* Casper Peloton ZLD - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Goede Doelen  :  Casper Peloton Zeeland.

SUCCESVOLLE FIETSDAG CASPER'S PELOTON ZEELAND
TBV. SUPPORT CASPER IN DE STRIJD TEGEN ALVLEESKLIERKANKER.

Fotografie: Organisatie - september 2022

CASPER PELOTON ZEELAND FIETST 3500 EURO BIJ ELKAAR VOOR OEKRAINE

In maart 2022 heeft Domburger Ko Jan Provoost van het fietsteam Caspers Peloton Zeeland
met een fiets - sponsoractie 3500 euro bij elkaar gebracht voor de vele mensen in nood in Oekraine.  Provoost (foto): "Het zijn nog steeds schokkende beelden uit Oekraine.
Het liet me vanaf de inval dan ook niet los en dus was het tijd voor actie.
Ik twijfelde lang over de vorm maar uiteindelijk speelde de fiets een belangrijke rol".Op maandag 7 maart 2022 fietste Casper Peloton van Domburg naar het Mediapark in Hilversum. Na de start om 8.30 uur werd de navigatie ingesteld op Zeeland - Utrecht over een afstand van ongeveer 180 km met vaak behoorlijk veel (tegen)wind. Na de noodzakelijke tussenstops op een mooie route kwamen de Zeeuwen in de vroege avond vermoeid aan op het Mediapark. Aansluitend bezocht Casper Peloton de tv uitzending van Giro555.  Foto: Ze konden rechtstreeks aan Nederland doorgeven dat de fietstocht voorlopig 3500 euro had opgeleverd.

Ko Jan Provoost, op 26 april 2021 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, zet zich sinds 2013 intensief in voor sponsorwerving tbv. diverse organisaties. Zo zamelt hij geld in voor ALS, Ride for Kids, KWF kankerbestrijding en Support Casper (onderzoek naar alvleesklierkanker). Het gaat hierbij intensieve fietstochten door bijvoorbeeld de Pyreneeen of langs alle Nederlandse provincies. Hij regelt de accommodaties, zet routes uit en werft sponsoren en deelnemers.  (10 maart 2022)


ZATERDAG 29 MEI 2021:
ZONNIGE FIETSTOCHT "SUPPORT CASPER" VAN ROTTERDAM NAAR ARNEMUIDEN

DAGOPBRENGST 485 EURO
Foto : Organisatie > Casper's Peloton op Pijlerdam richting Arnemuiden.

Tijdens het Move for Casper weekend reed 'Casper's Peloton Zeeland' op 29 mei met 7 toerders een speciale fietstocht over een afstand van 110 km. De start lag in Rotterdam bij EetCafe Leuk en de route voerde via Ouddorp naar Zeeland met de finish bij Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden. De deelnemers genoten in Zuid Holland en Zeeland van de combinatie sport, ontspanning en zonnig lenteweer.
Meer informatie en verslag toertocht Rotterdam - Arnemuiden:
https://www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper  


KONINKLIJK LINTJE VOOR DOMBURGER KO JAN PROVOOST (SUPPORT CASPER)

Domburger Ko Jan Provoost is op 26 april 2021 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Provoost is bestuurslid en secretaris van de Zeeuwse ringrijdersvereniging (ZRV) geweest. Ook is de heer Provoost secretaris van de Stadsraad Domburg.

Sinds 2013 zet Provoost zich intensief in voor het inzamelen van geld voor diverse organisaties. Zo zamelt hij geld in voor ALS, Ride for Kids, KWF kankerbestrijding en Support Casper (onderzoek naar alvleesklierkanker).
Het gaat hierbij intensieve fietstochten door bijvoorbeeld de Pyreneeen of langs alle Nederlandse provincies. Hij regelt de accommodaties, zet routes uit en werft sponsoren en deelnemers.        (Tekst & Foto : gemeente Veere / 26 april 2021)OOK IN 2021 FIETSTE CASPER'S PELOTON ZEELAND VOOR CASPER


Casper's Peloton Zeeland is een fietsteam wat zich al jaren inzet voor goede doelen. Zeker in deze coronatijd staat het werk van goede doelen organisaties zwaar onder druk. Meer dan ooit hebben zij onze steun nodig om hun werk te kunnen blijven doen. Daarom steunde Caspers Peloton Zeeland ook in 2021 Casper van Eijck in zijn strijd tegen alvleesklierkanker.

Iedere dag sterven in Nederland acht mensen aan alvleesklierkanker. Dat gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90 procent van de patienten deze ziekte uiteindelijk niet overleeft, is reden om hier geen genoegen mee te nemen. Support Casper wil hier een bijdrage aan leveren door onderzoek te steunen naar nieuwe behandelmethoden.

Prof. Dr. Casper van Eijck is als specialist verbonden aan het Erasmus MC. Hij is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook persoonlijk enorm betrokken bij zijn patienten. Tegelijkertijd is hij bezig met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden en is hij ervan overtuigd dat het anders moet en kan. Begin 2016 is een onderzoek naar een nieuwe behandeltherapie, d.m.v. viro-immunotherapie gestart. Wilt u kennis maken met Casper van Eijck?   
Kijk dan eens via deze link naar het NOS programma De Wandeling:  

De link van Support Casper is: https://www.supportcasper.nl  


 Teamcaptain Ko Jan Provoost van Caspers Peloton Zeeland
verwacht veel enthousiaste deelnemers en supporters bij alle activiteiten op en naast de fiets.
 
Het spits werd in het weekend van 29 en 30 mei afgebeten door de actie "Move for Casper".  Dit is een landelijke sponsoractie, waarbij de deelnemers op diverse manieren aandacht vragen voor het werk van Casper van Eijck en de activiteiten van Support Casper om zijn inzet financieel te ondersteunen.

Hoe? Dit kan op heel veel manieren, waarbij het de bedoeling is dat de deelnemers een activiteit organiseren in groepsverband en/of individueel.
Caspers Peloton Zeeland deed op zaterdag 29 mei 2021 mee en koos voor een toertocht van Rotterdam naar Arnemuiden
(zie verslag bovenaan deze pagina).


 
Zondag 5 september 2021 organiseerde Endura Sport uit Goes het Endura Event for Casper. De opbrengst van dit event gaat volledig naar Support Casper. Het fietsevenement bestond uit drie toertochten door het Zeeuwse Landschap met de afstanden 100 en 70 km voor de racefietsers en 35 km voor de recreatieve fietser. 
Zaterdag 25 september 2021 stond het Oranjeplaat Event for Casper geprogrammeerd. Het Oranjeplaat Event bestond uit verschillende afstanden voor racefietsers (80 en 100 km) en de recreatieve fietser (34 km) met tochten door het prachtige Zeeland Fietsland. Starten kon bij het sfeervolle Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden.

Organisator Ko Jan Provoost:  "Wat een dag was dat tijdens het Oranjeplaat Event for Casper op zaterdag 25 september. Tevreden fietsers op alle fietsroutes, mooie rondvaarten onder de bezielende leiding van Sjaak en Margaret, heerlijk gegeten en gezelligheid op het zonnige terras. Alle verwachtingen worden ruimschoots overtroffen.

Voorafgaand was er al 433 euro aan voor inschrijfgeld en donaties gestort. Daar kwam nog 210 euro bij van fietsers, opvarenden en donaties van terrasbezoekers op 25 september. Tot slot zat er in de collectebus, die een paar weken bij Restaurant Oranjeplaat stond bijna 60 euro inclusief de fooienpot.

 
Dit brengt het totaal van het Oranjeplaat Event for Casper op 702,66 euro.
Alle fietsers, rondvaarders, donateurs en medewerkers bedankt voor jullie geweldige bijdrage".


Terug naar de inhoud