* EPZ Omloop Borsele - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  : Etappewedstrijd EPZ Omloop van Borsele rond SHeerenhoek.EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2022 OP 22 - 23 & 24 APRILRINUS DE WINTER VOORZITTER WIELERCOMITE SHEERENHOEK
EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2021 DEFINITIEF GEANNULEERD

Foto : Kiek Noe
 
Er gaat in 2021 wederom een streep door de Internationale EPZ Omloop van Borsele. De Internationale wielerdriedaagse die dit jaar aanvankelijk van 23 april t.m. 25 april 2021 stond gepland was al doorgeschoven naar het najaar, maar het wielercomite ziet nu helemaal af van de organisatie 2021.

 
Rinus de Winter, voorzitter van het Wielercomite SHeerenhoek betreurt uiteraard dat de Internationale driedaagse wederom niet verreden kan worden: "Het was een moeilijk besluit daar de wieler harten anders willen maar gezien de huidige onzekerheden en de grote hoeveelheid extra werk die er bij komt kijken hebben we besloten om het toch niet door te laten gaan. Daarnaast geven we liever nu ook al duidelijkheid aan onze vrijwilligers, sponsoren, de renners en alle andere betrokken partijen. We hopen in 2022 weer een geweldige editie te kunnen organiseren".      (27 mei 2021)

EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2021 IN VOORJAAR OOK AL AFGELASTEDITIE 2020 AFGELAST WEGENS CORONA CRISIS

36 STE EPZ OMLOOP BORSELE 2019
EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2010
Bron: PZC.


E R E P O D I U M


Foto KNWU.   
Winst Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) in 2019 bij de Elites
Foto Omroep Zeeland    
> Anne Eversdijk (Kapelle), winnares 2006 bij de junioren


Fotografie : Wim Limonard
> In 2012 won Mathieu van der Poel de Junioren editie.

Foto Facebook    
> Winst Junior Nick v.d. Lijke (Middelburg) in 2009
EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2020


REGIORENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE
TRAINT OP PARCOURS GEANNULEERDE KLASSIEKER


Foto's : Organisatie

Quinty van de Guchte (20) uit Driewegen had de EPZ Omloop van Borsele in haar agenda staan maar de corona crisis gooide roet in het eten. De Bevelandse renster zou weer starten in het sponsorshirt van de Belgische formatie Redant Keukens.

v.d. Guchte over het schrappen van de koers in haar geboortestreek: Helaas ligt het wielerseizoen door het coronavirus volledig plat en zo ook is de EPZ Omloop van Borsele geannuleerd. Als eerbetoon aan de organisatie, sponsors en vrijwilligers van de EPZ Omloop had ik besloten om op zaterdag (25 april) het gehele parcours van de elite dames te rijden, een afstand van ongeveer 140 km.


Het weer was in ieder geval perfect voor een goede trainingstocht en 's ochtends bij de start en 's middags bij de finish werd ik verrast door een aantal leden van de organisatie. Ze stonden klaar met mooie attenties. Tijdens de laatste 10 km werd ik nog begeleid door een motor. Comite SHeerenhoek bedankt voor jullie aanwezigheid, het was heel leuk!

Tegenover de PZC gaf v.d. Guchte nog een toelichting op haar initiatief:   Je kan wel stellen dat ik in deze wedstrijd loze periode op zoek ben naar uitdagingen. Ik wist natuurlijk al langer dat de wedstrijd vanwege het coronavirus om begrijpelijke redenen niet verreden kon worden, maar het dringt pas echt goed door in de wedstrijdweek zelf. Het is leuk dat de organisatie het idee zo omarmd heeft en het geeft extra voldoening en moraal. Normaliter had ik in deze periode mooie wedstrijden zoals de EPZ Omloop van Borsele kunnen fietsen, maar nu kan ik niets anders dan hopen op betere tijden.


RETRO EDITIE EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2020

Bron : PZC 2020 / Job de Feijter

EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2020 GEANNULEERD

Er gaat in 2020 een streep door de Internationale EPZ Omloop van Borsele, de Internationale wieler-driedaagse die van 24 april t.m. 26 april verreden zou worden. De bekendmaking volgt na een persbericht van de UCI op 18 maart waarin bekend werd gemaakt dat alle UCI koersen, waaronder de EPZ Omloop, tot eind april worden geannuleerd.


Foto : Rien Paardekooper / Kiek Noe Fotografie

Rinus de Winter, voorzitter van het Wielercomite Sheerenhoek, betreurt uiteraard dat de driedaagse niet verreden kan worden:
Het is een onvermijdelijk besluit waar we al enkele dagen rekening mee hielden. Daarnaast geven we liever nu al duidelijkheid aan onze vrijwilligers, sponsoren, de renners en alle andere betrokken partijen. Zodat we er zo snel mogelijk voor kunnen zorgen dat we in 2021 een geweldige editie kunnen organiseren. Jammer van het vele vrijwilligerswerk wat het tot nu toe heeft gekost maar gezondheid en veiligheid zijn prioriteit nummer 1. Daarnaast onderzoeken we ook nog de mogelijkheden om het evenement eventueel later dit jaar plaats te laten vinden. We beseffen echter dat meer organisaties dat willen in een periode dat de wielerkalender overvol zal zitten.  EERSTE OMLOOP VAN BORSELE VOOR NIEUWELINGEN IN APRIL 1984:

WINST BRABANDER JAN VAN STEEN

JAN MOBACH (SLUISKIL) SNELSTE ZEEUW OP VIJFDE PLAATS
 
In het Zeeuwse wielerarchief staat vermeld dat de eerste Omloop van Borsele werd verreden op zaterdag 28 april 1984. De koers in SHeerenhoek werd toen alleen georganiseerd voor heren nieuwelingen. Pas bij de negende Omloop van Borsele waren de heren junioren ook van de partij. Al snel kwamen de renners uit het hele land om de Omloop van Borsele te rijden. Dit was niet eenvoudig, want op de dijkjes in het Zeeuwse platteland staat vaak zeer veel wind.

In 2002 is de Omloop van Borsele uitgebreid met vrouwen nieuwelingen, junioren en elite vrouwen. Hierdoor is de Omloop van Borsele uitgegroeid tot een groots driedaags wielerweekend. In 2003 is de vrouwen editie van de Omloop toegetreden tot de topcompetitie. Secretaris Sjaco Westdorp krijgt jaarlijks ruim 500 inschrijvingen binnen uit meer dan 20 verschillende landen uit de hele wereld. Met name voor junioren vrouwen is de EPZ Omloop een unieke driedaagse in Europa. Bij elite vrouwen verschijnt de wereldtop aan de start in het Bevelandse wielerdorp.
Foto : Rien Paardekooper / Kiek Noe Fotografie

Terug naar de inhoud