* H4A Beloftenweekend - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : H4A Beloftenweekend Zeeuws Vlaanderen.

ROEL VAN SINTMAARTENSDIJK WINT H4A BELOFTENWEEKEND 2022

Fotografie 2022 : Edwin van Immerzeel en Freddy Scheele.


Eindklassement 2022:  
1. Roel Van Sintmaartensdijk   (VolkerWessels Cycling)    
2. Vincent van Hemelen op 6 sec.    
3. Liam Slop op 22 sec.   
4. Michiel Nuyten op 27 sec.    
5. Tim Marsman op 50 sec.   
Zeeuwen:   124. Casper Vos      125. Jurgen Mesu.      (7 mei 2022)
Zaterdagmiddag (7 mei) was Jord Baak (21) in Philippine de snelste van een kleine kopgroep die in de Kasteelstraat voor de zege sprintte. De rit vanuit Sluiskil voerde over talrijke kasseistroken met soms smalle passages in de Zeeuws Vlaamse polders. 2. Vincent van Hemelen 3. Liam Slop   (beiden Lotto Soudal U23)    (7 mei 2022)BELGISCHE WINST IN TIJDRIT SAS VAN GENT

Zaterdagmorgen moesten 127 renners een tijdrit afwerken van 13 km. rond Sas van Gent en Sluiskil vanaf het terrein van hoofdsponsor H4A. De winnende tijd (17.08.05) kwam op naam van Arno Claeys uit het Belgische Oostakker van de formatie Team Elevate p/b Home Solution Soenens. Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels Cycling) klokte op de tweede plaats 17.08.74.   3. Bob Poelmans (Acrog Tormans) kwam binnen op 17.10.99.
 

Zeeuwen:   52. Jurgen Mesu  (foto) op 1.25     118. Casper Vos op 3.09.   

Top 10 Tijdrit:
* START EDITIE 2022 IN TERNEUZEN *

BELGISCH PODIUM IN OPENINGSRIT H4A BELOFTENWEEKEND

Na scherpe bestudering van de fotofinish werd de Belg Gianluca Pollefliet (Lotto Soudal Development) tot winnaar uitgeroepen van de openingsrit. De 20 jarige renner uit Hamme was na 117 km. de rapste in de massasprint op de Scheldeboulevard in de eerste etappe van het H4A Beloften weekend met start en finish in Terneuzen. Het was voor de talentvolle Pollefliet zijn eerste seizoenzege.
 

Bij de huldiging stonden drie Belgische beloften op het podium. Pollefliet werd geflankeerd door Davide Bomboi (2) en Tijl de  Decker (3). De zwarte trui voor de eerste in het kassei klassement werd aangetrokken door Victor Vercouillie (foto) van Cycling Vlaanderen.

Vrijdagavond (6 mei) vormden drie renners de kopgroep. Victor Vercouillie, Tim Marsman en Michiel Coppens konden een aardige voorsprong opbouwen maar het aanvalstrio werd uiteindelijk ingerekend door het peloton waarna de sprinters het laatste woord kregen.Winnaar Pollefliet na zijn zege bij Cyclingsite.be: "Het was kijken hoe het gevoel in de benen zou zijn. De hele koers attent vooraan proberen rijden omdat er toch wat gevaar was voor waaiers. Uiteindelijk blijft alles samen en rijdt mijn ploeg , Lotto Soudal Development Team, een uitstekende leadout richting de finish. Ik kan het nipt afmaken tegen Davide Bomboi waar ik zeer tevreden over ben".


De Zeeuwse inbreng in het rennersveld met 128 deelnemers kwam van Jurgen Mesu (Middelburg) op de 27 ste plaats en Bevelander Casper Vos die op positie 113 werd geklasseerd.  (6 mei 2022)
H4A BELOFTENWEEKEND
OP VRIJDAG 6 EN ZATERDAG 7 MEI 2022 IN ZEEUWS VLAANDEREN


PLOEGEN 2022.
TIMO DE JONG OVERTUIGEND IN BELOFTENWEEKEND ZEEUWS VLAANDEREN.

TWEEDE IN EINDSTAND EN WINNAAR KASSEIKLASSEMENT


 Foto: Freddy Scheele.    81 renners begonnen zaterdagmiddag aan de slotetappe van Sluiskil naar Philippine.
 
De route werd ingekort naar 8 kasseisprints. De passages op de Timmermansweg, Smokkelweg en Bolderweg lagen er na zware regenval te gevaarlijk bij en werden geschrapt door de organisatie.
 
In de openingsfase was het meteen volle bak koers en dat leverde problemen op achterin het peloton met verschillende lossers. Op de natte stroken noteerden de ploegleiders opvallend veel lekke banden.
 
De eerste kasseisprint was voor Tim Marsman. Timo de Jong en Aaron van der Beken zaten in zijn wiel.
 
Rond half koers ontstond een twaalfmans kopgroep met de Zeeuwen Jochem Kerckhaert en Timo de Jong. Door de goede samenwerking liep de voorsprong snel op naar ruim 1 minuut. In de finale bleven 10 vluchters over. Bij het ingaan van de slotronde zat Kerckhaert op 20 seconden.Foto: Edwin van Immerseel.  Vooraan werd het tempo nog eens opgevoerd en kwamen drie man in de spits. Arnaud De Lie, Tim Marsman en de onvermoeibare Timo de Jong konden zich handhaven tot de finish. De hoofdprijs werd binnen gehaald door De Lie gevolgd door de Jong en Marsman.


 

Eindklassement:    1. Arnaud De Lie       2. Timo de Jong.


Kasseiklassement / zwarte trui:    Timo de Jong
 
Jongerenklassement : Arnaud De Lie
 
Sprintklassement / groene trui:  Roel Vansintmaartensdijk.


 
 

Foto: Edwin van Immerseel.  In de tijdrit op zaterdagochtend zette de Belg Arno Claeys de snelste score op de juryklok. De renner van Home Solutions Soenens noteerde de winst met 17.18 na 12 km. 2. Tomas Kopecky (Acrog Tormans) op 8 sec.    3. Milan Fretin (Lotto Soudal) op 26 sec.
 


TWEE BELGEN OP PODIUM EERSTE ETAPPE.


Foto : Freddy Scheele.

GOESENAAR TIMO DE JONG TWEEDE.

 Bij het vertrek van de eerste etappe vrijdagmiddag in Terneuzen stonden 93 beloften op het startblad.
Wesley Mol, Jochem Kerckhaert en Timo de Jong tekenden voor de Zeeuwse presentie.

Na het startsein van wethouder Frank van Hulle begon de neutralisatie van ruim 3 km. Hierna werd het tempo meteen opgeschroefd door de aanvalslustige jongeren. De wielervolgers zagen in de rit van 116 km wel kansen liggen voor sprinters en kasseienvreters.

 

Foto: Freddy Scheele.   Tijdens de openingsfase ontstond een kopgroep met 18 ambitieuze renners. Deze aanvallers zaten mede door de gunstige windrichting snel op een marge van 60 seconden. Achter de vluchters worstelde een verbrokkeld peloton op de open stukken door de polders en over de binnenwegen.Foto : Facebook  >  start eerste etappe in Terneuzen.
 
De eerste tussensprint werd een prooi voor de Belg Arnaud De Lie van Lotto Soudal gevolgd door Roel Vansintmaartensdijk (winnaar Omloop van de Braakman 2021) en Goesenaar Timo de Jong. De achttien man in de spits met o.m. Timo de Jong hanteerden een strak tempo. Wesley Mol en Jochem Kerckhaert zaten in de tweede groep en zagen geen kans om een achtervolging te organiseren. Bij de eerste kasseisprint was Jelle Bootsveld (John Deere Cyclingteam/NWVG) de rapste met in zijn wiel Timo de Jong en Jarne Van De Paar.

Vooraan werd het steeds nerveuzer. Verschillende ontsnappingen werden geneutraliseerd maar Warre Vangheluwe en Timo de Jong hadden wel succes en kregen een gaatje. Op 10 km was het verschil met de jagers 15 seconden.

 

Foto: Freddy Scheele.   Met de finish in zicht kon het kopduo standhouden. Het werd een enerverende slotkilometer met de Belg Warre Vangheluwe (Home Solutions-Soenens / foto) uit Meulebeke als triomfator na 2,5 uur koers. De strijdlustige Timo de Jong (Goes) koerste overtuigend en kwam in dezelfde tijd als tweede binnen in het natte Terneuzen. Arnaud De Lie van Lotto Soudal meldde zich als derde op de Scheldeboulevard.   

4. Tim Marsman 5. Victor Broex        6. Roel Vansintmaartensdijk      7. Siebe Deweirdt      8. Jelle Bootsveld     9. Arno Claeys      10. Tim Bierkens

   
Zeeuwen:
2. Timo de Jong         23. Jochem Kerckhaert op 3.35   (links op foto)        41. Wesley Mol op 4.35.     
84 renners geklasseerd.              Het H4A Internationaal Beloftenweekend 2021 zal op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober worden verreden door Zeeuws Vlaanderen in de regio Terneuzen / Sluiskil / Philippine.


De KNWU heeft de tweedaagse gepland in nauw overleg met de organisatoren van Stichting Wielercomite Philippine onder voorzitterschap van Edwald Martijn.


Op 26 oktober stonden 126 coureurs op de deelnemerslijst van de KNWU
maar bij de start waren maar 93 renners present voor de tweedaagse.

De Zeeuwse inbreng komt van Wesley Mol (Kapelle), Jochem Kerckhaert  (Schoondijke) en Timo de Jong uit Goes.


Op de inschrijflijst staan 23 ploegen uit Nederland en Belgie met o.m. KNWU District ZuidWest, de Jonge Renner, Wieler Ploeg Groot Amsterdam WPGA, Metec Solarwatt en Volker Wessels.

 

Programma:

Vrijdag 29 oktober     
Terneuzen        rit in lijn over o.m. de kasseistrook op de Plattedijk bij Axel.
 
Start 13.00 uur op de Markt, finish rond 15.30 uur op de Scheldekade.

 
 
Zaterdag 30 oktober     
Sluiskil     terrein hoofdsponsor H4A
Losplaatsweg  >  Driekwartweg   
Tijdrit over 13,6 km vanaf 8.30 uur.

 
Middagetappe
Sluiskil / Mercuriusstraat  14.00 uur   >  Philippine / Kasteelstraat  17.15 uur
Koninginnenrit over talrijke kasseien
met passage Timmermansweg, Smokkelweg en Boekhouteweg.


Meer informatie over algemene organisatie:
Foto : Organisatie.


Terug naar de inhoud