* H4A Beloftenweekend - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : H4A Beloftenweekend Zeeuws Vlaanderen.

IN MEI 2022 H4A BELOFTENWEEKEND ZEEUWS VLAANDEREN

vrijdag 6 mei - zaterdag 7 en zondag 8 mei

Zeeuws Vlaanderen     Philippine     Wielrennen  
U23 Road Series : H4A Beloftenweekend   
   
Organisatie:  Wielercomite Philippine.


6 mei:    etappe regio Terneuzen
7 mei:    tijdrit en etappe bij Philippine
8 mei:     slotrit rond Belgische Tiegem.TIMO DE JONG OVERTUIGEND IN BELOFTENWEEKEND ZEEUWS VLAANDEREN.

TWEEDE IN EINDSTAND EN WINNAAR KASSEIKLASSEMENT


 Foto: Freddy Scheele.    81 renners begonnen zaterdagmiddag aan de slotetappe van Sluiskil naar Philippine.
 
De route werd ingekort naar 8 kasseisprints. De passages op de Timmermansweg, Smokkelweg en Bolderweg lagen er na zware regenval te gevaarlijk bij en werden geschrapt door de organisatie.
 
In de openingsfase was het meteen volle bak koers en dat leverde problemen op achterin het peloton met verschillende lossers. Op de natte stroken noteerden de ploegleiders opvallend veel lekke banden.
 
De eerste kasseisprint was voor Tim Marsman. Timo de Jong en Aaron van der Beken zaten in zijn wiel.
 
Rond half koers ontstond een twaalfmans kopgroep met de Zeeuwen Jochem Kerckhaert en Timo de Jong. Door de goede samenwerking liep de voorsprong snel op naar ruim 1 minuut. In de finale bleven 10 vluchters over. Bij het ingaan van de slotronde zat Kerckhaert op 20 seconden.Foto: Edwin van Immerseel.  Vooraan werd het tempo nog eens opgevoerd en kwamen drie man in de spits. Arnaud De Lie, Tim Marsman en de onvermoeibare Timo de Jong konden zich handhaven tot de finish. De hoofdprijs werd binnen gehaald door De Lie gevolgd door de Jong en Marsman.


 

Eindklassement:    1. Arnaud De Lie       2. Timo de Jong.


Kasseiklassement / zwarte trui:    Timo de Jong
 
Jongerenklassement : Arnaud De Lie
 
Sprintklassement / groene trui:  Roel Vansintmaartensdijk.


 
 

Foto: Edwin van Immerseel.  In de tijdrit op zaterdagochtend zette de Belg Arno Claeys de snelste score op de juryklok. De renner van Home Solutions Soenens noteerde de winst met 17.18 na 12 km. 2. Tomas Kopecky (Acrog Tormans) op 8 sec.    3. Milan Fretin (Lotto Soudal) op 26 sec.
 


TWEE BELGEN OP PODIUM EERSTE ETAPPE.


Foto : Freddy Scheele.

GOESENAAR TIMO DE JONG TWEEDE.

 Bij het vertrek van de eerste etappe vrijdagmiddag in Terneuzen stonden 93 beloften op het startblad.
Wesley Mol, Jochem Kerckhaert en Timo de Jong tekenden voor de Zeeuwse presentie.

Na het startsein van wethouder Frank van Hulle begon de neutralisatie van ruim 3 km. Hierna werd het tempo meteen opgeschroefd door de aanvalslustige jongeren. De wielervolgers zagen in de rit van 116 km wel kansen liggen voor sprinters en kasseienvreters.

 

Foto: Freddy Scheele.   Tijdens de openingsfase ontstond een kopgroep met 18 ambitieuze renners. Deze aanvallers zaten mede door de gunstige windrichting snel op een marge van 60 seconden. Achter de vluchters worstelde een verbrokkeld peloton op de open stukken door de polders en over de binnenwegen.Foto : Facebook  >  start eerste etappe in Terneuzen.
 
De eerste tussensprint werd een prooi voor de Belg Arnaud De Lie van Lotto Soudal gevolgd door Roel Vansintmaartensdijk (winnaar Omloop van de Braakman 2021) en Goesenaar Timo de Jong. De achttien man in de spits met o.m. Timo de Jong hanteerden een strak tempo. Wesley Mol en Jochem Kerckhaert zaten in de tweede groep en zagen geen kans om een achtervolging te organiseren. Bij de eerste kasseisprint was Jelle Bootsveld (John Deere Cyclingteam/NWVG) de rapste met in zijn wiel Timo de Jong en Jarne Van De Paar.

Vooraan werd het steeds nerveuzer. Verschillende ontsnappingen werden geneutraliseerd maar Warre Vangheluwe en Timo de Jong hadden wel succes en kregen een gaatje. Op 10 km was het verschil met de jagers 15 seconden.

 

Foto: Freddy Scheele.   Met de finish in zicht kon het kopduo standhouden. Het werd een enerverende slotkilometer met de Belg Warre Vangheluwe (Home Solutions-Soenens / foto) uit Meulebeke als triomfator na 2,5 uur koers. De strijdlustige Timo de Jong (Goes) koerste overtuigend en kwam in dezelfde tijd als tweede binnen in het natte Terneuzen. Arnaud De Lie van Lotto Soudal meldde zich als derde op de Scheldeboulevard.   

4. Tim Marsman 5. Victor Broex        6. Roel Vansintmaartensdijk      7. Siebe Deweirdt      8. Jelle Bootsveld     9. Arno Claeys      10. Tim Bierkens

   
Zeeuwen:
2. Timo de Jong         23. Jochem Kerckhaert op 3.35   (links op foto)        41. Wesley Mol op 4.35.     
84 renners geklasseerd.              Het H4A Internationaal Beloftenweekend 2021 zal op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober worden verreden door Zeeuws Vlaanderen in de regio Terneuzen / Sluiskil / Philippine.


De KNWU heeft de tweedaagse gepland in nauw overleg met de organisatoren van Stichting Wielercomite Philippine onder voorzitterschap van Edwald Martijn.


Op 26 oktober stonden 126 coureurs op de deelnemerslijst van de KNWU
maar bij de start waren maar 93 renners present voor de tweedaagse.

De Zeeuwse inbreng komt van Wesley Mol (Kapelle), Jochem Kerckhaert  (Schoondijke) en Timo de Jong uit Goes.


Op de inschrijflijst staan 23 ploegen uit Nederland en Belgie met o.m. KNWU District ZuidWest, de Jonge Renner, Wieler Ploeg Groot Amsterdam WPGA, Metec Solarwatt en Volker Wessels.

 

Programma:

Vrijdag 29 oktober     
Terneuzen        rit in lijn over o.m. de kasseistrook op de Plattedijk bij Axel.
 
Start 13.00 uur op de Markt, finish rond 15.30 uur op de Scheldekade.

 
 
Zaterdag 30 oktober     
Sluiskil     terrein hoofdsponsor H4A
Losplaatsweg  >  Driekwartweg   
Tijdrit over 13,6 km vanaf 8.30 uur.

 
Middagetappe
Sluiskil / Mercuriusstraat  14.00 uur   >  Philippine / Kasteelstraat  17.15 uur
Koninginnenrit over talrijke kasseien
met passage Timmermansweg, Smokkelweg en Boekhouteweg.


Meer informatie over algemene organisatie:
Foto : Organisatie.


Terug naar de inhoud