* Goede Doelen Varia - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Goede Doelen  :  Varia - Evenementen.         * Tips : info@zeelandopdefiets.nl


FIETSEN DOOR KANAALZONE VOOR GOED DOEL :
 
DIALYSEFIETS VOOR ZORGSAAM ZEEUWS VLAANDEREN

Fietsen voor Fietsen is een initiatief van Rotary Terneuzen. Je fietst op een tijdstip dat het jou uitkomt, alleen, met je partner, of met het hele gezin. Volledig Corona proof, je bepaalt immers zelf op welke dag je deze route rijdt.
Na het boeken van een deelname-ticket ontvang je per e-mail een bevestiging, met de route en een QR code, zodat je alles gelijk op je telefoon kunt downloaden. Tijdens de tocht zijn er puzzelopdrachten, de antwoorden kun je gelijk invullen en aan het einde van de route versturen. Zo ding je mee naar leuke prijzen, beschikbaar gesteld door Fietsspecialist Profile in Axel.

We beginnen met de lente fietstocht in april en mei, daarna volgt er een zomer tocht in juni en juli en als laatste is er een nazomer fietstocht in augustus en september. Alle tochten zijn in de Kanaalzone in de omgeving Axel, Terneuzen en Sas van Gent. Alle afstanden liggen rond de 40 km een mooie afstand van toeristen en Zeeuwen.
 
Je kunt zo vaak meedoen als je wilt, deelname is 10 euro per koppel/groep en dat bedrag gaat volledig naar het goede doel: een dialysefiets voor ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen. Als je alle ritten meedoet dan ding je ook nog mee naar een diner voor twee. Kijk voor meer details op  https://www.actierotaryterneuzen.nl/      (17 april 2021)
BEACHRIDE MET 6 ZEEUWEN : RUIM 16.000 EURO VOOR DE KNRM

Foto : Organisatie
6 ZEEUWSE FIETSERS IN BEACHRIDE LANGS DE NEDERLANDSE KUST.
 
AD SPELIER, ROB SPELIER, ANTWAN DE PUNDER, MATTHIJS BORDUI, EELCO MOSSELMAN EN EDWIN FRANSE
REDEN IN 3 DAGEN 400 KM. VAN CADZAND NAAR AMELAND.

Deelnemer Antwan de Punder : "Het waren drie fantastische dagen met 6 Zeeuwen. 415 km biken over het strand met (soms) windkracht 5 tegen. De mooie kustroute voerde van KNRM Cadzand naar KNRM Ameland. Afgezien en vooral enorm genoten, avonturen beleefd en herinneringen gemaakt. Het resultaat is geweldig: 16.841 euro voor de KNRM. Wij willen alle sponsoren, vrienden en bekenden bedanken voor hun inzet en betrokkenheid".
    https://www.facebook.com/BeachrideforKNRM/     (18 april 2021)

WALCHEREN VOOR LOTGENOTEN IN OKTOBER 2021 NAAR FRANKRIJK

Op 29 oktober zullen de deelnemers fietsen, wandelen en hardlopen op de Franse col Mont Ventoux. Met deze sportieve uitdaging wil De Lotgenoten Nederland geld bijeen brengen voor de ondersteuning van kankerpatienten.
Kontaktpersoon: Harry Christiaanse, Middelburg : https://www.facebook.com/harry.christiaanse   


BEVELANDSE FIETSER NIELS VAN HOUWELINGEN :
SPONSOR - SOLORIT VOOR ROEMENIE

Wielrenner Niels van Houwelingen uit SGravenpolder wil zich fietsend sterk maken voor een goed doel. De 18 jarige fietser gaat in de zomer van 2021 met een groep jongeren naar Roemenie om hulp te verlenen aan de mensen die daar in armoedige omstandigheden leven. Dat doen ze in samenwerking met Gipsy Mission. Voor dit werk is natuurlijk geld nodig dat de jongeren met verschillende acties bij elkaar willen brengen. Al het geld wordt besteed aan het project en dus niet aan de reis zelf.

Niels van Houwelingen kiest voor een sportieve solo actie :  "Sinds mijn vijftiende rij ik meerdere keren per week op de racefiets en bedacht dat ik mijn fietskilometers ook voor een goed doel in kan zetten. Daarom ga ik voor Gipsy Mission een tocht van 200 kilometer rijden. Dat doe ik in mijn eentje, wat daardoor mijn langste rit en langste solo rit zal worden. Voor deze tocht wil ik geld per kilometer inzamelen en ik hoop uiteraard op enthousiaste sponsors. Mensen kunnen in deze lijst een combinatie maken van kilometers en geld per kilometer. De datum van deze tocht hangt af van het weer, maar zal in ieder geval plaatsvinden in april".


 Wil je Niels van Houwelingen sponsoren? Volg hiervoor de link: https://forms.gle/26NFi24YDinGvYw56    
 Meer info over de projecten : www.diaconalejongerenreis.nl         (6 maart 2021)

MIDDELBURGSE YVA GELUK FIETST VOOR "WAR CHILD"

Bron : Facebook
De Middelburgse renster Yva Geluk combineert het fietsen met een goed doel : "Dik 20.000 fietskilometers in 2020 betekent een mooi bedrag voor War Child. Je mag overigens zelf je streefdoel bepalen".
 


War Child helpt de oorlog uit een kind te halen via bescherming, psychosociale hulp en onderwijs. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld. War Child maakt een blijvend verschil. Door kinderen psychosociale hulp en onderwijs te geven en door hen te beschermen tegen geweld. Met een creatieve en op samenwerking gerichte aanpak. War Child gebruikt o.a. theater, muziek, sport, spel, ict en media. Kinderen en jongeren krijgen zelf de hoofdrol, geven hun mening en zijn actief betrokken bij beslissingen over hun leven. Ze ontwikkelen hun talenten, zodat ze kunnen worden wie ze willen zijn.
Zoek je een mooie fiets uitdaging in 2021?         
Kijk dan op Facebook:  https://www.facebook.com/yva.geluk           (29 december 2020)Terug naar de inhoud