* Kampioenschap Veld - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand :  Kampioenschappen EK - WK - NK.

WK VELDRIJDEN 2021 OOSTENDE :
TIM VAN DIJKE (COLIJNSPLAAT) TIENDE

 Foto's : Zeeland op de Fiets.nl      
De Zeeuw Tim van Dijke (foto) reed een sterk WK en kon met een top 10 klassering afsluiten. Voor de 20 jarige renner van Jumbo Visma Development een mooi resultaat op de zware omloop langs de kust bij Oostende. De jonge coureurs kregen te maken met lage temperaturen en een forse (tegen)wind als extra tegenstander.

van Dijke startte aarzelend in de middenmoot na een moeizame start maar kon op de strandstroken en de steile brug (21%) toch opschuiven naar de eerste groep. De Bevelander pakte enkele keren met overtuiging de koppositie en hield het tempo hoog om hiermee de achtervolgers op afstand te houden.

In de slotfase verspeelde van Dijke door een val behoorlijk veel terrein en moest fors tijdverlies incasseren. Na de nieuwe wereldkampioen Pim Ronhaar (19) uit Hellendoorn kwam de Zeeuwse belofte als tiende binnen op 1.21 van zijn winnende landgenoot. Voor van Dijke was het zijn eerste top 10 resultaat op een WK.


Uitslag:    1.  Pim Ronhaar   (Pauwels Sauzen Bingoal)       2. Ryan Kamp op 8 sec.        3. Timo Kielich op 14 sec.        4. Emiel Verstrynge op 19 sec.      5. Toon Vandebosch op 31 sec.       10. Tim van Dijke  (Jumbo Visma Development)  op 1.21.      (30 januari 2021)

Volgens zijn reactie in de PZC was de titelstrijd voor hem een kampioenschap met twee gezichten:  Ik had een waanzinnige eerste helft van de wedstrijd. Maar ik ben teleurgesteld in mezelf door mijn veel minder goede tweede helft. In de opening was het wel even schakelen voor mij: van bijna als laatste weg zijn naar vooraan meedoen. En ik merkte dat ik op het strand echt goed was. Daar kon ik mijn grote motor aanspreken. In een van de gladde bochtjes in het gras viel ik. Ryan Kamp ging mij toen voorbij. Ik deed er alles aan om niet te veel terrein te verliezen, wat me best veel kracht kostte. Toen ik vervolgens van die heel lange brug het zand in reed, was ik daardoor even niet zo scherp en vloog ik over mijn stuur heen. Aan de ene kant ben ik wel tevreden. Dit was pas mijn vierde wedstrijd ooit in het zand en ik heb weer verder bijgeleerd. Door dit WK brandt bij mij het vuur alleen maar harder. Ik weet dat er volgende winter nog meer uit te halen is.
EK VELDRIJDEN NOVEMBER 2020 ROSMALEN
TOP 5 SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ BELOFTESFoto's: Sjaco Westdorp en Facebook.  In de openingsfase pakte de Bevelandse Shirin van Anrooij (Telenet-Baloise) een mooie voorsprong. Haar landgenotes Puck Pieterse, Aniek van Alphen en Manon Bakker zaten in de achtervolging en reden bij de eerste doorkomst op ongeveer tien seconden. De 18 jarige Van Anrooij kon zich na haar flitsende start twee omlopen in de spits handhaven en kreeg toen gezelschap van Bakker, van Alphen, Pieterse, Casasola en Vas.
 
Met nog twee ronden te gaan koos Puck Pieterse voor een overtuigende solo. De 17 jarige inwoonster van Amersfoort kon haar vlucht afronden met de gouden medaille. Bij het zonnige EK in het Brabantse Rosmalen stonden 22 meiden uit 7 landen op het startblad.


 Uitslag EK Veld Belofte Vrouwen.
1. Puck Pieterse    40.56          2. Blanka Vas         3. Manon Bakker        4. Aniek van Alphen          5. Shirin van Anrooij  (Kapelle / foto) op 44 sec.      6. Fem van Empel       7. Francesca Baroni        8. Sara Casasola        9. Anna Kay       10. Gaia Realini.     
EK VELDRIJDEN 2020 ROSMALEN
TOP 10 BELOFTE TIM VAN DIJKE

Foto : Facebook.    De Bevelandse belofte renner Tim van Dijke reed op het EK in Rosmalen naar de zesde plaats. Brabander Ryan Kamp soleerde richting overwinning en kon de gouden medaille ophalen bij de huldiging op het stille circuit.

In de openingsfase was van Dijke present in zesmans kopgroep met vier Nederlanders. Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Kyle Agterberg, van Dijke en de Britten Thomas Mein en Cameron Mason waren de aanvallers van het eerste uur. Van Dijke moest al vrij snel afhaken vooraan. Uiteindelijk kon alleen wereldkampioen Ryan Kamp zich handhaven en toonde zijn topvorm op het Brabantse parcours zonder publiek.

De 19 jarige coureur van Pauwels Sauzen-Bingoal werd bij de finish op 12 seconden voorsprong geklokt. Recent noteerde de inwoner van Raamsdonksveer de zesde plaats in Gieten en de negende prijs in de Koppenbergcross in Oudenaarde.Bron : Jumbo Visma Development Team
 
Uitslag:  1. Ryan Kamp   51.28     2. Thomas Mein op 12 sec.     3. Cameron Mason op 12 sec.     4. Kyle Agterberg op 52 sec.      5. Pim Ronhaar op 1.15        6. Tim van Dijke op 1.32         27 deelnemers.   Vrouwen Elite :   1. Ceylin del Carmen Alvarado   40.45     2. Annemarie Worst      3. Lucinda Brand      4. Denise Betsema      5. Perrine Clauzel.   26 deelneemsters.   


Mannen Elite :        1. Eli Iserbyt   (Pauwels Sauzen Bingoal)         2. Michael Vanthourenhout        3. Lars van der Haar  (foto)       4. Laurens Sweeck        5. Toon Aerts.    31 inschrijvingen.         (7/8 november 2020) 

ZILVEREN EK MEDAILLE VOOR ANNE TERPSTRA

Archieffoto.   Anne Terpstra reed op het EK voor Elites in Zwitserland naar de zilveren medaille. Pauline Ferrand - Prevot mocht de regenboogtrui ophalen bij de huldiging in Monte Tamaro. De Francaise pakte de hoofdprijs na een indrukwekkende solo vanaf de eerste omloop. Na de start gingen drie rensters op avontuur. Wereldkampioene Ferrand - Prevot, Nederlands kampioene Anne Terpstra en Evie Richards die onlangs zegevierde in de Wereldbeker in Nove Mesto.  Ferrand - Prevot koos toen voor de aanval en haar voorsprong werd steeds groter. Bij de finish na 70 minuten was het verschil opgelopen tot 40 seconden. Anne Terpstra werd netjes tweede en de bronzen plak ging om de nek van de Oekrainse Yana Belomoina met een achterstand van 55 seconden.  


 
Foto: Facebook Team KMC Orbea.   Bij de mannen kreeg Middelburger Milan Vader te maken met tegenslag. De 24 jarige Zeeuw raakte na een lekke band op achterstand en eindigde op de dertiende plaats. De Zwitser Nino Schurter etaleerde zijn vorm en trapte naar de gouden plak. Op het podium stonden Titouan Carod (2) en Mathias Fluckiger( 3) naast de nieuwe Europees kampioen. Schurter en Carod vochten een spannend duel uit om de Europese titel, maar uiteindelijk bleek de Zwitser sterk genoeg om zijn Franse tegenstrever te lossen richting de streep. Voor Schurter is de Europese titel een welkome opsteker, aangezien hij op het WK niet verder kwam dan een negende plaats.  

Beloften U23   1. Joel Roth  (Zwitserland)     2. Vital Albin  (Zwitserland)    3. Juri Zanotti   (ItaliĆ«)    7. Mick van Dijke (Team Jumbo Visma)DIDI DE VRIES (WILHELMINADORP)
ZEVENDE OP EUROPEES KAMPIOENSCHAP XCE
Foto: Organisatie UEC.     De Vries over haar wedstrijd in Zwitserland: "Ik reed een 8e kwalificatie tijd en kwam gemakkelijk door de eerste heats. Ik voelde mij sterk en was gebrand op een medaille. In de halve finale moest ik tegen de Zwitsere prof Linda Indergand en de Fransen Coline Clauzure (voormalig wereldkampioene) en Isaure Medde (zilver op WK vorig jaar). Ik wist dat het lastig ging worden, maar ik voelde mij goed en was klaar om er vol voor te gaan. In de start week Clauzure flink van haar lijn af waardoor Linda en ik in de verdrukking kwamen. Ik moest in de remmen om niet op een stoeprand te knallen. Met zeker 3 fietslengtes achterstand begon ik alsnog aan mijn heat.

Boven aan de klim had ik het groepje al bijgehaald en ging ik de afdaling in op een 2e plaats. Zij aan zij met Isaure Medde. Door een vals manoeuvre van haar knalde ik met volle snelheid op een boom. Ik was zo geschrokken dat ik daarna nog wat fouten maakte en mijn plaats naar de finale kwijt was. Ik moest de kleine finale rijden voor plaats 5 t/m 8. Na een 2e actie van Medde op dezelfde plaats was een 7e plaats het hoogst haalbare. Voor mij een teleurstelling gezien een 7e plaats niet is waar ik voor gekomen was. Maar als je het relativeert is een 7e plaats op een Europees Kampioenschap zeker iets om trots op te zijn. Vorig jaar behaalde ik nog een 9e plaats". (17 oktober 2020)

 TOP 25 MILAN VADER OP WK MOUNTAINBIKE IN OOSTENRIJKSE LEOGANG
 
Beloften U23 mannen   
71 geklasseerden.
1. Thomas Pidcock   (Engeland)    1.08.15
2. Christopher Blevins   (USA) op 1.52
3. Joel Roth   (Zweden) op 3.05


31. Mick van Dijke op 1 ronde

 

Vrouwen elite     
1. Pauline Ferrand Prevot   (Frankrijk)   1.27.33    derde wereldtitel
2. Eva Lechner op 3.01
3. Rebecca Mc Connell op 3.01


Anne Terpstra (archieffoto) verliet de titelstrijd wegens klachten aan de luchtwegen


Mannen elite
92 deelnemers.
1. Jordan Sarrou  (Frankrijk / 28 jaar)
2. Mathias Fluckiger op 45 sec.
3. Titouan Carod op 55 sec.


           23. Milan Vader op 4.27.   
Foto's Facebook    De 24 jarige Zeeuw startte furieus en pakte een behoorlijke voorsprong in de eerste omloop. Toen de concurrentie in zijn wiel kwam probeerde Vader zijn positie in de spits te handhaven. Na enkele valpartijen verloor hij echter steeds meer tijd maar eindigde nog wel in de top 25.   


Commentaar Vader:   Geef nooit op. Vandaag gestreden tot de finish, maar dit was het. P23 is niet het resultaat waar ik op gehoopt had maar weer, elke ervaring telt en wat je ermee doet is waar je het verschil maakt. Geweldig om mensen rond me te hebben die dit proces ondersteunen. Dikke merci aan team knwu en team kmcorbea.         (10 oktober 2020)
NK MOUNTAINBIKE
MILAN VADER EN ANNE TERPSTRA NATIONAAL KAMPIOEN

Foto's:  Ivo Delahaye.   De Zeeuwse mountainbikers Milan Vader (Middelburg > Sittard) en Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) reden naar het goud bij het Nederlands kampioenschap in Sittard.
 
Voor beiden een mooie opsteker in de voorbereiding op de Olympische Spelen die in 2021 worden georganiseerd als de Covid pandemie hopelijk is uitgedoofd.


Vader pakte vol overtuiging en met veel motivatie de hoofdprijs na een forse solo waarbij de concurrentie geen kans kreeg om vooraan te komen. Op het podium stonden Jeroen van Eck (2 / Leuth) en Erik Groen (3) uit Apeldoorn naast de Zeeuw.


Foto: Inez Hoppe
Bij de vrouwen kon Anne Terpstra (foto) voor de zesde keer de nationale driekleur aantrekken. De Bevelandse Didi de Vries (Wilhelminadorp) kwam als vijfde over de finish.

Zeeuwen op NK:    In de Beloften categorie was Pim Ronhaar de beste. Joppe de Vries uit Wilhelminadorp werd 24 ste.

Junioren Mannen:  1. Joost Brinkman       14. Mike Deutekom   Goes.         (26 september 2020)

Terug naar de inhoud