* Eindejaarsmeetings ZLD - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Eindejaarsmeeting Zeeuwse Wielersport vanaf 2012.ZEEUWSE WIELERAVOND 2022 IN HEINKENSZAND:
SPECIALE GAST JOSE DE CAUWER & UITREIKING WIELERPRIJZEN

* Presentator Piet Eversdijk opent Cyclemotion 2022 *

Foto's: Jacco Quist en anderen.    CyclEmotion presenteerde op donderdag 29 december een wieleravond te Heinkenszand. Tijdens deze eindejaarsmeeting voor de Zeeuwse fietssport werden de Zeeuwse wielerprijzen uitgereikt en het enerverende wielerjaar passeerde de revue in de Stenge.* Speciale gast was de Belg Jose De Cauwer, wielercommentator bij Sporza TV *

De laatste eindejaars meeting werd gepresenteerd in 2019. Tien jaar geleden op 29 december 2012 stond de eerste Zeeuwse wieleravond op het programm in de Stenge. In 2020 en 2021 ontbrak de wielermeeting op de Zeeuwse fietsagenda wegens de hardnekkige corona pandemie.

* Wielerprijzen 2022 *

* Theo Middelkamp Trofee / renster v.h. jaar > Shirin van Anrooij.
* Bart Brentjens Trofee / mountainbiker v.h. jaar > Anne Terpstra.* Patrick Tolhoek Trofee / vrijwilliger v.h. jaar > Jan Traas  (Trimbelangen Midden Zeeland TMZ)

* Bloemenhulde Organisatie Cyclemotion *


Bron : Verslag PZC 30 decembver 2022:JAN REMIJN VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2021
Tijdens de wielerwedstrijd Kapersprijs Heinkenszand over Zuid Beveland in mei 2022 werd Remijn in het zonnetje gezet
door gedeputeerde Jo Annes de Bat (links) en TMZ voorzitter Leo Bakker (rechts).
(foto Jacco Quist)
MICK VAN DIJKE (JUMBO VISMA) RENNER VAN HET JAAR 2021

Foto: Marijke Vanhommerig.   Mick van Dijke (Team Jumbo Visma) kreeg de Theo Middelkamp Trofee in 2021. De Zeeuwse wielerprijs werd in eind december 2021 uitgereikt bij de oliebollentraining van Team X Treme op het parcours van de Vestingcross in Hulst. Samen met zijn broer Tim heeft Mick mooie resultaten neergezet. In 2022 reden de tweelingbroers bij de World Tour formatie Jumbo Visma. (30 december 2021)


EINDEJAARSMEETING 2019 HEINKENSZAND :

EREPRIJZEN ZEEUWSE WIELERSPORT VOOR TERPSTRA, VAN ANROOIJ EN PIETERS

Foto's : Jo-Annes de Bat en Facebook


Mountainbiker 2019 :  Anne Terpstra      Zierikzee > ApeldoornWielrenner 2019 :  Shirin van Anrooij     KapelleVrijwilligersduo 2019  :  Honore en Kitty Pieters     Heikant


ZEEUWSE WIELERPRIJZEN 2018 :
VRIJWILLIGER LEO BAKKER, MOUNTAINBIKER TIM VAN DIJKE EN PROFRENNER ANTWAN TOLHOEK
 
Foto's : Organisatie, Jo-Annes de Bat & Anne vd Swaluw.

Tijdens de eindejaars bijeenkomst voor de wielersector Zeeland in Heinkenszand werden de jaarprijzen 2018 uitgereikt. Vanuit de organisatiegroep Cyclemotion was er weer ruimhartige waardering voor de Zeeuwse vrijwilligers, organisatoren, supporters en wielrenners die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor hun geliefde sport.  Gastheer Piet Eversdijk begeleidde de huldigingen en verzorgde de interviews met de winnaars.


Vrijwilliger van het jaar, Patrick Tolhoek Bokaal  :  Leo Bakker uit Heinkenszand.  De 64 jarige Bakker is voorzitter, organisator en promotor van wielerorganisatie Trimbelangen Midden Zeeland.  TMZ presenteert jaarlijks een omvangrijke Zeeuwse kalender met criteriums, klassiekers en tijdritten.


Mountainbiker van het jaar,  Bart Brentjens Trofee  :  Tim van Dijke   Colijnsplaat.  Deze 18 jarige Bevelandse belofte renner boekt goede resultaten in  wegkoersen en in veldwedstrijden.Wielrenner van het jaar,  Antwan Tolhoek.   De jonge en talentvolle prof van Jumbo Visma reed een ijzersterk seizoen en schitterde in o.m. de Tour de France, het WK, Klassiekers en Etappekoersen.  Het was een prachtig jaar voor de Bevelander met ook mooie vooruitzichten richting 2019 met presentie in de Giro.


De 31 jarige profrenster Elen van Dijk verzorgde een presentatie waarin haar liefde voor de wielersport helder en overtuigend naar voren kwam.  De toehoorders in De Stenge kregen een eerlijk beeld aangaande haar beleving van trainingen en wedstrijden met triomfen en minder aangename momenten.


ERETITELS ZEEUWSE WIELERSPORT 2017 :

MARCO MINNAARD, MILAN VADER & WIELERCOMITE RENTOC KRUININGEN

Foto's : Organisatie.       > MARCO MINNAARD   Wemeldinge      wielrenner Wanty Groupe Gobert.  debutant Tour de France 2017.

 

> MILAN VADER     Middelburg        mountainbiker.     richt zich op de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

 

> WIELERCOMITE RENTOC KRUININGEN organiseert jaarlijks een dagvullend criteriumprogramma in het Bevelandse dorp. Op de foto Rentoc voorzitter Fester Aarts (rechts) in gesprek met Piet Eversdijk.


 
De prijzen werden uitgereikt tijdens een drukke Eindejaarsmeeting in Heinkenszand. Veel wielerorganisatoren, oud renners en wielersupporters genoten van een gevarieerde en gezellige bijeenkomst in de Stenge. Presentator Piet Eversdijk besprak het wielerjaar 2017 met renners, organisatoren, promotors, medewerkers en begeleiders. Richting toekomst kwamen vrijwel alle Zeeuwse wieleritems in de schijnwerpers en de afgevaardigden konden hun plannen voor 2018 breed profileren.


Wesley Mol uit Kapelle gaf heldere details over zijn wieleravontuur in Spanje.  Foto : De Zeeuwse teambus chauffeurs van Lotto NL Jumbo, Piet de Vos en Kees Hamelink, gaven uitleg over hun werkwijze bij klassiekers en etappekoersen en de samenwerking met de renners. Daarbij vertelde de Vos de Pantoffel Story met Antwan Tolhoek uit Yerseke in de hoofdrol.

Als wielerkenner van het jaar werd Ko Tolhoek uit Yerseke gehuldigd. De Bevelandse fietsveteraan werd eerste in de grote Zeeuwse wielerquiz. Naast deze historie met veel mooie en emotionele momenten was er aandacht voor de toekomst van de Zeeuwse wielersport en de vele kansen die er liggen binnen de fietsprovincie Zeeland.

ANTWAN TOLHOEK, MILAN VADER & JAN MINNAARD KRIJGEN WIELERPRIJZEN 2016

OUD COUREUR JOHNNY HOOGERLAND AMBASSADEUR PROVINCIE ZEELAND

Foto's : Organisatie.   Tijdens de eindejaarsmeeting 2016 voor de Zeeuwse wielersector kregen de tientallen bezoekers een indrukwekkende documentaire te zien over Johnny Hoogerland. De oud renner van Team Roompot Oranje Peloton reed zijn laatste koers in oktober tijdens de Sluitingsprijs Putte Kapellen.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat had een verrassing in petto voor De Zeeuwse Leeuw. Hij werd aangesteld als ambassadeur van de provincie Zeeland. de Bat over de toekenning: We hebben dit gedaan op basis van de wieler prestaties van Johnny en zijn goede uitstraling voor de provincie Zeeland.

Film Hoogerland:    De loopbaan van wielrenner Johnny Hoogerland (foto) uit Langeweegje kende hoogte- en dieptepunten. Zijn grootste succes haalt Hoogerland in 2013 als hij Nederlands kampioen wordt. Het diepste dal is een ongeval in Spanje waarbij hij wordt aangereden door een auto. Het ongeluk kent een diepe nasleep. Hoogerland wordt mentaal nooit meer de oude en hangt na drie mindere jaren zijn fiets definitief aan de wilgen.


Verder werden de wielerprijzen 2016 uitgereikt aan de wielrenner, mountainbiker en vrijwilliger van het jaar. De eretitels gaan naar vrijwilliger Jan Minnaard uit Wemeldinge als veld en wegrenner, organisator en sponsor) en de Middelburgse mountainbiker Milan Vader. De 22 jarige Antwan Tolhoek (foto) uit Yerseke is volgens de wielerjury de beste Zeeuwse wielrenner van 2016.  

Daarnaast kregen de Zeeuwse wieler jongeren ruime aandacht met een terugblik op het succesvolle wegseizoen 2016. Presentator Piet Eversdijk sprak op het podium met de talenten Jarno Mobach, Timo de Jong en Lars Oreel.  Het jaarlijkse slotevenement voor betrokkenen bij de wielersport werd voor de vijfde keer georganiseerd in De Stenge in Heinkenszand. Volgens de organisatie was er weer veel gelegenheid om elkaar in een ongedwongen sfeer te treffen.   

EREPRIJZEN ZEEUWSE WIELERSPORT 2015 VOOR NICK VAN DER LIJKE, MILAN VADER & WITTE ANDRIESSE

Foto's : Organisatie.   De Zeeuwse wielerprijzen 2015 zijn toegekend aan wielrenner Nick van der Lijke, mountainbiker Milan Vader en wieler vrijwilliger Witte Andriesse. In de Stenge in Heinkenszand werd het winnende fietstrio in de schijnwerpers gezet voor hun prestaties en inzet richting Zeeuwse wielersport.  De Middelburgers v.d. Lijke, Vader en Andriesse zijn blij met de ereprijs die ze hebben behaald binnen de fietssector in Zeeland.
Nick van der Lijke reed in 2015 een sterke Giro. De Middelburger koerste in het sponsorshirt van Team Lotto NL Jumbo naar enkele ereplaatsen en draaide mee in ontsnappingen. De profrenner kan de Theo Middelkamp Bokaal in zijn prijzenkast zetten. van der Lijke fietst in 2016 bij Team Roompot Oranje Peloton.


De Middelburgse biker Milan Vader gaat steeds beter presteren op internationaal niveau en boekte mede door centrale trainingen veel progressie in 2015. Vader kreeg de Bart Brentjens Bokaal.

Witte Andriesse (Middelburg / foto) was in 2012 de grondlegger van de Eindejaarsmeeting voor de Zeeuwse wielersport. In 2009 startte de fietsambassadeur met zijn wielersite Zeelandfiets.nl  met aandacht voor alle aspecten rond de fiets in Zeeland. Andriesse ontving de Patrick Tolhoek Trofee.Foto :  De Zeeuwse wielersector was op dinsdag 29 december bijeen in Heinkenszand voor de vierde Eindejaarsbijeenkomst. Na de opening door presentator Piet Eversdijk kwam de Touretappe Utrecht - Neeltje Jans nogmaals in beeld.  Gedeputeerde Jo-Annes de Bat gaf aan dat de Provincie Zeeland ontzettend tevreden is over de uitkomsten. De publieke belangstelling op de aankomst locatie bleef onder de prognoses maar het sportieve verloop tijdens de finale maakte veel goed voor alle medewerkers en toeschouwers.Verder werd het debuutseizoen van Team Roompot Oranje Peloton belicht. Brian van Goethem (Sluiskil) sprak over zijn eerste jaar tussen de profs. De Zeeuws Vlaming won in het najaar de GP Memorial Briek Schotte. Verder reed hij vaak in de voorste gelederen of zat in de vlucht van de dag. van Goethem hoopt dat Team Roompot een wildcard krijgt voor de Giro die in Apeldoorn van start gaat. In 2016 fietsen vier Zeeuwen bij de oranje Hollandse brigade : Nick vd Lijke, Antwan Tolhoek, Johnny Hoogerland en van Goethem.

Bij de wielerquiz kwam de hoofdprijs terecht bij Tjitte v.d. Buijs met Lennard Andriesse op de tweede plaats. Renners, organisatoren, bestuursleden, sponsors en supporters keken tijdens de eindejaarsbijeenkomst terug op het seizoen 2015. Daarnaast kwamen voorbeschouwingen aan bod richting (Zeeuws) wielerjaar 2016. Het werd weer een gezellige wieleravond met ruimte voor netwerken tussen de oliebollen en de champagne.

ZEEUWSE WIELERPRIJZEN 2014 VOOR BERT VAN GILS EN MILAN VADER

Vrijwilliger Bert van Gils (Vlissingen) en mountainbiker Middelburger Milan Vader hebben een ereprijs ontvangen voor hun activiteiten binnen de Zeeuwse wielersport. De waardering werd bevestigd met het uitreiken van een trofee tijdens een drukke en geanimeerde wielermeeting in Heinkenszand in december 2014.


Foto : Facebook.    De sympathieke Van Gils zet zich al jaren in voor zijn geliefde sport als o.m. organisator, begeleider, bestuurslid en speaker bij wielerwedstrijden. De wielernestor stimuleert de vrijwilligers waarmee hij samen werkt bij de talrijke evenementen. Een indrukwekkende staat van dienst die op de drempel van een nieuw wielerjaar werd beloond met het uitreiken van de Patrick Tolhoek Trofee.


 
Junior biker Milan Vader ontving de Bart Brentjens Trofee voor zijn prestaties in 2014. Het 18 jarige talent presteerde sterk bij o.m.  het EK (derde) en werd vierde op het WK Beloften.

De derde eindejaarsbijeenkomst voor de Zeeuwse wielerwereld werd weer een gezellige ontmoetingsmiddag voor renners, organisatoren en supporters. Junioren en senioren bespraken persoonlijke fiets onderwerpen en in breder verband kwam de ontwikkeling van de wielersport in Zuid West Nederland aan de orde. Het was netwerken tussen de oliebollen maar wel in wielersfeer!  Er was in De Stenge veel aandacht voor de Ronde van Frankrijk. Historie en toekomst van de Tour kwamen veelvuldig naar voren in verhalen en voorbeschouwingen. Het grootste wielerspektakel komt op zondag 5 juli 2015 naar Zeeland en de finish op Neeltje Jans zorgt nu al voor enthousiasme en opwinding in Zeeland Fietsland.

NIEUW BEELDMERK WIELRENNEN IN ZEELAND  
      
ONTHULLING TIJDENS OUDEJAARSMEETING 2013


Bron : PZC.    Gedeputeerde Ben de Reu onthulde zaterdag 28 december 2013 tijdens een wielermeeting in Heinkenszand een nieuw beeldmerk dat reclame moet maken voor fietsen in Zeeland. Op de poster zijn vier getalenteerde Zeeuwse wielrenners te zien, die vlakbij de Stormvloedkering tegen de wind aan het beuken zijn. Het zijn van voor naar achter Nick van der Lijke, Birgit Lavrijssen, Brian van Goethem en Davy Gunst. De provincie Zeeland richt zich de komende jaren op drie soorten sporten die passen in het landschap: watersport, strandsporten en fietsen.


29 DECEMBER 2012 :

100 WIELERLIEFHEBBERS BIJ EERSTE EINDEJAARSMEETING ZEELANDFIETS.NL IN HEINKENSZAND


Foto's : Organisatie.  In De Stenge in Heinkenszand werd op zaterdag 29 december 2012 voor de eerste keer een EINDEJAARSMEETING voor de Zeeuwse fietswereld georganiseerd. Ruim 100 wielrenners, toerfietsers, bikers, comiteleden en supporters kregen informatie over wielerevenementen die in 2013 op de kalender komen. Het werd een geanimeerde ontmoetingsmiddag met jongeren en senioren op de presentielijst.Het Zeeuwse fietsen laat volgend jaar weer veel variatie zien met talrijke activiteiten binnen alle sectoren. Presentator Piet Eversdijk kreeg een hele reeks fietsers en organisatoren aan de microfoon. Ze vertelden met veel enthousiasme over hun evenement dat momenteel in de voorbereidingsfase zit. De initiatiefnemers van de meeting Witte & Lennard Andriesse (Scherpenisse) en assistent/adviseur Louw Wielemaker (De Stenge / (foto boven) waren na afloop tevreden over de toeloop. Ze zien volop kansen voor een bredere presentatie in de komende jaren.Na een aarzelend begin kwamen er toch nog 100 liefhebbers opdagen. Een mooi debuut voor het nieuwe wielerevenement. In een aangename sfeer was er volop ruimte voor netwerken tussen de oliebollen! De organisatoren ontvingen veel positieve reacties. Ze werden aangespoord om door te gaan met hun fietsevenement waarbij ontmoeting en informatie een sterke combinatie vormen.
Het publiek in De Stenge kreeg 29 december een gevarieerd informatiepakket aangeboden met medewerking van:

= Cyclemotion in Heinkenszand op zondag 10 maart.  presentatie door Louw Wielemaker

= HomeRideTeam Endura TCM : sponsor toertocht door Nederland op 15 en 16 juni

= Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) : toerprogramma door districtsbestuurder Jan Willem Catsman

= Toerclub de Trappers Krabbendijke : nieuwe toerdag TRAP ES DEUR REIMERSWAAL op zaterdag 13 april

=  Foto boven : Delta Ride for the Roses : Kees Bal vertelt over editie 2013 op zaterdag 8 juni met parcours over de Boulevard Vlissingen.Terug naar de inhoud