* Dennis Mesu - Zeeland op de Fiets

* MIDDELBURG FIETST *
Ga naar de inhoud
* Fiets Historie  > Podium Oud Renners  :  Dennis Mesu  (Middelburg).

* DENNIS MESU (MIDDELBURG / 25 mei 1971)

FIETSTE 14 JAAR BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMP *


* Dennis Mesu in 1993 *


   * Met welk gevoel kijk je terug op je wielerjaren

Het was een mooie tijd. Als het allemaal meezit is het een prachtige sport maar er is natuurlijk ook tegenslag zoals blessures, valpartijen. Dan ben je vaak op jezelf aangewezen. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd zoals: afzien, nooit opgeven en verwerken van tegenslagen. Maar ook de ommekeer heb ik meegemaakt,  na veel trainen en ervaring opdoen kon ik eindelijk eens koersen voor de winst.


* Ploegen

1989    ZRTC Theo Middelkamp,  junior
1990 - 2001    Theo Middelkamp,  Elite zonder contract
2002 - 2003    Theo Middelkamp, A amateur
2004 - 2009     TMZ, Autoteam.


* Waarom gekozen voor de wielersport

Tot mijn 16 de heb ik 10 jaar gevoetbald bij Middelburg. Mijn interesse voor het wielrennen begon door het volgen van de Tour de France op tv en een dikke banden wedstrijd bij ons in de wijk. Daarna kreeg ik van mijn ouders een tweedehands racefiets en ben ik via Johan Goeree (een collega van mijn vader) bij Toerclub Walcheren begonnen. Dat ging zo goed dat ik op mijn achttiende wedstrijden ging rijden bij TMZ. Dat ging ook goed en toen werd ik lid van ZRTC Theo Middelkamp.


* Hoe zagen je trainingen eruit

In het begin deed ik maar wat. Je had toen nog niet zoveel trainers en beschikbare informatie als tegenwoordig. Ik leende wat boeken over training in de bibliotheek en paste dat toe. Later werd ik in 1989 bij de junioren van ZRTC Theo Middelkamp o.a. getraind door Gerard van der Weijden. Hij maakte een trainingsschema voor mij. De nadruk lag toen al op blokkentraining en interval. Helaas wierpen de trainingen in het begin nog niet veel vruchten af: ik bleek nogal een laatbloeier en op je 18 de beginnen met serieus koersen is eigenlijk wel iets te laat.   *  Winst Dennis Mesu in de Ronde van Philippine op 20 augustus 1999      
2. Danny Schaut (Sas van Gent)     3. Michel Rommers  (Rilland) ** Wat was voor je gevoel je mooiste wedstrijd

Ik heb niet echt een favoriete wedstrijd maar de wedstrijden met de club waren het leukst. Samen met een ploeg onderweg en allerlei dingen beleven. Ook buitenlandse koersen zoals in Polen en Engeland waren een echte beleving.  Aan de wedstrijden waar het goed ging of waar ik gewonnen heb bewaar je natuurlijk altijd mooie herinneringen.


* Waar was je laatste koers

Ik ben na 2001 gestopt bij de elite zonder contract. De (vrienden) ploeg van Middelkamp was na 2000 uit elkaar gevallen. Ik brak in de Vlaamse Pijl mijn hand en daarna had ik er na 12 jaar bij de elite amateurs niet zoveel zin meer in. Later heb ik nog tot 2009 bij de A amateurs van Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) gereden bij de Autoteam ploeg.


* Ben je nog betrokken bij de wielersport

Mijn zoon Jurgen koerst ook. Zodoende ging ik voor de corona crisis nog veel naar wedstrijden. Tot een jaar of vijf terug ben ik jeugdtrainer geweest bij ZRTC Theo Middelkamp.


* Hoe zie je de positie van het Zeeuwse wielrennen

Als je kijkt naar het aantal licentiehouders in Zeeland is er verhoudingsgewijs heel veel talent vandaan gekomen. Door de coronacrisis waren er geen wedstrijden en dat was voor de ontwikkeling van jonge renners zoals nieuwelingen, junioren en beloften ontzettend jammer.


* Heb je een algemeen advies richting jeugdfietsers

Hou plezier in het fietsen en pak het vooral nog niet te serieus aan door als jeugdrenner al bijna professioneel te gaan trainen. Het moet ook een beetje leuk blijven!  Later vanaf de nieuwelingen en junioren gaat het eigenlijk pas echt een beetje beginnen.* Delta Profronde 1998
vlnr Dennis Mesu, Francois Franse en Johnny v.d. Klooster *


* Wat is je persoonlijke wielerwens voor de toekomst

Voor mezelf een beetje fit blijven door een paar keer in de week een rondje te fietsen.

Voor de Zeeuwse wielersport zou ik wensen dat er een clubparcours komt
waar de jeugd een veilige trainingsomgeving heeft en gezellig kan samenkomen.  

(2022)


* MIDDELBURGER DENNIS MESU (ZRTC THEO MIDDELKAMP / 3DE POSITIE)
IN TOP 50 RONDE VAN MIDDEN ZEELAND 1991 DOOR ZIJN WOONPLAATS OVER HET MOLENWATER

* Foto : wielerverzamelaar Sjaak den Herder (Middelburg)De amateur editie van de Ronde van Midden Zeeland op 1 juni 1991 leverde winst op voor Rob Compas uit Venhuizen. Bij de huldiging in aankomstplaats Goes maakten Martijn van Moorsel (2) en Eric de Crom (3) het podium compleet. Peter Mol (Kapelle) was op de vijfde plaats de beste Zeeuw.

Middelburger Dennis Mesu zat bij de 60 binnenkomers en kwam na 164 km.
als 42 ste over de streep op bijna 10 minuten van de Noord Hollandse triomfator.
Op de startlijst van de KNWU jury stonden 147 coureurs.

* Lees meer over de Historie van de Ronde van Midden Zeeland:* Bronnen: verslagen en foto's  >  PZC & WielerBladen en Archieven.

Terug naar de inhoud