* Brian van Goethem - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Brian van Goethem (Philippine)  >  Lotto Soudal t.m. 31 december 2020.
Bron : Omroep Zeeland 31 januari 2022.

De Zeeuws Vlaamse oud prof Brian van Goethem heeft in de "normale maatschappij" een nieuwe uitdaging gevonden:
Hij werkt als milieu inspecteur.
Van Goethem zit nog regelmatig in de koers als chauffeur van de neutrale materiaalwagen van Libema Profcycling.

BRIAN VAN GOETHEM STOPTE EIND 2020 MET PROF WIELRENNEN
NA GEDWONGEN VERTREK BIJ LOTTO SOUDAL


Bron : PZC 1 januari 2021
TOP 10 OP SCORELIJST BREAKAWAY BRIAN

 Op de erelijst van Brian van Goethem staat in 2013 een zege in de Europe Tour kasseienomloop Zuid Oost Drenthe Classic. In Exloo versloeg hij na 209 km. Johim Ariesen en Sjoerd Kouwenhoven in de sprint.
Bekijk zijn overwinning in Drenthe :

Daarnaast werd van Goethem als triomfator gehuldigd in de Ronde van Midden Brabant, GP Marcel Kint en de GP Briek Schotte.

 
Verder derde plaatsen in de Omloop van het Houtland (2017) en in etappes in de Baloise Belgium Tour (2018), Ster ZLM Tour GP Jan van Heeswijk (2013) en de klassieker Ster van Zwolle in 2014.In de Belgische topklassieker Gent (Deinze) - Wevelgem in 2018 zat Van Goethem in de vlucht van de dag en eindigde na een sterke finale op de negentiende plaats.

1. Peter Sagan    Bora hansgrohe   251 km  5.07.32    2. Elia Viviani    Quick Step Floors    3. Arnaud Demare   Groupama FDJ     12. Jan Willem van Schip   (Roompot)     19. Brian van Goethem  (Roompot).

Van Goethem over Gent – Wevelgem : "Ik denk dat ik samen met Jan Willem van Schip terug kan kijken op een heel mooie koers. Ik denk ik doe een alles-of-nietspoging, maar Gilbert reed vol in dienst van Viviani. Je hoopt dat ze dan denken: laat dat Roompotje maar rijden."    


Overige top 10 klasseringen :    6. Schaal Sels  2016        8. Albert Achterhes Pet Ronde van Drenthe 2014      4. Tour de Gironde 2014 en negende in de eendagskoers Veenendaal Veenendaal Classic in 2017.In 2019 startte van Goethem in de Ronde van Spanje maar hij kon de Vuelta niet voltooien tot Madrid.
GEEN KONTRAKTVERLENGING BRIAN VAN GOETHEM VOOR 2021
BIJ BELGISCHE FORMATIE LOTTO SOUDALBron : PZC 10 november 2020


Foto: Freddy Scheele.
van Goethem in klassieker Scheldeprijs 2019 vanuit Terneuzen.

Zesdejaars prof Brian van Goethem (Philippine) koerste in 2020 voor het tweede jaar in het sponsorshirt van Lotto Soudal. Bij de Belgische world tour formatie stonden 27 coureurs uit 9 landen onder contract in 2020. De 29 jarige Van Goethem had geen landgenoten naast zich.Foto : Facebook.    De Zeeuws Vlaming startte met professioneel wielrennen in 2015 bij Roompot-Oranje Peloton (foto) met provinciegenoot Johnny Hoogerland als ploegmaat.

van Goethem kwam toen over van de Nederlandse ploeg Metec TKH Continental Cycling Team.  

Na 4 seizoenen Roompot tekende van Goethem een 2 jarig kontrakt t.m. 2020 bij de Belgische formatie Lotto Soudal.


VAN GOETHEM  BIJ OMROEP ZEELAND      
(19 juni 2020)

 Foto : Zeeland op de Fiets.nl

"Er is zeker nog veel werk aan de winkel om mijn conditie naar een topniveau te krijgen. We hebben nog zeker wat tijd om dat te doen en de basis is breed genoeg"

"Het accent zal komen te liggen op de klassiekers aan het eind van het jaar, zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in oktober. Een grote ronde zit dit jaar niet in de lijn der verwachting"
Bron : In de leiderstrui 4 mei 2020.

Ook op trainingsgebied merkt Van Goethem de gevolgen van de coronacrisis in 2020. Af en toe rijden met oud-ploeggenoot Jens Keukeleire (Education First) of Bert De Backer (Vital Concept) zoals ik normaal vaak doe, kan nu niet. Ook ploeggenoot Thomas De Gendt is geen optie als trainingsmaatje. Die woont 20 kilometer onder Gent, voor mij is dat uberhaupt te ver om even te trainen.

De Schelde scheidt mij van Antwan Tolhoek op de Bevelanden. We hebben als Zeeuwse renners wel een app-groep. Daar zitten ook de (oud)profrenners Nick van der Lijke, Marco Minnaard en Johnny Hoogerland in. We prikken in de zomer altijd een paar gezamenlijke ritjes. En we rijden de oliebollenrit met Oudjaar. Vorige keer voerde die via Yerseke naar Hellevoetsluis.VAN GOETHEM BEZOEKT IN FEBRUARI 2020
FASE FIETSEN IN OUD VOSSEMEER
(Facebook)  
VAN GOETHEM WERKT AAN RITME IN CHALLENGE MALLORCA 2020

Matteo Maschetti van Trek Segafredo sprintte op 2 februari naar de zege in de Trofeo Playa de Palma. De 23 jarige Italiaan versloeg Pascal Ackermann (BORA Hansgrohe) en Andrea Pasqualon van Circus Wanty Gobert. Brian van Goethem kwam als 55 ste binnen op 11 seconden. De organisatie meldde 133 binnenkomers.

Brian van Goethem opende zijn seizoen 2020 op 30 januari in de Trofeo Felanitx. Deze Spaanse heuvelkoers over 170 km. leverde winst op voor Matteo Moschetti van Trek Segafredo in 3.41.29. Pascal Ackermann (2) en Jon Aberasturi (3) waren ook snel in hun lentesprint. Lotto Soudal coureur Van Goethem ging op Mallorca als eerste Nederlander op positie 54 over de streep op 15 seconden van de winnaar. De jury klasseerde 154 renners.
Terug naar de inhoud