* Antwan Tolhoek - Zeeland op de Fiets

* Z E E L A N D OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen  :  Antwan Tolhoek  (Yerseke).

> t.m. 2023 Trek Segafredo.   > per 1 juli 2023 Lidl - Trek.* CRO RACE : ANTWAN TOLHOEK OP 22 SECONDEN IN 2DE RIT

Het Pro Team Caja Rural Seguros RGA behaalde topsucces tijdens de vlakke tweede etappe. In het warme Novalja won de Portugees Iun Leitao (25 / foto), die ook op de baan sterk presteert, verrassend de massasprint na een saaie rit over 114 km.  2. Elia Viviani  (Ineos Grenadiers)   3. Alexander Kristoff  (Uno X)    4. Tim Torn Teutenberg  (Lidl-Trek)    5. Giovanni Lonardi  (Eolo Kometa). Antwan Tolhoek reed in de slotfase meestal achterin het peloton en finishte als 90 ste op 22 seconden van de triomfator.  (27 september 2023)Na een rustige periode met vrijwel geen wedstrijden mocht Antwan Tolhoek weer eens een rugnummer ophalen. De 29 jarige Bevelander startte dinsdag in de achtste CRO race, een Kroatische etappewedstrijd met elke dag veel hoogtemeters voor de 116 coureurs.
 
De opening van Primosten naar Siny was een heuvelrit over 181 km. met de traditionele vlucht van de dag. Omdat de aanvallers zoals verwacht niet konden wegblijven kwam de meestal spectaculaire massasprint in beeld. Daarin versloeg de 34 jarige Italiaan Elia Viviani (Ineos Grenadiers /foto) de 13 jaar jongere Deen Tobias Lund Andresen van Team DSM Firmenich met gering verschil. Het was voor Viviani zijn eerste seizoenzege. 3. Alexander Kristoff  (Uno X)  4. Campbell Stewart  (Team Jayco Alula)   5. Giovanni Lonardi  (Eolo Kometa)   
 
Antwan Tolhoek zat in de finale achter een valpartij en verspeelde op de 83 ste plaats 1.37.  Ploegen (17):  1. Team DSM Firmenich     16. Lidl-Trek.  De Cro Race duurt t.m. zondag 1 oktober.   (26 september 2023)


* TOLHOEK NIET IN VUELTA SELECTIE LIDL-TREK

De ploegleiding van Lidl-Trek selecteerde Antwan Tolhoek niet voor de Ronde van Spanje. Bauke Mollema (36 / foto) zorgde voor de Hollandse presentie op de Spaanse wegen.
Tolhoek heeft een contract bij Lidl-Trek tot eind 2023. Het is momenteel nog niet duidelijk bij welke ploeg de Bevelander in 2024 zal koersen.
In 2017 reed Tolhoek de Vuelta in het sponsorshirt van Lotto NL Jumbo. Hij eindigde in Madrid als vierde Nederlander op de 28 ste plaats. Het verschil met winnaar Chris Froome (Team Sky) bedroeg 1.21.46.   (1 september 2023)


* TOLHOEK OP RUIM HALF UUR IN RONDE VAN NOORWEGEN

De tiende editie van de Artic Race of Norway bestond uit vier koersdagen. Bij de slothuldiging werd  de 27 jarige Brit Stephen Williams (foto) als eind winnaar in de bloemetjes gezet. De 27 jarige coureur van Israel Premier Tech moest voor zijn triomf bijna 16 uur op zijn fietszadel doorbrengen.
2. Christian Scaroni  (Astana Qazaqstan) op 1 sec.    3. Kevin Vermaerke   (Team DSM Firmenich) op 9 sec.   4. Tobias Halland Johannessen  (Uno X) op 9 sec.   5. Dylan Teuns  (Israel Premier Tech) op 11 sec.   97. Antwan Tolhoek op 33.59 na de klasseringen 48, 102, 70 en 89.   (20 augustus 2023)

* TOP 50 TOLHOEK IN RONDE VAN POLENAntwan Tolhoek pakte de koersdraad weer op in de zevendaagse Ronde van Polen. Gedurende een week moesten veel hoogtemeters bedwongen worden door de talrijke proftoppers. De eindzege kwam op naam van de 28 jarige Sloveen Matej Mohoric. In een enerverende finale werd een uniek seconden spel uitgevochten dat in het voordeel uitpakte van de Sloveen van Bahrain Victorious. Na 26 uur en 17 minuten was het verschil in de top 2 minimaal.  2. Joao Almeida (UAE Team Emirates) op 1 sec   3. Michal Kwiatkowski  (Ineos Grenadiers) op 17 sec.    4. Ilan Van Wilder  (Soudal Quick Step) op 22 sec.    5. Mattia Cattaneo  (Soudal Quick Step) op 41 sec.  De jury rapporteerde 151 binnenkomers bij de 80 ste editie in finishplaats Krakow.
 
Antwan Tolhoek werkte vol overgave aan zijn conditie met het oog op het naseizoen. De renner van Lidl-Trek die dit seizoen lang aan de kant stond wegens een hardnekkige knieblessure eindigde in de middenmoot op een bescheiden 48 ste plaats. Met de klasseringen 98, 20, 33, 101, 102, 116 en 97 was de marge met de triomfator opgelopen naar bijna negen minuten.   (4 augustus 2023)* TOP 10 IN ACHT VAN CHAAM

* Foto : Organisatie *

53 ste Acht van Chaam : Top Criterium KNWU:   
1. Mathieu van der Poel       2. Wout Poels        3. Jasper Philipsen    
4. Sjoerd Bax          5. Timo Roosen      
Zeeuwen:  9. Antwan Tolhoek     28. Wesley Mol.     30 geklasseerden.     
(26 juli 2023)* RENTREE ANTWAN TOLHOEK OP 25 JULI IN FRIESLAND

Foto: Organisatie.  Antwan Tolhoek zit weer in koers. Na een hardnekkige knieblessure en een lange herstelperiode kon de renner van Lidl-Trek op 25 juli een rugnummer ophalen bij het profcriterium in Surhuisterveen.  
De 41 ste editie leverde na 80 km winst op voor de bergkoning van de Tour de France. Giulio Ciccone, ploeggenoot van Tolhoek, werd gehuldigd als triomfator in het Friese wielerdorp.  2. Wout Poels   3. Carlos Rodriguez    4. Fabio Jakobsen   5. Ramon Sinkeldam.  
Antwan Tolhoek voltooide het Na Tour criterium op de 32 ste plaats. De jury klasseerde 39 renners.   (25 juli 2023)


* ANTWAN TOLHOEK & SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ LIDL - TREK FORMATIE

Lidl is vanaf eind juni de nieuwe titelpartner van het wegprogramma van Trek. De samenwerking brengt de grote merken Lidl & Trek samen. Beide ondernemingen zetten zich in voor kwaliteit en klantvriendelijkheid. Ze zullen samenwerken om de ambities van het wegprogramma te verbreden met behoud van de kernwaarden.
* De Zeeuwse inbreng bij Lidl-Trek komt van Shirin van Anrooij (Kapelle) en Antwan Tolhoek (Yerseke) * (28 juni 2023)


* TOLHOEK VERLAAT CRITERIUM DU DAUPHINE
IN EERSTE ETAPPE WEGENS KNIEBLESSURE *
(4 juni 2023)


Tolhoek maandag (5 juni) op Twitter:  
"Knie pijn kwam al terug vroeg in de koers en werd al snel zo erg dat het voelde
alsof iedere pedaalslag een mes in mijn knie werd gestoken.
Ondanks dat ik het de laatste tijd goed heb laten behandelen blijft het terug komen"* Bron : PZC 26 april 2023 *

* HARDNEKKIGE KNIEBLESSURE ANTWAN TOLHOEK *

* ANTWAN TOLHOEK VERLAAT UAE TOUR ALSNOG NA VAL IN EERSTE ETAPPE

 
Foto: Twitter.  Antwan Tolhoek startte zaterdag niet meer in de zesde etappe.
Hij kreeg last van de verwondingen opgelopen bij een val in de openingsrit.  (25 februari 2023)
Dylan Groenewegen (Team Jayco / foto) won de vijfde etappe in een massasprint na 170 km en bijna 4 uur koers. 2. Fernando Gaviria (Movistar)    3. Sam Bennett   (BORA hansgrohe)   4. Emils Liepins  (Trek Segafredo)     5. Tim Merlier  (Soudal Quick Step)    134. Antwan Tolhoek op 3.57.  (24 februari 2023)

Tijdens de finale van de vierde etappe zaten Nederlandse sprinters netjes in de voorste gelederen maar de zege ging naar een Colombiaan. In Dubai Harbour won Juan Sebastian Molano (bovenste foto) van UAE Team Emirates na 174 km en bijna 4 uur koers de massasprint. Met een enorme jump drukte de ervaren prof zijn wiel als eerste over de finish (foto). 2. Olav Kooij  (Jumbo Visma)    3. Sam Welsford (Team DSM)  4. Arvid de Kleijn  (Tudor Pro Cycling)     5. Dylan Groenewegen  (Team Jayco)    6. Danny van Poppel  (BORA hansgrohe) 7. Marijn v.d. Berg (EF Education EasyPost).
De vlucht van de dag werd gevormd door drie coureurs. Alex Baudin, Alessandro Tonelli en Samuele Zoccarato pakten bijna drie minute. Op 3 km van de streep kwam de samensmelting tot stand en kregen de snelle jongens het laatste wielerwoord. (23 februari 2023)
Een emotionele Augusto Rubio Einer (Movistar / foto) haalde op zijn 25 ste verjaardag de eerste profzege binnen op de derde koersdag. De Colombiaanse ras klimmer reed naar de overwinning op de slotklim Jebel Jais met een lengte van 20 km. op een hoogte van bijna 1500 meter. Hij hield verrassend de overige klimgeiten achter zich en ging met 14 seconden voorsprong over de finish.  2. Remco Evenepoel op 14 sec.   3. Adam Yates op 15 sec.   4. Alexey Lutsenko op 15 sec.    5. Luke Plapp op 15 sec.
Antwan Tolhoek was enkele keren vooraan te zien maar op de 68 ste plaats verloor hij nog bijna tien minuten. In het klassement steeg de Zeeuw 28 posities en staat 111 de op 22.34 van de nieuwe leider Evenepoel van Soudal Quick Step. (22 februari 2023)
In de ploegentijdrit over 17,3 km kon Antwan Tolhoek het hoge tempo niet volgen. Op de rechte en brede asfaltwegen moest de Zeeuw lossen en kwam op ruim twee minuten binnen in Khalifa Port. Trek Segafredo eindigde met een gemiddelde van 55.806 km op de tiende plaats met een marge van 19 seconden op de Belgische formatie Soudal Quick Step. De winnende ploeg met wereldkampioen Remco Evenepoel en nationaal kampioen Tim Merlier in de gelederen zette met gemiddeld 56.773 km de eindtijd 18.17 op de juryklok.  2. EF Education EasyPost op 1 seconde   3. Ineos Grenadiers op 3 sec. 10. Trek Segafredo op 19 sec. 11. Team Jumbo Visma op 21 sec.  (21 februari 2023)
Antwan Tolhoek kwam in de eerste etappe van de UAE Tour ten val ten val in het waaiergeweld en verloor de aansluiting met het peloton. De renner van Trek Segafredo kwam in een groep met negen renners in de achterhoede over de streep. Zijn achterstand op de Belgische triomfator was opgelopen naar ruim tien minuten.
De openingsrit voerde vanaf Al Dhafra Castle over rechte en brede woestijnwegen naar Al Mirfa. Na talrijke tempoversnellingen, aanvalspogingen en waaiers kwamen in de slotfase 12 renners in de spits. Opvallend daarbij veel snelle jongens die alert hadden gereageerd toen het tempo werd opgeschroefd.In de sprint had de fotofinish (foto) een beslissende functie. Na een intensieve bestudering van de beelden werd Tim Merlier (foto boven) als winnaar aangemerkt. De 30 jarige Belgisch kampioen van Soudal Quick Step mocht na ruim 3 uur koers en 151 km dan toch de bloemen afhalen. 2. Caleb Ewan  (Lotto Dstny)   3. Mark Cavendish  (Astana Quzaqstan Team)  4. Olav Kooij  (Jumbo Visma)   5. Nikias Arndt  (Bahrain Victorious)   136. Antwan Tolhoek op 10.25. (20 februari 2023)* TOP 30 ANTWAN TOLHOEK IN EINDKLASSEMENT VUELTA A SAN JUAN

Tijdens de etappewedstrijd Vuelta a San Juan eindigde Antwan Tolhoek na zeven koersdagen binnen de top 30 in de eindrangschikking. Met de klasseringen 49, 32, 56, 29, 36, 58 en 81 belandde de renner van Trek Segafredo op de 26 ste plaats bij zijn seizoenstart. Zijn achterstand op de 28 jarige Colombiaanse triomfator bedroeg 3.58. In finishplaats San Juan werd Miguel Angel Lopez (foto) van Team Medellin EPM als winnaar gehuldigd met de tijdscore 25.40.57.  2. Filippo Ganna  (Ineos Grenadiers) op 30 sec.  3. Sergio Higuita  (Bora hansgrohe) op 44 sec.    4. Einer Augusto Rubio  (Movistar) op 50 sec.     5. Brandon Smith Rivera  (Ineos Grenadiers) op 1.01.  

Nederlanders:   26. Antwan Tolhoek op 3.58    60. Danny van Poppel  (Bora hansgrohe) op 22.35     88. Fabio Jakobsen   (Soudal Quick Step) op 36.22. De UCI jury klasseerde 133 renners. Ploegenklassement met 26 teams: 1. Ineos Grenadiers   8. Trek Segafredo. (29 januari 2023)* Bron : wielerblad 'In de Leiderstrui' december 2022.

Bron: Trek Segafredo 2023.
* Antwan Tolhoek won op 20 juni 2019 de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland.
Na 120 km. vanuit Einsiedeln kwam hij met de tijdscore 2.43.34 solo over de finish op de top van de 1218 meter hoge Flumserberg.
2. Egan Bernal  (Team Ineos)      3. Francois Bidard   (AG2R La Mondiale).
Eindklassement 83 ste editie:   1. Egan Bernal       53. Antwan Tolhoek op 37.43.

* ANTWAN TOLHOEK IN GESPREK MET WITTE ANDRIESSE VAN ZEELAND OP DE FIETS.NL
BIJ DE PLOEGENPRESENTATIE VAN TEAM JUMBO VISMA IN DECEMBER 2018Terug naar de inhoud