* Antwan Tolhoek - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Antwan Tolhoek  

>  Team Jumbo Visma tot 31-12-2021     > Vanaf 1 januari 2022 Trek Segafredo.ANTWAN TOLHOEK DEFINITIEF NAAR TREK SEGAFREDO VANAF 2022

Antwan Tolhoek kiest voor een sportieve verhuizing van Team Jumbo Visma naar Trek Segafredo. De 27 jarige Bevelander heeft voor 2022 en 2023 getekend bij de ploeg van de Trek fietsen en de Segafredo koffie. Op de huidige rennerslijst van de World Tour formatie staan o.m. zijn landgenoot Bauke Mollema (foto) en de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns. In de vrouwenselectie zit Shirin van Anrooij uit Kapelle.


Op sportief vlak begon Tolhoek in eerste instantie met schaatsen. Pas in 2014 begon hij het wielrennen serieuzer te nemen. In 2015 werd hij opgenomen in het Rabobank Development Team. Tolhoek reed in augustus 2015 als stagiair bij Tinkoff-Saxo, waar hij samenwerkte met de huidige Trek-Segafredo ploegleider Steven de Jongh.


Antwan Tolhoek (foto) geeft op de website van zijn nieuwe ploeg een toelichting op de transfer: "Ik ben heel blij dat ik de komende twee jaar voor Trek-Segafredo ga rijden. Ik kijk ernaar uit om weer grote rondes te rijden en te strijden voor een etappeoverwinning. Sommige ervaren renners lieten al zien dat ze kansen krijgen bij dit team. Ik hoop dat ik mijn droom de komende twee jaar in de boeken kan krijgen met Trek-Segafredo.
 
Het was een moeilijke beslissing om mijn huidige team te verlaten omdat ik hier al sinds het begin van mijn professionele carriere koers. Maar toen Trek-Segafredo mij de kans bood om voor mezelf te gaan rijden in grote wedstrijden was er geen twijfel meer dat ik deze kans zou grijpen."  

Steven de Jongh is blij de Zeeuwse aanwinst: "Toen ik met Tinkoff werkte, zagen we dat Antwan behoorlijk getalenteerd was, dus kreeg hij een plek als stagiaire. Hij zat toen pas 2,5 jaar op de fiets en was te onervaren om op World Tour niveau te scoren. Hij vond wel onderdak bij de nieuwe Roompot formatie. In zijn debuutjaar pakte Tolhoek meteen de bergtrui in de Ronde van Zwitserland en kreeg hij een contract bij Team Lotto NL Jumbo. Ik denk dat hij bij Trek Segafredo een rol kan spelen die vergelijkbaar is met wat Kenny Elissonde deed in de Vuelta. Tolhoek is een getalenteerde klimmer."    (7 september 2021)

In de 78 ste Ronde van Polen reed Antwan Tolhoek drie etappes. Zijn klasseringen waren 77, 58 en 108.
Op de vierde koersdag ging de Bevelander wegens ziekte niet meer van start.
De eindzege kwam op naam van Joao Almeida van Deceuninck Quick Step.   (12 augustus 2021)
TOLHOEK 50STE IN SAN SEBASTIAN


Klassieker Clasica San Sebastian.     
Winst voor de 25 jarige Amerikaan Neilson Powless   (EF Education Nippo / foto)  223 km - 5.34.31       
2. Matej Mohoric (Bahrain Victorious)       
3. Mikkel Honore  (Deceuninck Quick Step)      
eerste Nederlander: 10. Bauke Mollema op 1.04   
50. Antwan Tolhoek op 5.20           Geklasseerd 100 renners.   (31 juli 2021)
NK PROFS :  GOUD VOOR BRABANDER TIMO ROOSEN (JUMBO VISMA)
 
ANTWAN TOLHOEK BESTE ZEEUW OP TWINTIGSTE PLAATS.

Foto: Twitter > Tolhoek op kop in NK Drenthe.  
Na het startsein van oud proftopper Joop Zoetemelk begonnen de (semi)profs aan hun sportieve opdracht bij het NK in de buurt van Wijster/Drijber. Bij de 44 ste kilometer vertoefden 17 renners in de spits met een marge van 55 seconden. Lang bleef het verschil schommelen rond de 1 minuut en met nog 70 km te gaan stopte de juryklok op 45 seconden.

Bij de laatste doorkomst reden Riesebeek, Tusveld en Bax licht afgescheiden vooraan. Jumbo Visma redde de koers op het nippertje in de slotronde. Nadat alles bij elkaar was gekomen demarreerde eerst Teunissen en daarna Timo Roosen. De solist van geel-zwarte formatie bleef vooruit en pakte tot veler verassing de gouden plak op de VAM Top.

De 28 jarige triomfator zegevierde in oktober 2017 op Zeeuwse bodem. De Brabander sprintte naar de winst in de eerste editie van de klassieker Tacx Pro Classic tussen Middelburg en Neeltje Jans.

Dertig seconden later ging het zilver naar de sterk acterende Sjoerd Bax van de continentale formatie Metec Solarwatt. Derde binnenkomer Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix) kwam 30 seconden tekort maar mocht wel naar het podium voor de bronzen medaille.  
4. Mike Teunissen   (Jumbo Visma) op 33 sec.    5. Boy van Poppel   (Intermarche Wanty Gobert) op 33 sec.   6. Martijn Tusveld  (Team DSM) op 36 sec.    7. Olav Kooij  (Jumbo Visma) op 38 sec.     8. Jan Maas  (Leopard Cycling) op 1.24     9. Bram Welten   (Arkea Samsic) op 1.28     10. Sebastian Langeveld   (EF Education Nippo) op 1.41   
20. Antwan Tolhoek (Jumbo Visma) op 3.21  
Het jurykorps van de KNWU rapporteerde 43 finishers en 37 uitvallers.  

 KONININNENRIT OP SLOTDAG RONDE VAN ZWITSERLAND

 
TOP 25 ANTWAN TOLHOEK IN EINDKLASSEMENT

Foto: Eurosport TV.   Op de laatste dag in Zwitserland kregen de renners nog een fors klimmenu voorgeschoteld met 3500 hoogtemeters. Leider Richard Carapaz en zijn concurenten reden rond Andermatt over o.m. drie steile Alpencols en talrijke pittige heuvels.

Eerste aanvaller Wout Poels (Team Bahrain Victorious) kreeg na de Oberalppass in de afdaling snel gezelschap van Devenyns, Soler, Fraile, Doubey en Kragh Andersen. De zesmans kopgroep probeerde de voorsprong uit te breiden maar dat mislukte. Op 60 km van de streep was de vluchtgroep wel gegroeid tot 15 renners met daarbij een opvallend gretige Poels die een oogje had op de bergtrui. Later in de etappe moest de Limburger zijn medevluchters echter laten gaan.Na halfkoers verbrokkelde de kopgroep helemaal en het wedstrijdbeeld veranderde voortdurend. Op de Gotthardpass kwamen de klimmers in hun ritme. Op de 13 km lange col met een stijging van gemiddeld 6,8 procent werd de finale op gang gebracht.Na een enerverend slot zegevierde thuisrijder Gino Mader (foto) voor Michael Woods. Derde binnenkomer was Mattia Cattaneo op 9 sec
                                                               12. Sam Oomen op 46 sec     53. Antwan Tolhoek op 11.20

De 28 jarige Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) werd als eindwinnaar gehuldigd van de Zwitserse rittenkoers.   2. Rigoberto Uran op 17 sec    3. Jakob Fuglsang op 1.15     4. Maximilian Schachmann op 1.19      5. Michael Woods op 2.55    
Beste Hollander:  8. Sam Oomen op 4.16      25. Antwan Tolhoek op 19.25    124 renners haalden de eindstreep.   (13 juni 2021)  


 

Tom Dumoulin (foto) heeft in de klimtijdrit in Zwitserland een opvallend sterke prestatie neergezet. Tussen Disentis en Andermatt etaleerde de 30 jarige Limburger zijn goede vorm na een lange koers absentie en eindigde op het parcours over de Oberalppass tussen de specialisten in de top 5.  
 
Uitslag:  1. Rigoberto Uran   (EF Education Nippo)     23,2 km    36.02 gemiddeld 38.631 km     2. Julian Alaphilippe    (Deceuninck Quick Step) op 40 sec      3. Gino Mader  (Bahrain Victorious) op 54 sec.  4. Richard Carapaz  (Ineos Grenadiers) op 54 sec.   5. Tom Dumoulin (Jumbo Visma) op 56 sec.   57. Antwan Tolhoek op 3.52  gemiddeld 34.887 km.  (12 juni 2021)En weer koos Antwan Tolhoek voor de aanval in Zwitserland. Het klimtalent van Jumbo Visma mikte op een topklassering in de etappe van Fiesch naar Disentis Sedrun. Tolhoek zat vanaf de Gotthardpass constant in de voorhoede van de groep en leek op weg naar een podiumplaats. In de laatste fase probeerde hij een beslissing te forceren maar met de finish in zicht verloor Tolhoek het contact met de spits. Als beste Nederlander eindigde de Bevelander toch nog op een fraaie achtste plaats tussen de wereldtoppers op slechts 3 seconden van de Deense triomfator Andreas Kron (foto). De 23 jarige renner van Lotto Soudal reed de 130 km in 3.14.52.    2. Rui Costa z.t.   3. Hermann Pernsteiner op 1 sec.    Algemeen klassement
1. Richard Carapaz       2. Jakob Fuglsang op 26 sec.        3. Maximilian Schachmann op 38 sec.   
7. Sam Oomen op 2.19      17. Antwan Tolhoek op 5.16

Tolhoek over het koersverloop : "Sinds de Ruta del Sol heb ik een hele goede vorm te pakken. Ik denk dat ik gewoon goed gekoerst heb, maar het is zuur dat ik het niet haal vandaag. Bergop was ik zeker een van de beteren, maar ik moest echt de hele tijd gokken. Op de steile stukken heb ik ze proberen te lossen. Ik heb een prima koers gereden en kan mezelf niets verwijten. Dit was de derde poging deze week, misschien gaat het de vierde keer wel lukken. Het kwartje moet een keer de goede kant op vallen. Hopelijk gebeurt dat deze week nog".   (11 juni 2021)
 


Antwan Tolhoek liet in de vijfde etappe zijn klimtalent zien. Toen de weg omhoog ging zat de Bevelander meteen in de voorste gelederen en koos weer voor de aanval. Hij kon niet wegblijven maar op de laatste berg reed hij in gezelschap van ploegmaat Sam Oomen (foto) naar de top en behaalde alsnog een knappe klassering. Na beste Nederlander Oomen die tiende werd op 1.22 kwam Tolhoek als elfde binnen op 2.17 van de 28 jarige winnaar Richard Carapaz (Ineos Grenadiers). De "klimgeit uit Yerseke" stijgt maar liefst 45 plaatsen in het klassement en heeft op de 26 ste plaats 8 minuten achterstand op leider Carapaz.  (10 juni 2021)Tussen Sankt Urban en Gstaad meldde Antwan Tolhoek zich in een zesmans kopgroep. In gezelschap van o.m. de Belgen Edward Theuns en Jelle Wallays werd in eerste instantie een aardige voorsprong opgebouwd. Het peloton hield het tempo vervolgens behoorlijk strak en dit koersverloop leverde een snelle hergroepering op. Aansluitend gingen vier coureurs op avontuur met Rosskopf, Thomas, Suter en Bissegger. Dit kwartet had meer succes en bleef uit de greep van de grote groep. Op de slotklim moest Suter lossen en gingen de drie overblijvers richting streep. De 22 jarige Stefan Bissegger (EF Education Nippo / foto) zegevierde na 3 uur en 46 minuten.  2. Benjamin Thomas  z.t.   3. Joey Rosskopf   z.t.  Op de achtste plaats reed Mike Teunissen zich weer eens in de kijker op 5.16 van de winnende thuisrijder.  80. Antwan Tolhoek op 5.16   
Ploegleider Addy Engels: "Het leek er in eerste instantie op dat de ontsnapping met Antwan de ruimte zou krijgen, maar dat was niet het geval. Hopelijk kan hij zijn klimmersbenen in de komende ritten nog eens tonen".     (9 juni 2021)
Foto : Twitter
In Pfaffnau werd Mathieu van der Poel twee keer gehuldigd. De renner van Alpecin Fenix won dinsdag de etappe en hij mocht de gele leiderstrui aantrekken (foto facebook). Na de start in Lachen ontstond een viermans kopgroep die naar zes minuten voorsprong mocht rijden. Remy Rochas, Ben King, Claudio Imhof en Mathias Frank bleven lang vooraan maar in de finale reed een gesloten peloton naar de streep. Het was wederom  Van der Poel die de hoofdrol naar zich toetrok in de slotkilometer. Op zijn felle demarrage had niemand een sportief antwoord en na 182 km en 4,5 uur koers kon hij de tweede zege noteren in de Zwitserse ronde.
 
2. Christophe Laporte   (Cofidis)     3. Julian Alaphilippe  (Deceuninck Quick Step)     30. Antwan Tolhoek  z.t. als van der Poel. In het algemeen klassement staat Antwan 79 ste op 5.53 van Mathieu.   (8 juni 2021)
Foto : Facebook
Mathieu van der Poel (foto) is na een rust en trainingsperiode terug in koers en won meteen de tweede rit in de Ronde van Zwitserland. De 26 jarige allrounder van Alpecin Fenix reed op een indrukwekkende manier alle concurrenten uit het wiel in een zware finale met veel klimwerk.
In de openingsfase gingen twee Canadezen en twee Zwitsers eensgezind op avontuur. Matteo Dal Cin, Nickolas Zukowsky (Rally Cycling), Claudio Imhof (Zwitserse selectie) en Tom Bohli (Cofidis) kregen zes minuten. Toen de heuvels opdoemden kwamen liep het verschil rap terug. Imhof hield stand vooraan maar op de beklimming van de Lichtenstrasse met nog 10 km te gaan moest de dappere Zwitser toch nog capituleren.
Een grote groep met de meeste toppers ging de finale in maar van der Poel kon nog wegkomen met Schachmann in zijn wiel. De Nederlands kampioen beschikte over de meeste reserves en won magistraal na een regenachtige etappe vanuit Neuhausen am Rhein naar Lachen met 160 coureurs op het startblad.
 
1. Mathieu van der Poel      Alpecin Fenix      4.12.30    
2. Maximilian Schachmann   BORA hansgrohe   op 1 sec.   
3. Wout Poels     Bahrain Victorious   op 4 sec.   
 Antwan Tolhoek verloor 4.55 en kwam met deze achterstand als 104 de binnen.    (7 juni 2021)
Op de startdag van de Ronde van Zwitserland werd rond Frauenfeld een tijdrit afgewerkt. De 27 jarige Stefan Kung (foto) van Groupama FDJ klokte met 12.00 de snelste score met een gemiddelde van 54.500 km per uur.   2. Stefan Bissegger  (EF Education Nippo) op 4 sec.    3. Mattia Cattaneo   (Deceuninck Quick Step) op 12 sec.   4. Tom Scully  (EF Education Nippo) op 15 sec.   5. Julian Alaphilippe  (Deceuninck Quick Step) op 19 sec.
Tom Dumoulin (Jumbo Visma) maakte zijn rentree in het peloton. De Limburger verloor op de zestiende plaats 32 seconden. Ploeggenoot Antwan Tolhoek startte in het laatste deelnemersblok.  Met gemiddeld 42.296 km. belandde de Zeeuwse klimmer op de 125 ste plaats met een verschil van 1.16 op thuisrijder Kung.       (6 juni 2021)
MEI 2021 TRAININGSKAMP JUMBO VISMA IN SIERA NEVADA
MET O.M. ANTWAN TOLHOEK, WOUT VAN AERT EN PRIMOZ ROGLIC

Foto : Team Jumbo Visma  25 mei 2021 : midden Tolhoek.ANTWAN TOLHOEK TWEEDE IN EINDKLASSEMENT RUTA DEL SOL
"Deze prestatie is voor mij een teken dat ik goed bezig ben"


Foto : Twitter Organisatie
Na de achtste plaats in de laatste rit kon Antwan Tolhoek naar het podium voor de afsluitende huldiging. In  het algemeen klassement eindigde de klimmer uit het vlakke Yerseke op de tweede plaats met een achterstand van 20 seconden. De hoofdprijs werd uitgereikt aan de 27 jarige Miguel Angel Lopez van Movistar die bijna 19 uur op de fiets zat gedurende vijf koersdagen. De derde prijs ging naar Julien Amezqueta van Caja Rural Seguros RGA die een marge had van 1.10 op de triomfator.  4. Carlos Rodriguez  (Ineos Grenadiers) op 1.43 5. Tom Skujins  (Trek Segafredo) op 1.47. De UCI jury klasseerde 104 renners in de eindstand.  
Puntenklassement:  1. Ethan Hayter  76 pnt.   5. Antwan Tolhoek  38 pnt.    
Ploegen: 1. Movistar   6. Team Jumbo Visma op 8.44

Tolhoek op 23 mei bij Omroep Zeeland over zijn succesvolle Ruta del Sol:De vijfde etappe werd na 107 km. binnen gehaald door Ethan Hayter (22 / foto) van Ineos Grenadiers. De Brit noteerde in Pulpi de dagzege nadat naast hem Robert Stannard en Daryl Impey hard onderuit gingen in het zicht van de streep. 2. Philipp Walsleben (Alpecin Fenix)     3. Tom Skujins  (Trek Segafredo)       8. Antwan Tolhoek  z.t. als Hayter.  Foto : Twitter Jumbo Visma
Tolhoek reageerde enthousiast:  "De tweede plaats in het klassement is de bekroning op een mooie week. Gelukkig zijn we vandaag (zaterdag) niet in de gevarenzone gekomen. De ploeg heeft goed werk geleverd. Ik heb aan het begin van de week aangegeven dat ik me in orde voelde en wilde gaan voor een goed klassement. Ik ben blij dat het gelukt is. Natuurlijk had ik stiekem gehoopt om met mijn handen in de lucht over de finish te komen. Maar hier had ik vooraf voor getekend. Deze prestatie is voor mij een teken dat ik goed bezig ben".  (22 mei 2021)Foto : Facebook
In de vierde rit van de Ruta del Sol kwam de tweede plaats van Antwan Tolhoek geen moment in gevaar. De kopman van Team Jumbo Visma werd door zijn ploeggenoten beschermd en kwam in het peloton over de finish in Cullar Vega na een warme wedstrijd van 4,5 uur.
 
De vlucht van de dag werd geformeerd door zeven coureurs met daarbij de Belgen Robbe Ghys en Aaron Van Poucke van Sport Vlaanderen Baloise. Na de onvermijdelijke hergroepering bepaalden de sprintersploegen het tempo op de stille wegen zonder publiek.

In de eindsprint werd de hoofdrol ingevuld door veteraan Andre Greipel. Foto: De 38 jarige Duitser van Israel Start Up Nation behaalde op Spaanse bodem zijn tweede seizoenzege en bedankte achter de finish zijn ploeggenoten voor hun sterke finale. Alvaro Jose Hodeg (Deceuninck Quick Step) meldde zich als tweede gevolgd door Mads Pedersen van Trek Segafredo. Tolhoek werd 26 ste in de voorlaatste etappe en heeft nog steeds 20 seconden achterstand op leider Lopez.  (21 mei 2021)


Antwan Tolhoek is zeven plaatsen gestegen in het klassement van de Ruta del Sol. De Bevelandse klimmer staat na de Koninginnnenrit met 6 beklimmingen op de tweede plaats met een achterstand van 20 seconden op leider Miguel Angel Lopez van Movistar. Donderdag moesten de renners een zwaar klimschema afwerken met 4158 hoogtemeters. Tolhoek kon zich prima handhaven in de spits en zat tijdens de slotklim in een kleine kopgroep die een enorm hoog tempo aanhield.


De dagzege en de leiderstrui waren voor Lopez (foto). De overtuigende Tolhoek moest op de top van de 5 km lange Onsares twee seconden toestaan en kwam na 176 km. en 5 uur koers als tweede binnen. James Piccoli (Israel Start Up Nation) werd op 6 seconden geklokt. 106 renners voltooiden de bergetappe. In de elfmans vlucht van de dag was Tolhoek's ploeggenoot Nathan van Hooydonck te zien.   

Tolhoek bij Wielerflits.nl over de pittige klimdag:  "Net als in de afgelopen dagen ben ik heel blij met de manier waarop de ploeg heeft gereden. We zijn zonder absolute kopman gestart aan deze wedstrijd. Door de prestaties van de afgelopen dagen is het kopmanschap nu een beetje bij mij terecht gekomen. Terwijl de jongens alle vrijheid hebben om voor hun eigen kansen te rijden, helpen ze mij toch telkens weer. Het is mede door de ploeg dat ik hier een superdag beleef. De prestatie van vandaag mag een teamprestatie genoemd worden. Lopez was vandaag nog iets beter. Ik wist dat hij me zou counteren als ik zou aanvallen. Daarmee zou ik mijn eigen graf graven. Desalniettemin ben ik erin blijven geloven tot de laatste meters. Helaas werd in de sprint al snel duidelijk dat hij sterker was dan ik".     (20 mei 2021)

Foto Bron : Twitter Jumbo Visma.
Na twee ritten staat Antwan Tolhoek op de negende plaats in het algemeen klassement van de Ruta del Sol. Zijn achterstand op leider Ethan Hayter (foto) is 28 seconden.  De 22 jarige Brit van Ineos Grenadiers won woensdag de klimetappe van Iznajar naar Alcala la Real na een koers die 5 uur duurde. Hayter trapte in het hete weer naar een gemiddelde van ruim 36 km per uur. Miguel Angel Lopez (Movistar) strandde op 7 seconden en Sven Erik Bystrom (UAE Team Emirates) werd derde op 10 seconden. Tolhoek toonde zijn puike vorm op de eerste rij van de achtervolgingsgroep en eindigde na een zware finaleklim op een knappe twaalfde positie op 25 seconden van Hayter.

De vlucht van de dag werd verzorgd door zes coureurs vol ambitie. Op 125 km van de finish hadden ze een voorsprong van 3 minuten. Timo Roosen tekende voor de presentie van Jumbo Visma vooraan. Daarnaast zaten Rui Oliveira, Antonio Jesus Soto, Tobias Bayer, Aaron Van Poucke en Alvaro Cuadros in de spits van de koers. Rond halfkoers zat hun avontuur erop en kwamen de klimmers in beeld.


Tolhoek is tevreden over zijn conditie en de resultaten: "De ploeg heeft goed gewerkt. Timo zat mee in de ontsnapping en in het peloton zaten we de gehele dag op ons gemak. Op het eind brachten Nathan, Christoph en Pascal me in goede positie zodat ik zelf overschot had en kon aanvallen. Op de steile slotklim ben ik zelf aangegaan met de hoop om niet stil te vallen. Helaas gebeurde dat uiteindelijk wel. Ik ben blij dat ik weer heb mee kunnen doen om de overwinning. Ik voel me goed en zit er lekker in. De ploeg verdient een schouderklopje voor de manier waarop er vandaag gereden is. De spirit is uitstekend".   (19 mei 2021)

 


Foto: Twitter Jumbo Visma > Tolhoek 2de van rechts.
Antwan Tolhoek opende de Ruta del Sol met de tiende plaats op 3 seconden van de triomfator. De 27 jarige klimmer van Jumbo Visma zat in de eerste groep en reed in de hellende slotkilometer sterk en attent. Met deze top 10 klassering was Tolhoek tevens de eerste Nederlander onder de Spaanse zon.

De overwinning was voor Gonzalo Serrano (foto) van Movistar na een etappe over 152 km van Mijas naar Zahara de la Sierra. De 26 jarige Spanjaard maakte een dubbelslag want bij de huldiging mocht hij de leiderstrui aantrekken. Achter hem kwamen Orluis Aular (Caja Rural-Seguros RGA) en Daryl Impey (Israel Start Up Nation) over de

In de vlucht van de dag gingen vier coureurs op avontuur in Zuid Spanje. Jumbo Visma was present met Owen Geleijn van de opleidingsploeg. De jonge Nederlander moest afhaken en de drie andere aanvallers kregen een marge van negen minuten.


Na de hergroepering ging een uitgedund peloton richting finish. Movistar bracht Gonzalo Serrano (foto) in stelling en deze tactiek leverde de eerste seizoenzege op voor de snelle man uit Madrid.

Tolhoek op Wielerflits.nl  over zijn klassering  "Het was een mooie aankomst. Christoph Pfingsten deed superwerk en daardoor zat ik in een goede positie in de finale. Ik werd even gehinderd door een valpartij, waardoor ik wat verder van achter kwam te zitten. Gelukkig behield ik de snelheid. Ik kijk uit naar de komende dagen en denk dat we met deze ploeg zeker een belangrijke rol kunnen vervullen in deze koers."

Ploegleider Robert Wagner toonde zich optimistisch: "De bedoeling is dat we aanvallend koersen. We moeten proberen mee te zitten in ontsnappingen. Dat Antwan tiende is geworden, is een mooie prestatie. De komende ritten moeten hem ook goed bevallen. Hopelijk ligt er hier een mooi klassement voor hem in het verschiet".    (18 mei 2021)

 EINDOVERWINNING GERAINT THOMAS  -  ANTWAN TOLHOEK OP 58 MINUTEN


Foto : Twitter organisatie

Routinier Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) werd in Fribourg als eindwinnaar gehuldigd van de Ronde van Romandie. De 34 jarige Brit zat bijna 18 uur op de fiets en had na zes koersdagen 28 seconden voorsprong op ploegmaat Richie Porte.  3. Fausto Masnada  (Deceuninck Quick Step) op 38 sec.   4. Marc Soler  (Movistar) op 39 sec.    5. Michael Woods  (Israel Start Up) op 43 sec.
 
Eerste Hollander:   10. Wilco Kelderman   (Bora Hansgrohe)  op 2.20
 
95. Tolhoek op 58.27.    120 renners in eindstand.

Bergklassement :  1. Kobe Goossens  (Lotto Soudal)   48 pnt.      7. Tolhoek   20 pnt.     (2 mei 2021)


 
 
Op de slotdag van de Ronde van Romandie won Remi Cavagna (foto) de tijdrit in Fribourg. De 25 jarige Fransman van Deceuninck Quick Step flitste met gemiddeld 44.356 km naar de overwinning en zette 21.54 op de juryklok.  2. Stefan Bissegger  (EF Education Nippo) op 6 sec.    3. Geraint Thomas  (Ineos Grenadiers) op 17 sec.   92. Antwan Tolhoek op 2.42 - gemiddeld 39.488 km.    (2 mei 2021)
In de Koninginnenrit vanaf Sion kregen de coureurs een imponerend klimmenu aangeboden. Richting aankomstlocatie Thyon 2000 stonden zaterdag maar liefst 4000 hoogtemeters in het routeschema. Foto onder: Regen en mist vormden voor het peloton een extra tegenstander en in de finale besloot de organisatie tot een korte neutralisatie in de afdaling.


De bergrit werd op gang gebracht door 7 dappere strijders waaronder de Belg Kobe Goossens van Lotto Soudal. Het peloton liet de vluchters ploeteren en rond half koers was hun avontuur voorbij. In de eindfase kwamen Geraint Thomas en Michael Woods (foto) in de spits. In de voorbereiding op de sprint ging Thomas echter verrassend onderuit. De 34 jarige routinier van Start Up Nation meldde zich als eerste na 161 km en 5 uur wedstrijd. De Canadees mocht werd tevens als nieuwe leider gehuldigd. Op de tiende plaats was Thijmen Arensman de beste Nederlander op 1.57.  Antwan Tolhoek kwam in de achterhoede terecht. Op de 91 ste positie was zijn achterstand op Woods 29.39.   (1 mei 2021)De derde etappe op vrijdag werd verreden rond het kletsnatte en bewolkte Estavayer over een afstand van 168 km. Zeven renners zochten de aanval en trapten eensgezind naar een aangename voorsprong. Nadat het peloton wakker was geworden slonk de marge heel snel en in de slotfase werd de hergroepering afgerond. De Spanjaard Marc Soler (27 / foto) pakte vervolgens het initiatief en koerste met een solo van 10 km naar de dagzege. Het werd een dubbelslag want de renner uit de stal van Movistar mocht bij de huldiging de leiderstrui aantrekken die hij overnam van de gevallen Rohan Dennis.  Na 4 uur koers werd Magnus Cort (EF Education Nippo) tweede op 22 seconden. 3. Peter Sagan (Bora Hansgrohe)  z.t.     Eerste Hollander:  13. Wilco Kelderman  z.t.    130. Antwan Tolhoek op 19.01.    (30 april 2021)


TOLHOEK OP VERJAARDAG IN KOPGROEP BERGETAPPE

Foto : Zeeland op de Fiets.nl

Voor Antwan Tolhoek (27) was het donderdag in Romandie "een jaartje ouder, een beetje sterker". De Bevelandse klimmer van Team Jumbo Visma meldde zich op zijn verjaardag bij de koplopers tijdens een pittige bergetappe met zes beklimmingen. Na een rustige aanloop vanuit La Neuveville versnelden op de klim van de Preles zes renners. Antwan Tolhoek was attent mee in gezelschap van Hermann Pernsteiner (Bahrain Victorious), Chris Hamilton (Team DSM), Davide Villella (Movistar), Rein Taaramae (Intermarche Wanty Gobert) en Jonathan Caicedo (EF Education Nippo). De vlucht van de dag was geboren en de aanvallers reden naar een riante voorsprong van ruim drie minuten.

Met nog 117 km voor de boeg liet Taaramae zijn medevluchters achter zich en koos voor een gewaagde solo. De Est pakte 1,5 minuut maar dat bleek onvoldoende toen de klimgeiten zich in de strijd mengden. Eerst werd de uitgedunde kopgroep teruggehaald en op de 7,8 km lange La Vue des Alpes met een stijging van 6,7 procent moest de dappere Taaramae alsnog capituleren. Een omvangrijke groep ging in gesloten formatie maar in hoog tempo richting aankomst.


De Italiaanse sprinter Sonny Colbrelli (30 / foto) van Bahrain Victorious kon na 165 km. voor het eerst in 2021 het zegegebaar maken.  2. Patrick Bevin  (Israel Start Up Nation)    3. Marc Hirschi   (UAE Team Emirates). De eerste Hollander was Wilco Kelderman op de zesde positie. Tolhoek verloor in de finale nog 7 minuut 32 en eindigde in Saint Imier op de 95 ste plaats.
Algemeen klassement:    1. Rohan Dennis   (Ineos Grenadiers)      79. Tolhoek op 8.10
Bergklassement:    1. Joel Suter   (Swiss Cycling)   38 pnt.      4. Tolhoek  20 pnt.    

Tolhoek toonde zich tevreden over zijn spitspositie in de bergrit: "We hadden van te voren een plan bedacht waarin ik de vooruitgeschoven man was om mee te zitten in een kopgroep. Dat is ook gelukt. Ik wilde op mijn verjaardag vandaag wat laten zien. Dat was het doel. Het was een sterke kopgroep. Je weet dat Ineos vaker een kopgroep laat rijden, zoals in Catalonie. Dus je weet maar nooit. Helaas kregen we die ruimte niet. Desondanks heb ik echt genoten van deze etappe".     (29 april 2021) 

In de etappe van Aigle naar Martigny zat Antwan Tolhoek met vijf ploeggenoten in het eerste peloton. Deze groep met 80 renners had een voorsprong van 3,5 minuut op de concurrenten. De finale werd verreden op een lokale omloop met op het klimschema de bergjes Produit en Schamoson.
 
Peter Sagan (Bora Hansgrohe / foto) sprintte na 168 km en ruim 4 uur koers naar de dagwinst. De 31 jarige Slowaak versloeg nipt Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) en Patrick Bevin van Israel Start Up Nation.  Beste Nederlander: 17. Wilco Kelderman  z.t.     61 Antwan Tolhoek  z.t. als Sagan. In de teruggehaalde kopgroep met 6 renners zorgde Thymen Arensman (Team DSM) voor de Nederlandse inbreng.  (28 april 2021)Foto : Twitter Jumbo Visma
Antwan Tolhoek (foto) reed in de proloog een gemiddelde van 40.165 km per uur en eindigde met deze snelheid op positie 105. Het verschil met winnaar Rohan Dennis bedroeg na ruim 4 km. 37 seconden. In Oron begonnen 140 coureurs aan hun tijdrit over een snel parcours met een forse klim richting streep.


De regionale wielersupporters zagen drie renners van Ineos Grenadiers in de top eindigen met de 30 jarige Australier Rohan Dennis (foto) als winnaar met de tijdscore 5.26.    2. Geraint Thomas op 8 sec.     3. Richie Porte op 8 sec.    4. Remi Cavagna  (Deceuninck Quick Step) op 10 sec.     5. Stefan Bissegger  (EF Education Nippo) op 11 sec.   Wilco Kelderman (Bora Hansgrohe) flitste als beste Hollander naar de elfde plaats op 15 seconden van Dennis.    (27 april 2021)RONDE VAN BASKENLAND

 
EINDZEGE PRIMOZ ROGLIC   
  
ALLE KLASSEMENTSTRUIEN VOOR JUMBO VISMA   

 
STERKE KOERSWEEK ANTWAN TOLHOEK IN OVERTUIGENDE HELPERSROL


Team Jumbo Visma heeft op de laatste dag van de Ronde van het Baskenland alle klassementsprijzen binnen gehaald. De 31 jarige Sloveen Primoz Roglic werd zaterdagmiddag na zes etappes gehuldigd als eindwinnaar en kan de vijfde seizoenzege op zijn erelijst zetten. Voor Jumbo Visma is het de dertiende hoofdprijs in 2021.
 
In de slotrit tussen Ondarroa en Arrate zorgde de Nederlandse ploeg vanaf de start voor vuurwerk. Antwan Tolhoek toonde zijn goede vorm en zat telkens in de voorste gelederen op de zware beklimmingen. De Zeeuw vormde een belangrijke schakel in het aanvalsplan van Jumbo Visma waarbij de concurrentie in de achtervolging moest.
 
Tijdens de slotfase reden Primoz Roglic en David Gaudu (foto) in de spits. De 24 jarige Fransman van Groupama FDJ zegevierde eenvoudig in de duo sprint na een scherpe koers van ruim 3 uur.  2. Primoz Roglic  z.t.   3. Alejandro Valverde op 35 sec.     4. Adam Yates z.t.    5. Tadej Pogacar  z.t.  22. Antwan Tolhoek op 7.49.  De UCI jury rapporteerde 103 binnenkomers en 48 uitvallers op de slotdag. 
Eindklassement Ronde van het Baskenland 2021:   
1. Primoz Roglic    19.11.36  (foto)      2. Jonas Vingegaard op 52 sec.         3. Tadej Pogacar  op 1.07        4. Adam Yates op 1.26     5. David Gaudu op 1.27          37. Antwan Tolhoek op 25.00.

 
Bergklassement:   1. Roglic      5. Tolhoek  

 
Punten : 1. Roglic            Jongeren : 1. Vingegaard

 
Ploegenklassement:     1. Team Jumbo Visma.
   
 
Ploegleider Grischa Niermann over de succesweek:
Een supermooie dag voor ons als ploeg. Het is precies gelopen zoals wij vooraf gepland hadden. We wilden van het begin af aan koers maken en de concurrentie onder druk zetten. Vandaag hebben we een prima staaltje ploegenwerk geleverd. We nemen alle truien mee naar huis in een van de zwaarste koersen van het jaar. De complimenten gaan niet alleen naar Primoz en Jonas, maar naar de gehele ploeg. Niet iedereen had begrip voor onze tactiek in de voorbije week, maar achteraf blijkt dat het toch de juiste tactiek is geweest. We hebben vandaag andermaal bewezen dat we meer in onze mars hebben dan enkel de koers controleren. We sluiten deze week met een uitstekend gevoel af.     (10 april 2021)
Honore en Cerny van Deceuninck-Quick-Step domineerden de finale van de vijfde etappe. De renners uit de stal van manager Patrick Lefevere  waren de overlevers uit de vlucht van de dag. In Ondarro kon de 24 jarige Deen Honore (foto) na 160 km. het zegegebaar maken na een zware slotfase over pittige heuvels en smalle wegen.
Hagenaar Ide Schelling (23) van Bora hansgrohe was de Nederlandse vertegenwoordiger in de zesmans kopgroep die echter geen bedreiging vormde voor de klassementsleider.
1  Mikkel Frolich Honore    Deceuninck - Quick Step   3:39:54        2 Josef Cerny Deceuninck - Quick Step      3 Julien Bernard     Trek - Segafredo   17 sec.       4  Daryl Impey      Israel Start-Up Nation    28 sec.     5 Simon Clarke    Team Qhubeka Assos z.t.    1 ste Nederlander:  13. Martijn Tusveld    Team DSM op 28 sec.    57. Antwan Tolhoek z.t.   (9 april 2021)

 
Antwan Tolhoek kon donderdagmiddag zijn sterke optreden in de vierde etappe afsluiten met een forse stijging in het klassement. De 26 jarige Bevelandse klimmer van Team Jumbo Visma verbeterde zijn positie met 56 plaatsen en staat nu 48 ste op 17 minuten.
De renners kregen tussen Vitoria Gasteiz en Hondaribia vier beklimmingen voorgeschoteld met de fameuze Jaizkibel en in de finale de 3,8 km lange Erlaiz met een gemiddelde van 10,6 procent.


De ploeg van Tolhoek reed weer voor de Sloveense kopman Primoz Roglic en probeerde telkens een pion mee te sturen in de ontsnapping. In de slotfase vormden zes coureurs de kopgroep richting aankomst. Daarachter een jachtgroep met ruim 30 renners. In dit peloton was Antwan Tolhoek regelmatig op kop te zien in de achtervolging ten dienste van favoriet Roglic.

De vluchters bleven echter buiten schot en vooraan zegevierde de 32 jarige Spanjaard Ion Izagirre (foto) van Astana na een snelle rit van 189 km.  2. Pello Bilbao (Bahrain Victorious)    3. Brandon Mcnulty  (UAE Team Emirates)  4. Jonas Vingegaard  (Jumbo Visma)     5. Emanuel Buchmann   (Bora Hansgrohe)    26. Antwan Tolhoek op 49 seconden.In het algemeen klassement is de 23 jarige Amerikaan Brandon Mcnulty leider (foto). Het Jumbo Visma duo Roglic (23 sec) en Vingegaard (28 sec) heeft zeker nog zicht op de eindzege.  

Ploegleider Frans Maassen ziet op vrijdag en zaterdag nog wel kansen voor zijn formatie: "Het was voor ons een beetje gokken in de laatste fase van deze etappe. We hadden met Jonas de kans om de rit te winnen. We hebben lang moeten vechten om een goede koerssituatie te krijgen. Op de klim deed Jonas superwerk en sloot hij aan bij McNulty. Hij heeft in de voorste groep geen trap teveel hoeven doen, dus we hoopten dat we de rit konden winnen. Het is geen groot drama dat we hier de leiderstrui verliezen. We gaan er nu alles aan doen in de komende twee dagen om die terug te veroveren."      (8 april 2021)3de etappe:  Amurrio - Ermualde    
1. Tadej Pogacar    167 km    4.04.50          2. Primoz Roglic  z.t.        3. Alejandro Valverde op 5 sec.       4. Adam Yates z.t.     5. Mikel Landa   z.t.        152. Antwan Tolhoek op 13.32      (7 april 2021)
Na de tweede etappe staat Primoz Roglic nog eerste in het algemeen klassement. De zware rit van Zalla naar Sestao kende een spannende finale met de Astana formatie in de hoofdrol op de slotklim. De 25 jarige Spanjaard Alex Aranburu (Astana Premier Tech / foto) pakte middels een solo de dagzege na 3 uur en 45 minuten koers over een golvend parcours. Ploegmaat Omar Fraile werd op 15 seconden tweede. Beide klasseringen zorgden voor veel team emotie na de finish. Tour winnaar Tadej Pogacar had op de derde positie evenveel achterstand. Wilco Kelderman (Bora Hansgrohe) was ondanks een val de beste Nederlander op de 21 ste positie met een marge van 19 seconden. Tolhoek kwam op 1.42 als 57 ste binnen.   (6 april 2021)
 


Primoz Roglic / foto heeft de openingstijdrit van de Ronde van Baskenland gewonnen. De 31 jarige Sloveense ploegmaat van Antwan Tolhoek zette met een gemiddelde van ruim 48 km per uur een scherpe tijd op de juryklok. De sterke concurrentie beet zich stuk op de specialist van Team Jumbo Visma. Zijn teamgenoten Jonas Vingegaard en Tobias Foss reden ook prima en konden zich in de top 5 nestelen. Met deze uitkomst realiseerde Team Jumbo Visma een overtuigende score in de race tegen de klok. Na ruim 2,5 uur wachten in de hot seat kon Roglic uiteindelijk de zegebloemen ophalen bij de huldiging. In de omloop van 13,8 km door Bilbao zaten voor de 165 coureurs twee zware klimmen met gemiddeldes van 7,3 en in de aankomststrook zelfs 19 procent richting streep.
 
Uitslag:    1. Primoz Roglic     2. Brandon McNulty   UAE Team Emirates op 2 sec.     3. Jonas Vingegaard op 18 sec.     4. Tobias Foss op 24 sec.     5. Tadej Pogacar   UAE Team Emirates op 28 sec.     Snelste Hollander:  8. Ide Schelling  Bora Hansgrohe op 29 sec.   116. Tolhoek op 1.5 - gemiddelde 43.444 km.       (5 april 2021)

Fiets Historie : Vanaf 1924 stonden vijf Nederlanders op het podium in Baskenland. In 1988 zegevierde Erik Breukink en Luc Suykerbuyk werd derde. Drie Hollanders eindigden als derde: 2008 Thomas Dekker, 2011 Robert Gesink en in 2012 Bauke Mollema.   


TOP 40 ANTWAN TOLHOEK IN EINDKLASSEMENT RONDE VAN CATALONIE

Foto : Organisatie
De 28 jarige Adam Yates werd als eindwinnaar gehuldigd in Barcelona. De ervaren coureur uit de stal van Ineos Grenadiers zat in Catalonie ruim 26 uur op zijn fiets. Ploegmaat Richie Porte kwam 45 seconden tekort. Geraint Thomas maakte op de derde positie de dominantie van Ineos compleet op 49 seconden. 4. Alejandro Valverde  (Movistar) op 1.03    5. Wilco Kelderman (BORA hansgrohe) op 1.03.  
37. Antwan Tolhoek op 27.25.   De UCI jury rapporteerde 131 coureurs in het algemeen klassement.  
Ploegen:  1. Ineos Grenadiers 4. Team Jumbo Visma.       (28 maart 2021)Tijdens de slotrit in Barcelona over de Montjuich klim reden 32 renners in de vluchtgroep met o.m. de Hollander Koen Bouwman, ploeggenoot van Antwan Tolhoek bij Jumbo Visma. In de slotfase vormden Thomas De Gent (Lotto Soudal / foto) en Matej Mohoric (Bahrain Victorious) het kopduo. Met de aankomst in zicht moest Mohoric lossen en Van Gendt (34) kon in Catalonie zijn vijfde zege boeken vanaf 2013. Zijn voorsprong na 3 uur koers was 22 seconden bij de finish. Antwan Tolhoek noteerde een marge van 10.49 op De Gendt. (28 maart 2021)


EERSTE OVERWINNING 2021 PETER SAGAN

Na zijn moeizaam herstel van corona was er in Catalonie sportief succes voor Peter Sagan. De 31 jarige Slowaak won zaterdag na 194 km. de sprint van een grote groep bestaande uit ongeveer 90 renners. Het was in Mataro de eerste seizoenzege voor de routinier van BORA hansgrohe.  2. Daryl Impey  (Israel StartUp Nation)    3. Juan Sebastian Molano  (UAE Team Emirates)   79. Antwan Tolhoek z.t. als Sagan.   (27 maart 2021)


TOLHOEK IN VOORSTE GROEP IN BERGETAPPE

Lennard Kamna / foto van BORA hansgrohe heeft zijn felbegeerde overwinning binnen in Catalonie. Na enkele mislukte pogingen in de voorgaande etappes was het in de vijfde rit eindelijk raak voor de 24 jarige Duitser. In de finale van de bergrit ging Kamna op avontuur en kwam met een voorsprong van 39 seconden binnen in Manresa. Ruben Guerreiro (EF Education Nippo) werd tweede en Mikel Bizkarra (Euskaltel Euskadi) meldde zich als derde. De eerste Hollander was Steven Kruijswijk op de tiende plaats met een verschil van 44 seconden. Tolhoek draaide mee in de eerste groep die bestond uit ongeveer 50 aanvallers. De Bevelander werd als 37 ste geklasseerd op 1.59. De jury rapporteerde 146 binnenkomers. In het algemeen klassement staan drie renners van Ineos Grenadiers in de top met Adam Yates als leider met 45 seconden op Porte en 49 tellen op Thomas. Tolhoek staat netjes 34 ste tussen de toppers op 18.22.    (26 maart 2021)
In de Koninginnenrit stonden drie bergen op het menu. Eerst de Port de Toses met aansluitend de El Canto en de Port Aine als aankomstklim. Vanuit startplaats Ripoll gingen 12 coureurs in de aanval. In deze vlucht van de dag zaten de Nederlandse ploeggenoten Antwan Tolhoek en Koen Bouwmans. Tijdens de zware finale bepaalden de geroutineerde klimgeiten het koersbeeld. De 31 jarige Colombiaan Esteban Chaves (foto) van Team BikeExchange haalde de hoofdrol naar zich toe en klom middels een solo naar de dagzege. 2. Michael Woods  (Israel Start Up Nation) op 7 sec.   3. Geraint Thomas  (Ineos Grenadiers) op 7 sec.  Tolhoek belandde op de 66 ste plaats met een marge van ruim een kwartier op Chaves.In de eerste bergetappe van Catalonie koerste Adam Yates (foto) naar de overwinning. De 28 jarige Brit van Ineos Grenadiers reed op de slotklim weg bij zijn laatste concurrent Sepp Kuss van Jumbo Visma. Na 203 km. en 5 uur wedstrijd was zijn voorsprong op achtervolger Esteban Chaves (Team BikeExchange) 13 seconden. Alejandro Valverde van het MovistarTeam  moest 19 seconden toestaan, Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) strandde op 31 seconden en de Belg Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) had eveneens een marge van 31 sconden.

Antwan Tolhoek beleefde na zijn bescheiden tijdrit een sterke wielerdag en kwam als 21 ste binnen op de top van de Vallter 2000 op 1.29 van Yates. De Nederlander Thymen Arensman (Team DSM) zat in de negenmans kopgroep die een voorsprong opbouwde van ruim 12 minuten op het peloton.

Na de derde rit staat dagwinnaar Adam Yates aan de leiding in het algemeen klassement. Richie Porte moet 45 seconden goedmaken en Joao Almeida heeft een achterstand van 50 seconden. Tolhoek stijgt 45 posities naar de 22 ste plaats op 3.21. (24 maart 2021)
Antwan Tolhoek reed in de tijdrit in Banyoles met gemiddeld 44.879 km naar de 102 de plaats. Het verschil met de winnaar bedroeg na 18,5 km. 2 minuut 17. De race tegen de klok leverde winst op voor de 30 jarige Rohan Dennis van Ineos Grenadiers. Zijn tijdscore kwam op 22.27, gemiddelde 49.443 km.     2. Remi Cavagna   Deceuninck Quick Step op 5 sec.     3. Joao Almeida   Deceuninck Quick Step op 28 sec. 4. Brandon Mcnulty  UAE Emirates op 28 sec.    5. Steven Kruijswijk    Jumbo Visma op 33 sec.   (23 maart 2021)In de openingsrit kwamen Antwan Tolhoek en zijn ploeggenoten in het peloton over de finish. Hun achterstand op de triomfator bleef beperkt tot 16 seconden. Rond Calella kregen de 167 coureurs een parcours voorgeschoteld van 178 km met forse hoogteverschillen.
Nadat de vlucht van de dag was ingerekend vormden in de finale, met o.m. de Port de Collsacreu, vier renners een kopgroep. De 22 jarige Deen Andres Kron (Lotto Soudal / foto) won de sprint na 4 uur en 20 minuten koers.    2. Luis Leon Sanchez  (Astana)    3. Remy Rochas (Cofidis)      4. Lennard Kamna. Op de zevende plaats was Ide Schelling (Bora hansgrohe) de eerste Hollander. Antwan Tolhoek noteerde de 47 ste positie in de eerste etappe.   (22 maart 2021)
2021 VIJFDE SEIZOEN ANTWAN TOLHOEK BIJ TEAM JUMBO VISMAFotografie : Team Jumbo Visma  :  Tolhoek voorste rij 3de van rechts.

Bron Wielerflits.nl

NIEUW IN 2021 BIJ TEAM JUMBO VISMA:
SPONSORSHIRT EN CERVELO FIETS.
Bron : Jumbo Visma      Foto : Jumbo Visma

ANTWAN TOLHOEK PRAAT MET OMROEP ZEELAND / STEFAN NIJPJES
OVER HET KORTE WEGSEIZOEN 2020 EN ZIJN HERSTEL NA EEN OPERATIE.

Bron:  Omroep Zeeland Sport december 2020

Tolhoek's kontrakt bij de Nederlandse formatie Team Jumbo-Visma loopt tot 31 december 2021.

PROMOTIE 'MOUNTAINBIKEN ZEELAND'
DOOR ANTWAN TOLHOEK

Bron VVV Zeeland / september 2020EERSTE PROFWINST ANTWAN TOLHOEK
IN RONDE VAN ZWITERSLAND 2019

Voor de 25 jarige Antwan Tolhoek was 2019 een prachtig seizoen. De inwoner van Yerseke boekte zijn eerste profzege in de etappekoers Ronde van Zwitserland. Op 20 juni kwam hij als triomfator binnen op de top van de Flumserberg.

Bron : Facebook Jumbo VismaBij zijn debuut in de Giro reed de Bevelandse klimmer in dienst van de Sloveen Primoz Roglic die op de derde plaats belandde. Tolhoek zelf stond in Milaan op de 65 ste positie in het eindklassement.  

Tolhoek's kontrakt bij de Nederlandse formatie Jumbo-Visma loopt tot 31 december 2021.

Zeeland op de Fiets: Witte
Terug naar de inhoud