* Jochem Kerckhaert - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Jochem Kerckhaert  (Schoondijke)  >  2022 BEAT Cycling.CHALLENGE MALLORCA
 
TROFEO CALVIA:
WINST BRANDON MCNULTY  -  JOCHEM KERCKHAERT ZONDER KLASSERING

Jochem Kerckhart uit Schoondijke debuteerde op Mallorca in het profpeloton. Met het sponsorshirt van de continentale formatie Beat Cycling startte de Zeeuws Vlaming in de Trofeo Calvia. In de snelle openingsfase konden drie renners wegkomen. James Piccoli (Israel Premier Tech), Pablo Alonso (Electro Hiper Europa) en Mirco Maestri (Eolo Kometa) pakten ruim zeven minuten. Het aanvalstrio moest capituleren toen in het peloton de 'grote jongens' het tempo opvoerden.
 
Op het pittige heuvelparcours koos vervolgens Brandon Mcnulty (foto boven) voor een verrassende aanval. De 23 jarige Amerikaan van UAE Team Emirates reed ruim 60 km solo en kwam met 1.17 voorsprong over de streep in Palmanova. In de eerste Europese wedstrijd werd de tweede plaats ingevuld door Joel Suter, ploeggenoot van Mcnulty.  3. Vincenzo Albanese  (Eolo Kometa) op 1.17    4. Tim Wellens (Lotto Soudal) op 1.17     5. Simon Clarke  (Israel Premier Tech) op 1.17.


De 22 jarige Daan Hole (Trek Segafredo) uit Zuidland was op de 45 ste plaats de eerste Nederlander met een marge van ruim 9 minuten op de triomfator. De jury klasseerde 139 coureurs op de eerste dag van de Challenge Mallorca. Jochem Kerckhaert vertoefde in de achterhoede en haalde de finish niet in zijn startkoers. Hij belandde op de lijst met 31 uitvallers.  (26 januari 2022)


 

KERCKHAERT VANAF 26 JANUARI IN VIJFDAAGSE CHALLENGE MALLORCA

 Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert koerst met zijn nieuwe ploeg Beat Cycling in de Challenge Mallorca.
Deze Spaanse voorbereidingskoers bestaat uit vijf aparte wedstrijden zonder algemeen klassement. De 25 deelnemende formaties rijden met een brede selectie in Zuid Europa en mogen elke dag andere renners inzetten.

De Challenge Mallorca werd geopend op woensdag 26 januari met de Trofeo Calvia over 154 km.
Op de erelijst staan 2 Nederlanders van het Rabobank Pro Team: Erik Dekker (2002) en Remmert Wielinga in 2003.
Na de startdag rijden de coureurs de Trofeo Alcudia, Serra de Tramuntana en Pollenca.
Op de slotdag staat de Trofeo Playa de Palma op het programma.

Beat ploegleider Luuc Bugter kan op het Spaanse eiland een beroep doen op o.m. Sven Burger, Vincent Hoppezak, Yoeri Havik, Jan Willem van Schip en Jochem Kerckhaert (Schoondijke / foto). Op de startlijst van de UCI 1.1 meerdaagse staan o.m. Lotto Soudal, Trek Segafredo, Bora hansgrohe, Intermarche Wanty Gobert, Cofidis en Sport Vlaanderen Baloise.
 Bekijk meer info over alle koersdagen: https://vueltamallorca.com/challenge-mallorca/          (25 januari 2022)

Voorbeschouwing Wielerflits:

TRAINING KERCKHAERT IN SPAANSE CALPE
(januari 2022)


BEAT CYCLING IN ZEELAND

De ploeg van Jochem Kerckhaert (Schoondijke) koerst in 2022 drie keer in Zeeland. Teammanager Geert Broekhuizen komt met zijn renners naar de klassieker Scheldeprijs op woensdag 6 april met de start in Terneuzen en finish in het Belgische Schoten. Verder heeft Beat Cycling zich aangemeld bij de Omloop van de Braakman door Zeeuws Vlaanderen (9 april) en de ZLM Tour van 8 t.m. 12 juni.   (14 januari 2022)JOCHEM KERCKHAERT IN SELECTIE BEAT CYCLING 2022


Selectie 2022:
Jente Boons, Jordy Bouts, Matthijs Buchli, Sven Burger, Stijn Daemen, Bram Dissel, Yoeri Havik, Vincent Hoppezak, Lucas Janssen, Jan Willem van Schip, Jens Schuermans en Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert (foto).     (1 januari 2022)


Bron : Omroep Zeeland januari 2022:
JOCHEM KERCKHAERT (BEAT CYCLING)
KRIJGT OUD PROF MAARTEN TJALLINGII ALS BEGELEIDER

Foto: Beat Cycling.  Oud profrenner Maarten Tjallingii (foto) gaat in 2022 de sportieve staf van BEAT Cycling versterken. Hij wil zich bezig houden met de teamontwikkeling en de persoonlijke ontplooiing van de coureurs. Met deze begeleidingsformule kan BEAT werken aan een stabiele basis voor groei en ontwikkeling. De Zeeuws Vlaamse renner Jochem Kerckhaert zal volgend seizoen in de Nederlandse continentale formatie debuteren.

Tjallingii (44) over zijn nieuwe job: "Wielrennen is een individuele teamsport en dat wil zeggen dat het individu centraal staat als het gaat over de teamprestatie. De kettingreactie vindt plaats door de teamspirit. Het is super belangrijk om samen het maximale uit de ploeg te halen".
Teammanager Geert Broekhuizen verwacht veel van Tjallingii:  "Samen met Maarten hebben we een programma ontwikkeld waarin we het team ook persoonlijk gaan begeleiden. Een groot deel van presteren op de fiets is afhankelijk van mentale welzijn, en juist daarmee zal Maarten de renners en het team gaan helpen. De kennis en kunde die Maarten heeft, gaan we niet alleen delen met onze renners en staf in de ploeg. Binnen de community gaan we de workshops van Maarten aanbieden aan onze members, zodat iedereen binnen BEAT er zijn of haar voordeel mee kan doen. We zijn erg blij om Maarten toe te voegen aan onze organisatie en hebben er veel zin in om aan de slag te gaan samen".


Tjallingii ging in de zomer van 2021 al mee met de wegploeg op Gravel Camp. De renners trainden toen voor o.m. de Belgische gravelklassiekers Antwerp Port Epic en Dwars door het Hageland.
Tajllingii kan met een mooie scorelijst pronken. In 2011 eindigde hij op de derde plaats in de kasseiklassieker Parijs - Roubaix. Op het podium stonden Johan Vansummeren (1) en Fabian Cancellara (3) naast hem. Verder o.m. een zege in de World Ports Classic in 2013 met solowinst in de etappe Rotterdam - Zeeland - Antwerpen.   (8 december 2021)
JOCHEM KERCKHAERT IN 2022 BIJ DE CONTINENTALE PLOEG BEAT CYCLING

Jochem Kerckhaert zal in 2022 het wielershirt van BEAT Cycling dragen. De 21 jarige Zeeuws Vlaming kiest voor een sportieve verhuizing van clubteam Wieler Ploeg Groot Amsterdam WPGA (foto) naar het continentale BEAT Cycling. De andere nieuwkomers bij de Nederlandse formatie zijn Lucas Janssen en Jente Boons.
De teamleiding is enthousiast over de aanwinsten: "Vol met jeugdig enthousiasme, potentie en een grote motivatie sluiten zij zich aan bij de BEAT wegploeg". Ploeggenoten van Kerckhaert worden o.m. de routiniers Jan Willem van Schip en Yoeri Havik.

Op de scorelijst 2021 van Kerckhaert staat o.m. een zesde plaats in Polen tijdens de tweede etappe van de Course Cycliste de Solidarnosc. Bij het Beloften NK op de VAM berg in Drenthe eindigde hij op de vijftiende plaats. In 2020 werd hij bij de nationale titelstrijd U23 als 25 ste geklasseerd.
Kerckhaert kwam ook in beeld bij het 'alternatieve' fietsen. In 2020 was hij nl. finalist bij de Zwift Academy, die uiteindelijk gewonnen werd door Jay Vine die toen een contract verdiende bij Alpecin Fenix.

Kerckhaert over zijn status in het peloton: "Bergop ben ik een explosieve renner die in een uitgedunde groep ook wel op zijn sprint kan rekenen. Het is super mooi om een stap te zetten naar een continentale ploeg waar het zo goed geregeld is als bij BEAT. Vanaf buiten zie je natuurlijk al wel hoe ze het een en ander doen en hoe ze dat weer dicht bij de fans brengen. Dus ik kijk er ook naar uit om daar zelf mijn steentje aan bij te dragen".De Zeeuwse Performance Coach Jacob Wijnstra (Kapelle) denkt dat de drie nieuwe gezichten nog kunnen groeien:  
"Dit zijn grote talenten met potentie en dat biedt veel kansen. Ze kunnen nog heel veel leren en met de ervaring die wij hier hebben in de ploeg, kunnen zij zich hier goed ontwikkelen in de grotere wedstrijden die wij rijden, maar ook al meerijden voor mooie resultaten in de nationale- of UCI.2 wedstrijden".

Ook teammanager Geert Broekhuizen is blij met de jonge debutanten:
"Presteren en zichtbaar zijn in de koers zal altijd belangrijk zijn voor de ploeg, maar daarnaast is er ook ingezet op verjonging van de ploeg. Jochem, Lucas en Jente tellen namelijk 21, 19 en 19 lentes bij aanvang van het komende seizoen. We hebben heel bewust voor deze jongens gekozen.
 
Ze passen ook enorm goed in het BEAT profiel. Jochem Kerckhaert is enorm veelzijdig, want hij kan goed bergop mee, maar kan als ex-crosser ook goed over de kasseien- en gravelstroken.
 
Vorige jaren hebben we wat oudere renners aangetrokken en na een tijdje komen ze voor een keuze te staan: ga ik door als (semi)prof of kies ik voor een maatschappelijke loopbaan. Na dit seizoen vertrekken een aantal van deze renners en daarom zijn we gaan kijken naar nieuwe renners met veel potentie, om de nieuwe toppers te worden".  (3 december 2021)
Terug naar de inhoud