* Hulst Kermiskoersen - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen in Hulst  :    Kermiskoersen  &  Omnium.

*  THUISWINST ROWDY REUNIS IN KERMISKOERS HULST  *

* Fotografie : Edwin van Immerseel & Freddy Scheele *

Rowdy Reunis heeft in zijn woonplaats Hulst de populaire kermiskoers gewonnen bij de amateurs. In het avondcriterium door de binnenstad werd zoals altijd een ferme strijd geleverd voor de ereprijzen. De organisatie kon ruim 100 Nederlandse en Belgische renners inschrijven. Het peloton in de drie wedstrijden werd bij de doorkomsten aangemoedigd door veel enthousiaste supporters uit binnen en buitenland. De sportsfeer in de koersen en achter de dranghekken was geweldig en is zeker een impuls voor de wielersport in Zeeuws Vlaanderen. Naast Rowdy Reunis waren de overige hoofdprijzen voor Gianni Cooman en Kees Raats.


* Scorebord TMZ Ronde van Hulst mei 2024 *


Amateurs:   1. Rowdy Reunis  (Hulst)    1.07.59    2. Jordan Koster     3. Lennert Buysse     4.Jimmy de Bruyn      5. Michael Apers      6. Stefan Laurijssen     7. Kenneth v.d. Sande     8. Mischa Beks      9. Giovanni Debaere     10. Kieran Versluis.  23 vertrekkers.D categorie:   1. Gianni Cooman  (Aalst / B)   50.24.907    2. Jeroen Colman     3. Kenneth Mercken      4. Jeroen Heijens      5. Pierre v.d. Kieboom     6. Ward van Doren     7. Diego Bonne     8. Laurens Deconinck     9. Davey Jansen    10. Mauro Cooman.   42 inschrijvingen.SP groep:   1. Kees Raats   (Roosendaal)   36.30.726    2. Miguel Olivera      3. Frank Van Dooren     4. Jordy Pynaert    5. Jan Jansen    6. Glenn Pauwels     7.Vincent Bouwens      8. Raoul Lecluijze     9. Brent Staes    10. Ibo Cornu     eerste dame:  29. Laura Koster  (Yerseke).  37 deelnemers.    (14 mei 2024)* Programma 5 oktober:   Omnium.
14.30     Sprintrace   
16.00     Tijdrit
17.00     Dames en SP   15 km
17.30     Amateurs en D-cat   25 km
Eelco Franckaert, voorzitter van Stichting Kermiskoers Hulst, toonde zich tevreden over de najaarskoers:

 "We kijken terug op een geweldige afsluiting van de Wielerweek Hulst met de Dikke Banden Race en het Omnium.
Met 100 kinderen aan de start bij de Dikke Banden Race
en bijna 40 Amateurs bij het Omnium kunnen we spreken van een daverend succes.

 Zonder iemand tekort te doen wil ik namens de Stichting Kermiskoers Hulst iedereen bedanken
die deze dag tot stand heeft gebracht.
Daarbij de nadruk op alle vrijwilligers
die met veel enthousiasme onderdeel zijn van dit ware Wielerevenement".       (september 2023)* ENERVEREND OMNIUM BIJ WIELERDAG IN HULST *

Bij het TMZ kermis omnium in Hulst waren de zegebloemen voor Thomas Verdonck, Sander Janssens, Stephane van Dieren en Noor Dekker. Het talrijke publiek in de binnenstad kon breed genieten tijdens de onderdelen sprintrace, tijdrit en een criterium.

Het omnium is een vrij nieuw fenomeen in de Zeeuwse wielersport. Bij de opening moesten de renners sprinten. Vervolgens stond een tijdrit op het programma met als 'kuitenbijter' de Hulster Molenberg. Afsluitend werd een criterium verreden over 25 kilometer door de Hulster binnenstad. De winnaar van het omnium is de renner die in de drie onderdelen het best gepresteerd heeft.
 Amateurs:  1. Thomas Verdonck    2. Michael Apers     3. Jummy de Bruyn.
 D categorie:     1. Sander Janssens     2. Kenneth Mercken      3. Diego Bonne.
 SP groep:   1. Stephane van Dieren    2. Jan Bogaert     3. Matthies Eijkman.
 Vrouwen:  1. Noor Dekker       2. Cindy Kesteloo-de Muynck       3. Lisanne de Munnik.
(30 september 2023)                 Fotografie : Edwin van Immerseel.
* WIELERDAG IN HULST MET GEMOTIVEERDE RENNERS *

Zaterdag 30 september klonk in Hulst het startschot voor de najaarseditie van de traditionele Hulster Kermiskoers.
In het kader van de Wielerweek Hulst werd een wieleromnium georganiseerd.

Deze najaarseditie werd na het succes van 2022 in nagenoeg  ongewijzigde vorm verreden door de gezellige Hulster binnenstad. De befaamde terrasjes en sfeervolle restaurants stonden borg voor veel gezelligheid in combinatie met de wielersport. Na de succesvol verlopen voorjaarseditie op het drie kilometer lange parcours langs de Buitenvest kozen de organisatoren nu weer voor een amateur omnium in drie onderdelen.

De renners vertrokken op het Cornelis de Vosplein, gingen vervolgens via Houtmarkt, Kleine Bagijnestraat, Schuttershof, Nieuweweg, de Molenberg, Dubbele Poort, Overdamstraat en Steenstraat. Na een stukje Grote Markt keerden ze weer terug  op het Cornelis de Vosplein waar de finishlijn was getrokken ter hoogte van Loungebar Encore. Het unieke parcours lag helemaal
binnen de Hulster Stadswallen.


 
De TMZ seizoenafsluiting in Hulst was bij de meeste renners en rensters weer populair. Op het startblad stonden de beste amateurs uit Zuid West Nederland en Belgie. De organisatie onder voorzitterschap van Eelco Franckaert kon wederom spannende TMZ wielerwedstrijden aanbieden. 
Ook de Delta Dikke Banden Race voor kinderen van 2 t.m. 12 jaar stond weer op het programma. Stichting  Kermiskoers Hulst en Hulst voor Elkaar stonden wederom in voor de organisatie van dit populaire onderdeel voor de plaatselijke jeugd.
Fotografie : Edwin van Immerseel.

 * BELG OLIVER ROBINSON SNELSTE AMATEUR IN KERMISKOERS HULST *
 
In de Kermiskoers Hulst stonden op 22 mei 2023 maar liefst 148 Belgische en Hollandse renners
aan het vertrek bij de TMZ wedstrijden in de mooie en gezellige binnenstad.Bij de Amateurs won Oliver Robinson uit het Belgische Zele door in de eindsprint nipt regiorenner Jimmy de Bruyn (St Jansteen) te verslaan. Martijn Alberts (Breda) kwam op de derde plaats binnen.  4. Peter de Braal    5. Guy Ten Hartog     6. Tom Jansen    7. Frenky v.d. Vorst   8. Thomas Polak     9. Jordan Koster    10. Job Blankenstijn.In de D-categorie/ Sportklasse was de Belg Maarten Meersschaert uit Stekene de rapste. Hij versloeg zijn landgenoot en medevluchter Guy Smet (Kruibeke) in de sprint. Sam Cordy (St Job / B) werd als derde geklasseerd. Beste Zeeuw werd Diego Bonne (Hulst) op de zevende plaats. 4. Yannick DHaese     5. Jan Bogaert    6. Wim Verbraeken     7. Diego Bonne     8. Wessel Bakhuizen     9. Jelle Andries  10. Tor Verstraeten.


Sander De Grave (St Gillis / B) zegevierde in de SP wedstrijd. Het werd een close finish (bovenste foto) met Alex Traas (Middelburg) als tweede op slechts 0,025 sec. Brent Staes (Meerdonk / B) werd derde.  4. Wim Vanderveke   5. Pieter Covents     6. Ibo Cornu    7. Jan Jansen      8. Elena van der Veken (foto's)     9. Matthies Eijkman    10. Martijn Roos.* Foto: Bart van der Veken *
 Vrouwen (SP):
1. Elena van der Veken       2. Kelly van Dijk        3. Lisanne de Munnik     (22 mei 2023)

* Voorzitter Eelco Franckaert van de Stichting Kermiskoers Hulst
was na afloop van het avondcriterium enthousiast en trots tegelijk.
 
Franckaert:  "Prachtig weer, mooie wedstrijden, verdiende winnaars en veel publiek. Het maakt me trots om dit voor de eerste keer als voorzitter te mogen meemaken. Begin dit jaar nam ik het stokje over van Jan Kant, die samen met de volledige Stichting toch iets heel moois heeft neergezet de laatste 6 jaren. Dan is het alleen maar een eer om dit met veel passie en beleving voort te mogen zetten.

 
Zonder iemand tekort te doen wil ik namens de Stichting Kermiskoers Hulst veel mensen bedanken voor de realisatie van deze koers. Hoofdsponsor Reunis Vastgoed en alle andere sponsoren, Gemeente Hulst, TMZ, Fotografen, EHBO, alle renners, motoren, verkeersregelaars, bouwploeg, Sanrobi, leden van het wieler bestuur en comite en uiteraard het Ulsters publiek.
 
Op zaterdag 30 september zijn we terug met onze MM najaarskermiskoers Hulst in de vorm van een omnium en met onder andere een Dikke Bandenrace voor de jeugd als onderdeel van een ware wielerweek".  (22 mei 2023)
 

* Parcours Avondcriterium 22 mei 2023 *


Stichting Kermiskoers Hulst heeft een nieuwe voorzitter als opvolger van Jan Kant. Eelco Franckaert (40) uit Sint Jansteen zal in de toekomst deze leidinggevende functie invullen. Hij is al enkele jaren actief binnen de Stichting als bestuurslid en commissielid sponsorzaken. Franckaert is met veel enthousiasme gestart met zijn werkzaamheden ten dienste van de wielersport in Hulst.
 
Met zijn bedrijf Company of Sports is hij betrokken bij sportevenementen voor het bedrijfsleven en overheden. Zo is Franckaert nauw verbonden bij het veldrijden in de Gemeente Hulst en draagt hij een warm hart toe aan sportevenementen voor het goede doel.


* AMATEUR DEBUUT GABY MINNEBOO (VEERE  12-6-45)
OP 8 OKTOBER 1963 IN HULST
Terug naar de inhoud