* Hulst Kermiskoers - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Kermiskoers Hulst.* WIELERDAG IN HULST OP ZATERDAG 30 SEPTEMBER *


 
Zaterdag 30 september klinkt in Hulst om 13.00 uur het startschot voor de najaarseditie van de traditionele Hulster Kermiskoers. In het kader van de Wielerweek Hulst wordt als afsluiter van dit wielersport initiatief het MM NIEUWBOUW EN VERBOUWING WIELEROMNIUM HULST georganiseerd.

Deze najaarseditie zal na het succes van vorig jaar in nagenoeg  ongewijzigde vorm worden verreden door de gezellige Hulster binnenstad. De befaamde terrasjes en sfeervolle restaurants staan borg voor veel gezelligheid in combinatie met de wielersport. Na de succesvol verlopen voorjaarseditie op het drie kilometer lange parcours langs de Buitenvest, met meer dan 150 deelnemers kiezen de organisatoren nu weer voor een amateur omnium in drie onderdelen.

De renners vertrekken op het Cornelis de Vosplein, gaan vervolgens via Houtmarkt, Kleine Bagijnestraat, Schuttershof, Nieuweweg, de Molenberg, Dubbele Poort, Overdamstraat en Steenstraat. Na een stukje Grote Markt keren ze weer terug  op het Cornelis de Vosplein waar de finishlijn is getrokken ter hoogte van Loungebar Encore. Het unieke parcours ligt helemaal
binnen de Hulster Stadswallen.


 
Deze wedstrijd zal anders dan in de voorjaareditie gebruikelijk is, vanwege de omniumformule en het korte parcours slechts startgelegenheid bieden aan  een beperkt aantal renners van TMZ. Hiernaast verstrekt de organisatie ook nog enkele wildcards aan streekfavorieten en plaatselijke renners en rensters. De TMZ seizoenafsluiting Hulst is bij de meeste renners en rensters  best populair. Op het startblad komen de beste amateurs uit Zuid West Nederland en Belgie. De organisatie onder voorzitterschap van Eelco Franckaert zal op zaterdag 30 september dus wederom zorg dragen voor spannende TMZ wielerwedstrijden. 
Ook de Delta Dikke Banden Race voor kinderen van 2 t.m. 12 jaar staat weer op het programma. Stichting  Kermiskoers Hulst en Hulst voor Elkaar staan wederom in  voor de organisatie van dit populaire onderdeel voor de plaatselijke jeugd. De eerste jeugdwedstrijden starten om 13:00 uur. Inschrijven kan van af 12.00 uur in Loungebar Encore. Racefietsen zijn niet toegestaan.
 
Zelfs de jeugd tussen 2 en 4 jaar kan meedoen met een loopfiets, dit op een speciaal  kort parcours bij de finishlocatie.  Diverse sponsors en instanties zoals Jumbo Visma, Delta Energy en Hulst voor Elkaar tekenen mede voor de organisatie en zorgen voor een prijsje in de vorm van een medaille.* Voorjaarskoers Criterium Hulst in mei 2023:
1. Oliver Robinson   Zele  (B)       2. Jimmy de Bruyn  Sint Jansteen        3. Martijn Alberts   Breda.

De Amateurs starten om 14.00 uur. Het omnium is een vrij nieuw fenomeen in de Zeeuwse wielersport. Bij de opening zullen de renners gaan sprinten. Vervolgens staat een tijdrit op het programma met als 'kuitenbijter' de Hulster Molenberg. Afsluitend wordt een criterium verreden over 25 kilometer door de Hulster binnenstad. De winnaar van het omnium is de renner die in de drie onderdelen het best gepresteerd heeft. De prijsuitreiking is voorzien rond 18.00 uur.

De organisatiegroep is enthousiast richting 30 september: "We denken dat de mensen het mooi  vinden om op Kermis zaterdag naar een spannende wielerwedstrijd te komen kijken, Ook voor het spannende jeugd programma verwachten wij net als vorig jaar weer veel publieke belangstelling met ouders en grootouders".

 Contactpersonen Kermiskoers Hulst:  
Sebastiaan Beens   sebastiaan@fysiofitzeeland.nl      Jos de Dijcker   josdedijck@zeelandnet.nl       (18 september 2023)


* BELG OLIVER ROBINSON SNELSTE AMATEUR IN KERMISKOERS HULST *
 
In de Kermiskoers Hulst stonden maar liefst 148 Belgische en Hollandse renners
aan het vertrek bij de TMZ wedstrijden in de mooie en gezellige binnenstad.Bij de Amateurs won Oliver Robinson uit het Belgische Zele door in de eindsprint nipt regiorenner Jimmy de Bruyn (St Jansteen) te verslaan. Martijn Alberts (Breda) kwam op de derde plaats binnen.  4. Peter de Braal    5. Guy Ten Hartog     6. Tom Jansen    7. Frenky v.d. Vorst   8. Thomas Polak     9. Jordan Koster    10. Job Blankenstijn.In de D-categorie/ Sportklasse was de Belg Maarten Meersschaert uit Stekene de rapste. Hij versloeg zijn landgenoot en medevluchter Guy Smet (Kruibeke) in de sprint. Sam Cordy (St Job / B) werd als derde geklasseerd. Beste Zeeuw werd Diego Bonne (Hulst) op de zevende plaats. 4. Yannick DHaese     5. Jan Bogaert    6. Wim Verbraeken     7. Diego Bonne     8. Wessel Bakhuizen     9. Jelle Andries  10. Tor Verstraeten.


Sander De Grave (St Gillis / B) zegevierde in de SP wedstrijd. Het werd een close finish (bovenste foto) met Alex Traas (Middelburg) als tweede op slechts 0,025 sec. Brent Staes (Meerdonk / B) werd derde.  4. Wim Vanderveke   5. Pieter Covents     6. Ibo Cornu    7. Jan Jansen      8. Elena van der Veken (foto's)     9. Matthies Eijkman    10. Martijn Roos.* Foto: Bart van der Veken *
 Vrouwen (SP):
1. Elena van der Veken       2. Kelly van Dijk        3. Lisanne de Munnik     (22 mei 2023)

* Voorzitter Eelco Franckaert van de Stichting Kermiskoers Hulst
was na afloop van het avondcriterium enthousiast en trots tegelijk.
 
Franckaert:  "Prachtig weer, mooie wedstrijden, verdiende winnaars en veel publiek. Het maakt me trots om dit voor de eerste keer als voorzitter te mogen meemaken. Begin dit jaar nam ik het stokje over van Jan Kant, die samen met de volledige Stichting toch iets heel moois heeft neergezet de laatste 6 jaren. Dan is het alleen maar een eer om dit met veel passie en beleving voort te mogen zetten.

 
Zonder iemand tekort te doen wil ik namens de Stichting Kermiskoers Hulst veel mensen bedanken voor de realisatie van deze koers. Hoofdsponsor Reunis Vastgoed en alle andere sponsoren, Gemeente Hulst, TMZ, Fotografen, EHBO, alle renners, motoren, verkeersregelaars, bouwploeg, Sanrobi, leden van het wieler bestuur en comite en uiteraard het Ulsters publiek.
 
Op zaterdag 30 september zijn we terug met onze MM najaarskermiskoers Hulst in de vorm van een omnium en met onder andere een Dikke Bandenrace voor de jeugd als onderdeel van een ware wielerweek".  (22 mei 2023)
 

* Parcours Avondcriterium 22 mei 2023 *


Stichting Kermiskoers Hulst heeft een nieuwe voorzitter als opvolger van Jan Kant. Eelco Franckaert (40) uit Sint Jansteen zal in de toekomst deze leidinggevende functie invullen. Hij is al enkele jaren actief binnen de Stichting als bestuurslid en commissielid sponsorzaken. Franckaert is met veel enthousiasme gestart met zijn werkzaamheden ten dienste van de wielersport in Hulst.
 
Met zijn bedrijf Company of Sports is hij betrokken bij sportevenementen voor het bedrijfsleven en overheden. Zo is Franckaert nauw verbonden bij het veldrijden in de Gemeente Hulst en draagt hij een warm hart toe aan sportevenementen voor het goede doel.


* AMATEUR DEBUUT GABY MINNEBOO (VEERE  12-6-45)
OP 8 OKTOBER 1963 IN HULST
Terug naar de inhoud