* Goede Doelen Varia - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Goede Doelen  :  Varia - Evenementen.         * Tips : info@zeelandopdefiets.nl


MOUNTAINBIKETOCHT RONDJE WALCHEREN VANUIT MIDDELBURG :
400 EURO VOOR WATERPUTTEN IN OEGANDA

Stichting Oeganda Tegen Mensenhandel organiseerde vanuit de Ontmoetingskerk in Middelburg een mountainbiketocht. Tijdens een Rondje Walcheren reden de recreatieve fietsers een gevarieerde toertocht van ongeveer 50 km. Op verschillende locaties konden de deelnemers herstellen van hun sportieve inspanningen en onderweg waren ook versnaperingen beschikbaar. De opbrengst van ruim 400 euro wordt gebruikt voor de realisatie van een nieuwe waterput in Oeganda.  (11 oktober 2022)
BAS JUMELET (BRUINISSE) FIETSTE ZEVENDAAGSE
OFF ROAD TOCHT DUTCH DIVIDE DOOR NEDERLAND:

RUIM 4000 EURO VOOR DE NIERSTICHTING

Foto: Facebook         (augustus 2022)
CASPER PELOTON ZEELAND FIETST 3500 EURO BIJ ELKAAR VOOR OEKRAINE

 Domburger Ko Jan Provoost van het fietsteam Caspers Peloton Zeeland
heeft met een fiets - sponsoractie 3500 euro bij elkaar gebracht voor de vele mensen in nood in Oekraine.  


Provoost (foto):  "Het zijn nog steeds schokkende beelden uit Oekraine.
Het liet me vanaf de inval dan ook niet los en dus was het tijd voor actie.
Ik twijfelde lang over de vorm maar uiteindelijk speelde de fiets een belangrijke rol".Op maandag 7 maart fietste Casper Peloton van Domburg naar het Mediapark in Hilversum. Na de start om 8.30 uur werd de navigatie ingesteld op Zeeland - Utrecht over een afstand van ongeveer 180 km met vaak behoorlijk veel (tegen)wind. Na de noodzakelijke tussenstops op een mooie route kwamen de Zeeuwen in de vroege avond vermoeid aan op het Mediapark. Aansluitend bezocht Casper Peloton de tv uitzending van Giro555.  Foto: Ze konden rechtstreeks aan Nederland doorgeven dat de fietstocht voorlopig 3500 euro had opgeleverd.

Ko Jan Provoost, op 26 april 2021 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, zet zich sinds 2013 intensief in voor sponsorwerving tbv. diverse organisaties. Zo zamelt hij geld in voor ALS, Ride for Kids, KWF kankerbestrijding en Support Casper (onderzoek naar alvleesklierkanker). Het gaat hierbij intensieve fietstochten door bijvoorbeeld de Pyreneeen of langs alle Nederlandse provincies. Hij regelt de accommodaties, zet routes uit en werft sponsoren en deelnemers.   (10 maart 2022)


Terug naar de inhoud