* Baloise Ladies Tour - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Vrouwen Klassieker Baloise Ladies Tour door Zeeland.

* BALOISE LADIES TOUR OP ZATERDAG 16 JULI
MET 25 PLOEGEN DOOR ZEEUWS VLAANDEREN

* VOORBEREIDINGSKOERS OP TOUR DE FRANCE
MET STARTPLAATS PARIJS OP ZONDAG 24 JULI
Rittenschema 2022:

Woensdag 13 juli:   proloog in Utrecht
Donderdag 14 juli:    Eerste rit: Zulte - Zulte
Vrijdag 15 juli:   Tweede rit: Herzele - Herzele

Zaterdag 16 juli:
Derde rit A: Cadzand - Knokke Heist


Programma:
9.30 uur Ploegenpresentatie op het Maritiem Plaza aan de jachthaven van Cadzand-Bad.
10.45 uur   start etappe naar Knokke Heist.
Parcours:
Vanaf Boulevard de Wielingen - Rindijk Noord - Lange Strinkweg - Bastingweg - Scheldestraat - Gemaal Cadzand-Bad - Kanaalweg - de Hickmanbrug in Retranchement en vervolgens naar de zuiderburen om daar te finishen in Knokke-Heist.


Derde rit B: individuele tijdrit in Knokke Heist

Zondag 17 juli: Vierde rit: Deinze - Deinze.

QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN) IN MIDDENMOOT
RITTENKOERS BALOISE LADIES TOUR DOOR BELGIE EN THUISLAND


Foto : Organisatie

 Eindklassement Baloise Ladies Tour 2021:   
Lisa Klein, de 24 jarige Duitse winnares van Canyon Sram Racing, won in de rittenkoers twee tijdritten en zat in vier dagen bijna 6 uur op de fiets.    2. Mieke Kroger  (Team Coop Hitec Products) op 14 sec    3. Anna Henderson  (Jumbo Visma) op 16 sec   4. Mischa Bredewold  (Parkhotel Valkenburg) op 25 sec   5. Karol Ann Canuel (SD Worx) op 30 seconden.Foto: Freddy Scheele.  Quinty van de Guchte eindigde 52 ste op 1.54. De 21 jarige Bevelandse was de best geklasseerde bij haar Belgische ploeg Keukens Redant. Het jurykorps rapporteerde 101 vrouwen in het eindklassement.

Puntenklassement:  Lonneke Uneken      Jongeren: Mischa Bredewold     Ploegen:  1. Canyon Sram Racing     16. Keukens Redant / v.d. Guchte. 20 ploegen in rangschikking.   (11 juli 2021)De slotetappe rond het Belgische Zulte werd een prachtige wielerdag voor de deelneemsters en organisatoren. Het weer en de sfeer waren goed en het publiek genoot dan ook met volle teugen van de wedstrijd en de doorkomsten. De dagzege werd binnen gesleept door de 21 jarige Lonneke Uneken (SD Worx / foto) die na 121 km de zegebloemen kon ophalen. 2. Rachele Barbieri (Italie)   3. Barbara Guarischi (Movistar)     4. Jip v.d. Bos  (Jumbo Visma)    5. Amber v.d. Hulst  (Parkhotel Valkenburg)

Quinty van de Guchte (Driewegen) zat in de eerste groep op de 59 ste plaats in dezelfde tijd als Uneken. Demi van Dijke (Borsele) en Lindy van Anrooij (Kapelle) verlieten de laatste etappe en kregen dnf achter hun naam.   (11 juli 2021)VOLLEDIG DUITS PODIUM BIJ TIJDRIT IN KNOKKE HEIST

In badplaats Knokke Heist werd zaterdagavond een tijdrit afgewerkt. De 122 vrouwen kregen een parcours voorgeschoteld over een lengte van 7,6 km. De 24 jarige Duitse Lisa Klein (foto) van Canyon Sram Racing zette de rapste tijd op het bord. Met een gemiddelde van bijna 50 km per uur kwam haar tijdscore op 9.16.   2. Mieke Kroger  z.t.   3. Hannah Ludwig op 12 sec.    4. Anna Henderson op 13 sec.    5. Karol Ann Canuel op 13 sec.
 Zeeuwen:  68. Quinty v.d. Guchte op 1.18    81. Lindy van Anrooij op 1.26     95. Demi van Dijke op 1.42.   (10 juli 2021)

 
WINST CHARLOTTE KOOL (NXTG) IN KNOKKE HEIST

Foto's: Freddy Scheele.   Charlotte Kool won zaterdag de ochtendetappe van het Zeeuws Vlaamse Cadzand naar het Belgische Knokke Heist. De 22 jarige renster van NXTG Racing was de rapste in de massasprint na een koers van 84 km.
De volgers rapporteerden talrijke ontsnappingspogingen op Zeeuwse en Belgische bodem maar niemand kon een beslissing forceren. In de slotfase concentreerden de meeste teams zich op een massale aankomst in de straten van badplaats Knokke Heist.
De slotkilometer verliep heel chaotisch met een fors incident op 500 meter van de streep. Veel rensters gingen zwaar onderuit maar de snelsten handhaafden zich in de spits.  Uitslag in Knokke Heist:   
1. Charlotte Kool    (Nxtg)   84 km  1.56.21      2. Elisa Balsamo (Italy)         3. Barbara Guarischi  (Movistar)         4. Anna Henderson (Jumbo Visma)      5. Jip v.d. Bos  (Jumbo Visma)


   
Zeeuwen:   45. Demi van Dijke     67. Quinty v.d. Guchte (foto)    74. Lindy van Anrooij    127 binnenkomers.     (10 juli 2021)

Bron Omroep Zeeland 10 juli 2021:DE START IN CADZAND
Foto's: Freddy Scheele


EEKLO : ALLE KLASSEMENTSTRUIEN VOOR MISHA BREDEWOLD

Foto's : Freddy Scheele.   Na de vrijdagetappe rond het Oost Vlaamse Eeklo werd de 21 jarige Misha Bredewold meerdere keren gehuldigd. De talentvolle renster uit Amersfoort van Parkhotel Valkenburg  sprintte naar ritwinst en ze mocht de leiderstrui aantrekken. Daarnaast stond Bredewold op het podium als lijstaanvoerster in het punten en jongerenklassement.De vrouwen in de UCI 2.1 koers reden 115 km op een plaatselijke omloop. In de slotfase ontstond een kopgroep met Bredewold, Quinty Ton en Kelly v.d. Steen. Op de finish was hun voorsprong geslonken tot 9 seconden maar het jagende peloton kon net geen hergroepering realiseren.


Uitslag Eeklo:    1. Misha Bredewold   (Parkhotel Valkenburg)   115 km : 2.39.06       2. Quinty Ton   (GT Krush Tunap)  z.t.     3. Kelly van den Steen   (Bingoal Casino Chevalmeire)  z.t.   4. Lonneke Uneken  (SD Worx) op 9 sec.      5. Anna Henderson  (Jumbo Visma) op 9 sec.
 
Het Zeeuwse trio bleef tijdens de eindsprint in de veilige zone binnen het peloton:  
73. Quinty van de Guchte    86. Lindy van Anrooij    93. Demi van Dijke.     130 rensters geklasseerd.     (9 juli 2021)DUITSE WINST IN PROLOOG BALOISE LADIES TOUR.
LINDY VAN ANROOIJ SNELSTE ZEEUWSE OP 28 SECONDEN.

In de proloog van de Baloise Ladies Tour flitste Lisa Klein met een gemiddelde van 43.987 km per uur naar de overwining. De 24 jarige renster van Canyon Sram Racing zette na 3,8 km. 5.11 op het digitale scorebord in Utrecht.   2. Anna Henderson op 2 sec.   3. Hannah Ludwig op 8 sec.
Beste Nederlandse was de 19 jarige Lieke Nooijen (Parkhotel Valkenburg / foto) met een verschil van 11 seconden op de Duitse winnares.


Resultaten Zeeuwse rensters:    
45. Lindy van Anrooij    op 28 sec.  gem. 40.354        
53. Quinty van de Guchte   op 31 sec.   gem. 40.000    
90. Demi van Dijke   op 42 sec.    gem. 38.754         
136 geklasseerden.       (8 juli 2021)QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN / KEUKENS REDANT)
OVER HAAR DEELNAME AAN DE BALOISE LADIES TOUR
MET EEN ETAPPE DOOR ZEEUWS VLAANDEREN.
 
"LEUK OM TE RIJDEN IN THUISPROVINCIE - DAT GEEFT EXTRA MOTIVATIE"


"Komende donderdag (8 juli) start ik in de Baloise Ladies Tour, deze vierdaagse start met een proloog in Utrecht over 3,8 km. Op vrijdag rijden we rondes met start en aankomst in het Belgische Eeklo over een totale afstand van 116 km. Op zaterdagochtend staat er een etappe met start in het Zeeuws Vlaamse Cadzand gepland en aankomst in Knokke-Heist. Het is erg leuk dat Zeeland zijn bijdrage aan de Baloise Ladies Tour op deze manier kan toevoegen. In de avonduren staat er nog een tijdrit over 12 km gepland in Knokke-Heist. Op laatste dag nemen we nog een aantal hoogtemeters mee tijdens de etappe in de regio Zulte over 121 km.

Ik verwacht dat de meeste etappes zullen uitdraaien op een sprint, daarom is een sterke tijdrit neerzetten erg belangrijk voor een goed klassement. De wind zou misschien nog wel een spelbreker kunnen worden, het wordt dus opletten voor mogelijke waaiers.
 
Persoonlijk vind ik het erg leuk om als Zeeuwse te starten in een Zeeuwse badplaats. Dat geeft toch altijd extra motivatie. Twee weken geleden reed ik een soort gelijke vierdaagse in de Lotto Belgium Tour en daarin eindigde ik op een 60 ste plek in het algemeen klassement. Ik hoop mijn goede vorm en vertrouwen uit die meerdaagse mee te nemen naar de Baloise Ladies Tour".      (6 juli 2021)
 
  25 PLOEGEN IN BALOISE LADIES TOUR 2021

ZEEUWSE DEELNAME MET QUINTY VAN DE GUCHTE, DEMI VAN DIJKE EN LINDY VAN ANROOIJBALOISE LADIES TOUR 2021 KOMT NAAR ZEEUWS VLAANDEREN

ZATERDAG 10 JULI ETAPPE CADZAND  -  WESTKAPELLE (B) / GEMEENTE KNOKKE HEIST

De 7 de editie startte op donderdag 8 juli in Utrecht met een proloog over 3,9 km. van de Leidsche Rijn naar het Maximapark.

Op 9 juli koerst het peloton in de buurt van Eeklo.Op zaterdag 10 juli starten de rensters in het Zeeuws Vlaamse Cadzand voor een ochtendetappe naar het Belgische Westkapelle in de gemeente Knokke Heist. Het peloton vertrekt om 11.00 uur in de gemeente van burgemeester Marga Vermue voor een rit met een lengte van 82,4 km.

Volledige route en doorkomsttijden Zeeuws Vlaanderen
bij gemiddelde van 36, 38 en 40 km. per uur
In de middaguren is er een individuele tijdrit van Knokke Heist naar Westkapelle (B)

De finale voert rond het Belgische Zulte op zondag 11 juli.Foto : Facebook.     Marga Vermue en Geert Stevens in 2019 bij de start in Sluis.

Burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis reageert opgetogen op de komst van de vrouwenwedstrijd:
"Ik ben blij dat we voor de tweede keer startplaats mogen zijn in de Baloise Ladies Tour. We zien de komst van deze wedstrijd als een sportieve, toeristische en economische impuls. Vorig jaar ging de Baloise Ladies Tour door de coronacrisis helaas niet door. Ik hoop dat we dit jaar op een veilige manier weer de top van het vrouwenwielrennen in onze gemeente kunnen verwelkomen".

Organisator Geert Stevens is eveneens enthousiast:  
"We bewaren alleen maar goede herinneringen aan onze eerdere passage als startplaats in Sluis. We zijn bovendien ontzettend blij dat de rensters opnieuw een traject door Zeeland kunnen fietsen. Deze streek ademt fietsen en een topwielerevenement als de Baloise Ladies Tour sluit daar mooi bij aan. Het speciale aan deze rit is alvast dat het traject loopt van een Nederlandse naar een Belgische badplaats, dit te midden het hoogseizoen wat de belevening alleen maar intenser kan maken".      (9 februari 2021)

ETAPPEKOERS BENE LADIES TOUR NAAR 2021Foto's : Freddy Scheele, Edwin van Immerseel, Organisatie, Facebook, Twitter

Ook de etappewedstrijd BeNe Ladies Tour ging in 2020 onderuit in de corona crisis. In het routeschema zou de slotrit starten in het Zeeuws Vlaamse Sluis op 12 juli.


Voor de organisatoren een moeilijk maar onvermijdelijk besluit:  In de voorbereiding van deze vierdaagse worden we geconfronteerd met teveel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg. Als organisator moeten we rekening houden met de (verschillende) regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we zowat dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze internationale rittenkoers voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop. Na overleg met de verschillende etappelocaties (Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist) werd tot deze afgelasting overgegaan.


De BeNe Ladies Tour was vanaf de eerste editie in 2014 bijna elk jaar te gast in Zeeland.

 
2014    Philippine en Sint Laureins (B)        
 
1. Emma Johansson     2. Jolien DHoore     3. Shara Marche
 
 
2015      Philippine, Sint Laureins en Zelzate (B)       
 
1. Jolien DHoore     2. Floortje Mackaij      3. Elena Cecchini        79. Mathilde Matthijsse   Grijpskerke op 8.26
 
 
2016      Philippine, Sint Laureins en Zelzate (B)       
 
1. Jolien DHoore        2. Marta Tagliaferro       3. Elise Delzenne
 


In 2017 werd in Vlissingen een korte proloog afgewerkt over 1,9 km. langs de Westerschelde.

Parcours: Spuistraat, Bellamypark, Smallekade en Boulevard de Ruyter.Annette Edmondson was met 2.25 de rapste met een gemiddelde van ruim 45 km per uur.     2. Janneke Ensing op 4 sec.       3. Elinor Barker op 5 sec.       59. Lindy van Anrooij Kapelle (foto onder in sponsorshirt Jos Feron Lady Force)  op 17 sec.

Marianne Vos zag in de proloog in Vlissingen haar winstkansen een serieuze knauw krijgen . Op het keerpunt kwam ze ten val en haar achterstand leek reeds onoverbrugbaar na de eerste koersdag. Anette Edmondson pakte de winst en was meteen de eerste blauwe truidraagster.

Met een historische etappe door de Westerscheldetunnel bracht de wedstrijd het peloton van Vlissingen naar Philippine op de tweede dag. Voor Vos een kans om haar goeie vorm toch te tonen na de desastreuze openingsdag . Op een met heel wat kasseistroken doorspekt parcours koos de meervoudige kampioene voor de aanval met vijf andere rensters. Hier en daar werden de meiden op een regenbui getrakteerd en stuk voor stuk losten koploopsters . Enkel Alicia Barnes beet zich vast in het wiel van Marianne Vos. Samen mochten zij in de mosselstad sprintten om de zege. Barnes trok ietwat verrassend aan het langste eind en werd ook de nieuwe leidster, Vos had een serieuze hap van haar achterstand in het algemeen klassement goed gemaakt .De Zeeuwse etappe van Vlissingen naar Philippine werd na 127 km. gewonnen door Alice Barnes. Marianne Vos kwam als tweede binnen en Roxane Fournier moest 55 seconden tijdverlies incasseren.         Foto:  55. Lindy van Anrooij  op 1.36
Eindklassement 2017:      
1. Marianne Vos   WM3 Energie       2. Alice Barnes op 23 sec.       3. Annette Edmondson op 45 sec.      
48. Lindy van Anrooij  op 2.55            96 rensters geklasseerd.


 

In het etappeschema van de Ladies Tour 2018 was er geen plaats voor Zeeland. Marianne Vos (WaowDeals Pro Cycling) pakte de eindzege. 2. Lisa Klein op 4 sec.       3. Katie Archibald op 6 sec.      114. Yva Geluk   Middelburg op 18.45.
In 2019 startte rit 2A in het Zeeuws Vlaamse Sluis en eindigde voor de 119 deelneemsters na 90 km. in het Belgische Watervliet. Jelena Eric van Ale Cipollini triomfeerde, ze reed een snelle wedstrijd die 2 uur en 14 minuten duurde.  Foto : burgemeester Marga Vermue begroet organisator BeNe Ladies Tour.
Eindpodium in Zelzate:     1. Lisa Klein   Canyon Sram Racing         2. Amy Pieters op 11 sec.         3. Marlen Reusser op 24 sec.   De jury meldde 97 geklasseerden.

Terug naar de inhoud