* Jochem Kerckhaert - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Jochem Kerckhaert  (Schoondijke)  >  2022 BEAT Cycling.

* Jochem Kerckhaert 2022 *        Foto: Twitter BEAT Cycling.

RENTREE JOCHEM KERCKHAERT : PODIUM KNWU CRITERIUM KRUININGEN

Foto: Edwin van Immerzeel.    Rico van Damme uit Yerseke won het KNWU criterium in Kruiningen bij de elite/belofte met de tijdscore 1.45.26. Vluchtgenoot Boris Romers kwam als tweede binnen in dezelfde tijd.
De herstelde Jochem Kerckhaert (Schoondijke) werkte op Zuid Beveland aan zijn koersritme en was op 7 seconden de derde podiumklant.
Kerckhaert kwam op 16 juni ten val in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour en moest de wedstrijd verlaten. De medici rapporteerden toen een zware hersenschudding en forse schaafwonden.   (2 juli 2022)
ZWARE VAL JOCHEM KERCKHAERT IN OPENINGSRIT BALOISE BELGIUM TOURFoto: Twitter Beat Cycling.
Jochem Kerckhaert is in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour tussen Merelbeke en Maarkedal
hard ten val gekomen en moest de wedstrijd verlaten .
De medici rapporteerden een zware hersenschudding en forse schaafwonden.
De onfortuinlijke Zeeuws Vlaming die dit seizoen zijn debuut maakt bij de continentale formatie Beat Cycling
werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.  (16 juni 2022)

JOCHEM KERCKHAERT OP DRIE MINUTEN IN RONDE VAN LIMBURG (B)

In de UCI 1.1 wedstrijd Ronde van Limburg etaleerde het Belgische sprinttalent Arnaud De Lie weer zijn snelle benen. Na de recente klassieker zeges was de 20 jarige revelatie nu de rapste in Belgisch Limburg. De renner van Lotto Soudal versloeg na 18 hellingen en 202 km. met overtuiging de concurrentie die na 4 uur en 40 minuten geen schijn van kans had op pinkstermaandag in Tongeren.
2. Simone Consonni   (Cofidis)    3. Danny van Poppel   (Bora Hansgrohe)    4. Milan Menten   (Bingoal Pauels Sauces)    5. Sam Bennet (Bora Hansgrohe)    107. Jochem Kerckhaert op 3.10.  Deelnemers: 137.   Uitvallers: 7. (6 juni 2022)
FLECHE DU SUD : JOCHEM KERCKHAERT IN MIDDENMOOT

Tijdens de Luxemburgse rittenwedstrijd Fleche du Sud, opgenomen in de UCI classificatie 2.2, reed Jochem Kerckhaert naar de 67 ste plaats. In de 5 etappes was het verschil met eindwinnaar Thibau Nijs (19) van Baloise Trek Lions opgelopen naar ruim 27 minuten.
2. Thomas Bonnet  (Vendee U) op 2 sec.    3. Mika Heming (ATT Investments) op 11 sec.  Ploegen:  1. Abloc CT    4. Beat Cycling / Jochem Kerckhaert.  De jury rapporteerde 114 geklasseerden. (29 mei 2022) 

De organisatoren van de semiklassieker Antwerp Port Epic, opgenomen in de Exterioo Cycling Cup, ontdekten bij de parcoursverkenning weer enkele nieuwe gravelstroken. De renners kregen dan ook een gevarieerd en stoffig traject aangeboden door Noord Belgie over een afstand van 181 km.
 
Tijdens de plaatselijke omlopen door het Antwerpse havengebied ontstond een zesmans kopgroep. De vluchters maakten er een mooie finale van met talrijke demarrages en hoge snelheden.


 
De overwinning werd binnen gehaald door Florian Vermeersch (foto) van Lotto Soudal. De 23 jarige Gentenaar had een tijdscore van 4.17.22.  2. Gianni Vermeersch  (Alpecin Fenix) op 5 sec.    3. Thibau Nijs  (Baloise Trek Lions) op 13 sec.  Coen Vermeltfoort van VolkerWessels Cycling was de eerste Hollander op de veertiende plaats met een verschil van 3.19 op Vermeersch. Jochem Kerckhaert moest op de 56 ste plaats een achterstand incasseren van 8.46.  De wedstrijdleiding rapporteerde 67 finishers.   (22 mei 2022)
TOP 30 LIMBURGSE KLASSIEKER TON DOLMANS TROFEE

Foto: Limburg Cycling.   Zuid Limburg : Elsloo.   Ton Dolmans Trofee KNWU.    1. Bart Lemmen   5.18.14     2. Peter Schulting   z.t.    3. Daan van Sintmaartensdijk op 37 sec.   30. Jochem Kerckhaert op 2.07.   66 geklasseerden.   (8 mei 2022)Meerkerk     Arno Wallaard Memorial  UCI 1.2  
1. Elmar Reinders  (Riwal Cycling / foto)  188 km - 4.16.00     2. Maikel Zijlaard  (VolkerWessels Cycling)   3. Tobias Kongstad   (Restaurant Sun - Carl Ras)   
4. Rasmus Bogh Wallin   (Restaurant Sun - Carl Ras)   5. Daan Van Sintmaartensdijk  (VolkerWessels Cycling)   
43. Jochem Kerckhaert op 1.30.   87 renners geklasseerd.    (16 april 2022)
KLASSERING IN ZWARE OMLOOP VAN DE BRAAKMAN

Het peloton vertrok met 153 renners voor de 53 ste editie van de kasseiklassieker Omloop van de Braakman. De Zeeuwse Vlaamse wedstrijd vormde de opening van de Schwalbe Topcompetitie ondergebracht bij de KNWU.

Bij de start kwam de Zeeuwse inbreng van 6 coureurs: Timo de Jong (VolkerWessels), Jochem Kerckhaeert (Beat Cycling) en Thijs Koops van JEGG DJR Academy. De Regioselectie Zuid Nederland kwam met Jurgen Mesu, Rowdy Reunis en Rico van Damme naar Zeeuws Vlaanderen.

In de vlucht rond halfkoers zaten 3 Zeeuwen attent mee: Rico van Damme, Timo de Jong en Jochem Kerckhaert. Hun voorsprong schommelde even maar uiteindelijk reden de ontsnapten naar een mooie marge.  Na de 15 de kasseistreek werd vooraan het tempo opgeschroefd en deze versnelling was teveel voor o.a. Kerckhaert en Van Damme. Het Zeeuwse duo moest afhaken en liet zich terugzakken.Foto: VolkerWessels.   Roel van Sintmaartensdijk en Marien Boogerd vormden in de slotronde het kop duo. Ze zwoegden naar 20 seconden voorsprong op de jagers Timo de Jong en Stijn Daemen. De vluchters hielden toch stand en Roel van Sintmaartensdijk uit Zuidland won na 2021 voor de tweede keer in het Braakman dorp Philippine. Daemen mocht de tweede prijs ophalen. Timo de Jong zorgde voor een Zeeuwse podiumplaats.
Jochem Kerckhaert kwam op de 31 ste plaats binnen op 5.17 van de triomfator.
 
Lees de speciale pagina over de Omloop van de Braakman met de resultaten van de Zeeuwse renners:  
Jochem Kerckhaert (Schoondijke) en zijn ploeggenoten van Beat Cycling
gingen in de Scheldeprijs 2022 ten onder in het tempogeweld en het waaierspektakel.

Tijdens de beslissende fase door Zeeland verloren alle renners van de Nederlandse ploeg veel tijd
en konden zich niet handhaven in de voorste groepen.

Lees meer over de Scheldeprijs:


JOCHEM KERCKHAERT BESTE ZEEUW IN VOLTA LIMBURG CLASSIC

Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert was de eerste Zeeuw in de Volta Limburg Classic. De jonge renner van Beat Cycling kwam op de kasseien in Eijsden als 41 ste over de streep op 5.18 van de Belgische winnaar. Timo de Jong (VolkerWessels Cycling) noteerde op de 65 ste plaats een verschil van 5.29 op de triomfator. Thijs de Lange van Metec Solarwatt was 1 van de vele uitvallers in de koude Limburgse heuvels met soms lichte sneeuwval. In het ronde boek van de zware klassieker stonden maar liefst 38 beklimmingen aangegeven met 3100 hoogtemeters.
Tijdens de zware wedstrijd over 195 km. rapporteerde de jury veel demarrages. In de finale konden zes man vooruit blijven w.o. Tom Dumoulin. De aanvallers bleven in de spits en in Eijsden sprintte Arnaud De Lie (foto) van Lotto Soudal naar de overwinning. De 19 jarige coureur pakte zijn derde seizoenzege na 5 uur afzien op de fiets.  2. Stefano Oldani  (Alpecin Fenix)   3. Loic Vliegen  (Intermarche Wanty Gobert). Regio favoriet Tom Dumoulin  (Team Jumbo Visma) was na een lekke band op 2 km van de streep de zesde binnenkomer op 12 seconden. Slechts 71 renners haalden de aankomst.   (2 april 2022)
Presentatie BEAT Cycling bij 'De Fietser' in Ede.     (30 maart 2022)
JOCHEM KERCKHAERT RICHT ZICH  OP EEN MOOIE UITSLAG
KERCKHAERT IN OLYMPIA TOUR DOOR NEDERLAND:
NA STERKE OPENINGSDAGEN AFGESTAPT IN SLOTRIT


*Jochem Kerckhaert moest zondag in de slotetappe rond Assen opgeven. Op de voorlaatste dag duikelde de Zeeuws Vlaming van de achtste naar de 43 ste plaats in het algemeen klassement en kwam op een achterstand van ruim 10 minuten te staan.

Kerckhaert toonde zich donderdag en vrijdag in de eerste groepen en reed sterke finales.
Na twee koersdagen stond de renner van Beat Cycling
achtste in het klassement op 15 seconden van leider Reinders.       (20 maart 2022)
60 STE IN PROFRONDE VAN DRENTHE OVER KASSEIEN EN POLDERWEGEN

Foto's : Twitter Mark Strolenberg.   In de Profronde van Drenthe kon Dries van Gestel van Total Energies een korte solo bekronen met de overwinning. De 27 jarige Belgische renner ontsnapte in de enerverende slotfase uit de kopgroep en had bij de finish nog 5 seconden over. Mick van Dijke zat met zijn ploegmaat Timo Roosen bij de vluchters maar het duo van Jumbo Visma greep naast een podiumplaats. De Drenthe klassieker van Assen naar Hoogeveen telde 198 km en voerde over talrijke kasseistroken. De resultaten worden opgenomen in het Exterioo Cup klassement met Belgische en Nederlandse wedstrijden. Het was weer een zware koers door Noord Nederland met slechts 66 binnenkomers.  


Uitslag:  1. Dries van Gestel  (Total Energies / foto)  198 km. 5.08.47     2. Barnabas Peak   (Intermarche Wanty Gobert) op 5 sec.      3. Hugo Hofstetter  (Arkea Samsic)  z.t.     4. Timo Roosen   (Jumbo Visma)  z.t.    5. Joren Bloem  (Abloc CT)  z.t.   6. Mick van Dijke (Jumbo Visma)  z.t.    60. Jochem Kerckhaert op 5.38      (13 maart 2022)
JOCHEM KERCKHAERT 60 STE IN NIEUWE VISIT FRIESLAND ELFSTEDEN RACE

Foto: Organisatie. Bij de huldiging van de Visit Friesland Elfsteden Race stonden twee Zeeuwse renners op het podium. In Leeuwarden versloeg Elmar Reinders van Riwal Cycling zijn mede koploper Mick van Dijke (Team Jumbo Visma) in een spannende sprint langs de bekende Bonkevaart. Goesenaar Timo de Jong (VolkerWessels Cycling, die vooraan moest afhaken na het reageren op talrijke demarrages van Reinders en Van Dijke, meldde zich op 10 seconden als derde na 200 zware kilometers.

De nieuwe UCI 1.2 wedstrijd door Friesland kende een enerverend verloop met talrijke waaiers en aanvalspogingen. Vechtend tegen windkracht 4 uit het noordoosten vormden 21 coureurs het voorste peloton en worstelden naar een voorsprong van bijna twee minuten.
De continentale ploeg van VolkerWessels tekende voor de grootste inbreng vooraan. Timo de Jong uit Goes was in gezelschap van de ploegmaats Tijmen Eising, Bert Jan Lindeman, Roel van Sintmaartensdijk en Coen Vermeltfoort. Verder zaten o.m. Mick van Dijke (Colijnsplaat) , Rick Pluimers, Hartthijs de Vries en Elmar Reinders in de kopgroep.

In de slotfase groeide de marge naar ruim drie minuten en het peloton kon niets meer corrigeren. Met nog 50 km voor de boeg ontstond een breuk in de vluchtgroep. Mick van Dijke, Pluimers (Jumbo Visma), Broex, De Vries, Marsman (Metec Solarwatt), Timo de Jong, Eising, Bart Lemmen, Lindeman, van Sintmaartensdijk, Vermeltfoort (VolkerWessels), Bloem (ABLOC CT), Teutenberg (Leopard), Reinders (Riwal) en Hupperz (Lotto Kern Haus) handhaafden zich in de voorste gelederen.

Mick van Dijke tekende voor de beslissing. Na zijn aanval op 15 km van de streep konden provinciegenoot Timo de Jong en Elmar Reinders nog net aansluiten. In de finale demarreerden van Dijke en Reinders beurtelings. De Jong kon de tempo wisselingen lang beantwoorden maar op 1,5 km waren zijn longen leeg en liepen zijn benen vol.


De 29 jarige Elmar Reinders (foto) uit Emmen, in 2021 nog ploeggenoot van Nick v.d. Lijke bij Riwal Cycling, sprintte naar de zegebloemen in de nieuwe Friese eendagskoers.


Zeeland was sterk vertegenwoordigd in de top 3 met de twintigers Mick van Dijke (21) en Timo de Jong (22)  4. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) op 14 sec.    5. Hartthijs de Vries  (Metec Solarwatt) op 14 sec.
60. Jochem Kerckhaert op 5.40     72 renners geklasseerd.      (6 maart 2022)
KERCKHAERT 3 DAGEN IN CHALLENGE MALLORCA

Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert debuteerde met zijn nieuwe ploeg Beat Cycling in de Challenge Mallorca.
Deze Spaanse voorbereidingskoers bestond uit vijf aparte wedstrijden zonder algemeen klassement. De 25 deelnemende formaties reden met een brede selectie in Zuid Europa en mochten elke dag andere renners inzetten. Kerckhaert ging 3 dagen van start.  (30 januari 2022)


DNF JOCHEM KERCKHAERT OP VIERDE DAG.
WINST 41 JARIGE ALEJANDRO VALVERDE (MOVISTAR)
(29 januari 2022)KLASSERING OP DERDE DAG CHALLENGE MALLORCA

Na een hersteldag mocht Jochem Kerckhaert een rugnummer opspelden voor de derde wedstrijd. In de Trofeo Serra de Tramuntana konden de klimmers zich uitleven tijdens 3000 hoogtemeters met o.m. de Col de Femenies en de Puig Major.
 
In de eerste zevenmans kopgroep zat Sven Burger, een ploeggenoot van Kerckhaert bij Beat Cycling. Ze trapten naar een behoorlijke voorsprong maar handhaving bleek onhaalbaar op het golvende parcours. De finale werd ingevuld door negen toppers waaronder veteraan Alejandro Valverde, Enric Mas en Tim Wellens. Na talrijke demarrages die niets opleverden werd het vizier gericht op de sprint. In Lloseta was de 30 jarige Belg Tim Wellens (Lotto Soudal / foto) de rapste van de kopgroep na 4 uur en 12 minuten koers.  2. Alejandro Valverde  (Movistar)    3. Simon Clarke  (Israel Premier Tech)    4. Brandon McNulty (UAE Team Emirates)    5. Kobe Goossens (Intermarche Wanty).  Jochem Kerckhaert kwam in de laatste groep binnen. Op positie 115 was de achterstand op Wellens 19.23. De jury klasseerde 138 renners op Mallorca.    (28 januari 2022)


 
TROFEO CALVIA
WINST BRANDON MCNULTY  -  JOCHEM KERCKHAERT ZONDER KLASSERING

Jochem Kerckhart uit Schoondijke debuteerde op Mallorca in het profpeloton. Met het sponsorshirt van de continentale formatie Beat Cycling startte de Zeeuws Vlaming in de Trofeo Calvia. In de snelle openingsfase konden drie renners wegkomen. James Piccoli (Israel Premier Tech), Pablo Alonso (Electro Hiper Europa) en Mirco Maestri (Eolo Kometa) pakten ruim zeven minuten. Het aanvalstrio moest capituleren toen in het peloton de 'grote jongens' het tempo opvoerden.
 
Op het pittige heuvelparcours koos vervolgens Brandon Mcnulty (foto boven) voor een verrassende aanval. De 23 jarige Amerikaan van UAE Team Emirates reed ruim 60 km solo en kwam met 1.17 voorsprong over de streep in Palmanova. In de eerste Europese wedstrijd werd de tweede plaats ingevuld door Joel Suter, ploeggenoot van Mcnulty.  3. Vincenzo Albanese  (Eolo Kometa) op 1.17    4. Tim Wellens (Lotto Soudal) op 1.17     5. Simon Clarke  (Israel Premier Tech) op 1.17.


De 22 jarige Daan Hole (Trek Segafredo) uit Zuidland was op de 45 ste plaats de eerste Nederlander met een marge van ruim 9 minuten op de triomfator. De jury klasseerde 139 coureurs op de eerste dag van de Challenge Mallorca. Jochem Kerckhaert vertoefde in de achterhoede en haalde de finish niet in zijn startkoers. Hij belandde op de lijst met 31 uitvallers.  (26 januari 2022)


 

TRAINING KERCKHAERT IN SPAANSE CALPE
(januari 2022)


BEAT CYCLING IN ZEELAND

De ploeg van Jochem Kerckhaert (Schoondijke) koerst in 2022 drie keer in Zeeland. Teammanager Geert Broekhuizen komt met zijn renners naar de klassieker Scheldeprijs op woensdag 6 april met de start in Terneuzen en finish in het Belgische Schoten. Verder heeft Beat Cycling zich aangemeld bij de Omloop van de Braakman door Zeeuws Vlaanderen (9 april) en de ZLM Tour van 8 t.m. 12 juni.   (14 januari 2022)JOCHEM KERCKHAERT IN SELECTIE BEAT CYCLING 2022


Selectie 2022:
Jente Boons, Jordy Bouts, Matthijs Buchli, Sven Burger, Stijn Daemen, Bram Dissel, Yoeri Havik, Vincent Hoppezak, Lucas Janssen, Jan Willem van Schip, Jens Schuermans en Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert (foto).     (1 januari 2022)
JOCHEM KERCKHAERT (BEAT CYCLING)
KRIJGT OUD PROF MAARTEN TJALLINGII ALS BEGELEIDER

Foto: Beat Cycling.  Oud profrenner Maarten Tjallingii (foto) gaat in 2022 de sportieve staf van BEAT Cycling versterken. Hij wil zich bezig houden met de teamontwikkeling en de persoonlijke ontplooiing van de coureurs. Met deze begeleidingsformule kan BEAT werken aan een stabiele basis voor groei en ontwikkeling. De Zeeuws Vlaamse renner Jochem Kerckhaert zal volgend seizoen in de Nederlandse continentale formatie debuteren.

Tjallingii (44) over zijn nieuwe job: "Wielrennen is een individuele teamsport en dat wil zeggen dat het individu centraal staat als het gaat over de teamprestatie. De kettingreactie vindt plaats door de teamspirit. Het is super belangrijk om samen het maximale uit de ploeg te halen".
Teammanager Geert Broekhuizen verwacht veel van Tjallingii:  "Samen met Maarten hebben we een programma ontwikkeld waarin we het team ook persoonlijk gaan begeleiden. Een groot deel van presteren op de fiets is afhankelijk van mentale welzijn, en juist daarmee zal Maarten de renners en het team gaan helpen. De kennis en kunde die Maarten heeft, gaan we niet alleen delen met onze renners en staf in de ploeg. Binnen de community gaan we de workshops van Maarten aanbieden aan onze members, zodat iedereen binnen BEAT er zijn of haar voordeel mee kan doen. We zijn erg blij om Maarten toe te voegen aan onze organisatie en hebben er veel zin in om aan de slag te gaan samen".


Tjallingii ging in de zomer van 2021 al mee met de wegploeg op Gravel Camp. De renners trainden toen voor o.m. de Belgische gravelklassiekers Antwerp Port Epic en Dwars door het Hageland.
Tajllingii kan met een mooie scorelijst pronken. In 2011 eindigde hij op de derde plaats in de kasseiklassieker Parijs - Roubaix. Op het podium stonden Johan Vansummeren (1) en Fabian Cancellara (3) naast hem. Verder o.m. een zege in de World Ports Classic in 2013 met solowinst in de etappe Rotterdam - Zeeland - Antwerpen.   (8 december 2021)
JOCHEM KERCKHAERT IN 2022 BIJ DE CONTINENTALE PLOEG BEAT CYCLING

Jochem Kerckhaert zal in 2022 het wielershirt van BEAT Cycling dragen. De 21 jarige Zeeuws Vlaming kiest voor een sportieve verhuizing van clubteam Wieler Ploeg Groot Amsterdam WPGA (foto) naar het continentale BEAT Cycling. De andere nieuwkomers bij de Nederlandse formatie zijn Lucas Janssen en Jente Boons.
De teamleiding is enthousiast over de aanwinsten: "Vol met jeugdig enthousiasme, potentie en een grote motivatie sluiten zij zich aan bij de BEAT wegploeg". Ploeggenoten van Kerckhaert worden o.m. de routiniers Jan Willem van Schip en Yoeri Havik.

Op de scorelijst 2021 van Kerckhaert staat o.m. een zesde plaats in Polen tijdens de tweede etappe van de Course Cycliste de Solidarnosc. Bij het Beloften NK op de VAM berg in Drenthe eindigde hij op de vijftiende plaats. In 2020 werd hij bij de nationale titelstrijd U23 als 25 ste geklasseerd.
Kerckhaert kwam ook in beeld bij het 'alternatieve' fietsen. In 2020 was hij nl. finalist bij de Zwift Academy, die uiteindelijk gewonnen werd door Jay Vine die toen een contract verdiende bij Alpecin Fenix.

Kerckhaert over zijn status in het peloton: "Bergop ben ik een explosieve renner die in een uitgedunde groep ook wel op zijn sprint kan rekenen. Het is super mooi om een stap te zetten naar een continentale ploeg waar het zo goed geregeld is als bij BEAT. Vanaf buiten zie je natuurlijk al wel hoe ze het een en ander doen en hoe ze dat weer dicht bij de fans brengen. Dus ik kijk er ook naar uit om daar zelf mijn steentje aan bij te dragen".De Zeeuwse Performance Coach Jacob Wijnstra (Kapelle) denkt dat de drie nieuwe gezichten nog kunnen groeien:  
"Dit zijn grote talenten met potentie en dat biedt veel kansen. Ze kunnen nog heel veel leren en met de ervaring die wij hier hebben in de ploeg, kunnen zij zich hier goed ontwikkelen in de grotere wedstrijden die wij rijden, maar ook al meerijden voor mooie resultaten in de nationale- of UCI.2 wedstrijden".

Ook teammanager Geert Broekhuizen is blij met de jonge debutanten:
"Presteren en zichtbaar zijn in de koers zal altijd belangrijk zijn voor de ploeg, maar daarnaast is er ook ingezet op verjonging van de ploeg. Jochem, Lucas en Jente tellen namelijk 21, 19 en 19 lentes bij aanvang van het komende seizoen. We hebben heel bewust voor deze jongens gekozen.
 
Ze passen ook enorm goed in het BEAT profiel. Jochem Kerckhaert is enorm veelzijdig, want hij kan goed bergop mee, maar kan als ex-crosser ook goed over de kasseien- en gravelstroken.
 
Vorige jaren hebben we wat oudere renners aangetrokken en na een tijdje komen ze voor een keuze te staan: ga ik door als (semi)prof of kies ik voor een maatschappelijke loopbaan. Na dit seizoen vertrekken een aantal van deze renners en daarom zijn we gaan kijken naar nieuwe renners met veel potentie, om de nieuwe toppers te worden".  (3 december 2021)
Terug naar de inhoud