* 'Middelburg Fietst' - Zeeland op de Fiets

* ZEELAND OP DE FIETS *
Ga naar de inhoud
* ZOMER Rubriek "Middelburg Fietst":
In vakantie maand augustus 2022 Ontmoeting met fietsers in MIDDELBURG.     Tips :  info@zeelandopdefiets.nl  
Naast de schouwburg op het drukke Molenwater, met zicht op de Lange Jan en de Koepoort, genieten Ellen & Rudy van een rustmoment tijdens hun fietstocht over Walcheren. De Vlissingers gaan op deze warme vrijdagmiddag naar kaasboerderij Schellach in het buitengebied richting Veere. Toch willen ze ook het centrum van Middelburg nog wel eens beter leren kennen. Ze komen niet zo vaak op de fiets in de hoofdstad en daarom zal het Zeeuwse fiets duo zeker terugkeren om de binnenstad te ontdekken op hun tweewieler.

 
Buiten de fietsrondjes op Walcheren gaan ze ook wel eens naar o.m. Neeltje Jans en de Zak van Zuid Beveland in de streek rond Ellewoutsdijk. Ze genieten met volle teugen van het fietstoerisme in de provincie. "Het is gewoon super met goede en rustige fietspaden. Natuurlijk moet je de drukste trajecten langs de kust in de zomermaanden vermijden maar er zijn nog genoeg andere leuke plekjes in Zeeland".  Ellen & Rudy geven de provincie een 9 als het gaat om onderhoud en veiligheid van de fietsroutes.

Ze rijden hun tochten op een elektrische fiets. Vier maanden geleden gekocht bij De Fietsenmakker in hun woonplaats. Het zwarte Koga model Nova Evo bevalt prima en ze willen in de toekomst steeds meer kilometers maken door hun thuisprovincie. Veel fietsplezier gewenst en kom nog eens terug naar Middelburg. Gezellig en sportief.   (woensdag 31 augustus)
Margreeth van den Bergh is op deze zonnige donderdagocchtend met haar kinderen Olivier en Nora onderweg naar het centrum van Middelburg. Ze zijn net vertrokken uit hun woning in de Michaelsdreef en gaan via de Breeweg richting stad. Op de drukke viersprong Laurens Stommesweg / Kruisweg vertelt Margreet dat de fiets heel populair is binnen het gezin. Vrijwel dagelijks maken ze gebruik van het gezonde en milieuvriendelijke vervoermiddel. De ouders zitten graag op de fiets en ook de jongeren zijn enthousiast als ze een lekker fietstochtje maken over o.a. Walcheren.

De Middelburgse maakt bijna altijd gebruik van de handige bakfiets. Ze noemt de lichtblauwe Johnny Loco vaak haar "veredelde boodschappenwagen".  Vier jaar na de aanschaf heeft ze al duizenden kilometers afgelegd, volgens haar zijn dat er inmiddels ongeveer 8000. Margreeth wil nog wel duidelijke maken dat ze tevreden is over het fietsklimaat in de hoofdstad omdat alle locaties snel en veilig bereikbaar zijn. Maar dan heeft de fervente fietser toch een hint richting gemeente om het onderhoud van de fietspaden niet te verwaarlozen en noodzakelijke reparaties snel aan te pakken.   (donderdag 18 augustus)Frans en Attie Westerhof zitten rustig op een bankje bij de splitsing Cleene Hoogeweg / Laurens Stommespad. Ze profiteren met volle teugen van de milde zomerzon en de vele passanten op de fiets en te voet die vaak vriendelijk groeten bij de toegangsweg naar Cleene Hooge.
 
Ze wonen vanaf november 2008 in de stad van Michiel de Ruijter. Hun zoon ging destijds werken bij het ZRTI naast het ADRZ en verhuisde daarom van Eindhoven naar Vlissingen. Niet veel later kozen Frans & Attie ook voor de provincie met de meeste zonuren en mogen zich al bijna 15 jaar 'echte Zeeuwen' noemen.

De vitale zeventigers, inmiddels al 52 jaar getrouwd, zijn op deze dinsdagochtend in hun woonplaats Vlissingen vertrokken voor een fietsrondje Walcheren. Het echtpaar Westerhof let goed op de gezondheid en daarom gaan ze dikwijls naar buiten om te fietsen en wandelen door het prachtige Zeeuwse landschap.
"Zeeland is een geweldige fietsprovincie" zeggen beiden in koor. Op hun elektrische RIH fietsen van Piet Voskamp Middelburg toeren ze veel door Midden en Noord Zeeland en genieten dan van de spontane ontmoetingen met Zeeuwen en Toeristen.    (donderdag 11 augustus)
Julian en Marielle v.d. Grijp rijden Middelburg uit en gaan richting Sint Laurens over het fietspad langs de Sandberglaan. Het enthousiaste fiets duo toert deze zonnige maandag op de mountainbike. Ze hebben gekozen voor een rondje Walcheren van ongeveer 60 km. en komen net uit de drukke hoofdstad waar veel toeristen rondliepen op de kermis. Vlakbij Landwinkel Weststrate vertellen de inwoners van het Gelderse Oldebroek over hun fietstochten door Zeeland die deze vakantie beginnen en eindigen bij hun vakantieadres in Burgh Haamstede. Beiden zijn enthousiast over het gevarieerde fietspakket in Zeeland met overal duidelijke knooppunten en routebordjes. Vooral de kustroute vinden ze een topper met de ideale combinatie water, wind en zon. "Het bevalt ons goed en we genieten van elke fietstocht door Zeeland".    (maandag 8 augustus)

 
Het echtpaar Wieskamp fietst op deze zomerse zaterdagmiddag rustig over de Kanaalweg. Ze zijn net na de middag in Vlissingen vertrokken voor een korte rit richting Middelburg en door de Walcherse polders weer terug naar de Scheldestad. De fietsers uit Bladel denken dat de afstand vandaag rond de 20 km zal uitkomen.
 
Stef en Hennie komen graag en vaak in Zeeland. Op hun Stella fietsen verkent het sportieve duo de regio en ze ontdekken dan telkens weer leuke plekjes. Naast het fietsen hebben de Oost Brabanders nog meer liefhebberijen. Tot 2020 was Stef voetbalscheidsrechter bij de KNVB en kwam dan regelmatig op de Zeeuwse velden. Op sportief gebied trekken de actieve zestigers vaak de wandelschoenen aan.
 
Verder zijn ze dikwijls in de tuin te vinden, eerst voor het intensieve onderhoud en later om te genieten van de groei en bloei maanden. Dan met een brede glimlach: de kleinkinderen komen ook regelmatig in beeld als we oppassen. En dat vinden opa en oma natuurlijk ook erg leuk en er blijft genoeg tijd over voor een lekker fietsritje door het Brabantse land of de fietsprovincie Zeeland.   (zaterdag 6 augustus)

 


Naast het Laurens Stommespad aan de rand van de stad zitten 4 Belgische familieleden rond 10.00 uur gezellig te rusten op een bankje. Het zijn fervente fietsers die al zeker 10 jaar naar Zeeland komen om telkens weer te genieten van een recreatieve tocht.
Na een autorit van 115 km. vanuit Herentals, de woonplaats van proftopper Wout Van Aert, zijn ze deze woensdag  in Vlissingen op de fiets gestapt. De eerste etappe ging naar Middelburg waar ze in het centrum een heerlijk bakje koffie hebben genuttigd.
Als ze de hoofdstad straks verlaten wil de familie Op De Beeck de Zeeuwse kuststreek verkennen. Afsluitend hopen ze na 50 km trappen weer in Vlissingen te arriveren.
 Ze zijn allemaal enthousiast over de fietsprovincie.
"Wij fietsen heel graag in Zeeland. Het is rustig overal en de lucht is nog helder en gezond".
 (woensdag 3 augustus)
 
 
 

Op het drukke kruispunt Laan van de Verenigde Naties / Sandberglaan staan rond het middaguur twee toerfietsers uit te rusten. Het Middelburgse duo Eric Heydens (57) en Ruud van Strien (60) praat nog even na over hun recente toertocht. Vanuit de woonplaats reden de ervaren toerders op deze weervriendelijke maandag een Rondje Schouwen Duiveland. Bij het binnenrijden van de hoofdstad hadden ze 55 km. op hun fietscomputer. Heijdens en van Strien fietsen vaak samen en kiezen dan meestal voor tochten over Walcheren en langs het Veerse Meer. Soms gaan ze naar Noord Nederland zoals de jaarlijkse toertocht van de provincie Drenthe en de Elfstedentocht door Friesland.  (maandag 1 augustus)


Terug naar de inhoud