* Kampioenschap Veld - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand :  Kampioenschappen EK - WK - NK.


MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA NAAR EK MOUNTAINBIKEN 2021

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Zeeuwen Milan Vader en Anne Terpstra opgenomen in de selectie voor het Europees kampioenschap mountainbiken.
De titelstrijd wordt verreden in het Servische Novi Sad van 11 tot en met 15 augustus.

Selectie Elite Mannen
Milan Vader
David Nordemann.


 Selectie Elite vrouwen
 Anne Terpstra
 Anne Tauber
 Lotte Koopmans
 Ceylin Alvarado
 Sophie von Berswordt.

  
Selectie U23 mannen
 Pim Ronhaar.

 
 Selectie U23 vrouwen
 Puck Pieterse
 Fem van Empel.

 
 Selectie Junior mannen
 Chris van Dijk
 Tom Schellekens
 David Haverdings.zondag 15 augustus
Servie   Novi Stad
EK Mountainbiken
13.00 uur    Elite Vrouwen met Anne Terpstra
16.00 uur     Elite Mannen met Milan Vader
NK STRANDRACE OP 6 FEBRUARI 2022 IN SCHEVENINGEN

WK VELDRIJDEN IN 2026 MISSCHIEN IN HULST OP PARCOURS PERKPOLDER

Hulst en de provincie Zeeland zijn officieel kandidaat om samen met Stichting Vestingcross en de KNWU de Wereldkampioenschappen Veldrijden in 2026 naar Zeeland te halen. Als alles goed gaat strijken in Perkpolder over vijf jaar de allerbeste veldrijders ter wereld neer. Aan de Westerscheldedijk maken de renners dan uit wie een jaar lang met de regenboogtrui mag rondfietsen.

Wethouder Hageman: "Na de Corona editie begin dit jaar, waar jammer genoeg geen publiek bij aanwezig kon zijn, waren de reacties heel positief. Dat deed ons dromen van meer. De komende jaren blijven de Vestingwerken in Hulst het toneel voor Vestingcross. Maar voor het Wereldkampioenschap is Perkpolder meer geschikt. Die locatie zorgt sowieso voor spectaculaire beelden".

Gedeputeerde de Bat van Sport: "Hulst en Zeeland tonen aan de rest van de wereld. Aan de tienduizenden toeschouwers ter plaatse en de miljoenen tv kijkers wereldwijd. Al bij al een fenomenale promotie voor Hulst en Zeeland".

Zeeland beschikt al over een goed uitgeruste fietsinfrastructuur. Dat geldt zeker ook voor Oost-Zeeuws-Vlaanderen. De weidse polders, de bossen op de grens en de Scheldedijk, het is een waar fietswalhalla. Dit wereldkampioenschap is voor de provincie en de gemeente ook de kapstok voor een verdere uitbouw van het fietsen in het algemeen, zowel recreatief als competitief als functioneel.
Nu is het afwachten tot eind september 2021. Dan zijn in Vlaanderen de Wereldkampioenschappen Wielrennen. Dan worden de Wereldkampioenschappen voor de komende jaren toegewezen.
De UCI heeft de titelstrijd voor 2023 toegewezen aan Hoogerheide.     (7 juli 2021)NK MOUNTAINBIKE NAAR 11 EN 12 SEPTEMBER

Het NK Mountainbike 2021 is verplaatst naar 11 en 12 september. Dat heeft de organisatie in samenwerking met de KNWU besloten. Watersley Sports & Talentpark in Sittard vormt dan opnieuw het decor van de nationale titelstrijd. In eerste instantie zou het evenement plaatsvinden op 5 en 6 juni, zodat de Nederlandse Olympische atleten ook mee konden doen aan het kampioenschap.
 
De aanhoudende coronamaatregelen maakten het NK op het geplande tijdstip onmogelijk. De KNWU is daarom samen met de organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe datum. Deze is gevonden in het weekeinde van 11 en 12 september.

De organisatie werkt met de KNWU aan een indeling, die in juli bekend wordt gemaakt via de nieuwe website. De website voor het NK Mountainbike XCO 2021 wordt gelanceerd op 1 juli. De verplaatsing van het NK biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van het parcours. Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, heeft de afgelopen maanden al een enorme upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, reeds uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail.   (1 juni 2021)EK VELDRIJDEN IN 6 EN 7 NOVEMBER OP DRENTSE VAM BERG


zaterdag 6 en zondag 7 november

Drenthe      Wijster    VAM Berg

EK Veldrijden.
WK VELDRIJDEN 2021 OOSTENDE :
TIM VAN DIJKE (COLIJNSPLAAT) TIENDE

 Foto's : Zeeland op de Fiets.nl      
De Zeeuw Tim van Dijke (foto) reed een sterk WK en kon met een top 10 klassering afsluiten. Voor de 20 jarige renner van Jumbo Visma Development een mooi resultaat op de zware omloop langs de kust bij Oostende. De jonge coureurs kregen te maken met lage temperaturen en een forse (tegen)wind als extra tegenstander.

van Dijke startte aarzelend in de middenmoot na een moeizame start maar kon op de strandstroken en de steile brug (21%) toch opschuiven naar de eerste groep. De Bevelander pakte enkele keren met overtuiging de koppositie en hield het tempo hoog om hiermee de achtervolgers op afstand te houden.

In de slotfase verspeelde van Dijke door een val behoorlijk veel terrein en moest fors tijdverlies incasseren. Na de nieuwe wereldkampioen Pim Ronhaar (19) uit Hellendoorn kwam de Zeeuwse belofte als tiende binnen op 1.21 van zijn winnende landgenoot. Voor van Dijke was het zijn eerste top 10 resultaat op een WK.


Uitslag:    
1.  Pim Ronhaar   (Pauwels Sauzen Bingoal)       2. Ryan Kamp op 8 sec.        3. Timo Kielich op 14 sec.        4. Emiel Verstrynge op 19 sec. 5. Toon Vandebosch op 31 sec.       10. Tim van Dijke  (Jumbo Visma Development)  op 1.21.   

 

Volgens de reactie van Tim van Dijke in de PZC was de titelstrijd voor hem een kampioenschap met twee gezichten:  
Ik had een waanzinnige eerste helft van de wedstrijd. Maar ik ben teleurgesteld in mezelf door mijn veel minder goede tweede helft. In de opening was het wel even schakelen voor mij: van bijna als laatste weg zijn naar vooraan meedoen. En ik merkte dat ik op het strand echt goed was. Daar kon ik mijn grote motor aanspreken. In een van de gladde bochtjes in het gras viel ik. Ryan Kamp ging mij toen voorbij. Ik deed er alles aan om niet te veel terrein te verliezen, wat me best veel kracht kostte. Toen ik vervolgens van die heel lange brug het zand in reed, was ik daardoor even niet zo scherp en vloog ik over mijn stuur heen. Aan de ene kant ben ik wel tevreden. Dit was pas mijn vierde wedstrijd ooit in het zand en ik heb weer verder bijgeleerd. Door dit WK brandt bij mij het vuur alleen maar harder. Ik weet dat er volgende winter nog meer uit te halen is.     (30 januari 2021)


Terug naar de inhoud