* Kampioenschap Veld - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Veld / Strand :  Kampioenschappen EK - WK - NK.

VELDRIJDEN: REGIOKAMPIOENSCHAP ZUID NEDERLAND
IN BREDA OP ZATERDAG 29 JANUARI

Het KNWU District Zuid West organiseert i.s.m. Wielervereniging Breda op zaterdag 29 januari
een Nationale Veldrit onder de vlag van de KNWU.

Tijdens deze veldrit wordt ook het Regio kampioenschap Zuid Nederland betwist. Hieronder vallen de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De wedstrijden worden gehouden op het Cor Vlemmix Circuit te Breda.

 Programma met Zeeuwse veldrijders:

 10.30 uur Masters 40+ (M)

 
10.31 uur Masters 50+ en 60+ (M)

 
11.30 uur Amateurs/sportklasse (M):  
Daan de Jonge   Ossenisse

 
12.30 uur Junioren (V)

 
12.31 uur Nieuwelingen (V):
Maud Struijk    Nieuwerkerk

 
13.45 uur Junioren (M)
Mees de Vos    Heinkenszand 14.45 uur Nieuwelingen (M):
Ben de Roos     Domburg
Renzo Moretti     Kapelle     (foto)
Luca v.d. Veken    Sint Jansteen.

 
Op het selectieve technisch veldritparkoers, wat 3000 meter lang is, krijgen de deelnemers enkele venijnige klimmetjes, een zandbank en carrousel voorgeschoteld. Deze obstakels zullen als scherprechter fungeren. Verder zijn in het parkoers enkele grasstroken opgenomen en tot slot een verharde gedeelte naar de finish.


 
Inschrijven kan tot vrijdag 28 januari via de KNWU site: https://www.knwu.nl/veldrijden/evenement/4892          (24 januari 2022)

NK STUDENTEN 29 JANUARI IN TILBURG

zaterdag 29 januari     11.00 uur
Tilburg   Reeshof   TWC Pijnenburg   
Veldrijden NK Studenten & Open Tilburgs Kampioenschap.  
NK 5 EN 6 FEBRUARI IN HOOGEVEEN

zaterdag 5 en zondag 6 februari
Hoogeveen      Bentincksdijk      clubparcours De Peddelaars
NK Veldrijden met Zeeuwse deelname.
startgelegenheid:  nieuwelingen, junioren, amateurs/sportklasse, masters 40 plus en 50 plus
NK JEUGD 12 FEBRUARI IN HONSELERSDIJK

zaterdag 12 februari
Honselersdijk
NK Veldrijden voor Jeugd & ID RennersSHIRIN VAN ANROOIJ NAAR WK IN AMERIKA

Bondscoach Gerben de Knegt heeft Shirin van Anrooij in de WK selectie opgenomen. De titelstrijd staat geprogrammeerd op 29 en 30 januari in het Amerikaanse Fayetteville. De KNWU heeft gekozen voor een selectie met renners die hoge ogen kunnen gooien en bij de eerste vijf zouden kunnen eindigen op de mondiale titelstrijd.

De Knegt komt vroeg met de geselecteerden naar buiten. Dit om logistieke redenen omdat een WK veldrijden op een ander continent meer voorbereidingstijd vergt, zeker ten tijde van een pandemie. "We hebben op het Europees Kampioenschap op de VAM berg en in diverse wereldbekers veel renners de kans gegeven kennis te maken met de internationale top. Nu kiezen we ervoor om alleen renners af te vaardigen die echt om de medailles of om de top 5 klasseringen zouden kunnen meedoen. Alleen bij de elite vrouwen hebben we daarom een complete selectie".


Selectie Elite Mannen:   Lars van de Haar     Corne van Kessel.
 
Selectie Elite Vrouwen:  Lucinda Brand    Denise Betsema     Annemarie Worst    Marianne Vos    Yara Kastelijn     Inge van der Heijden    Ceylin del Carmen Alvarado    Manon Bakker.
 
Selectie U23 Mannen:    Pim Ronhaar    Ryan Kamp      Mees Hendrikx
 
Selectie U23 Vrouwen    30 januari   13.00 uur    
Puck Pieterse   Fem van Empel     Shirin van Anrooij
 
Selectie Junior Mannen:   David Haverdings
 
Selectie Junior Vrouwen:   Leonie Bentveld      Lauren Molengraaf.
 
Bron Wielerflits > WK programma en uitslagenNK VELDRIJDEN :
 GOUD VOOR MARIANNE VOS.   SHIRIN VAN ANROOIJ TWEEDE BIJ U23

Bij het NK veldrijden heeft Marianne Vos voor een verrassing gezorgd. De ervaren allrounder van Team Jumbo Visma kon in Rucphen de zevende nationale veldtitel op haar erelijst zetten. De 34 jarige renster uit Babylonienbroek zat vanaf de opening in de voorste gelederen. Na twee omlopen koos de Brabantse voor een tempoversnelling en sloop naar spits van de wedstrijd.

Topfavoriete Lucinda Brand miste overtuiging in haar reactie en zag de achterstand alsmaar verder oplopen. Vos verdedigde haar voorsprong vol overgave en reed door 'Camiels Caroussel' naar de nationale driekleur op het snelle parcours. Brand moest genoegen nemen met de zilveren plak en Ceylin del Carmen Alvarado bevestigde haar stijgende vorm met de bronzen medaille.

Op de vierde plaats overall was Fem van Empel de beste renster in de categorie U23.    
5. Shirin van Anrooij / 2de U23    6. Yara Kastelijn 7. Denise Betsema     
8. Annemarie Worst      9. Puck Pieterse / 3de U23   10. Manon Bakker.


Vos bij Wielerflits na haar emotionele triomf:  "Ik had het gehoopt en ergens had ik de wil om het te proberen. Ik sloeg ineens een klein kloofje en was het nog wel ver, maar de voorsprong wil je dan graag proberen uit te bouwen. Het is gelukt en dat is heel mooi. Als je de concurrentie ziet, is dit een zwaarbevochten titel. Ik sloeg al vroeg een gaatje en dan moet je een beslissing maken. Het was behoorlijk technisch en natter dan de vorige wedstrijd. Dan moet je vooral geen fouten maken".


Oorspronkelijk zou het NK in Zaltbommel verreden worden. Omdat de organisatie wegens corona twijfelde aan de haalbaarheid koos de KNWU voor Rucphen. In dit West Brabantse wielerdorp werd het parcours benut van de recent verreden wereldbekerwedstrijd.
 
Veldkampioenen 2022:
 
Elite Vrouwen:  Marianne Vos : Zevende titel op nationaal niveau.      
 
Elite Mannen:  
Na een lange solo met veel machtsvertoon mocht de 30 jarige Lars van der Haar voor de derde keer de kampioenstrui aantrekken.      
 
Belofte Vrouwen: Fem van Empel         Beloften Mannen: Mees Hendrikx.      (4 januari 2022)
MOOI NK GRAVEL VOOR BIANCA BROOSUS (ANNA JACOBAPOLDER)


Foto's : Facebook
Bianca Broosus uit Anna Jacobapolder beleefde een prachtige wielerdag bij het NK Gravel in het Gelderse Epe.
"Wat een geweldige ervaring was dit. Tussen de grote dames mogen starten. Lekker gereden en mooi tempo kunnen pakken, helaas wel veel alleen gereden maar dat mag de pret niet drukken. Na 6 ronden wedstrijd uit koers genomen omdat ik net voor de streep gedubbeld werd. Tevreden en het belangrijkste enorm genoten. Als 34 ste geklasseerd met 40 dames op de startlijst".

Verslag : NOS Sport 13 november.


Foto : KNWU
Podium:  1. Demi Vollering  (SD Worx)     2. Floortje Mackaij      3. Lorena Wiebes.
 Foto : Facebook
Bij de mannen stonden drie coureurs van de continentale formatie VolkerWessels Cycling op het podium.  
1. Tijmen Eising     2. Coen Vermeltfoort     3. Daan Vansintmaartensdijk       4. Sven Burger       5. Martin Mijnten.  

Het NK gravel 2021 was een initiatief van Mathijs Wagenaar en Marieke van Altena. De Epenaar organiseert met o.a. Marieke van Altena al enkele jaren de wielerronde in het centrum van Epe. Met de opkomst van het gravel rijden had Wagenaar al geruime tijd het idee om hier ook iets mee in wedstrijdverband te doen. Het NK gravel valt onder de stichting Wielerevenementen de IJsselstreek. Deze stichting heeft als doel wielerevenementen te ondersteunen/ontplooien.   (14 november 2021)SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE) EUROPEES KAMPIOEN OP COL DU VAM
Op de Col du Vam in Drenthe reed Shirin van Anrooij zondagmiddag (7 nov) naar de Europese titel in de categorie beloften U23. De zware veldrit op het klim en modderparcours in Noord Nederland duurde ruim 44 minuten.

Na een voortdurend gevecht met Puck Pieterse (Amersfoort) kwam de oranje Bevelandse met 17 seconden voorsprong over de finish.
 
De bronzen medaille was voor landgenote Fem van Empel uit Sint Michielsgestel die 63 seconden na Van Anrooij binnen kwam op de top van de VAM berg.


 
4. Line Burquier  (Frankrijk) op 1.19      5. Amandine Fouquenet  (Frankrijk) op 1.40
 
12. Isa Nomden  (NL)  op 4.34       18. Femke Gort  (NL) op 5.08      op 1 ronde Iris Offerein  (NL)
 
Op de startlijst stonden 31 vrouwen.        (7 november 2021)
MOUNTAINBIKER MILAN VADER NEDERLANDS KAMPIOEN 2021Na een overtuigend kampioenschap kan Milan Vader (Middelburg > Sittard) de derde Nederlandse titel op zijn erelijst zetten. Op het Watersley sportpark in Sittard reed de oud Zeeuw naar de gouden medaille.
In de openingsfase koos Vader (Team KMC Orbea) voor het offensief en zag zijn concurrenten pas bij de finish terug. Zilveren binnenkomer David Nordemann kwam twee minuten later over de streep. Bas Peters moest als bronzen man een tijdverlies op Vader incasseren van ruim vijf minuten.
Anne Tauber was de beste bij de vrouwen.
Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) had zich afgemeld omdat ze op mentaal vlak nog niet gereed was voor de titelstrijd.  
(12 september 2021)


Terug naar de inhoud