* Criteriums - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Criteriums Zeeland 2021.

* Aankondigingen, Verslagen en Foto's : Stuur je info naar  info@zeelandopdefiets.nlVOORLOPIGE WIELERKALENDER TMZ MET 21 KOERSEN VANAF 17 MEI IN HULST

Voorzitter Leo Bakker hoopt dat alle koersen verreden kunnen worden:
"Covid 19 maakt een snelle seizoenstart onmogelijk, maar zodra het kan en mag is TMZ er klaar voor. Samen met de lokale organisatoren hebben we nu een wedstrijdkalender voor 2021 vastgesteld met voorlopig 21 wedstrijden. We starten medio mei t.m. het eerste weekend van oktober.
Indien er eerder een versoepeling komt zullen we proberen om alternatieve wedstrijden (zoals in 2020 in Hoedekenskerke) te organiseren. Voor het afwerken van de kalender is bepalend of er vergunningen verleend worden".     (9 februari 2021)
VERPLAATSING RONDE VAN BRUINISSE VAN MAART NAAR ZOMER

De organisatoren van de Ronde van Bruinisse hebben hun jaarlijkse KNWU criterium weer op de Zeeuwse wielerkalender gezet. Volgens de planning zullen op zaterdagmiddag 19 juni de renners hun rondjes afwerken door het dorpscentrum.

 
Comitelid Tonnie Jumelet over de nieuwe wedstrijddatum:  
"Zaterdag 19 juni is een datum waarop de ronde van Bruinisse geen tot weinig concurrentie van andere evenementen heeft. Er is ook gedacht aan 26 juni maar dat valt in het weekend van Concert at Sea.
Het niet doorgaan van de ronde van Bruinisse in 2020 zorgde voor flink wat financiele hoofdbrekens. We hadden al veel vaste kosten gemaakt waar we niet onderuit kwamen. Het afblazen van de ronde heeft ons veel geld gekost, maar dankzij onze trouwe sponsoren bestaan we nog. De toekomst van de ronde van Bruinisse heeft derhalve aan een zijden draadje gehangen.


De sponsors wilden ons blijven steunen. We komen al jaren op de stoep en ze weten wat ze ervoor krijgen. Bedrijven op Schouwen-Duiveland zijn er gebaat dat er wat te doen is. En of dat nu in Renesse, Zierikzee of Bruinisse is, maakt niet uit. Het is maar een kleine gemeenschap. Het is makkelijk om over te slaan. Maar als iedereen er zo over denkt, hebben we weer een jaar niets".    (10 januari 2021)
KERMISKOERS ST. JANSTEEN
29 JUNI 2021dinsdag 29 juni 2021
Sint Jansteen
Criterium KNWU  
Kermiskoers Steen met Zeeuwse renners
Terug naar de inhoud