later beter.  Op het laatst zat ik nog wat achterin, maar kon ik er aan de buitenkant langs en zo opschuiven. Vooraf hoop je voor het podium mee te doen, maar dan wordt het de winst. Dat is heel gaaf, ik ga echt van dat rood-wit-blauw genieten".Foto: Organisatie.   
Uitslag:   1. Puck Langenbarg   (Berkelland / Borculo)   53 km  1.18.38       2. Noi Moes op 1 sec.         3. Fee Knaven z.t.      
4. Selena Bas op 2 sec.      5. Hannah Jansen   z.t.     8. Megan Arens  (Kruiningen) op 5 sec.    
42 rensters geklasseerd - 19 uitvallers.      (25 juni 2022)
NK NIEUWELINGEN :
 ZILVEREN MEDAILLE SENNA REMIJN (WOLPHAARTSDIJK). 3 ZEEUWEN IN TOP 10

 
Fotografie: Organisatie NK.   Bij de nieuwelingen zegevierde Joeri Schaper uit Bergen na een koers die 1 uur en 27 minuten duurde. In de eindsprint op de top van de Col du VAM was de Noord Hollander na 67 km iets sneller dan Senna Remijn uit Wolphaartsdijk (2) en Jente Derksen (3) uit Haalderen.   4. Jelle Weierink   (Ootmarsum)    5. Danijel Agricola  (Terwispel).

Het was voor topfavoriet Remijn lastig wegkomen op deze ronde. In de laatste bocht onder aan de finishklim werd de Zeeuw nog gehinderd waardoor hij zich lastig kon positioneren en nog 7 renners moest inhalen. Het was zeker een mooie koers waar wel gereden werd. Zijn doel was het rood wit blauw maar met 2 podiumplaatsen op het NK (tijdrit en wegrace) mag hij meer dan tevreden zijn.

Zeeuwen:   6. Renzo Moretti    (Kapelle) op 4 sec.      8. Luca v.d. Veken   (Sint Jansteen)  z.t.   29. Nick Wisse  (Rilland) op 14 sec.    31. Thijs Theuns  (Zierikzee) op 14 sec.  89 renners geklasseerd door de KNWU jurygroep.

Op Cyclingonline.nl vertelt Schaper over zijn titelstrijd in Drenthe: "Het was een lastige ronde om weg te komen, maar ik wilde de wedstrijd wel hard maken. Op de beklimmingen voelde ik me sterk. Maar je moet natuurlijk afwachten of sommige renners zich hebben weten te verstoppen onderweg. Gelukkig kon ik de titel binnen halen. Daar ben ik heel blij mee en trots op".    (24 juni 2022)

NK PROFS MET 6 ZEEUWEN:

* TOP 30 MICK & TIM VAN DIJKE EN TIMO DE JONG

* PASCAL EENKHOORN (TEAM JUMBO VISMA) KAMPIOEN

 Fotografie: Twitter Organisatie NK.

Het 88 koppige prof peloton met zes Zeeuwen start om 13.15 uur in een bewolkt Westerbork
voor een kampioensduel over 194 km. over en rond de Col du VAM.


In de openingsfase toont Tom Dumoulin (Jumbo Visma / foto) zijn motivatie en zit bij de eerste doorkomst op kop van de groep. Na 26 km. meld Mick van Dijke zich in de spits en met Tom Dumoulin, Coen Vermeltfoort en Stijn Daemen vormt de Zeeuw een kopgroep die echter maar kort wegblijft. Vervolgens een snelle hergroepering waarna Thijs de Lange (Kattendijke) meegaat in een nieuwe vlucht met 5 medestrijders w.o. Jos van Emden. Achter deze aanvallers blijft het onrustig omdat Jumbo Visma ontevreden is over het koersverloop.Bij de doorkomst van 60 km. rapporteert de jurygroep van de KNWU 16 koplopers. In de vlucht zitten kanshebbers en outsiders met o.m. Mick van Dijke, Sam Oomen, titelverdediger Timo Roosen, Oscar Riesebeek, Tom Dumoulin, Taco v.d. Hoorn en Wout van Elzakker uit Hoogerheide. De groep is eigenlijk te omvangrijk om de krachten te kunnen bundelen. Het tempo ligt hoog en meerdere renners hebben het moeilijk tijdens de beklimmingen van de VAM.


Op 80 km hebben de jagers 1.26 min achterstand op de vluchters. Vanuit de kop versnellen David Dekker en Arvid de Kleijn en proberen weg te komen. In de nieuwe situatie blijven vooraan 12 renners over en een achtervolgende groep met 15 coureurs w.o. Tim van Dijke.
Situatie op 4 ronden van de finish: 14 koplopers met Mick van Dijke en vijf mannen daarachter met Tim van Dijke. TV commentator Herbert Dijkstra op dat moment bij de NOS: "Alles is nog mogelijk".De finale word ingevuld door het aanvalduo Pascal Eenkhoorn (Team Jumbo Visma) en Daan Hole van Trek Segafredo. De gretige twintigers uit de nieuwe wielergeneratie koersen vol overgave richting finish. Ze blijven uit de greep van de achtervolgers in de spannende slotkilometers. Eenkhoorn neemt vervolgens het initiatief in de sprint bergop en kan zijn voorsprong vasthouden. De 25 jarige coureur uit Genemuiden haalt de gouden plak binnen en mag de driekleurige kampioenstrui aantrekken.  
2. Daan Hole op 5 sec.   3. Taco v.d. Hoorn op 12 sec.    4. Bart Lemmen op 14 sec.    5. Sam Oomen op 15 sec.    6. Oscar Riesebeek op 21 sec.    7. Mike Teunissen op 55 sec.     8. Mick van Dijke op 1.24     9. Arvid de Kleijn op 1.28     10. Timo Roosen op  1.28     
23. Timo de Jong op 3.15    30. Tim van Dijke op 3.21     31. Wesley Mol op 3.22     48. Thijs de Lange op 6.11    dnf Jarno Mobach.   55 renners geklasseerd.     (24 juni 2022)

Eenkhoorn bij de huldiging:  "Dit is een droom die uitkomt. Ik werd vooraf bestempeld als 1 van de favorieten en om het dan af te maken en in de geschiedenis van het Nederlandse wielrennen te komen, is heel mooi. Ik had goede benen en sprong van groepje naar groepje. Uiteindelijk kwam ik in de kopgroep terecht en sprong ik mee toen Daan demarreerde. Dat was een goede move. Daan zei onderweg dat ik langere kopbeurten moest doen, dus dat gaf wel aan dat hij op zijn limiet zat. Bij het ingaan van laatste ronde wist ik dat de situatie zo goed was dat ze van achteren op me konden vertrouwen en dat ik het zou gaan afmaken. Voor heel veel wielrenners is het een droom om elke dag in het deze trui te mogen trainen en voor mij gaat dat nu werkelijkheid worden. Dat is heel vet".   (24 juni 2022)

NK BELOFTEN : GOUDEN MEDAILLE VOOR MAX KROONEN, PLOEGMAAT VAN ZEEUW TIMO DE JONG.

 Fotografie: Twitter VolkerWessels Cycling (boven) en Twitter Organisatie NK.  

Vrijdagmorgen om negen uur begonnen 134 beloften aan hun kampioensrace in Drenthe. Het peloton ging op zoek naar een opvolger van de Zeeuw Mick van Dijke (Jumbo Visma) die in 2021 het goud pakte op de VAM top. De eerste categorie van het NK startte in de regen bij een temperatuur van 22 graden en windkracht 2.

De eerste speldeprik stond op naam van Axel v.d. Tuuk (Metec Solarwatt) maar de ploeggenoot van de Zeeuw Thijs de Lange zette niet door in de regen. Na ongeveer 40 km. kwamen 56 renners in de eerste groep over de streep met Jordan Habets, Loe van Belle en Luke Verburg op de voorste rij.

Op 3 ronden van de aankomst gaan Bas van Belle (WPGA) en Tim Marsman van Metec Solarwatt) op avontuur. Richting slotfase op 28 km. reden vijf man weg. Loe van Belle (Jumbo Visma),  Jordan Habets (Metec Solarwatt), Max Kroonen  (VolkerWessels), Mees Hendrikx (Alpecin Fenix) en Wessel Mouris van WPGA.
 
Hun voorsprong schommelde voortdurend maar met nog 17 km voor de boeg meldde de jury een marge van 35 seconden. Loe van Balle probeerde toen nog weg te komen maar zijn solo reikte niet ver genoeg.De finale bracht volop spanning voor ploegleiders en supporters. In de stromende regen komt de 21 jarige Max Kroonen (Diepenveen), ploegmaat van Goesenaar Timo de Jong, als eerste binnen op de top van de Col du VAM met de tijdscore 2.50.38. Loe van Belle verliest nipt de sprint en pakt het zilver. Mees Hendrikx op 9 sec. mag naar de huldiging voor de bronzen plak.  

4. Jordan Habets op 15 sec.    5. Wessel Mouris op 15 sec.    6. Rick Pluimers op 35 sec.   7.Roy Hoogendoorn  z.t.     8. Luke Verburg  z.t. 9. Jesse Kramer  z.t.     10. Jaap Roelen   z.t.  In deze categorie stonden geen Zeeuwen op de startlijst van de KNWU.   (24 juni 2022)  NK TIJDRIJDEN : GOUD VOOR ZEEUWSE NIEUWELINGE MEGAN ARENS
Foto: Cyclingonline.nl   Bij het NK Tijdrijden in Emmen op 22 juni was er in de eerste wedstrijd meteen een hoofdprijs voor de Zeeuwse wielersport. In de categorie nieuwelingen meisjes flitste Megan Arens, zus van renster Maureen, uit Kruiningen naar de gouden medaille. Op het gevarieerde parcours vanuit Dierenpark Wildlands zette het Bevelandse talent de tijdscore 21.10 op de juryklok met een gemiddelde van 41.668 km per uur. Fee Knaven, dochter van oud prof Servais, strandde op 8 seconden. Roos Muller uit Groningen was 31 seconden trager.  4. Sveva Klok op 41 sec.    5. Puck Langenberg op 44 sec.  Op het startblad stonden 27 rensters uit de KNWU districten.

Arens vertelt bij Cyclingonline.nl  over haar gouden titelstrijd: "Ik moest op mijn reservefiets, wegens een technische aanpassing, waar ik amper op getraind had. Onderweg had ik stress, omdat ik niet wist of ik het op die fiets wel ging redden. Ik had er niet direct op gerekend maar er wel veel voor getraind. Het was mijn doel om hier te winnen".  Foto: Twitter Trek Segafredo.    Shirin van Anrooij (rechts op foto) en Maureen Arens stonden op het startblad van de elite vrouwen met 39 deelneemsters. Winnares Ellen van Dijk van Trek Segafredo scoorde de beste tijd met 35.55 en een gemiddelde van 49.113 km per uur. Ploeggenote Shirin van Anrooij etaleerde haar goede vorm en kwam op de zilveren plaats maar 1.03 sec. tekort voor de hoofdprijs. De Bevelandse van Trek Segafredo reed over de 29,4 km. een gemiddelde van 47.717 km. over de Drentse wegen. Met deze score was ze wel de beste belofte renster.     3. Riejanne Markus op 1.38       4. Anouska Koster op 1.43      5. Loes Adegeest op 2.12. Voor de 35 jarige wereldkampioene Ellen van Dijk is het de vijfde Nederlands titel op deze wielerdiscipline.

Van Anrooij bij Omroep Zeeland over de verwarring bij het podium: "Het ging echt heel goed in de race. Boven verwachting zelfs. Ik kon blijven gaan en dat gaf me een heerlijk gevoel. Toen bleek dat ik als snelste belofte niet bij de huldiging van de elite mocht staan en mijn tweede plek werd gegeven aan Riejanne Markus die in een mindere tijd over de streep kwam. Het is echt heel erg zonde, want het is super speciaal om bij de elite-vrouwen op het podium te komen. Het is echt een zootje, want de gouden medaille die ik zou krijgen voor de beloften categorie hadden ze ook niet liggen. Die krijg ik deze week met de post".
 
 

37. Maureen Arens  (Kruiningen / foto) kon weer nuttige ervaring opsnuiven tussen de geroutineerde toppers. De jonge Kruiningse van AG Insurance NXTG eindigde op de 37 ste positie na een gemiddelde van 41.506 km per uur.


 
Bij de junioren vrouwen moesten 29 deelneemsters hun race tegen de klok afwerken.
Nienke Vinke was de rapste met 19.51. Mirre Knaven kwam 34 seconden tekort.
Pem Hoefmans werd derde op 53 seconden.   4. Silje Bader op 54 sec.    5. Zoe van Velzen op 56 sec.
Zeeuwen:  17. Britt de Grave  (Tholen / foto) op 1.35     20. Julia Lindhout   (Sint-Maartensdijk) op 1.46.


 

Foto: Peter Remijn.  De Zeeuwse nieuweling Senna Remijn mocht naar de huldiging om de bronzen plak in ontvangst te namen. De gouden medaille was voor Michiel Mouris van WV de Amstel met 19.07 en een gemiddelde van 46.137 km.     2. Joeri Schaper  19.09    3. Senna Remijn (Wolphaartsdijk) 19.15, gemiddelde 45.817 km.      4. Job Nievelstein 19.29      5. Keije Solen  19.42     25. Renzo Moretti  (Kapelle)  20.32. Deelnemers: 38.

* Foto Facebook : Kampioen Lugthart met Kees Kuijlen van Willebrord Wil Vooruit na de huldiging in Emmen *

Junior Thomas Baart (bovenste foto) uit Kloosterzande trapte met een gemiddelde van 46.503 km naar de zestiende plaats met 37.56. De nationale kampioenstrui werd aangetrokken door Sjors Lugthart met 35.46 - gemiddeld 49.319 km per uur.  2. Mees Vlot   35.48    3. Vincent van Dorp  36.16     4. Pepijn Veenings   36.34     5. Jarne v.d. Ven  36.35.  Op de startlijst in Emmen stonden 36 junioren met een KNWU licentie.


Bauke Mollema (Trek Segafredo / foto twitter) reed bij zijn NK debuut meteen naar de gouden plak bij de profs. De 35 jarige Groninger bleef favoriet Tom Dumoulin (Jumbo Visma) 31 seconden voor. Beste Zeeuwse prestatie werd ingevuld door Tim van Dijke van Jumbo Visma op de negende plaats.
 
Uitslag:  1. Bauke Mollema    29,6 km  33.03  gemiddelde 53.372 km. per uur.    2. Tom Dumoulin op 31 sec.     3. Daan Hole op 33 sec.    4. Jos van Emden op 45 sec.    5. Elmar Reinders op 41 sec.
 
Zeeuwen:    
9. Tim van Dijke op 1.11  gem. 51.527    
11. Mick van Dijke  op 1.20     
18. Jarno Mobach op 2.35    
33. Thijs de Lange op 3.52.  
In Emmen reden 39 coureurs hun race tegen de klok vanuit Dierenpark Wildlands over een afstand van 29,6 km.
De finish lag in het centrum van de Drentse wielerstad.
Foto: Facebook.   Belofte Mannen.   37 inschrijvingen.   1. Axel van der Tuuk  (Assen / Metec Solarwatt)   29,4 km - 34.01  gem. 51.856 km per uur.   2. Mike Vliek op 37 sec.    3. Enzo Leijnse op 43 sec.     4. Yanne Dorenbos  op 49 sec.    5. Tim Marsman  op 58 sec.  Geen Zeeuwse deelnemers.    (22 juni 2022)

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP
WIELER FEDERATIE NEDERLAND IN ROOSENDAAL

PODIUMPLAATS VOOR ZEEUWEN LISANNE DE MUNNIK (KAPELLE / foto onder)
EN JIMMY DE BRUYN  (SINT JANSTEEN)


foto : Jacco Quist.Foto: Facebook.

Lees verslagen NK:
NK JEUGD : GOUD VOOR ELENA VAN DER VEKEN (SINT JANSTEEN)
Fotografie: Facebook.  Bij het Nederlands kampioenschap heeft jeugdrenster Elena van der Veken (Sint Jansteen) de hoofdprijs binnen gehaald. De Zeeuws Vlaamse renster van Willebrord Wil Vooruit (WWV) reed in Nijverdal naar de gouden medaille en de nationale driekleur trui.
In categorie 6 gingen 30 rensters van start voor een uitdaging van 26 km op het parcours van wielerclub CC75. Na 15 ronden kwam Elena v.d. Veken als winnares over de finish met een tijdscore van 49.24.    2. Rianne Nieuwenhuis    3. Amy Grosz    22. Lotte de Grave Tholen. 

Fotografie: Wim Beunk Fotografie  (Nijverdal)    www.wimbeunk.nl


Overige Zeeuwse resultaten NK Jeugd 2022.

 Categorie 3:   49 inschrijvingen.    
1. Mads Eeldert     12,9 km   23.14     2. Xavi Hachmang     3. Bjorn Schiphof      
8. Bjorn Wisse    Rilland Bath.

 
Categorie 4:   57 deelnemers.    
1. Hugo Cappon   15,7 km  30.30     2. Erik Bikker    3. Liam Versloot    
11. Jens Dekkers  Ijzendijke     48. Tiemen Trompetter    Oost Souburg.

 
Categorie 6:   72 aanmeldingen.   
1. Delane Heeren    26,1 km   46.05     2. Diede Oosterveld     3. Pieter Westbroek    
5. Sven Wisse   Rilland Bath     6. Florian Doens    Oostburg.

 
Categorie 7:    79 deelnemers.     
1. Finn Bastiaanssen    31,4 km   53.48     2. Matt Roijackers      3. Thijs Wiersma      
32. Maike Tazelaar   Colijnsplaat     52. Sam Mullaert    Kapelle.      (11 juni 2022)KNWU REGIOKAMPIOENSCHAP : TOP 10 MET 3 ZEEUWEN

 
In het Oost Brabantse Valkenwaard werd op Tweede Pinksterdag het Regiokampioenschap verreden. De organisatie van de KNWU was in handen van TWC de Kempen. Drie Zeeuwse renners eindigden in de top 10.

 
Junioren:   1. Ed Uptegrove   70 km  1.38.56     2. Noel Rokven  (Sint Jansteen)    3. Thom van Herwaarden.  31 geklasseerden.

 
Nieuwelingen:  1. Sjoerd Bijlsma   45 km.  1.07.16     2. Lars van Oord   z.t.    3. Raf de Caluwe op 46 sec.   4. Max Rijvers  z.t.    5. Senna Remijn  (Wolphaartsdijk)       8. Nick Wisse  (Rilland)   58 renners geklasseerd.    (6 juni 2022)


 

SENNA REMIJN WINT SELECTIEWEDSTRIJD DK TIJDRIJDEN

Selectiewedstrijd Districtskampioenschap Tijdrijden
op polderparcours bij het Brabantse Stampersgat / Dinteloord.
Ondanks kniepijn toch de eerste plaats voor Senna Remijn.  
(2 juni 2022)
THOOLSE BRITT DE GRAVE REGIOKAMPIOEN KNWU ZUIDWEST

Rijen : KNWU Ronde van de Leren Zool met WV Breda als organisator.
Regiokampioenschap categorie junioren/nieuwelingen met 29 inschrijvingen.
1. Britt de Grave  (Tholen)    50 km    1.13.32      
2. Julia Lindhout     z.t.
3. Jony v.d. Eijnden    z.t.    (29 mei 2022)
JIMMY DE BRUYN, MICHEL FRANCOIS EN DOMINIQUE HARE NIEUWE TMZ KAMPIOENEN

Fotografie : Jacco Quist.
 
Zaterdag (16 april) stonden 130 renners aan de start bij het TMZ kampioenschap
op het 3,9 km lange Zeedijkparkoers in Hoedekenskerke.
Bij deze wedstrijden mag iedereen inschrijven maar enkel een TMZ licentiehouder kan TMZ kampioen worden.
 
Bij de Amateurs werd Jimmy de Bruyn (Sint Jansteen) TMZ-kampioen. De wedstrijd bij de Amateurs werd gewonnen door een supersterke Lars Oreel (Goes). Lars reed driekwart van de koers solo met een gemiddelde van 43,7 km per uur maar heeft geen licentie bij TMZ. De Bruyn won nipt de sprint van het peloton voor Gilian de Visser en werd daarmee als 1e TMZ licentiehouder kampioen.

In een superspannende sprint  bij de D categorie/Sportklasse ging de winst en de TMZ kampioenstrui naar Michel Francois (Hekelingen). Jan Dingemanse (Etten Leur) werd tweede en Brent Broosus uit Huijbergen kwam als derde binnen.

Bij de S/P ging de TMZ titel naar Dominique Hare (Zelzate/B). Frank Hare (Zelzate) werd 2e en Brent Staes (Meerdonk) 3e. Beste dame was Aimee Schoe (Wemeldinge) en beste Zeeuw Arjan Fierloos (Kruiningen) met een vierde plaats. Opvallend was het grote aantal (11) dames wat in de S/P categorie aan de start stond.  (16 april 2022)
 


 Amateurs.   27 deelnemers.    
1. Lars Oreel   1.25.38       2. Jimmy de Bruyn  (TMZ kampioen)      3. Gilian de Visser      4. Geert v.d. Horst     5. Alain de Smit      
6. Dimitri Mulder    7. Max Toen     8. Jorn Clerebout      9. Sven Clerebout     10. Dennis Raadtgever.
 

 SP categorie.   50 inschrijvingen.   
1. Dominique Hare  (TMZ kampioen)   46.40       2. Frank Hare     3. Brent Staes     4. Arjan Fierloos    5. Teli Jalloh      
6. Dag Schoonjans    7. Stijn Baas      8. Jesse Dalebout     9. Wim Broos    10. Berend Westerbeek     
eerste vrouw: 12. Aimee Schoe.


 
 D categorie.  52 vertrekkers.    
1. Michel Francois (TMZ kampioen)   1.06.48    2. Jan Dingemanse     3. Brent Broosus     4. Wout Roos    5. Davey Jansen   
6. Bjorn Vaerenbergh     7. Boy Rueck     8. Robert Reijers     9. Pierre v.d. Kieboom    10. Jari Ruysschaert.
CLUBTITELS ZRTC THEO MIDDELKAMP 2022 :
ELOY RAAS – JURGEN MESU - ARTHUR TOURNICOURT - BAS VAN ZUIDAM - BEN DE ROOS - IZA NIJSSE
 
Bij de derde trainingswedstrijd stond er veel wind en dat betekent in het gebied van Den Inkel bij Kruiningen dat er een zware koers op het wielermenu staat. Bij ZRTC Theo Middelkamp vormden de clubtitels een uitdaging voor de renners van de Zeeuwse wielervereniging.
 
Al in de eerste kilometers werd het peloton uit elkaar geslagen en moesten veel renners al direct tot het uiterste gaan om weer aansluiting te kunnen maken.
 
Niet lang na de hergroepering verbrokkelde het peloton opnieuw en 6 renners kozen definitief het hazenpad. Met een enorme inspanning wist Middelkamper Pieter Vette nog naar de koplopers toe te rijden. In het geweld van de laatste kilometers moest hij deze inspanning bekopen en kon geen partij meer leveren in de lange eindspurt die gewonnen werd door Jeroen Das die Eloy Raas nipt voorbleef.

 
Bekijk alle Uitslagen 19 februari in Kruiningen


 
Clubkampioenen 2022 ZRTC Middelkamp:
vlnr: Iza Nijsse: Dames, Jurgen Mesu: Beloften, Eloy Raas: Elite, Ben de Roos: Nieuwelingen,
 
Bas van Zuidam: Junioren.
 
onderste foto: Arthur Tournicourt (amateurs)         (19 februari 2022)Terug naar de inhoud