* Fiets 4Daagse Zeeland - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Toerfietsen  :  Fiets Vierdaagse Zeeland   Goes / Bevelanden.
* 34 STE FIETSVIERDAAGSE ZEELAND IN 2023 WEER GEZELLIG DRUK MET AANTREKKELIJKE ROUTES *


* Bron : PZC juli 2023.


* SUCCESVOLLE ZEEUWSE FIETSVIERDAAGSE 2022 MET 700 DEELNEMERS PER DAG.

* GOEDE DOEL : 1500 EURO VOOR STICHTING GEHANDICAPTENSPORT BEVELANDEind juli stond de 33 ste Zeeuwse Fietsvierdaagse op de fietskalender. Na een wat nat begin op dinsdag (650 deelnemers) waren de weergoden vanaf woensdag goedgezind en kwamen er t.m. vrijdag ruim 700 deelnemers per dag naar de start.Dagelijks waaierden de deelnemers uit in een andere richting vanaf het Omnium in Goes. Dinsdag naar Noord-Beveland, woensdag naar het oosten, donderdag naar het westen en traditiegetrouw op de vrijdag richting de Zak van Zuid-Beveland. De fietsers waren vol lof over de mooie routes, duidelijke bewegwijzering en de gezellige sfeer.


Zoals op een landkaart in het Omnium te zien was, kwamen de deelnemers uit heel Nederland en er waren ook Belgische en Duitse recreatieve fietsers. Op donderdag was er een extra verrassingspost op de route, waar de deelnemers voor een klein bedrag vers sinaasappelsap konden kopen t.b.v. de Stichting Gehandicaptensport Beveland. De opbrengst hiervan bedroeg 1500 euro.* FIETSVIERDAAGSE EDITIE 32 ZEELAND IN 2021 MET 790 DEELNEMERS


In 2021 werd de meerdaagse voor de 32 ste keer gereden.

In totaal kon de organisatie over 4 dagen 790 deelnemers noteren. De reacties waren in 2021 weer erg positief ondanks het extreem slechte weer. De fietsers toonden waardering voor de sociale sfeer en de gevarieerde routes.


* In 2020 was er geen Fietsvierdaagse in Zeeland wegens de corona perikelen ** 31 STE EDITIE 2019 MET 650 DEELNEMERS

1220 EURO VOOR STICHTING GEHANDICAPTEN SPORT BEVELANDEN EN KIKA

* 30 JAAR FIETSVIERDAAGSE ZEELAND IN 2018


In juli 2018 werd voor de 30 ste keer de Zeeuwse Fietsvierdaagse georganiseerd. Voor de honderden toerders waren tochten uitgezet van 25, 40 of 60 km over Noord en Zuid Beveland met start en finish bij het drukke Omnium in Goes.

De routes gingen elke dag naar een bepaalde windstreek en werden netjes met pijlen aangegeven. Op de gezellige controleposten konden de fietsers bijkomen van de geleverde fysieke inspanningen. Vanwege het 30 jarig jubileum waren er verrassingsposten ingericht. De doorzetters met 4 fietsdagen op hun startkaart kregen een mooie herinneringsmedaille.


De fietsers kregen in 2018 te maken met een heuse hittegolf. Volgens de organisatie moeten de deelnemers dan een beetje creatief omgaan met het weerbeeld:
We starten nu vanaf half negen. Als we nog vroeger beginnen, moeten de horecabedrijven die langs de route als stempelpost fungeren hun personeel nog vroeger laten beginnen. Dat gaat niet zomaar Het is maar de vraag of bijvoorbeeld een uurtje eerder starten wel soelaas biedt. Dan ben je een uurtje eerder terug. Ik weet niet of dat echt gaat helpen. Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid om maatregelen te nemen tegen de warmte. Rustig aan doen, goed aankleden en voldoende drinken. Dan komt het vast wel goed.

Terug naar de inhoud