* Wielrennen : Jesse Raas  > X-Speed United Spidertech.

Bron : PZC 21 mei 2021

KLASSIEKER CRAFT STER VAN ZWOLLE :

PODIUMPLAATS TIM VAN DIJKE.

JESSE RAAS OP 5.28 VAN WINNAAR COEN VERMELTFOORT

Foto : Riwal Cycling. De leeftijden van de hoofdrolspelers in de sprint lagen 12 jaar uit elkaar maar op de finishlijn werd het een gevecht tot op de millimeter met een nauwelijks waarneembaar verschil.

Routinier en oud prof Coen Vermeltfoort (33 / foto Instagram) van VolkerWessels Cycling werd door de jury als triomfator aangewezen. Een teleurgestelde Tim van Dijke (21 / Team Jumbo Visma Development) moest zich neerleggen bij de beslissing van de aankomstrechter. Elmar Reinders (Riwal Cycling) kwam als derde over de streep op de Ceintuurbaan.   4. Kim Heidijk  (Team Lotto Kern Haus)    5. Martijn  Budding (Beat Cycling). Het voorste peloton bestond uit ongeveer 25 renners.

Zeeuwen:
2. Tim van Dijke
27. Nick v.d. Lijke   op 12 sec.
57. Wesley Mol   op 1.42
79. Jesse Raas   op 5.28.

In de nerveuze startfase was Tim Marsman (Metec Solarwatt / foto) de eerste aanvaller en na 70 km. was zijn voorsprong al drie minuten. Stijn Appel (Ab loc) en Lars Mulderij (NWVG) gingen in de achtervolging en kwamen bij de dappere solist Marsman.

Vervolgens werd ook het peloton wakker geschud mede door een zware valpartij in de dijkenzone. Dit incident bracht wel de beslissing in de befaamde najaars klassieker. Vooraan kon een kleine groep zich handhaven en ondanks een afwachtende houding met twijfelmomenten haalden ze de finish in de Overijsselse hoofdstad. Een millimetersprint bracht uiteindelijk de beslissing.
In het klassement werden 87 coureurs opgenomen en de wedstrijdleiding rapporteerde 21 uitvallers.   (16 oktober 2021)

Textielprijs Vichte (B). kermiskoers met 108 vertrekkers die elke ronde de klim de Tiegem moesten bedwingen.
1. Coen Vermeltfoort   (VolkerWessels Cycling)   168 km - 3.34.58      2. Iljo Keisse  (Deceuninck Quick Step)      3. Floris de Tier   (Alpecin Fenix)      51. Jesse Raas op 5.30      (21 september 2021)

Drenthe:   Dalen - Nieuw Amsterdam.
klassieker PWZ Zuidenveld Tour UCI 1.2
1. Elmar Reinders  (Riwal Cycling)  200 km  4.23.12
2. Daan van Sintmaartensdijk   (Volker Wessels Cycling) op 1.17     3. Richard Habermann  (AC Sparta Praha) op 1.19
51. Jesse Raas op 6.35.       84 binnenkomers.   (18 september 2021)

Morteau - Pontarlier (F) : Ronde van Doubs.
Zege voor de 25 jarige Fransman Dorian Godon   (AG2R Citroen Team / foto)  201 km.  4.55.07
2. Biniam Chirmay Hailu   (Intermarche Wanty Gobert)     3. Tom Paquot  (Bingoal Pauwels Sauzen)
86. Jesse Raas op 3.44       De jury klasseerde 113 coureurs.   (5 september 2021)

Heist op den Berg (B)   semiklassieker Heistse Pijl   UCI 1.1
1. Pascal Eenkhoorn  (Jumbo Visma / foto)   192 km  4.17.07
2. Yves lampaert  (Deceuninck Quick Step)  z.t.   3. Jonas Rickaert  (Alpecin Fenix) op 1 sec.
81. Jesse Raas op 5.24.     104 finishers.   (31 juli 2021)

Italie  regio Cremona    Circuito del Porto > Trofeo Arvedi, UCI 1.2
Winst voor de 21 jarige Rus Gleb Syritsa van de formatie Lokosphinx. Hij reed de 179 km in 3.51.39    2. Nicolas David Gomez  (Team Colpack Ballan)    3. Giovanni Lonardi   (Bardiani  (CSF)    43. Jesse Raas (X Speed United).     136 renners geklasseerd, 21 uitvallers w.o. de Zeeuw Wesley Mol (X Speed United).     (2 mei 2021)

ETAPPEWEDSTRIJD BELGRADE BANJALUKA

JESSE RAAS OP BIJNA 17 MINUTEN IN EINDKLASSEMENT

Mihkel Raim (27 / foto) heeft met een dubbelslag de eindzege binnen gehaald in de rittenkoers Belgrade Banjaluka. De Estlandse coureur uit de formatie Mazowsze Serc Polski won de slotetappe en werd eerste in het algemeen klassement.

Jesse Raas, ploeggenoot van Wesley Mol, belandde in de achterhoede. Op de 132 ste plaats was zijn achterstand op de triomfator 16.53. De jurygroep zette 144 renners in het eindklassement.  (25 april 2021)

In de derde etappe sprintte de 26 jarige Oostenrijker Daniel Auer (WSA KTM Graz / foto) op de hellende aankomst naar de overwinning. Na een koers die 2 uur en 37 minuten duurde  eindigde Cyrus Monk (EvoPro Racing) op de tweede plaats en Mihkel Raim (Mazowsze Serce Polski) werd derde in finishstad Vlasenica. Jesse Raas moest op de 62 ste positie een achterstand incasseren van 4.47. (24 april 2021)

De 26 jarige Pool Patryk Stosz (foto) won de tweede etappe na een snelle finale op het aankomstcircuit in Bijeljina. De renners moesten 4 plaatselijke ronden afwerken in de finishstad met de sprintersploegen uiteraard in de voorste gelederen. Na 122 km. was Stosz van Voster ATS de rapste gevolgd door Mihkel Raim (Mazowsze Serce Polski) en Andrea Guardini van Giotti Victoria. Jesse Raas kwam in de achterhoede als 139 ste over de streep op 4.47 van triomfator Stosz.   (23 april 2021)

In de eerste rit van de Belgrade Banjaluka over een afstand van 96 km. eindigden de Zeeuwen Wesley Mol en Jesse Raas in het peloton. De achterstand van het X Speed United koppel was 10 seconden op de winnaar.
De 28 jarige Duitser Justin Wolf (foto) van Bike Aid koerste met een gemiddelde van 51 km per uur middels een solo van 10 km. naar de hoofdprijs.   2. Patryk Stosz  (Voster ATS Team)   3. Filippo Fiorelli  (Bardiani CSF Faizane)     4. Andrea Guardini  (Giotti Victoria)   5. Michael van Staeyen  (EvoPro Racing).    52. Jesse Raas.
Op de inschrijflijst van de UCI 2.1 koers staan ruim 150 coureurs van hoofdzakelijk continentale formaties. De Servische wedstrijd startte in hoofdstad Belgrado en voerde richting finishplaats Sabac.    (22 april 2021)

JESSE RAAS : SEIZOENSTART 2021 IN SERVISCHE VIERDAAGSE

De Zeeuwse renner Jesse Raas opende zijn wegseizoen op 22 april in de 13 de editie van de etappewedstrijd Belgrade Banjaluka. In deze UCI 2.1 koers die was opgenomen in de Europe Tour reed Raas in het sponsorshirt van de continentale formatie X Speed United.

TWEEDE SEIZOEN JESSE RAAS BIJ X - SPEED UNITED SPIDERTECH

De uit Goes afkomstige Jesse Raas begint aan zijn tweede seizoen bij de continentale formatie X - Speed United Spidertech. Deze Canadese ploeg brengt 18 renners aan de start in 2021 en koerst veel in Europa.

Raas heeft met Wesley Mol (Kapelle) een team en provinciegenoot in de buurt. De student aan de Maastricht University koerste in 2020 weinig wegens de corona perikelen binnen het wielerpeloton.

In de Belgische klassieker Gooikse Pijl reed Raas tussen de profs naar de 40 ste plaats achter winnaar Danny van Poppel, Gerben Thijssen (2) en de Nederlander Arvid de Kleijn, in 2020 ploegmaat van Nick v.d. Lijke bij de Deense ploeg Riwal Securitas.

Raas begon bij ZRTC Theo Middelkamp in zijn thuisprovincie.
Verder heeft de Zeeuw wedstrijdervaring opgedaan bij TWC Maaslandster Zuid Limburg.