* Casper Peloton ZLD - Zeeland op de Fiets

Zeeland op de Fiets
Ga naar de inhoud
* Goede Doelen  :  Casper Peloton Zeeland.ZATERDAG 29 MEI ZONNIGE FIETSTOCHT "SUPPORT CASPER" VAN ROTTERDAM NAAR ARNEMUIDEN

DAGOPBRENGST 485 EURO
Foto : Organisatie > Casper's Peloton op Pijlerdam richting Arnemuiden.

Tijdens het Move for Casper weekend reed 'Casper's Peloton Zeeland' op 29 mei met 7 toerders een speciale fietstocht over een afstand van 110 km. De start lag in Rotterdam bij EetCafe Leuk en de route voerde via Ouddorp naar Zeeland met de finish bij Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden. De deelnemers genoten in Zuid Holland en Zeeland van de combinatie sport, ontspanning en zonnig lenteweer.
Meer informatie en verslag toertocht Rotterdam - Arnemuiden:
https://www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper  


KONINKLIJK LINTJE VOOR DOMBURGER KO JAN PROVOOST (SUPPORT CASPER)

Domburger Ko Jan Provoost is op 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Provoost is bestuurslid en secretaris van de Zeeuwse ringrijdersvereniging (ZRV) geweest. Ook is de heer Provoost secretaris van de Stadsraad Domburg.

Sinds 2013 zet Provoost zich intensief in voor het inzamelen van geld voor diverse organisaties. Zo zamelt hij geld in voor ALS, Ride for Kids, KWF kankerbestrijding en Support Casper (onderzoek naar alvleesklierkanker).
Het gaat hierbij intensieve fietstochten door bijvoorbeeld de Pyreneeen of langs alle Nederlandse provincies. Hij regelt de accommodaties, zet routes uit en werft sponsoren en deelnemers.        (Tekst & Foto : gemeente Veere / 26 april 2021)OOK IN 2021 FIETST CASPER'S PELOTON ZEELAND VOOR CASPER

 
FIETSTOCHTEN MET CLINICS OUD PROFRENNER STEVEN ROOKS


Casper's Peloton Zeeland is een fietsteam wat zich al jaren inzet voor goede doelen. Zeker in deze coronatijd staat het werk van goede doelen organisaties zwaar onder druk. Meer dan ooit hebben zij onze steun nodig om hun werk te kunnen blijven doen. Daarom steunt Caspers Peloton Zeeland ook in 2021 Casper van Eijck in zijn strijd tegen alvleesklierkanker.

Iedere dag sterven in Nederland acht mensen aan alvleesklierkanker. Dat gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90 procent van de patienten deze ziekte uiteindelijk niet overleeft, is reden om hier geen genoegen mee te nemen. Support Casper wil hier een bijdrage aan leveren door onderzoek te steunen naar nieuwe behandelmethoden.

Prof. Dr. Casper van Eijck is als specialist verbonden aan het Erasmus MC. Hij is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook persoonlijk enorm betrokken bij zijn patienten. Tegelijkertijd is hij bezig met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden en is hij ervan overtuigd dat het anders moet en kan. Begin 2016 is een onderzoek naar een nieuwe behandeltherapie, d.m.v. viro-immunotherapie gestart. Wilt u kennis maken met Casper van Eijck?   
Kijk dan eens via deze link naar het NOS programma De Wandeling:  
De link van Support Casper is: https://www.supportcasper.nl  


 Teamcaptain Ko Jan Provoost van Caspers Peloton Zeeland
verwacht veel enthousiaste deelnemers en supporters bij alle activiteiten op en naast de fiets.
 
Het spits werd in het weekend van 29 en 30 mei afgebeten door de actie "Move for Casper".  Dit is een landelijke sponsoractie, waarbij de deelnemers op diverse manieren aandacht vragen voor het werk van Casper van Eijck en de activiteiten van Support Casper om zijn inzet financieel te ondersteunen.

Hoe? Dit kan op heel veel manieren, waarbij het de bedoeling is dat de deelnemers een activiteit organiseren in groepsverband en/of individueel.
Caspers Peloton Zeeland deed op zaterdag 29 mei mee en koos voor een toertocht van Rotterdam naar Arnemuiden
(zie verslag bovenaan deze pagina). 
Zondag 5 september organiseert Endura Sport uit Goes het Endura Event for Casper. De opbrengst van dit event gaat volledig naar Support Casper. Het fietsevenement bestaat uit drie toertochten door het Zeeuwse Landschap met de afstanden 100 en 70 km voor de racefietsers en 35 km voor de recreatieve fietser. Een spectaculair onderdeel zal een door oud profrenner Steven Rooks georganiseerde clinic worden. Informatie: www.endurasport.nl     
Zaterdag 25 september besluiten wij onze acties met het Oranjeplaat Event for Casper. Het Oranjeplaat Event bestaat uit afstanden van 80 en/of 60 km voor de racefietsers en 30 km voor de recreatieve fietser door het prachtige Zeeuwse landschap.

Bovendien zal een unieke individuele tijdrit van 16 km. georganiseerd worden.
Mogelijk wordt deze race tegen de klok uitgeroepen tot officieus Zeeuws Kampioenschap.
Ook hier komt ex coureur Steven Rooks een clinic verzorgen.


Terug naar de inhoud