* Criteriums Nieuwland - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Fietshistorie  :  Amateur Criteriums Nieuw en Sint Joosland.

Bronnen : Sjaak den Herder (Middelburg), dag & weekbladen, diverse wielerarchieven.RONDE VAN NIEUW EN SINT JOOSLAND
TIM VAN DIJKE (COLIJNSPLAAT) WINT SLOTEDITIE IN 2016Foto's : Mario Rentmeester. Het laatste TMZ criterium in Nieuw en Sint Joosland werd in september 2016 georganiseerd als onderdeel van het jaarlijkse dorpsfeest. Het Bevelandse toptalent Tim van Dijke pakte onder regenachtige omstandigheden de zege in een millimetersprint tegen Jacob Wijnstra uit Kapelle. Mick van Dijke, broer van Tim, mocht ook naar de huldiging in Nieuwland.
In 2012 stond voor de eerste keer de Memorial Jos van der Vleuten op de Zeeuwse wielerkalender. De oud beroepsrenner woonde in het dorp met zijn vrouw Tanja van de Plasse. v.d.Vleuten, in 2011 plotseling overleden, koerste van 1965 tot 1973 in het sponsorshirt van o.m. Televizier Batavus, Willem II Gazelle en Goudsmit Hoff / foto onder. De geboren Brabander won drie etappes in de Ronde van Spanje en behaalde talrijke ereplaatsen in klassiekers, etappewedstrijden en criteriums.* Jos van der Vleuten
Profploeg Goudsmit Hoff.


Podium Ronde van Nieuw en Sint Joosland:

03-09-2010     A Amateurs      1. Johan Peemen        2. Dirk van Dam        3. Nico Ringelberg11 augustus 2012         eerste Memorial Jos v.d. Vleuten.   
A Amateurs       1. Dennis Raadtgever         2. Johnny van der Klooster       3. Christian de Meijer


10-08-2013    A Amateurs      1. Jacques Schuit         2. Ruud Havermans        3. Jan Hordijk


22-08-2014     1. Jamie van Rijswijk         2. Edzard van Ewijk          3. Erik Vereecken  2 september 2016   
Amateurs :
1. Tim van Dijke     Wissenkerke
     2. Jacob Wijnstra       Kapelle
    3. Mick van Dijke     Wissenkerke
4. Willem Jan Koeman   Wissenkerke         5. Dimitri Mulder Heinkenszand    
6. Gilian de Visser Wemeldinge         7. Jan van Belzen   Arnemuiden          8. Sil v.d. Ven   Bergen op Zoom         9. Marcel Foudraine    Middelburg       10. Rinco de Kraker    Vlissingen.          (19 geklasseerden).  


Vanaf  2017 kwam in Nieuw en Sint Joosland de Ster Omloop van Nieuwland in beeld op een langer parcours door de polders.Terug naar de inhoud