* Jeugdfietsen - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Jeugdfietsen in Zeeland.

* Tips, Verslagen en Foto's  :  info@zeelandopdefiets.nlMIDDELKAMPERS STERK IN MINI ACHT VAN CHAAM
Fotografie: Theo Middelkamp.   Op de wegen rondom het Noord Brabantse Chaam was er een mooie ronde uitgezet voor de jeugdrenners. In elke categorie stonden veel jeugdrenners aan het vertrek. In categorie 2 was Bjorn Wisse even weggereden van zijn achtervolgers en sprintte naar de overwinning met een nipte voorsprong.
 
Ook voor Jens Dekkers een klinkende overwinning in Cat 3. Sven Wisse reed een sterke wedstrijd met weer veel meters voorin de wedstrijd en pakte de 3e plek in Cat 5. In Cat 6 reden Sam Mullaert en Maike Tazelaar een attente wedstrijd. Half koers zaten ze mee in een kleine groep die zich los had gemaakt van het peloton. Na een valpartij werd de koers stilgelegd en kwam er een herstart voor het resterende aantal ronden. In de sprint werd Sam 11e en Maike 12e. Bjorn Hoogerheide kwam als 46e over de steep. Als laatste stonden Nick Wisse, Dennis Polfliet en Ben de Roos aan het vertrek. De koers zat op slot en in de grote groep finishten ze respectievelijk 9e, 28e en 34e.   (19 juli 2021)JEUGDRENNERS MIDDELKAMP KOMEN OP STOOM.
 
MOOIE RESULTATEN IN ROOSENDAAL EN BOCHOLTZ.
Fotografie: Theo Middelkamp.   Sinds een aantal weten laten de jeugdwielrenners van ZRTC Theo Middelkamp zich al goed zien in diverse trainingswedstrijden. Hierbij konden na lange tijd weer de krachten gemeten worden met andere renners binnen het KNWU district Zuidwest.

Zondag 4 juli was er voor het eerst weer een landelijke wedstrijd op het wielerparcours in Roosendaal met renners uit heel Nederland. Dit was een Omnium waarbij er 3 fiets wedstrijden per categorie werden verreden. Een individuele tijdrit, een sprint/puntenkoers en een criterium. Voor elk deel konden er punten worden behaald. En diegene met de meeste punten mocht zich winnaar in zijn of haar categorie noemen. In Cat 3 reed Jens Dekkers naar een knappe tweede plaats. Tiemen Trompetter reed ook een puike wedstrijden en werd tiende. Sam Mullaert, Megan Arens en Bjorn Hoogerheide reden in Cat 6 hun rondjes. Ze werden respectievelijk zesde, elfde en veertiende van de grote groep renners.

Zondag 11 juli waren er een aantal renners naar het Limburgse Bocholtz getrokken om in het glooiende heuvelland een klimkoers te rijden. Het parcours met 1 km in dalende en 1 km in stijgende lijn zorgde voor een uit elkaar getrokken lint aan renners. Bjorn Wisse toonde zich de sterkste op de klimmen en pakte de winst in Cat 2. Jens Dekkers pakte een tweede prijs in Cat 3. Sven Wisse maakte de koers hard in Cat 5. Al snel reed hij weg in een groep van 3 en sprintte met een half wiel verschil naar een tweede plaats. In Cat 6 wisten Maike Tazelaar, Sam Mullaert en Megan Arens ook wel raad met de hoogtemeters. Maike pakte na een sterke wedstrijd een knappe tweede plaats, Sam sprintte naar een zesde en Megan werd dertiende en was hiermee tweede bij de meisjes. Als laatste pakte Nick Wisse een knappe vierde plaats in Cat 7. Teun Paaimans viel net buiten de top 15 na een zware en warme wedstrijd.


Na lange tijd met weinig tot geen wedstrijden lieten de jeugdrenners weer zien dat er met Middelkampers aan de start altijd hard wordt gekoerst.   (12 juli 2021)DE KNWU MAAKT WIELERDROMEN WAAR
(april 2021)

JEUGD ZRTC THEO MIDDELKAMP TRAINT
ACHTER DERNY VAN VITAL TIMMERMANS.
(Facebook 2020)
WIELERCLINIC JUMBO VISMA DEVELOPMENT TEAM BIJ CSW VLISSINGEN :
KENNISMAKING MET DE WIELERSPORT

Foto's : Facebook         (28 september 2020)IN MEI 2020 WON MAIKE TAZELAAR (COLIJNSPLAAT) IN ZIJN LEEFTIJDSCATEGORIE DE ACADEMY ZWIFT RACE.

DE JEUGDRENNER KREEG EEN TEAMSHIRT VAN JUMBO VISMA ACADEMY
UITGEREIKT DOOR PLAATSGENOOT TIM VAN DIJKE.
Foto : Facebook


JEUGDRENNERS THEO MIDDELKAMP NIET VAN HUN FIETS TE KRIJGEN IN CORONA CRISIS 2020

Zoals voor alle jeugdsporters moeten de jeugdleden van ZRTC Middelkamp het nu zonder gezamenlijke trainingen en wedstrijden doen. Wie anders 1 of 2 maal per week kon trainen met clubgenoten. En in het weekend zijn tas kon inpakken en fiets op of in de auto laadde. Om het land in te trekken voor weer een spannende koers op jacht naar een goede uitslag of weer een glimmende prijs.

Nu moeten de renners (en hun ouders) verplicht afkicken van deze way of life. Iedereen is weer gewoon een kind op een fiets. En dit zal gelukkig niet vergeten worden. De oudere renners zien we vaak alleen of met een ouder door de Zeeuwse polders rijden. Om zo het gevoel van dat kromme stuur en je hoofd in de wind vast te houden. In afwachting tot ze weer mogen koersen voor de prijzen. Ook gaat steeds meer jongeren binnen rijden.

De ouders van Tiemen en Senna Trompetter zorgden ervoor dat kun kids naast lekker buiten fietsen samen ook veel kilometers in het digitale wielerwalhalla Watopia kunnen maken. Het is mooi om te zien dat iedereen blijft genieten van die mooie tweewielers. Natuurlijk hoopt iedereen dat we weer snel alles kunnen doen zoals we dat gewend waren. Maar kunnen we er zelf voor zorgen dat ieder op zijn eigen manier kan genieten, op weg naar Het Nieuwe Normaal.  


Terug naar de inhoud