* Antwan Tolhoek - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Antwan Tolhoek  (Yerseke)      > Vanaf 2022 Trek Segafredo.
TREK SEGAFREDO 2022

Foto : Trek Segafredo.      * Antwan Tolhoek zittend 1ste van links *
SEIZOENSTART ANTWAN TOLHOEK
IN STER VAN BESSEGES VANAF 2 FEBRUARI

woensdag 2 - zondag 6 februari
Frankrijk   Etappewedstrijd Ster van Besseges
met Antwan Tolhoek  (Trek Segafredo)
ANTWAN TOLHOEK BIJ OPENING UCI WORLD TOUR 2022 IN ARABISCHE EMIRATEN

zondag 20 - zaterdag 26 februari
Arabische Emiraten       opening UCI World Tour  
4de editie UAE Tour met Antwan Tolhoek (Trek Segafredo)
ANTWAN TOLHOEK, VERHUISD NAAR ANDORRA, RICHT ZICH OP DE TOUR DE FRANCE 2022

Bron : Omroep Zeeland 25 december 2021

ANTWAN TOLHOEK BIJ TREK SEGAFREDO VANAF 2022Antwan Tolhoek heeft voor een sportieve verhuizing gekozen van Team Jumbo Visma naar Trek Segafredo. De 27 jarige Bevelander heeft voor 2022 en 2023 getekend bij de ploeg van de Trek fietsen en de Segafredo koffie. Op de huidige rennerslijst van de World Tour formatie staan o.m. zijn landgenoot Bauke Mollema (foto onder in teamshirt 2022) en de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns. In de vrouwenselectie zit Shirin van Anrooij uit Kapelle.

Tolhoek zal zijn wedstrijdprogramma voortaan afwerken vanuit zijn nieuwe woonplaats Andorra. In deze Spaanse omgeving kan hij beter op hoogte trainen in vergelijking met het vlakke Zeeland. Tolhoek denkt dat hij met deze aanpak nog sterker kan worden en progressie zal boeken in de klimkoersen.Foto : Twitter.  Op sportief vlak begon Tolhoek in eerste instantie met schaatsen. Pas in 2014 begon hij het wielrennen serieuzer te nemen. In 2015 werd hij opgenomen in het Rabobank Development Team. Tolhoek reed in augustus 2015 als stagiair bij Tinkoff-Saxo, waar hij samenwerkte met de huidige Trek-Segafredo ploegleider Steven de Jongh.Antwan Tolhoek (foto) geeft op de website van zijn nieuwe ploeg een toelichting op de transfer: "Ik ben heel blij dat ik de komende twee jaar voor Trek-Segafredo ga rijden. Ik kijk ernaar uit om weer grote rondes te rijden en te strijden voor een etappeoverwinning. Sommige ervaren renners lieten al zien dat ze kansen krijgen bij dit team. Ik hoop dat ik mijn droom de komende twee jaar in de boeken kan krijgen met Trek-Segafredo.
 
Het was een moeilijke beslissing om mijn huidige team te verlaten omdat ik hier al sinds het begin van mijn professionele carriere koers. Maar toen Trek-Segafredo mij de kans bood om voor mezelf te gaan rijden in grote wedstrijden was er geen twijfel meer dat ik deze kans zou grijpen."  

Steven de Jongh is blij de Zeeuwse aanwinst: "Toen ik met Tinkoff werkte, zagen we dat Antwan behoorlijk getalenteerd was, dus kreeg hij een plek als stagiaire. Hij zat toen pas 2,5 jaar op de fiets en was te onervaren om op World Tour niveau te scoren. Hij vond wel onderdak bij de nieuwe Roompot formatie. In zijn debuutjaar pakte Tolhoek meteen de bergtrui in de Ronde van Zwitserland en kreeg hij een contract bij Team Lotto NL Jumbo. Ik denk dat hij bij Trek Segafredo een rol kan spelen die vergelijkbaar is met wat Kenny Elissonde deed in de Vuelta. Tolhoek is een getalenteerde klimmer."    (10 december 2021)
NK PROFS 2021 :    ANTWAN TOLHOEK BESTE ZEEUW OP TWINTIGSTE PLAATS

Foto: Twitter > Tolhoek op kop in NK Drenthe.

Na het startsein van oud proftopper Joop Zoetemelk begonnen de (semi)profs aan hun sportieve opdracht bij het NK in de buurt van Wijster/Drijber. Bij de 44 ste kilometer vertoefden 17 renners in de spits met een marge van 55 seconden. Lang bleef het verschil schommelen rond de 1 minuut en met nog 70 km te gaan stopte de juryklok op 45 seconden.

Bij de laatste doorkomst reden Riesebeek, Tusveld en Bax licht afgescheiden vooraan. Jumbo Visma redde de koers op het nippertje in de slotronde. Nadat alles bij elkaar was gekomen demarreerde eerst Teunissen en daarna Timo Roosen. De solist van geel-zwarte formatie bleef vooruit en pakte tot veler verassing de gouden plak op de VAM Top.

De 28 jarige triomfator zegevierde in oktober 2017 op Zeeuwse bodem. De Brabander sprintte naar de winst in de eerste editie van de klassieker Tacx Pro Classic tussen Middelburg en Neeltje Jans.

Dertig seconden later ging het zilver naar de sterk acterende Sjoerd Bax van de continentale formatie Metec Solarwatt. Derde binnenkomer Oscar Riesebeek (Alpecin Fenix) kwam 30 seconden tekort maar mocht wel naar het podium voor de bronzen medaille.  
4. Mike Teunissen   (Jumbo Visma) op 33 sec.    5. Boy van Poppel   (Intermarche Wanty Gobert) op 33 sec.   6. Martijn Tusveld  (Team DSM) op 36 sec.    7. Olav Kooij  (Jumbo Visma) op 38 sec.     8. Jan Maas  (Leopard Cycling) op 1.24     9. Bram Welten   (Arkea Samsic) op 1.28     10. Sebastian Langeveld   (EF Education Nippo) op 1.41   
20. Antwan Tolhoek (Jumbo Visma) op 3.21  
Het jurykorps van de KNWU rapporteerde 43 finishers en 37 uitvallers.      (20 juni 2021)

 

ANTWAN TOLHOEK TWEEDE IN EINDKLASSEMENT RUTA DEL SOL 2021
"Deze prestatie is voor mij een teken dat ik goed bezig ben"


Foto : Twitter Organisatie
Na de achtste plaats in de laatste rit kon Antwan Tolhoek naar het podium voor de afsluitende huldiging in de Ruta del Sol. In  het algemeen klassement eindigde de klimmer uit het vlakke Yerseke op de tweede plaats met een achterstand van 20 seconden. De hoofdprijs werd uitgereikt aan de 27 jarige Miguel Angel Lopez van Movistar die bijna 19 uur op de fiets zat gedurende vijf koersdagen. De derde prijs ging naar Julien Amezqueta van Caja Rural Seguros RGA die een marge had van 1.10 op de triomfator.  4. Carlos Rodriguez  (Ineos Grenadiers) op 1.43 5. Tom Skujins  (Trek Segafredo) op 1.47. De UCI jury klasseerde 104 renners in de eindstand.  
Puntenklassement:  1. Ethan Hayter  76 pnt.   5. Antwan Tolhoek  38 pnt.    
Ploegen: 1. Movistar   6. Team Jumbo Visma op 8.44
2021 VIJFDE SEIZOEN ANTWAN TOLHOEK BIJ TEAM JUMBO VISMA
KONTRAKT TOT 31 DECEMBER 2021Fotografie : Team Jumbo Visma  :  Tolhoek voorste rij 3de van rechts.
PROMOTIE 'MOUNTAINBIKEN ZEELAND'
DOOR ANTWAN TOLHOEK

Bron VVV Zeeland / september 2020EERSTE PROFWINST ANTWAN TOLHOEK
IN RONDE VAN ZWITERSLAND 2019

Voor de 25 jarige Antwan Tolhoek was 2019 een prachtig seizoen. De inwoner van Yerseke boekte zijn eerste profzege in de etappekoers Ronde van Zwitserland. Op 20 juni kwam hij als triomfator binnen op de top van de Flumserberg.

Bron : Facebook Jumbo Visma


Bij zijn debuut in de Giro reed de Bevelandse klimmer in dienst van de Sloveen Primoz Roglic die op de derde plaats belandde. Tolhoek zelf stond in Milaan op de 65 ste positie in het eindklassement.

Zeeland op de Fiets: Witte
Terug naar de inhoud