* Agnieta Francke - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* Wielrennen : Agnieta Francke  > Koudekerke > Grazalema / Cadiz  (Spanje).

2022 : Continentale formatie Sopela Women.
Spanje - Cala Millor > Spaans kampioenschap Tijdrijden met 26 deelneemsters.  1. Mavi Garcia   (UAE Team Emirates)  21,5 km  29.57 gemiddelde 43.072 km.   2. Sheyla Gutierrez  (Movistar) op 52 sec.   3. Sandra Alonso  (Ceratizit WNT Pro Cycling) op 52 sec.   24.Agnieta Francke op 6.30 met een gemiddelde van 35.391 km.    (24 juni 2022)
FRANCKE IN RONDE VAN VALENCIA


In de tweede etappe van de Ronde van Valencia kwam Francke buiten de tijdslimiet over de finish.

Shirin van Anrooij uit Kapelle kon na de openingsrit van Valencia meteen een wielerfeestje vieren binnen het team van Trek Segafedo. Ploeggenote en wereldkampioene Elisa Balsamo (23) won de sprint van een kleine groep en werd als winnares en leidster gehuldigd. Ruby Roseman Gannon (Bike Exchange Jayco) kwam als tweede binnen in Gandia na een race over 114 km met fors klimwerk. De 28 jarige Anouska Koster (Zwaagwesteinde) van Team Jumbo Visma was de snelste Hollandse op de derde positie.   55. Shirin van Anrooij op 2.21.


Agnieta Francke (links op foto) ging in gezelschap van Antri Christoforou (Team Farto BTC) in de aanval. Hun voorsprong kwam op maximaal 30 seconden maar met nog 80 km te gaan was hun avontuur voorbij. Francke verspeelde nog veel tijd en kwam binnen op ruim 26 minuten.

Elisa Balsamo is geen onbekende in Zeeland Fietsland. In april 2018 won de Italiaanse de UCI klassieker EPZ Omloop van Borsele bij de elite. Ze versloeg Lorena Wiebes en Evy Kuijpers in de sprint op de Molendijk in SHeerenhoek. Zeeuwen: 84. Quinty v.d. Guchte (Driewegen)    92. Yva Geluk  (Middelburg)     (17 februari 2022)Seizoenopening Francke in de Vuelta CV Feminas van Paterna naar Valencia.   UCI 1.1   Tweede winst voor de 34 jarige Italiaanse Marta Bastianelli (foto) van UAE Team.  92 km - 2.11.32    2. Ilaria Sanguineti      3. Kathrin Schweinberger.    Beste Nederlandse:  9. Mylene de Zoete  (NXTG by Experza)    104. Agnieta Francke op 9.03.    (6 februari 2022)AGNIETA FRANCKE IN 2022 BIJ SPAANSE FORMATIE

Agnieta Francke fietst in 2022 bij de Spaanse formatie Sopela Women Continental. In 2009 koerste de Zeeuwse voor het eerst op een hoger niveau in het sponsorshirt van DSB Bank - Nederland Bloeit. Ploeggenotes waren o.m. Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Marieke van Wanroij. De 32 jarige Francke is afkomstig uit Koudekerke en woont nu in het Spaanse Grazalema Cadiz.

Op haar scorelijst staan een aantal mooie klasseringen. In 2020 werd ze achtste in de Vuelta Feminas. Een jaar later eindigde Francke in deze wedstrijd op de zevende plaats.

 

In de Ronde van Valencia was er in 2021 de zesde plaats in een etappe. Dichterbij huis startte Francke enkele keren in de klassieker Rabo Ster Zeeuwsche Eilanden over Walcheren, Schouwen Duiveland en de Bevelanden. Etappe uitslagen: 2009: 36 ste, 2010: 35 ste. In het Nederlands kampioenschap reed de Walcherse in 2009 naar de 35 ste plaats.

Francke ziet ruime kansen bij haar nieuwe ploeg: "Mijn belangrijkste doel is om weer van de competitie te genieten. Ik hoop me comfortabel te voelen op de fiets en een goed gevoel te hebben. En op sportief vlak wil ik mijn resultaten van voorgaande jaren verbeteren. Ik geloof dat ik mijn teamgenoten goed kan helpen om hun doelen te bereiken. Het Sopela Women Team heeft een zeer goed niveau en ik vermoed dat we op alle gebieden een competitief team zijn".Terug naar de inhoud