* Fietsvierdaagse Zeeland - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  :  Fiets Vierdaagse Zeeland   Goes / Bevelanden.FIETSVIERDAAGSE ZEELAND


In 2021 werd de meerdaagse voor de 32 ste keer gereden van 27 t.m. 30 juli.


In 2020 was er geen Fietsvierdaagse in Zeeland wegens de corona perikelen.

31 STE EDITIE 2019 MET 650 DEELNEMERS

1220 EURO VOOR STICHTING GEHANDICAPTEN SPORT BEVELANDEN EN KIKA

Foto's : organisatie

30 JAAR FIETSVIERDAAGSE ZEELAND IN 2018


 
In juli 2018 werd voor de 30 ste keer de Zeeuwse Fietsvierdaagse georganiseerd. Voor de honderden toerders waren tochten uitgezet van 25, 40 of 60 km over Noord en Zuid Beveland met start en finish bij het drukke Omnium in Goes.

De routes gingen elke dag naar een bepaalde windstreek en werden netjes met pijlen aangegeven. Op de gezellige controleposten konden de fietsers bijkomen van de geleverde fysieke inspanningen. Vanwege het 30 jarig jubileum waren er verrassingsposten ingericht. De doorzetters met 4 fietsdagen op hun startkaart kregen een mooie herinneringsmedaille.

 

 
De fietsers kregen in 2018 te maken met een heuse hittegolf. Volgens de organisatie moeten de deelnemers dan een beetje creatief omgaan met het weerbeeld:
 
We starten nu vanaf half negen. Als we nog vroeger beginnen, moeten de horecabedrijven die langs de route als stempelpost fungeren hun personeel nog vroeger laten beginnen. Dat gaat niet zomaar Het is maar de vraag of bijvoorbeeld een uurtje eerder starten wel soelaas biedt. Dan ben je een uurtje eerder terug. Ik weet niet of dat echt gaat helpen. Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid om maatregelen te nemen tegen de warmte. Rustig aan doen, goed aankleden en voldoende drinken. Dan komt het vast wel goed.

Terug naar de inhoud