* Junioren 3Daagse Axel - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Etappewedstrijd Spie Internationale Junioren Driedaagse Axel.


DEENSE OVERWINNING IN 40 STE JUNIOREN DRIEDAAGSE ZEEUWS VLAANDEREN

ZEEUWS VLAMING THOMAS BAART IN TOP 35


Fotografie: Freddy Scheele.     Verslag: Organisatie.

Henrik Pedersen heeft de veertigste editie van de Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De Deen was de beste in de vierde etappe en had op de streep net genoeg voorsprong over om ook de eindzege te grijpen. Voor Pedersen was het na de EPZ Omloop van Borsele in april zijn tweede zege op Zeeuws grondgebied in korte tijd.Bij de Zeeuwse junioren behaalde alleen Thomas Baart (archieffoto) een klassering. De Zeeuws Vlaming van de Belgische formatie Van Moer Logistics eindigde op de 34 ste plaats met een verschil van 3.54 op winnaar Pedersen.
 
Noel Rokven, Mees de Vos, Bas van Zuidam, Diego Sandee, Tycho van Gijsel en Sam de Jonge verlieten de wedstrijd.Henrik Pedersen eindigde in alle etappes van de Driedaagse in de top tien. Op de eerste dag werd de renner van NPV-Carl Ras Roskilde in de massasprint in Axel tweede achter zijn landgenoot Boas Lysgaard. In de tijdrit in en rond Westdorpe eindigde Pedersen als zesde en in de rit in lijn rondom Sluiskil werd de Deen achtste.

Voor aanvang van de slotetappe met start en finish in het Belgische Velzeke had Pedersen een achterstand van een halve minuut op Niels Michotte uit Luxemburg, die in de tijdrit de macht had gegrepen. Met nog 40 kilometer te gaan demarreerde Pedersen uit een kopgroep van vier. De winnaar van de Omloop van Borsele pakte vijftig seconden op het peloton en reed zo virtueel in het geel.In een spannende slotfase zette Michotte de achtervolging in, maar de Luxemburger kwam net tekort. Dankzij de tien bonusseconden die op de streep voor de winnaar klaar lagen legde Pedersen beslag op de eindzege. Michotte werd op vier seconden achterstand tweede, de Amerikaan Artem Shmidt (winnaar van 2021) derde.

Sjors Lugthart van Willebrord Wil Vooruit werd op de zesde plaats de beste Nederlander
met een achterstand van 48 seconden.
De jury kon 60 coureurs in het eindklassement opnemen.   Eindklassementen Truien 2022:


Algemeen   geel      
Hendrik Pedersen

Punten    Groen          Sprint   Rood        Combinatie   Blauw     
Niels Michotte

Jongeren    Wit
Steffen De Schuyteneer

Kasseien    Grijs
Maxime Duba

Bergen     Bolletjes
Henrik Pedersen

Ploegen
AG2R Citroen U 19.

JUBILEUM EDITIE JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL
VAN 20 T.M. 22 MEI 2022


Lees de technische gids:PROGRAMMA 2022.

Zeeuwen op Deelnemerslijst met 175 renners:

* Noel Rokven        Sint Jansteen
* Tycho van Gijsel       Axel
* Thomas Baart        Kloosterzande
* Bas van Zuidam       Zaamslagveer.

* Sam de Jonge     Zierikzee
* Mees de Vos      Heinkenszand    (foto)
* Diego Sandee      Geersdijk   

Bekijk het volledige startblad:Foto : Edwin van Immerseel  
>  winnaar 2021 Artem Shmidt.B E D A N K T
 
Het bestuur van de SPIE Internationale Juniorendriedaagse van Axel vindt het bijzonder gepast om bij deze alle vrijwilligers te bedanken voor hun geweldige inzet.
 
Wij zijn heel erg dankbaar voor de prachtige sponsoren die zich aan ons evenement hebben verbonden. Dankzij hen is het vooral mogelijk om onze schitterende wedstrijd financieel op de kaart te zetten.
 
Graag bedanken wij de politie en het jurykorps die onze wedstrijd uitstekend hebben begeleid. Wij willen grote dank uitspreken aan alle vrijwilligers. ZONDER HEN GEEN DRIEDAAGSE.

Ook dit jaar kregen wij van de politie en de jury niets anders dan lof. We werden geprezen over de goede, professionele wijze van organiseren van een dergelijk groot evenement.  
 
Ook diverse ploegleiders spraken hun lof uit over de wijze waarop onze wedstrijd was georganiseerd en hebben zich nu al aangemeld voor de 40 ste editie. Uiteraard bedanken wij ook hen voor het mooie deelnemersveld en het sportieve gedrag tijdens de Driedaagse, want ook zonder hen is het helemaal niets. Men vond de wedstrijd zeer attractief en staat als een rots op wereldkalender!
 
De beveiliging en medische verzorging werd genoemd als een voorbeeld voor velen. Wij kregen ook een compliment voor de chauffeurs in de wedstrijdkaravaan. Ook dit willen wij graag met jullie delen.

Verder willen wij iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om van deze 39 ste editie een enorm succes te maken in welke vorm dan ook heel erg hartelijk bedanken.

 Wij kijken nu al uit naar de 40 ste SPIE INTERNATIONALE JUNIORENDRIEDAAGSE VAN AXEL 2022.    (12 oktober 2021)
AMERIKAAN ARTEM SHMIDT WINT SPIE JUNIOREN DRIEDAAGSE 2021

Fotografie 2021 : Freddy Scheele.  Bij de huldiging in finishplaats Velzeke mocht de Amerikaan Artem Shmidt de gele trui aantrekken. De 17 jarige renner van Hot Tubes eindigde na bijna 7 uur koersen in 3 dagen op de eerste plaats in het eindklassement.   2. Joshua Tarling op 29 sec.   3. Alec Segaert op 44 sec.  


Foto : Facebook
Zeeuws Vlaming Thomas Baart (foto) handhaafde zich in de slotetappe en kon de driedaagse op de 52 ste plaats afsluiten.
63 renners werden in algemeen klassement opgenomen. Truien:  
Punten: Tibor del Grosso    
Sprint:  Joshua Tarling    
Jongeren:  Artem Shmidt      
Kasseien:  Tibor del Grosso      
Combinatie:  Joshua Tarling     
Bergen:  Rindert Buiter    
Ploegen: Wielerteam Gaverzicht (B).           (10 oktober 2021)


 
Slotetappe Velzeke - Velzeke met veel heuvels in de regio Zottegem. 1. Romain Gregoire  99 km – 2.24.34    2. Daniel Schrag op 3 sec     3. Roan Konings op 8 sec.   4. Rindert Buiter  z.t.   5. Tibor del Grosso op 13 sec   Zeeuwen:  57. Thomas Baart op 8.21.  Noel Rokven moest na een oplopende achterstand de wedstrijd verlaten en kreeg een dnf op zijn koersrapport. (10 oktober 2021)   NEDERLANDER TIBOR DEL GROSSO PAKT ZEGE IN SLUISKL

Zaterdagmiddag werd de derde etappe verreden met een rit in lijn over 80 km. in de omgeving van Sluiskil. Tibor del Grosso (18) uit Eelde zorgde op de kasseien voor een Nederlandse overwinning in het internationale deelnemersveld met tientallen toppers. Del Grosso kon na een zonnige koers die bijna 2 uur duurde de zegebloemen in ontvangst nemen tussen de rondemissen.    2. Mathias Sanlaville    3. Emil Skar     4. Jonathan Rottmann      5. Joshua Giddings.Zeeuwen:    29. Thomas Baart       46. Noel Rokven  beiden z.t. als winnaar.   Acht renners konden geen klassering behalen en verlieten de Zeeuws Vlaamse topwedstrijd.    (9 oktober 2021)
17 JARIGE BRIT SNELSTE IN TIJDRIT ROND AXEL
Zaterdagochtend werd in Axel een individuele tijdrit afgewerkt. De 132 coureurs kregen een pittig parcours voorgeschoteld met een lengte van 12,2 km. Joshua Tarling (17) fliste met een gemiddelde van ruim 50 km per uur naar de hoofdprijs en zette 14.25.50 op de juryklok.  2. Alec Segaert op 9 sec.   3. Alexander Hanssen op 32 sec.   4. Johan Ravnoy op 46 sec.    5. Tibor del Grosso op 53 sec.
Zeeuwen:  90. Thomas Baart op 2.16, gemiddeld 43.826    113. Noel Rokven op 2.50, gemiddeld 42.493. (9 oktober 2021)AMERIKAAN WINT OPENINGSETAPPE AXEL - AXEL

Foto : Freddy Scheele : start 1ste rit in Axel.Foto : Edwin van het Westeinde > www.wielrenneninzeeland.nl
 
Tijdens de openingsrit van de Spie Junioren driedaagse zaten drie nationaliteiten in de kopgroep. De Amerikaan Artem Shmidt, de Belg Jelle Harteel en de Brit Owen Lightfoot konden zich losmaken van het peloton. Het koptrio verdedigde vol overgave een kleine voorsprong en in Axel bracht een millimetersprint na 102 km. de beslissing.


Na lang juryoverleg werd de 17 jarige Shmidt van de formatie Hot Tubes Development als winnaar aangewezen. De vluchters trapten een gemiddelde van ruim 43 km per uur over de Zeeuws Vlaamse herfstwegen.  2. Jelle Harteel  (Gaverzicht) z.t.   3. Owen Lightfoot  (Z Junior Race Team) z.t. Zeeuwen:  35.  Thomas Baart  (van Moer Logistics / archieffoto) op 1.57    
51.  Noel Rokven  (Combinatie Zuidwest Nederland) op 2.07.

De achtervolgende groep kwam 64 seconden later over de streep. Vervolgens noteerde de aankomstrechter een totaal verbrokkeld peloton. Op de dnf lijst stonden 29 junioren.   (8 oktober 2021)
4 ETAPPES IN 39 STE JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL

175 RENNERS IN 39 STE JUNIOREN DRIEDAAGSE 2021

ZEEUWS VLAAMSE RENNERS NOEL ROKVEN EN THOMAS BAART OP STARTLIJSTPROGRAMMA 8, 9 EN 10 OKTOBER:
JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL NAAR 8, 9 EN 10 OKTOBER 2021


De 39 ste SPIE Internationale Juniorendriedaagse van Axel zal niet worden verreden op 21 - 22 en 23 mei. Dit heeft alles te maken met de hardnekkige corona pandemie die nog steeds geen ruimte laat aan grote sportevenementen. De Zeeuwse Vlaamse organisatie heeft begin april wel een toewijzing ontvangen van de KNWU en de UCI voor het weekend van 8, 9 en 10 oktober 2021.

Voor het bestuur en de medewerkers was de onvermijdelijke afgelasting in mei een zware tegenvaller:
"Helaas hebben wij als moeten concluderen dat het voor ons onmogelijk is om op verantwoorde wijze in mei de 39 ste SPIE Internationale Juniorendriedaagse te organiseren. Het bestuur acht het niet verantwoord, gegeven de ontwikkelingen van de COVID-19 pandemie, de wedstrijd op de geplande datum plaats te laten vinden. Ondanks het feit dat wij ons op meerdere scenario’s hebben voorbereid, inclusief alternatieve routes, een aangepaste finishlocatie en de benodigde Corona-maatregelen.
Het bestuur concludeert dat de COVID-19 ontwikkelingen zodanig zijn, dat wij het organiseren op korte termijn niet verantwoord vindt naar de inwoners, sponsoren, de vele vrijwillige medewerkers, de deelnemers en begeleiding en niet in de laatste plaats de noodzakelijke hulpdiensten.

Omdat wij er vanuit gaan dat er de komende maanden verbetering ontstaat in de ontwikkeling van de COVID-19 pandemie hebben wij een verzoek ingediend bij de KNWU - UCI om onze wedstrijd te verplaatsen naar oktober. De komende periode zal de KNWU alle verzoeken verzamelen en doorsturen naar de UCI. In april zal de UCI dan de nieuwe kalender bekend maken en hopen wij dat ons verzoek positief gehonoreerd zal worden".    (4 april 2021)

Bron: PZC 3 april 2021:
GIRO WINNAAR 2020 TAO GEOGHEGAN HART REED IN 2013 IN ZEELAND

Foto Organisatie.    IN DE 32 STE JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL EINDIGDE DE BRIT OP DE NEGENDE PLAATS IN HET EINDKLASSEMENT OP 1.52 VAN TRIOMFATOR BRENT LUYCKX (AVIA CRABBE TEAM).

WILCO KELDERMAN, DERDE IN DE GIRO 2020, STOND IN 2008 OP DE STARTLIJST. IN HET ALGEMEEN KLASSEMENT NOTEERDE DE BARNEVELDER OP DE 44 STE POSITIE EEN TIJDVERLIES VAN 3.30 OP WINNAAR JASPER BOVENHUIS VAN DE PEDDELAARS KROLSTONE.     (26 oktober 2020)
 
RETRO WEEKEND SPIE JUNIOREN DRIEDAAGSE 2019
vrijdag 22 mei  t.m. zondag 24 mei 2020

Retro Wielrennen op Facebook
38 ste Spie Junioren Driedaagse Axel 2019

Eindzege 2019 : Quinn Simmons
Stille wedstrijddag 2020


STREEP DOOR JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 2020


Commentaar organisatie na afgelasting 2020:
Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van het RIVM van maandag 23 maart, hebben zij voor ons de niet onverwachte knoop doorgehakt: De 39 ste SPIE Internationale Junioren driedaagse gepland van 22 tot en met 24 mei zal geen doorgang vinden.

Dat dit voor ons een grote teleurstelling is mag duidelijk zijn, maar op dit moment zijn er grotere problemen in de wereld waarbij gezondheid en veiligheid op prioriteit nummer 1 staan. Als comite hebben wij besloten om dit jaar onze wedstrijd niet meer te laten verrijden en wij gaan ons nu al richten op 2021 om er weer een mooi evenement van te maken.

Zoals de regering het zegt: Wij doen het samen. Het bestuur van de Juniorendriedaagse wenst iedereen een goede gezondheid toe en sterkte in deze hectische tijd en hopen in 2021 weer op u te mogen rekenen.
POPULAIRE JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL VANAF 1982 MET RIJKE HISTORIE

ERELIJST MET NIKI TERPSTRA, STEVEN KRUIJSWIJK, WILCO KELDERMAN, DYLAN GROENEWEGEN

Foto's : Organisatie, Social media, Wielerarchieven

Organisatie voorzitter Bram Cambier kon in 2019 de Amerikaan Quinn Simmons (foto) feliciteren met de eindzege. De Hollander Hidde van Veenendaal (Zerogas De Jonge Renner) strandde op 1.58 en de Duitser Hannes Wilksch eindigde op 2.24 in de 38 ste editie.Streekrenner Rowdy Reunis (Hulst / Van Moer Logistics / foto) had op de 65 ste plaats een achterstand van 11.20. De jury kon maar 66 coureurs klasseren in de driedaagse door Zeeland en Belgie.  JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 1994
Op de erelijst van de Junioren Driedaagse staan befaamde renners:
Servais Knaven (1988), Davide Rebellin (1989), Leon van Bon (1990), Andreas Klier (1994), Thor Hushovd (1996), Tom Boonen (1998), Bradley Wiggins (1998), Andre Greipel (1999-2000), Zdenek Stybar (2002), Niki Terpstra (2002), Matti Breschel (2002), Robert Gesink (2004), Steven Kruiswijk (2005), Tejay van Garderen (2005-2006), Sep Vanmarcke (2006), John Degenkolb (2007), Wilco Kelderman (2008) en Dylan Groenewegen (2011 / foto).De UCI 2.1 wedstrijd bestaat jaarlijks uit 2 ritten met kasseistroken (foto) en een individuele race tegen de klok in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast is er een zware etappe door de Vlaamse Ardennen met diverse hellingen en kasseistroken. In het routeschema zitten de Valkenberg, Leberg, Rekelberg, Langendries en de Paddestraat.

 
Terug naar de inhoud